HABERLER>POLİTİKA
21 Ağustos 2022 Pazar - 08:33

CHP’li Kılıç’tan ‘ön seçim’ mesajı, ‘Çelebi’ yorumu: Vicdanı olsaydı CHP’yi bırakmazdı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, milletvekili seçimleri öncesi ön seçim konusu ve önce CHP’den ardından Memleket Partisi’nden istifa eden, ismi de AK Parti ile geçen Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi hakkında değerlendirme yaptı. Kılıç açıklamasında “Genel başkanımızın ona gösterdiği ve İzmir örgütlerinin ona vermiş olduğu teveccühü vardı. Sokak sokak birlikte çalıştılar sonuçta. Ama eğer vicdanı olsaydı dönüp bunlara bakar bize bunu yaşatmazdı diye düşünüyorum” dedi.

CHP’li Kılıç’tan ‘ön seçim’ mesajı, ‘Çelebi’ yorumu: Vicdanı olsaydı CHP’yi bırakmazdı!

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, 2023 Haziran’ında yapılması planlanan genel seçimler öncesinde parti içinde süren ön seçim tartışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kılıç, toplumun gündeminin yaşanan ekonomik kriz olduğunu ve bu konunun ön seçim konusunun çok önünde olduğunu vurgulayarak “Ön seçime ben de girdim. İzmir 1. Bölgede 9. Sıraya yerleşmiştim ve ön seçimle o dönemki İzmir 1. Bölgede listede olan tek kadın aday bendim. Sonrasında kontenjanlar geldi ve 12. Sıraya düştüm. Ancak biz hem Haziran hem Kasım seçimlerinde sanki 1. sıraymışız gibi çalıştık tüm arkadaşlarımızla. İki dönem parti meclisi üyeliği görevi yaptım. Ve bu dönemde de 2018 yılında yapılan seçimlerde bu seferde ön seçimle değil merkez yoklamasıyla yapılan adaylık belirlemesiyle de 2. Bölge 5. Sıradan milletvekili adayı oldum. Hem ön seçimi hem merkez atamasını yaşamış biriyim. Ve parti tarihinde ön seçimle alınmış oy ve milletvekili sayısının ya da merkez yoklamasıyla çıkmış milletvekili sayısında ben ve benim gibi birçok partili bilir ne sonuçlar alınmış. Bunların seçime bir katkısı olmuş mu bunu bilen arkadaşlarımız söyler zaten. Ön seçime gelince olmalı mı olmamalı mı yoksa merkez yoklaması mı olmalı? İnanın bunu konuşuyor olmak, buna zaman ayırmak bile benim için çok üzücü. Çünkü insanlar çocuklarını yatağa aç sokuyorlar, bebeklerine süt alamıyorlar, çocuklarına kıyafet alamıyorlar, esnaf kepenk kapatmış iflas etmiş durumda, işçisi, çiftçisi emekçi görüyorsunuz. 7.500 lira promosyon için güneşin altında banka kapılarında sıraya girmiş durumdalar. Türkiye’de böyle bir gerçeklik varken bir seçimde kimin, nasıl, ne şekilde aday olacağını konuşmak gerçekten çok üzücü. Ben bana soran herkese de bunu anlatıyorum” ifadelerini kullandı.

Ön seçim ve kontenjan milletvekili konusu üzerinden CHP’den milletvekili seçilmesinin ardından yoluna Memleket Partisi ile siyasi hayatına devam eden ve oradan da ayrılarak AK Parti’ye yakınlaşan Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ile ilgili gelen soruya yanıt veren Kılıç, “arkadaşımız 1. Bölge’den milletvekili oldu, çalışmalara katıldı. Sonrasında parti parti dolaştı geldi. Şimdi bu soru sorulduğunda ben aslında yaşanan süreci onun vicdanına bırakmak isterdim. Genel başkanımızın ona gösterdiği ve İzmir örgütlerinin ona vermiş olduğu teveccühü vardı. Sokak sokak birlikte çalıştılar sonuçta. Ama eğer vicdanı olsaydı dönüp bunlara bakar bize bunu yaşatmazdı diye düşünüyorum. Yine de ben vatandaşların vicdanına bırakıyorum onunla ilgili kararı. Ama vicdanı olsaydı zaten Cumhuriyet Halk Partisi’ne, Mustafa Kemal Atatürk’e ve partinin örgütlerine bunu yapmaması gerekirdi. O sıcakta, o soğukta kadınların kapı kapı dolaştığı, gençlerin tepelerde bayrak astığı ve sokak sokak gezilen seçim çalışmalarında İzmir’in girilmedik yerini bırakmayan, yutulmadık tozunu bırakmayan partimiz örgütünün alınlarındaki bir damla ter için bile insan döner bakar vicdanlı olur ve ona göre hareket ederdi. Ama etmedi” dedi.

 
Mehmet KARABEL yazdı... Neden ilk hedef için 'Ege' yerine 'Akdeniz' dedi?
 
Başkan Selvitopu yerinde denetledi... Karabağlar'da park seferberliği!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 21 Ağustos 2022 Pazar 14:45

Sayın milletvekili,CHP ve genel başkanın bir bu hatası değil onlarca vardır,ATATÜRK'e hakaretler yapan milletvekili,diğer sağ partilerde milletvekili olarak gösterilmeyen milletvekilleri daimî milletvekili olarak görev yapıyor,ondan sonra da bidon kafalılar oy vermedi diyerek demeç veriyor...

Yorumu oyla      11      4  
Vatandaş 21 Ağustos 2022 Pazar 12:33

Ön seçim ön seçim ön seçim başka yolu yok ,yüreği yeten ön seçime girer yok öyle bedavadan seçilmek

Yorumu oyla      7      4  
bekir 21 Ağustos 2022 Pazar 11:42

ya siz de bırakınız sevda hanım sizi ne sokakta ne vatandasların yanında bir defa gormedik bir faydanız olmadıgını da goruyoruz lutfen gidiniz yeni yuzler istiyoruz

Yorumu oyla      6      5  
Yorgun demokrat 21 Ağustos 2022 Pazar 11:26

CHPli Belediyelerde vurdum duymazlık almış başını gidiyor. Muhalefette bunlar yapılıyorsa yarın iktidarda neler olur diye düşünüyor insan. Sanki, biz CHPnin vurdum duymazlığına mecburuz. Vicdanı birazda sorgulaması gereken sizlersiniz. Dün kü habere bir bakın. Liyakat deyip kurtlar vadisinden belediye başkanı seçtirmek nasıl bir vicdan.

Yorumu oyla      5      5  
örgüt... 21 Ağustos 2022 Pazar 08:42

sen de atamayla geldin sonuçta...

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konu: 30 Ekim depremi... CHP-AK Parti karşı karşıya!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik ...
Erdoğan, Manisa'dan duyurdu: Üzüm taban fiyatı 27 TL!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda halka ...
Sarıgül'den İzmir'de genel af çağrısı
Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, İzmir'de ...
 
'O masada buradaki konuşmaları aktaracağım'
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Sarıyer'de esnafı ziyaret etti. ...
Tayfun MARO yazdı... 6’lı Masa ve ötesi
Tayfun MARO yazdı... 6’lı Masa ve ötesi
CHP'li Yücel'den AK Parti'ye sahada yanıt: Esnafa akıl ve ayar vermeyin!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel , 2 günde 9 meslek ...
 
Yıldırım’dan ‘100.yıl’ müjdesi: İzmir’de yeniden İktisat Kongresi!
Yıkılıp yerine otopark yapılan İzmir İktisat Kongresi binasının kongrenin ...
CHP'li Sertel'den Zafer Havalimanı eleştirisi... Binsek de ödüyoruz, binmesek de!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Kütahya'da bulunan ve Türkiye'nin ...
Erdoğan'dan İzmir Büyükşehir'e deprem eleştirisi: Hiçbir şey yapmadılar!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir depremi üzerinden İzmir Büyükşehir ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva