HABERLER>POLİTİKA
15 Ağustos 2022 Pazartesi - 15:07

CHP’li Sertel’den dikkat çeken çıkış: Of’lular Allah'a, ben Kılıçdaroğlu’na bağlıyım!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile arasında geçen bir diyaloğu anlatan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Genel Başkanımız ile bir araya geldiğimde ona ‘Ben Oflu’nun Allah'a bağlı olduğu gibi size bağlıyım’ dedim.  Bir Grup Başkanvekilimiz espri yaptı böyle olmaz araya birilerini koymak lazım  diye. Ben genel başkanımı çok seviyorum. Türkiye’nin en namuslu, sözüne inanılır biri kimdir diye sorduklarında ben Kemal Kılıçdaroğlu derim” dedi.

CHP’li Sertel’den dikkat çeken çıkış: Of’lular Allah a, ben Kılıçdaroğlu’na bağlıyım!

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde en son 2015 yılında yapılan, 2018 yılında ise gerçekleştirilmemesi sonrası tartışmalara neden olan ‘önseçim’ konusunda belirsizlik sürerken, CHP İzmir’den birçok isim ‘önseçim olmazsa aday değiliz’ çıkışında bulunmuştu.

Her fırsatta önseçimin gerekliliğini savunan isimlerin başında gelen CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, SonSöz TV'de yaptığı değerlendirmede önseçimin gerekliliğinin CHP’den ayrıldıktan sonra parti kuranlar üzerinden yinelerken, “Görünen köy kılavuz istemez der atalarımız. O kadar çok örnek verilebilir ki. CHP Grup Başkan Vekilliği yapan, genel başkan yardımcılığı konumlarına getirilen insanların özellikle atama  olan insanların neler yaptığına bakmak lazım. Emine  Ülker Tarhan’ı hatırlayın. Atamaydı rakip bir parti kurdu. Hayatında hiç ön seçime girmemiş hep atama gelmiş, hep partinin atamasını yaptığı en yüksek onur olan Cumhurbaşkanlığı adaylığına getirilen Muharrem İnce gitti parti kurdu. Atamaların içinde o kadar çok CHP’ye karşı hasmane tutum içinde olan insan oldu ki… Ben ön seçim ile gelen ve seçim kazanan insanların çok düzgün ve doğru durduğunu gördüm. Çünkü halka hesap verme durumları var. Genel Başkanımızda diyor. Milletin vekilini milletin seçmesi gerekiyor diyor. Genel merkez tarafından atanan isimlerin milletvekili olmayacağını söylüyor. Bunun açıklamaları var. İkinci Yüzyıl beyannamesinin 4’ncü maddesinde de yazıyor. Siyasetçi tepede atama ile olmaz, tabandan gelmesi lazım. Ben milletvekili olmak istiyorum, paramı yatırıyorum, özgeçmişimi veriyorum, dosyamı veriyorum ve bekliyorum. O gün liste açıklanmış 8 kişi seçilebileceği yere konmuş ve diğerleri de yazılmış. Yani neden yazıldığı, nasıl yazıldığı belli olmayan liste çıkabiliyor. Bunun en son örneği genç teğmen” dedi.

YUKARIDAN AYANDIĞIN ZAMAN BELİRLİ GRUPLARIN İÇİNDE OLMAN GEREKİYOR
Mehmet Ali Çelebi'ye cezaevinde ziyarete gittiklerini ve destek olduklarını da dile getiren Sertel, “O cezaevinde yattığı sürede biz hiç yalnız bırakmadık. Helali hoş olsun yine olsa yine gideriz. Genel Başkan senin nikah şahitliğini yaptı, evliliğinin adımında yanında bulundu, yetmedi seni milletvekili yaptı. O kadar çok milletvekili olmayı hak eden onlarca yüzlerce insan var. Aman demiş partime bana leke gelmesin diyerek çok düzgün ve namuslu yaşamış. Bütün evine giren paraya haram bulaşmasın diye uğramış, eline beline diline hakim olmuş insanlar var. Bu insanların günahı ne? Niye olamıyorlar milletvekili? Bu sistem içinde olamazlar da. Yukarıdan atandığı zaman belli grupların içinde olman gerekiyor. Yoksa sen ben bizim oğlan gibi listeler tüm partiler için geçerli. Genel başkanlar, genel başkan yardımcılarına yakın kadroların belirlediği adaylar olur. Önemli olan halkın belirlemesidir. Millet belirlerse halka karşı sorumlu olur” diye konuştu.

EN ÇOK OYU ALEVİLERDEN ALDIM, TEĞMENE DEĞİL SİSTEME KIZIYORUM
Bazı illerde önseçim yapılamamasının normal olduğunu belirten Sertel, “Bu belediye başkanları için de geçerli. Bunun için ön seçim şart. CHP’nin ön seçim yapamayacağı yerler de mutlaka vardır. Ancak İzmir, İstanbul, Ankara, Ege kentleri gibi yerlerde siz halka bırakırsanız, üye en iyisini bilir. Ben 2015 ön seçimlerinde çok büyük para harcamadım.  Harcadığım en fazla para 150 bin TL’dir. 3-4 milyon TL para harcayanların olduğu yerde 150 bin TL harcayarak 3’ncü sırada çıkardı bu halk beni. Bu üyenin önünde yere serilirim ben. Bu onuru bana üye verdi. Bizim bölgede dediler ki alevi üye sayısı çok Aleviler Alevileri seçer dediler. En çok oyu ben Alevilerden aldım. Ben alevi de değilim. Bizim üyemizin vicdanı var. Bunu onların elinden almamak lazım. Bazen öyle oluyor ki aslanları kafese kapatıyorlar, kedileri salıyorlar ve bak aslana diyorlar. Kedi ama onlar, kedi gibi miyavlıyorlar. Ön seçim yoksa ben affımı isteyeceğim. İlla milletvekili olacağım diye bir şey yok. Ben gecemi gündüzümü halkın hizmetine harcayan biriyim. Ancak yazık değil mi evinde oturan üyeye gitmeyen birini listeye koyuyorsunuz. Sonra partiden gitti diyorsunuz. Ben genç teğmene kızmıyorum ki. En son kızacağım kişi o. Sisteme kızıyorum. Şansa kadere yaz… Türkiye’de böyle bir sistem ile demokrasiyi oturtamayız” ifadelerini kullandı.

ERDAL İNÖNÜ GİBİ…
Kendisnin parti içinde herhangi bir grup içinde yer almadığını ve kulis çalışmalarını yapmadığını dile getiren Sertel, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile arasında geçen bir diyalogu da belirtirken, “Genel Başkanımız ile bir araya geldiğimde ona ‘Ben Oflu’nun Allah'a bağlı olduğu gibi size bağlıyım’ dedim.  Bir Grup Başkanvekilimiz espri yaptı 'böyle olmaz, araya birilerini koymak lazım'  diye. Ben genel başkanımı çok seviyorum. Türkiye’nin en namuslu, sözüne inanılır biri kimdir diye sorduklarında ben Kemal Kılıçdaroğlu derim. Erdal İnönü gibi kendisi.  Bu kadar kaliteli bir insan.  Ben hiçbir şeklide milletvekili olarak yarenlik etmeye çalışmadım. Sadece görev görmeye çalıştım.  Hayat şu. Siz kendinize inanın üretin, mutlaka kazanırsınız. Ben 25 yıl milletvekili adaylığını kenarda tutarak önseçimi bekledim” dedi. 

MUSA ÇAM ÖRNEĞİ
Milletvekili olmasa bile saha çalışmaları yapmaya devam edeceğini belirten Sertel, “Benim CHP ile de bir sorunum yok. Benim yarın öbür gün en büyük vasiyetim şudur, Türk Bayrağı’nın yanında CHP bayrağı ile tabutumu sarın, öyle toprağa gömün beni diyorum. Eski bir milletvekili olarak da çalışırım. Biz aday gösterilmeye de biliriz. Ancak ben cumhurbaşkanlığı seçiminde de parti seçiminde de en önde olurum. Bunun örneği Musa Çam’dır. Milletvekili değil ancak partinin başarısı için en önde dolaşandır. Musa Çam halkın içinden çıkmıyor” diye konuştu

 
Günün en ilginç haberi İzmir'den... Kiracısının yanına taşınan ev sahibi!
 
‘Mahallem Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden ilçe gibi hizmet alıyor’
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
narlıdereli 16 Ağustos 2022 Salı 09:13

en büyük kazığı da kendi partilinizden yemiştiniz geçen dönemlerde...

Yorumu oyla      6      3  
xxx 16 Ağustos 2022 Salı 08:23

Bir mezhep partisinden diğer mezhep partisine, CHP belediyeleri alevi olanları belediyelere doldurdu. İzmir, Adana en güzel örnekleri. Benim net bildiğim örnekler var. CHP bu haliyle kurtuluş değil yağmurdan kaçıp doluya tutulmak olur.

Yorumu oyla      10      6  
Hüseyin 15 Ağustos 2022 Pazartesi 22:09

Mehmet Ali Çelebi, “ Ben dönmedim. Üyesi olduğum parti değişti, döndü. Bu nedenle istifa ettim” diyor. Kılıçdaroğlu da “ CHP değişti, eski CHP yok” diyor. Sayın vekilim buna da bir açıklama yapar mısın?

Yorumu oyla      15      5  
örgüt... 15 Ağustos 2022 Pazartesi 21:39

Partililerin hakını yıyerek atama ile geldin ne anlatıyorsun...

Yorumu oyla      12      4  
tuna 15 Ağustos 2022 Pazartesi 20:37

sayın sertel bir balkanlısın bir alevisin yarın da kürt olursun alavera dalavera ile oy devşirme dıneminizin sona erdigini, ataturkculeri partiden uzaklastırarak yaptıgınız hayataların bedelini seçimlerde göreceksinizdir

Yorumu oyla      10      5  
izmirli 15 Ağustos 2022 Pazartesi 19:31

Daha önce 29 ilçe ve bir de Büyükşehir CHP nin elindeydi. Şimdi kaç tane var. Sizler yüzünden CHP İzmirde Kan yitiriyor. Egenin yerel gazetelerinde ortaya çıkan haberleri mecliste soru önergesine çevirmekten ve şimdi ordayım, şimdi burdayım deyip mesaj veya ileti atmaktan başka ne yaptınız. Büyük çoğunluğunuz verimsiz...

Yorumu oyla      12      4  
izmirli 15 Ağustos 2022 Pazartesi 19:27

NE DESEK BOŞ....ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN....

Yorumu oyla      8      4  
balkanlı 15 Ağustos 2022 Pazartesi 17:04

bundan sonra alevi kontejanından gir balkanlıyım deme

Yorumu oyla      18      4  
selçuklu 15 Ağustos 2022 Pazartesi 16:52

Musa Çam Çok Güzel bir insan partilisi partili olmayanı dahi seviyor. çalışkan vefalı biri

Yorumu oyla      9      8  
Düz Partili 15 Ağustos 2022 Pazartesi 16:16

Sayın Sertel,sizin halka bağlı bir insan ve insan haklarını en iyi savunan kontenjan milletvekili olarak biliyorduk,özür dileriz yanılmışız,Genel başkan göreve gelirken parti için bir çok yenilikler olacağını söyledi,hiçbir şey olmadığı gibi partinin oyları yükselmedi,sadece kırk bohça gibi onbir büyük şehir belediye başkanlığı alındı ve bir çoğu parti içinde değildir,ön seçim yok kıdem yok liyakat hiç yok ATATÜRK'e hakaret eden milletvekilleri partiye daimi milletvekili olarak üye yapıldı,biz bu partiye gönülden bağlı olanlar kabul etmiyoruz artık tıpış tıpış oy vermek olmayacak...

Yorumu oyla      27      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'CHP zihniyeti yerinde saymayı sürdürüyor'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'ndeki Genişletilmiş İl Başkanları ...
Karamollaoğlu: İttifakların hiçbir faydası yok demedik!
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "İttifakların eskisi ...
Tayfun MARO yazdı... Mevzu çok derin
Tayfun MARO yazdı... Mevzu çok derin
 
CHP'li Beko'dan tarım reçetesi ve 'ithalat' vurgusu: 1 milyon köylü kurtulur!
Güzelbahçe Payamlı’da geçen yıl yaşamını Sancar Maruflu’nun adıyla bu ...
CHP'li Sertel duyurdu: İşte devletin trene 'binilmediği için' ödediği para!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, son 9 yılda ...
CHP'li Purçu satılık ASM'yi Meclis gündemine taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ilanla satışa çıkan Aile Sağlık Merkezini ...
 
Başkan Sürekli'den Karşıyakalı gençlere iki müjde!
AK Parti İl Başkanlığı koordinesinde yürütülen “Gönül Seferberliği” programları ...
Koca: Sözleşmeli kadro yaygınlaştırılacak
Sağlık Bakanı Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, sözleşmeli ...
'Gönülleri fethetmek için aynı kararlılıkla yürüyoruz'
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Dön evine bitsin bu çile' demek yeter mi?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Uzlaşma, akıl ve kızıl düve üzerine!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva