HABERLER>POLİTİKA
14 Ekim 2020 Çarşamba - 13:29

CHP’li Kılıç’tan Berberoğlu kararı tepkisi!

CHP İzmir Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Enis Berberoğlu hakkındaki yeniden yargılanma talebini reddetmesiyle” ilgili yazılı açıklama yaptı.

CHP’li Kılıç’tan Berberoğlu kararı tepkisi!

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, Anayasa Mahkemesi'nin milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu hakkında verdiği kararının “yerindelik denetimi kapsamında kaldığı” gerekçesiyle yeniden yargılamaya yer olmadığına karar verdiğini anımsatan Av. Kılıç, “Yerel mahkeme hukuki değil, siyasi bir karar vermiştir ve bizim de bu kararı kabul edebilmemiz mümkün değildir. Anayasa Mahkemesi kararları herkesi bağlamaktadır;Anayasa’nın 153. Maddesi açıktır. Bu nedenle herkesin Yüksek Mahkeme’nin kararlarına uyma mecburiyeti vardır. Ancak yerel mahkeme, bu karara uymayarak görevini kötüye kullanma suçu işlemiştir.” dedi.

CHP Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, Anayasa Mahkemesi’nin aldığı karar hakkında, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin “Ben bu kararı tanımıyorum” deme lüksünün olmadığını vurguladı.

“YARINA KALIR AMA YANINIZA KALMAZ!”
Yargı hiyerarşisinin açık ve net olduğunu, Anayasa Mahkemesi’nin aldığı kararın tüm alt yargı organlarını bağladığına işaret eden Av. Sevda Erdan Kılıç, şunları kaydetti:

“14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı hukuki değil, saraydan gelen talimatla alınmış siyasi bir karardır. Bu kararla Anayasa askıya alınmış, yok sayılmıştır. Bu karar hukukun çıldırmasıdır. Yargının yozlaşarak işlevini yerine getiremediği, Anayasal düzeni bozacak bir karardır ve bu kararı alan Mahkeme Başkanı, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından soruşturulmalıdır. AKP’nin 20 Temmuz 2016 yılında OHAL ilan ederek başladığı sivil darbenin bir diğer sac ayağı bu kararda yatmaktadır. Ülkeyi KHK’larla yönetmeye başlayıp, torba yasalarla, genelgelerle her türlü demokratik hakkın kullanımını ortadan kaldırmış, muhalif her kesimi de yargıyı kullanarak vesayeti altına almaya çalışmıştır.

      Güçler ayrılığı yerine tüm gücü kendinde toplayarak totaliter, baskıcı bir rejim ortaya çıkarmıştır. AYM’nin Enis Berberoğlu ile ilgili almış olduğu hak ihlali kararı, her ne kadar tek adam rejimi tarafından yok sayılsa, yerel mahkemelerce tanınmasa da biz hak, hukuk, adalete inanmış milyonlar olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Kirli çamaşırlarınızı ortalığa saçmaya devam edeceğiz. Bu kararı alanlar ve aldıran ise unutmasın ki gün gelecek adalet size de lazım olacak ama emin olun ki bu kararların altına imza atanlar bu kararlarından dolayı yargılanacaktır. Yarına kalır, ama yanınıza kalmaz!!”

“HSK’NIN KENDİSİ ‘GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANMA’ SUÇUNU İŞLEMİŞ OLACAKTIR”
CHP’li Hukukçu Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin böyle bir yorum yaparak karar vermesinin“görevi kötüye kullanma” suçunu oluşturduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Görev suçu işleyen mahkeme hakkında karar verecek olan, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün başında bulunduğu Hakimler ve Savcılar Kurulu’dur. Kurulu görevini yapmaya davet ediyorum. Bir an önce yerel mahkeme hakimleri hakkında gerekli incelemeyi yapmalıdır. Yoksa HSK’nın kendisi ‘görevini kötüye kullanma’ suçunu işlemiş olacaktır.

Anayasa Mahkemesi yerel mahkemeye açık bir şekilde; ‘seçilmiş ve dokunulmazlığı olan bir milletvekilini yargıladın’ diyor. Bubir mahkeme için yapılabilecek en ağır hukuk ihlalidir. Yerel mahkeme, gerçekleşen bu en ağır hukuk ihlali Yüksek Mahkeme tarafından yüzlerine çarpılmasına rağmen, kararı geri almak yerine bir de üzerineAYM’ye had bildirmeye çalışmaktadır. Bu kabul edilemez bir durumdur.”

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, bu kararı veren mahkeme başkanınındaha önce de birçok tartışmalı karara imza atan mahkeme başkanı olduğunu ifade ederek, “Aslında bu kişi, bu kararları vermesi için bu mahkemelere gönderilmiştir. Biz HSK’dan buhakimisoruşturmasını bekliyoruz ama bir hakim bu kadar hukuka aykırı bir kararı arkasına güvenmeden vermeye cesaret edemez.” ifadesini kullandı.

“ANAYASA’NIN 153. MADDESİ AÇIKTIR”
Anayasa’nın 153. Maddesinde yazılı hükmün açık olduğunu vurgulayan CHP’li Av. Kılıç, maddede, “Anayasa Mahkemesi kararlarıResmiGazete’de hemen yayımlanır ve yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzelkişileri bağlar.” denildiğini hatırlattı.

İzmir Milletvekili Av. Kılıç, “AYM’nin aldığı bu karara yerel mahkeme ‘uymayacağım’ diyor. Bunun nereye varabileceğini, ‘uymayacağım’ sözünün ne kadar tehlikeli olabileceğini kestirebiliyor musunuz? Eğer Yüksek Mahkeme’nin verdiği kararabir alt mahkeme ‘uymayacağım’ diyorsa orada bir çürüme vardır. Bu devlet hepimizin devleti, vatan da hepimizin vatanı. Bu Anayasa referanduma gitti mi? Gitti. Hepimizi bağlıyor, Parlamento’yu bağlıyor, Yüksek Mahkeme’yi bağlıyor. Yerel mahkeme böyle derse vatandaş da ‘Ben de vergi vermiyorum’ der ve bu gidiş bir kaosa zemin hazırlar. Siz kaosa mı zemin hazırlamak istiyorsunuz?” dedi.

 
Manisa'da 16 eski polis gözaltına alındı!
 
Başkan Selvitopu'dan İYİ Parti'ye ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan 'Işıklar paylaşımı' açıklaması
AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz'deki ...
MHP'li Osmanağaoğlu'ndan Soyer'e: Yılda bir kere terörü kınasa...
MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
CHP'den Berberoğlu toplantısı! Kılıçdaroğlu: Bekleyeceğiz
CHP, kapalı grup toplantısında bir araya gelerek, mahkemenin Enis Berberoğlu kararını değerlendirdi.
 
İzmir'deki 'tarihi' utanç meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Konak'ta bulunan Kaptan Mustafa Paşa ...
Yazıcıoğlu'nun oğluyla BBP arasında atışma!
Helikopter kazasında yaşamını yitiren Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı ...
CHP İzmir'de 'spor' zirvesi
Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ve Spor Komisyonu Başkanı Şamil Sinan ...
 
AK Parti'den erken seçim çağrısına yanıt
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, oruç reise yönelik gelen dış ülke tepkilerine, ...
Kılıçdaroğlu'ndan Enis Berberoğlu kararına tepki
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, ...
DEVA İzmir'in yeni il başkanı Ösen: Doğru zamanda il başkanı oldum
Daha önce başkanlık teklifini kabul etmeyen, Sarızeybek başkanlığındaki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva