HABERLER>POLİTİKA
4 Mart 2021 Perşembe - 11:07

CHP'li Kılıç: Vatandaşlarımız yoksulluktan, hukuksuzluktan, haksızlıktan nefessiz kaldı

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin 10. Maddesi üzerinde partisinin verdiği önerge hakkında TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yaptı.

CHP li Kılıç: Vatandaşlarımız yoksulluktan, hukuksuzluktan, haksızlıktan nefessiz kaldı

Sözlerine bu haftanın Deprem Haftası olduğunu hatırlatarak başlayan Av. Sevda Erdan Kılıç, kendisinin de İzmir depremini yaşadığını ve Deprem Meclis Araştırması Komisyonu Üyesi olduğunu kaydetti. CHP Milletvekili Av. Kılıç, deprem nedeniyle hayatını kaybeden bütün vatandaşların ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diledi, bir daha böyle acılar yaşamamayı canı gönülden diledi.

CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, şunları kaydetti:
 “Türkiye’nin gerçeği olan ve ülkemize büyük yıkımlar yaşatmış, canlarımızı yitirdiğimiz deprem felaketlerinden yıllarca ders alamadığımız apaçık ortada. Halen   kamu kurumları, okullar, hastaneler dahi depreme dayanıklı hale getirilmemiş. Toplanan deprem vergileri başka yatırımlara harcanmış ve bu paralar şeffaflıktan uzak bir şekilde çarçur edilmiştir.

Ancak önümüzde bir fırsat var. Deprem Araştırma Komisyonu üyeleri olarak tarihi bir sorumluluğumuz olduğunun farkındayız. Deprem konusunda yetkin kurumların, bilim adamlarının ve sivil toplum kuruluşlarının da dahil olduğu; herkesin görüşlerinin alındığı, ortak akılla çıkacak bir raporun yasalaşması halinde, ileride yaşanabilecek depremlerde can ve mal kaybını en aza indirmeyi sağlayabiliriz. Rant değil insan odaklı çalışmalarla, vatandaşlarımızın hem yaşam haklarını hem de mülkiyet haklarını güvence altına almak hepimizin, bu Meclis’in görevidir.”

?“Teklif, finanszede sorununu kalıcı biçimde çözmekten uzak”
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, bu teklifin, tasarruf finansman şirketleri alanında çok geç kalınmış bir düzenleme olduğunu belirtti.

İleriye dönük ve geneli itibariyle olumlu gördükleri bu teklifin, geçmiş yıllarda yaşanmış ve binlerce vatandaşı mağdur etmiş finanszede sorununu kalıcı bir şekilde çözmekten çok uzak olduğunu ifade eden Av. Sevda Erdan Kılıç, “Yıllarca insanlar bir umut, yatırım yapacaklarına, ev ve araba sahibi olacaklarına inanmışlar ancak, maddi kayıpları bir yana büyük hayal kırıklıklarına uğramışlardır.” dedi.

CHP Milletvekili Av. Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti:

“Umut demişken, bu pandemi sürecinde, aslında insanlar bu iktidara olan inançlarını yitirdikleri halde bakanların, cumhurbaşkanının televizyona çıkacağı anlarda; ‘belki bu zorlu süreçte bir yaramıza merhem olur mu? Güzel bir haber duyar mıyız?’ diye televizyon ekranlarının karşısına oturdular. Ama ne mi gördüler? ‘Ey Kılıçdaroğlu’ ile başlayıp, ‘şöyle büyüdük böyle büyüdük’ ile devam edip, sonra da TÜİK’ten yalan yanlış rakamlarla biten konuşmaları dinlediler. Vatandaşlarımız ellerinde kumanda, derin bir umutsuzluk ve hayal kırıklığı ile devletin yanlarında olmadığını bir kez daha hissederek, zor şartlardaki yaşamlarına geri döndüler.

Saraylardan, köşklerden, salonlardan çıkmazsanız vatandaşın gerçek halini göremezsiniz. İnsanlar siyaset kurumuna güvenmiyor, devlet kurumlarına güvenmiyor; mahkemeye, hakime, savcıya, adalete güvenini yitirmiş durumda. Son bir aydır Elazığ, Uşak, Aksaray, Kütahya illerini sokak sokak milletvekili arkadaşlarımızla gezerek vatandaşlarımızı dinliyoruz. Ve ne çıkıyor ortaya biliyor musunuz? Hangi bölgede, hangi ilde olduğunuz önemli değil, sorunlar ortak ama vatandaş kaderine terk edilmiş maalesef.

Gerçekler ne TÜİK rakamlarında ne de kamuoyu araştırmalarında; gerçekler sokakta; gerçekler gözyaşlarıyla mahsulünü çöpe döken çiftçilerde; gerçekler ‘Namusumla Battım’ yazıp dükkanını kapatan esnafta; gerçekler fırının önünde askıda ekmek için kuyrukta beklerken çocuğunun gözüne bakamayan babada; gerçekler doğal gazı ödeyemediği için evinde sıcak su kaynatıp çocuğunu ısıtmaya çalışan annelerin yüreğinde; gerçekler markete gidip kasada parası yetmediği için sepetin yarısını kasada bırakmak zorunda kalan emeklinin gözlerinde; gerçekler pazarların dağılma saatlerinde ezik, çürük meyve ve sebzeleri tezgahların yanlarından toplayan babaların ellerinde ama ülkeyi yönetenler nerede? Ülkeyi yönetenler saraylarda, zevklerde, sefalarda.”

“Ülkeyi yönetenlerin kulakları sağır, vicdanları kör”
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, “İktidar istediği kadar, zaten Anayasa’da, yasalarda var olan ama uygulanmayan eylem planlarını açıklasın, paketler, raporlar havada uçuşsun, hepsi açıklansın ama boş, nafile; neden mi? Çünkü bu ülkenin vatandaşları yoksulluktan, hukuksuzluktan, haksızlıklardan nefessiz kalmış. Bu ülkedeki vatandaşlar nefes alamıyorlar. Burada en iyi kanunları yapsak ne yazar? Uygulayanların, ülkeyi yönetenlerin kulakları sağır, vicdanları kör olmuş; biz ne yaparsak yapalım burada.” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, “Bir seçim yapmalısınız, ya bu vicdansızlığa göz yumarak tarihin sayfalarına; halkına sırtını dönen vekiller olarak geçeceksiniz ya da bizler gibi halkın gerçeklerini bu kürsülerde haykırıp, insanlık dışı bu sisteme karşı bir duruş göstereceksiniz.” diyerek konuşmasını tamamladı.

 
İzmir'de toplu ulaşıma 'esneme' ayarı
 
Prof. Dr. Sözbilir: İzmir olası bir depreme hazır değil
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milletvekili Sındır: Bergama’da ata toprağı haraç mezat satılıyor!
Mülkiyetleri 6360 sayılı Bütünşehir Yasası’yla birlikte Bergama Belediyesine ...
CHP’li Bakan’dan ‘sanatoryum’ çağrısı: Çürütmeyin, verin Büyükşehir’e!
Yamanlar Dağı’nda sanatoryum olarak kullanılan ve atıl bırakılan tesisin ...
CHP Tire'de rozet şov!
CHP Tire’de üç hafta içinde üçüncü kez toplu üye katılım töreni gerçekleşti. ...
 
AK Partili Özkan: HDP'yi tabela partisi yapacağız
AK Parti Grup Başkanvekili Özkan, "HDP hem siyasi hem de hukuken kapanacaktır" ...
Kılıçdaroğlu paylaştı: İktidarımızın ilk haftasında yapacaklarımız...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'İktidarımızın ilk haftasında yapacaklarımız' ...
Meral Akşener'den fezleke açıklaması
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "İYİ Parti, o fezlekelerin önünü arkasını ...
 
CHP’li Sertel’den doğal gaz üzerinden asgari ücret kıyaslaması!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Türkiye’de asgari ücretli İngiltere’deki ...
Şaşırtan tweet sonrası Kocaoğlu'ndan açıklama!
İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun hesabından ...
CHP Menemen'de beklenen karar... Üç üyenin disiplin yolculuğu başladı
Başkanvekilliği seçiminde AK Parti adayı Aydın Pehlivan'a oy vererek CHP ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva