HABERLER>POLİTİKA
8 Ekim 2018 Pazartesi - 11:10

CHP’li Kılıç’tan aday adaylarına: Görevdekileri kötülemeyin!

Milletvekili Kılıç, 2019 seçimleri için parti içi yarışa değindi ve aday adaylarına uyarıda bulundu. Kılıç, “Görevdeki arkadaşlarımızı kötüleyerek hiçbir aday adayının bir yere varamayacağını düşünüyorum. CHP’ye en çok zararı onlar veriyor” dedi.

CHP’li Kılıç’tan aday adaylarına: Görevdekileri kötülemeyin!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis (PM) Üyesi ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Vekil Kılıç, 2019’da gerçekleşecek seçimler için partisinin çalışmaları özelinde önemli açıklamalara imza attı. Aday belirleme yöntemleri ve adayların açıklanacağı tarih üzerinden net mesajlar veren Kılıç parti içi yarışa dair uyarılarda bulundu.

Kılıç konuşmasında zaman zaman iktidarın uygulamalarını sert bir dille eleştirdi.

BÜYÜKŞEHİR ZATEN BİZDE VE ÖYLE KALACAK
İl Başkanı Deniz Yücel ve milletvekillerinin gerçekleştirdiği toplantı hakkında bilgi veren Kılıç, “Tüm vekiller fikirlerini söyledi. Program hazırlayacağız öncelikle köy ziyaretlerine başlayacağız. Tüm vekiller aynı anda sahada olacağız. Meclisten izin alıp olabildiğince İzmirlilerle birlikte olacağız. Geçmişte yapılan hataları masaya yatıracağız. Vatandaşların taleplerini dinleyeceğiz. Bizde olmayan 8 ilçeyle birlikte diğer ilçeleri de kazanacağız. 30 ilçeyi nasıl kazanacağımızı anlatacağız. Büyükşehir zaten bizde ve öyle kalacak” dedi.

GEÇMİŞ DEĞERLENDİRİRKEN SUÇLAMA DEĞİL DURUM ANALİZİ YAPMAK GEREKİYOR
2014 yılındaki seçimlerde kaybedilen 8 ilçeye yönelik konuşan Kılıç, kimsenin birbirini suçlamaması gerektiğin söylerken durum analizinin sağlıklı sonuçlar vereceğini ifade etti. Kılıç, “Suçlama yapmamak gerekiyor. Her kapsamdan bakmak gerekiyor. O dönemde farklı durumlar da vardı. Başka partiden aday olan arkadaşlarımız vardı. Birçok etken vardı. Şimdi 30 ilçeyi alacağız diyoruz. Tüm hesaplara bakıyoruz. Aldığımız oylara bakıyoruz. Kayıp gözükmüyor. Geçmiş değerlendirirken suçlama değil durum analizi yapmak gerekiyor” yorumunu yaptı.

HERKES KENDİNE GÖRE BİR YOL BELİRLİYOR
Aday adaylarının alan çalışmalarına dair konuşan Kılıç, “Herkes kendine göre bir yol belirliyor. Bir tüzüğümüz var. Aday belirleme yöntemlerimiz belli. Önümüzdeki günlerde PM’de hangi il ve ilçede hangi yöntemin kullanılacağına dair karar çıkacak. Arkadaşlarımız da yola çıkacaktır” dedi.

AZİZ BAŞKAN’IN BIRAKMA KARARINI BEKLEMİYORDUM!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘yokum’ kararı hakkında konuşan Kılıç, “Ben bırakacağını beklemiyordum. Aziz Başkan çok kıymetli bir siyasetçi... Bizim de ağabeyimiz. 15 yılda İzmir’e inanılmaz katkıları oldu. İzmir modeli diye bir kelime geçirdi literatüre. Gittiğimiz başka bir ilde bile biz Aziz Başkan’ın projelerini duyuyoruz. Aziz Başkan çok kıymetli. Ben bunun siyasi karar değil insani bir karar olduğunu düşünüyorum. Belki yoruldu, belki ailesiyle vakit geçirmek istiyor. 6 ay çok uzun bir süre. Aziz Başkan’ın katkıları yadsınamaz. İzmir’e de Türkiye’ye de iz bıraktı. Diyarbakır’da Maraş’ta, Muğla’da her yerde Aziz Başkan’dan söz ediliyor. Her tarafa çalışmalarını kazıdı. Dürüst namuslu bir başkan olarak sosyal demokrat belediyeciliği yerine getirmiş başkan olarak akıllarda kalmaya devam edecek. Bize destek olarak partiye hizmet edecektir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

O FARKLI BİR SİYASETÇİ
‘Kocaoğlu’nun yeri dolar mı?’ sorusunu yanıtlayan Kılıç, “Herkesin farklı bir yoğurt yiyişi vardır. Tabi Aziz Başkan’ın yeri doldurulamaz. O farklı bir siyasetçi. Yeni olacak arkadaşımızın da farklı bir özeliği olur. O da başka bir belediye başkanlığı yapar. Birinin yerini doldurmaktan ziyade bayrağı aldığında daha yükseğe çıkarıp çıkaramayacağına bakmak gerekiyor. Bu yerini doldurma kavramı çok doğru değil. Gelen kişinin CHP’ye yakışır bir başkanlığı yerine getirmesi daha önemli” dedi.

ŞU ANDA BİRÇOK KRİTER İNCELENİYOR
Adayların belirleneceği tarihe dair açıklama yapan Kılıç, “Kesin bir tarih yok. CHP’li olmayan ilçelere öncelik verilecek, adaylar belli olacak. Daha sonra bizim belediyelerimizin olduğu yerler açıklanacak. Görevde olanların kamu kaynaklarını nasıl kullandığına, halkla iletişimine, dinlenip dinlememek istediğine bakacağız. Sosyal belediyeciliği uygulayabilmiş mi? Birçok kriter şu anda inceleniyor. Hazırlıklar devam ediyor. Bizde olmayan ilçelerde ise hangi arkadaşlarımızla o ilçede CHP bayrağı dalgalandırabiliriz ve kazandıktan sonra da partimize yakışır bir başkanlık yapacak mı ona bakıyoruz” diye konuştu.  

ADAY ADAYLARINA UYARI: GÖREVDEKİLERİ KÖTÜLEMEYİN, DİSİPLİN SÜRECİNİ BİZZAT TAKİP EDECEĞİM!
Aday adaylarına uyarılarda bulunan Kılıç, “Bizde olan ilçelerde birçok aday adayı arkadaşımız var. CHP’li belediye başkanlarını, ilçe başkanlarını kötüleyerek hiçbir arkadaşımızın bir yere varamayacağını düşünüyorum. CHP’ye en çok zararı da onlar veriyor. Aday adayı olmak hepimizin hakkı. Fakat bu süreçte CHP’li belediye ve örgüte zarar vererek bir yol alınamaz. Aday adayı arkadaşlarımıza buradan tavsiyem; siz nasıl daha iyi yapabileceğinizi anlatın. Mevcut durumu karalayarak bir yere varılamaz. Disiplin sürecini bizzat takip edeceğim. Ülkede bu kadar sorun varken CHP olarak birbirimize kenetlenmemiz gereken zaman. CHP’li belediye başkanına, ilçe başkanına kötü sözler söyleyerek bir yere varamazlar” açıklamasını yaptı.

UMUT HER ZAMAN VAR, BİZ BURADAYIZ!
Türkiye’de ekonomik kriz olduğunu söyleyen Kılıç, “Geçen ay CHP’li vekillerle ekonomi heyetleri kurduk ve Türkiye’nin birçok yerini dolaştık. Mutlu insanlar görmeyi umardık ama göremedik. Her kesim ayrı etkilenmiş. ‘Yarın sabaha nasıl uyanacağım?’, ‘TL ne kadar değer kaybedecek?’ düşünceleri var. Önceden fiyatlar aşağı yukarı biliniyordu şimdi ikiye katlanan fiyatlar var. Ama umut her zaman var. Biz buradayız” dedi.

İKTİDARA SERT ELEŞTİRİ: İZMİR’E TAHAMMÜLSÜZLÜKLERİ VAR!
İktidarın İzmir’e karşı olan tutumunu değerlendiren Kılıç, eleştirilerde bulundu. Kılıç, “Söz verilen projeleri askıya alıyorlar. Meclis başkanı İzmir milletvekili. Biz gittiğimiz illerde bakan o ildense çabalarını görüyorduk, farklılık hissettirmek istiyordu. Fakat İzmir’de meclis başkanı hiç çaba göstermiyor. İzmir’e nasıl baktıkları buradan belli… İzmir’e karşı bir tahammülsüzlükleri var. Kendilerine oy vermedikleri, seçim vaatlerine kanmadığı için İzmir’e sıfır hizmet ve tahammülsüzlük var. Büyükşehir projelerini neden onaylatmıyorsunuz? Ben Buca’da yaşıyorum. Buca Metrosu projesini neden onaylatmıyorsunuz? Bucalılar bekliyor. Buradan soruyorum. Niye bekliyor? Büyükşehir, ‘ben hazırım’ dedi” ifadelerini kullandı. 

 
Frankfurt'ta Türk filmleri festivali
 
Ataşehir Belediyesi'ne operasyon: Gözaltılar var
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP’li Başkan Şahin’den 2019 ve ittifak çıkışı: İzmir bize daha sıcak bakıyor!
Şahin, “Ya tek başımıza seçimlere gireceğiz ya da ittifakla gireceğiz. ...
CHP'li Arslan 'karma eğitim ihlali'ni Meclis'e taşıdı!
Buca'daki Evliya Çelebi İmam Hatip Ortaokulu yönetiminin karma eğitim ...
AK Parti'de adaylık başvuru tarihi belli oldu
AK Parti'de yerel seçim hazırlıkları sürüyor. Kızılcahamam kampında, yerel ...
 
İnce'den İstanbul adaylığı için tek şart!
Muharrem İnce’nin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı belirlenirken, ...
Muharrem İnce: Partiye, ülkeye küsülmez
CHP'nin 24 Haziran seçimlerindeki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Bazen ...
'IMF defteri açılmamak üzere kapanmıştır'
AK Parti Kızılcahamam Kampı'nın kapanış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı ...
 
CHP’li Yücel’den Gaziemir’de mesaj: Birinci parti olmak yetmez!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Gaziemir'de düzenlenen ...
MHP, adaylarını güvenlik soruşturmasından geçirecek
MHP, yerel seçimde FETÖ ve benzeri unsurların partiye sızmasını önlemek ...
CHP'li Hamzaçebi: Aday gösterilirsem kazanırım
CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi CNN TÜRK'te yerel seçimde İstanbul, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva