HABERLER>POLİTİKA
4 Şubat 2016 Perşembe - 18:17

CHP'li Özel'den Arınç'a 'bildiklerini anlat' çağrısı

Özgür Özel, kamuoyundaki her açıklamasından sonra Manisa'da bir dizi operasyonların düzenlendiğini belirttiği Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç'ı cesur davranarak bildiklerini anlatmaya davet etti

CHP li Özel den Arınç a  bildiklerini anlat  çağrısı

MANİSA - CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, 21 kişinin gözaltına alındığı Manisa'daki 'Fetullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılarnması' (FETÖ-PDY) soruşturması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Özel, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Ek Binası önündeki açıklamasında, halen gözaltında tutulan 8 kişi ile serbet kalan 13 kişinin sosyal yaşamlarının zarar gördüğünü söyledi. Manisa'nın Türkiye gündeminde iki gündür bir operasyonla yer aldığına dikkati çeken Özel, "Belediyede çalışan müdürlerin, teknik personelin ve dışarıda proje çizen mühendislerin dün akşam saatlerinde ifadeleri alındıktan sonra salıverilmelerine şahit olduk. Aslında bilgisine başvurulması gereken, konuyla bir ilgisi olmayan çok sayıda kişi, Adalet ve Kalkınma Partisi ile Cumhurbaşkanın verdiği talimatla cadı avı şeklinde yürütülen soruşturmalar nedeniyle sabahın beşinde çocuklarının ve komşularının gözü önünde çok ciddi bir suç örgütünün üyeleriymiş gibi karga tulumba götürülüp itibarsızlaştırılıyor, sosyal yaşantılarına zarar veriliyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin geçmişte ve bugün görev yapmış olan çok sayıda personeline de çok ciddi bir sosyal mobing uyguladılar. Bu sorunlu bir durum. Bu süreci başından itibaren dikkatli bir şekilde takip ediyoruz. Masumiyet karinesine, özel hayatın gizliliğine inanıyoruz. İnsanların teşhir edilmemesine son derece önem veriyoruz" dedi.

"BİRBİRLERİNİN ÜZERİNDEN MESAJLAR VERİLİYOR"
Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç'ın kamuoyundaki her açıklamasından sonra Manisa'da bir dizi operasyonların düzenlendiğini belirten Milletvekili Özel, "Aslında birileri cemaat üzerinden Bülent Arınç'a mesaj veriyor. Aynı şekilde Arınç üzerinden de cemaate mesaj veriliyor. Arınç ile AKP arasındaki restleşme sürekli Manisa'da bir takım operasyonlarla karşılığını buluyor" diye konuştu.

ARINÇ'A "BİLDİKLERİNİZİ ANLATIN" ÇAĞRISI
Geçen mart ayında Arınç'ın çözüm süreci konusundaki açıklamaları nedeniyle kendisini Twitter'dan eleştiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in "Ankara'yı parsel parsel sattığını" söyleyip, bu iddialarına ilişkin belgeleri de, seçimlerden hemen sonra, "8 Haziran'da açıklayacağını" söylediğini hatırlatan Özel, şöyle devam etti:

"Ancak, 8 Haziran'dan sonra ne olduysa, 'Yanlış yaptım' dediniz sustunuz. Ekim ayında, size uygulanan ambargodan, yandaş kanalların sizi linç etmesinden, eskiden size bağlı olan kamu kurumlarının ambargo uygulamasından, Anadolu Ajansı ve TRT'den şikayet ettiniz. Ama daha sonra sustunuz. Şimdi ise nasıl bir ihtiyaç duyduysanız, bir açıklamada daha bulundunuz. Biz bu açıklamaları önemsiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin 7-8 ay önce başbakan yardımcılığını yapmış birinin açıklamalarını önemsiyoruz ama bir yandan da şantaj siyasetinden fevkalade rahatsızız. Ne biliyorsanız söyleyin. Bu, bu ülkeye boynunuzun borcudur. Hatta şu an görev yapmakta olmadığınız, pasif görevde olduğunuz, geçmişte önemli görevler üstlendiğiniz, ama bazı kirliliklere bulaşmamış olan partililere karşı da sorumluluğunuzdur. Partinizde geçmişte ne yaşandıysa, siz ne biliyorsanız bunu kamuoyu ile paylaşmalısınız. Siz, bizim bildiğimiz anlamda bildiklerinizi ortaya koyma noktasında iradenizi gösterebilecek bir siyasetçisiniz. Eteklerinizdeki taşı dökün. Yetmez bunu savcılar ile paylaşmalısınız."

Milletvekili Özel, açıklamalarının ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nü ziyaret edip, soruşturma kapsamında halen gözaltında tutulan 8 kişinin durumu hakkında bilgi aldı. (dha)

 

 

 
İzmir’de saç çeken polisler ceza aldı ama…
 
Cem Yılmaz'dan yıllar sonra gelen itiraf
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili kadınlar kimsesiz çocukların yüzünü güldürdü
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin ve Kadın Kolları ...
Demirtaş'tan 'ses çıkarma eylemi' çağrısı
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, herkesi bulunduğu yerde 'barış ...
Manisa’da CHP masası: Suç duyurularına sert tepki
CHP İl Örgütü’yle birlikte açıklama yapan PM Üyesi Moroğlu ve Erol, AK ...
 
CHP'den 'Dolmabahçe' iddiası: 3 dakika gecikmeli!
CHP'li Tanrıkulu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her şeyden haberi vardı. Ben ...
Yıldırım’dan Arınç ve Kırmızıgül yorumu!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, “Ülkemiz bir ateş çemberinin ...
Vali Toprak’a ‘Yıldırım’ telefon: Alarma geçirdi!
Ege kıyılarında yaşanan sayısız facianın gölgesinde Ulaştırma, Denizcilik ...
 
Erdoğan şehit yakınından şikayetçi oldu!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'te geçen yıl şehit düşen kuzeni ...
CHP'li vekil makam aracıyla duraktan yolcu topladı!
CHP Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, kırmızı plakalı makam aracıyla Mamak'tan ...
AK Partili Kaya’ya fotokopterli karşılama!
İzmir'de ilçe başkanlıklarını ziyaret ederek vatandaşın derdini dinleyen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva