HABERLER>POLİTİKA
18 Mayıs 2022 Çarşamba - 10:03

CHP'li Purçu tepkili: Basın özgürlüğü kalmadı!

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu'dan DEÜ'deki yabancı öğrenci kontenjanına ilişkin verdiği soru önergesini haber yapan gazetecilerin savcılığa ifade vermeye çağrılmasına tepki gösterdi.

CHP li Purçu tepkili: Basın özgürlüğü kalmadı!

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu DEÜ'deki yabancı öğrencilerle ilgili verdiği soru önergesini haberleştiren sekiz gazetecinin savcılık tarafından ifadeye çağırıldığını açıkladı.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu'dan DEÜ'deki yabancı öğrenci kontenjanına ilişkin verdiği soru önergesini haber yapan gazetecilerin savcılığa ifade vermeye çağrılmasına tepki gösterdi: “2021 yılının Ağustos ayında, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin yabancı uyruklu öğrenci kontenjanlarını bir anda arttırdığını fark ederek, buna ilişkin bir soru önergesi sundum Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne. Milli Eğitim Bakanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiğim önerge nedeniyle üniversite rektörlüğü, ben ve yol arkadaşım CHP İzmir Milletvekili Sayın Tacettin Bayır’dan şikayetçi olmuş. Üstelik, bu konuda verdiğimiz soru önergelerini haberleştiren 8 gazetecinin de ifadesi alınmıştır. Basın İlan Kurumu da geride kalmayarak, bu 8 gazetenin temsilcisinden savunma yapmalarını talep etmiştir.”

“Türkiye'de basın özgürlüğü denen bir şey kalmadı”
“Yasama organı üyesi olarak soru önergesi yoluyla denetim yapmak, milletvekili olarak bizim en temel hak ve ödevlerimizdendir. Aynı şekilde bunu haberleştirmek, her şeyi kamuoyunun bilgisine sunabilmek de değerli gazetecilerin hak ve ödevleri arasındadır. Bu hakkımızı elimizden alamazsınız! Bu durum, Türkiye’de ne ifade ne de basın özgürlüğünün kalmadığını alenen gözler önüne sermektedir. Bu ülkede gazetecilik nitelikli bir suç olarak görülmekte, bağımsız haber yapan, haksızlığa uğrayanların sesi olan, hukuksuzlukları duyuran herkes susturulmaya çalışılmaktadır.” Diyen Purçu, soru önergesi verme hakkının engellenerek ifade özgürlüğünün elinden alınmaya çalışıldığını belirtti ve “8 gazeteciye tebligat yollayarak savunma isteyen Basın İlan Kurumu’nu kınıyorum!” açıklamasında bulundu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Neden Çekiniyor?
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu,2021 yılının ağustos ayında Dokuz Eylül Üniversitesi'nin 2021 yılı tercih döneminde açtığı 21 bin 260 kişilik kontenjanın 10 bin 165’ini yabancı uyruklu öğrenciler için ayrıldığını belirterek söz konusu uygulamanın fırsat eşitsizliği yaratmakta olduğunu; ilerleyen yıllarda üniversitenin başarı oranının düşmesine sebep olabileceğini söylemişti.

Bu konuda yaptığı basın açıklamasında Purçu, “Kontenjanının yarısını yabancı uyruklu öğrencilere ücretli eğitim üzerinden açan devlet üniversitesi DEÜ, bunun üzerinden rant elde ediyor  İlim yuvası olan değerli üniversitelerimizi partili rektörlerin oyuncağı yapan iktidarın karşısında T.C. vatandaşı olan öğrencilerimizin haklarını sonuna kadar savunacağız!” diyerek, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi vererek yapılan haksızlığa tepki göstermişti.

 
Elleçlenen konteyner arttı, yük düştü!
 
Benzine bir zam daha geliyor!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Belevili 18 Mayıs 2022 Çarşamba 11:37

SELÇUK'ta Cibe mevkinde kurulan kültür köyü içerisinde bu yöreye büyük katkıları olacaktır,umarım diğer ilçelerde de böyle kültür köyü kurulsun,SELÇUK şanslı fabrika yerine bu kültür köyü çok yararlı olacaktır bekle gör ile görülecektir...

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dr. Hakan TARTAN yazdı... Altılı masa bu kadar saf mı!
Dr. Hakan TARTAN yazdı... Altılı masa bu kadar saf mı!
CHP Bayraklı'dan Lider'e ziyaret!
CHP Bayraklı İlçe Örgütü ve Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Cumhuriyet ...
AK Partili Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na tepki
Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ...
 
AK Partili Dağ Büyükşehir’e yüklendi: Skandaldan geçilmiyor!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, sosyal ...
'Yatırım' tartışmaları tam gaz! Kaya, Yücel'e sordu: Ben mi laf ebesiyim,o mu körebe?
İzmir'de yol yatırımları tartışması tam gaz devam ediyor. AK Parti İzmir ...
AK Partili Hızal’dan koku eleştirisi: Zehirleniyoruz!
İzmir Körfezi’nin kirliliği ve çevreye yaydığı kötü koku yaz aylarının ...
 
Kılıçdaroğlu: Mahkemeyi de kararı da tanımıyoruz
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup ...
Kılıçdaroğlu'na: Kendi açıklamalarına ters düşüyor!
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Başkent Millet ...
Bakan Bozdağ'dan İsveç ve Finlandiya açıklaması
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Avrupa'da birçok ülke, terör örgütlerine ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva