HABERLER>POLİTİKA
30 Eylül 2020 Çarşamba - 09:40

CHP'li Kılıç: Önseçimden kaçmam!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir'de başlayan önseçim tartışmaları ile ilgili konuşan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, "Önümüzde bir seçim yok. CHP Genel Merkezimiz önseçim yapacağız derse ben kaçmam ve önseçime girerim. Bu seçimde erken seçim olduğu için atanmış olabiliriz ancak öncesinde aldığımız görevlere baktığımızda yaptığımız çalışmalar beni Milletvekilliğine taşıdı" ifadelerini kullandı.

CHP li Kılıç: Önseçimden kaçmam!

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Sonsöz TV'nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar'ın sorularını yanıtlayan Kılıç, gündemi değerlendirdi. Önseçimden eğitim sistemine, pandemi sürecinden ikinci baro tartışmalarına kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Önseçim ile ilgili değerlendirmeler yapan CHP İzmir Milletvekili Kılıç, geçtiğimiz dönem erken seçim olmasından kaynaklı olarak atama gerçekleştiğini söyledi. Kılıç ayrıca kendisinin şimdiye kadar hiçbir göreve talip olmadığını, Milletvekilliği sürecine kendilerinin yaptığı çalışmaların getirdiğini söyledi.

SEÇİMEZSEM 1 ARKADAŞIMIZ FAZLA GİTSİN DİYE ÇALIŞIRIM
Parti içinde başlayan önseçim tartışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, önseçim olması halinde seçime katılacağını söyledi. Kılıç, "Bir kere 100 yıllık CHP bir çınardır… Herkes çınara benzetir… Ben mesela CHP'yi bir okyanus olarak görüyorum. Bizlerde görev alanlar olarak birer damlayız.  Ben görevlerim yaparken hep şunu düşündüm… Ben partiye geldiğimde parti baraj altındaydı ve ne yapabilirim diye düşündüm. Benim hiçbir göreve ne olacağım diye gelmedim. Önseçime girmek dışında da hep örgütte görev aldım… Ne belediye meclis üyeliği, ne belediye başkanlığı gibi hiçbir kamu görevine de başvurum olmadı. Ben yıllardır yaptığım görevimi sürdürürken CHP çokta doğru bulduğum bir kararla önseçime gitme kararı aldı. Bende, yıllardır örgüte emek veriyorum ve örgütün kantarına çıkayım diye görevimden ayrıldım. Buca'da yaşayan biri olarak 1'nci bölgeden önseçime girdim Milletvekilliği görevi için. Ben İl Sekreterliği görevimi yürütürken kendi adıma bir çalışma yapmayı etik ve doğru bulmadım. Bir tane 12'nci madde üyem yoktur. Kendi adıma bir üye yapmadım bir çalışma yapmadım. O bölgede ön seçim ile listeye giren tek kadın adaydım. Güzel bir deneyimdi. Bana o zaman diyorlardı ki seçilmeyeceksin niye geziyorsun diyorlardı. Seçilmezsem 1 arkadaşımız fazla gitsin diye çalışmalarımı sürürdüm. Önümüzde bir seçim yok. CHP Genel Merkezimiz önseçim yapacağız derlerse ben kaçmam ve önseçime girerim. Bu seçimde erken seçim olduğunu için atanmış olabiliriz ancak öncesinde aldığımız görevlere baktığımızda yaptığımız çalışmalar beni Milletvekilliğine taşıdı. Bizim tanınmış ailelerimiz yok, tanınmış soyadımız yok… Örgüt varsa ben varım anlayışı ile siyaset yaptık. Benim avukat olana kadar kitap alma gücüm yoktu. Kütüphanelerde okudum kitapların. Ben zor koşullarda geldim buralar. Önseçim kararı alınırsa tabii ki girerim seçime. Ancak önseçim kesin bir sonuç veririmi onu da bilmiyorum.  Üyelerimizi aktif haline getirmemiz gerekiyor. Üyelerimiz ilçe başkanlarımızı tanıyacak etkinliklerimize katılacak daha aktif ve faal üyelere ihtiyacımız var. Tüzük geçebilseydi bir aşama olacaktı. Bu üye yapısında bir değişiklik olsaydı önseçim daha etkili olacaktır" ifadelerini kullandı.

KONTEJANLAR SINIRLI TUTULMALI
Kontejan sayılarının sınırlı tutulması gerektiğinin altını çizen Kılıç, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:
"Çok kıyametli milletvekili arkadaşlarımız var. Hepsi kendi alanlarında çalışmalar yürütüyorlar.  Ancak bir ilin milletvekiliyseniz o ilde yaşamalı ve o ilin havasını hissetmelisiniz. Çocuğunuz o ilde yaşıyor olması lazım. Ben bir ilin milletvekili olmak için o ilde yaşamanın hem parti hem de milletvekillerinin de faydasına olduğunu düşünüyorum. Ne kadar yaşadığı yerde görev alırsa o kadar daha hâkim olunuyor. İzmir'i meclise taşımak adına o havayı solumanız gerekiyor. Bence o kontenjanlar sınırlı olmalı. Tabi arkadaşlarımıza da ihtiyacımız var ancak sınırlı şekilde belirlenmeli"

YETERKİ CHP İKTİDAR OLSUN
Önseçimin önemli olduğunu vurgulayan Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidar olmasının kendisi için daha önemli olduğunu beliti. Vekil Kılıç açıklamasında "Biz siyasetçilerin sürekli; milletvekili, belediye başkanı, il başkanı olayım tarzında siyaset yapmasını doğru bulmuyorum. Her seçim için o seçim zamanı geldiğinde ben ayrı değerlendirmeyi doğru buluyorum. Evet, milletvekili olarak devam etmeli miyim, etmemeli miyim ya da belediye başkanı arkadaşlarımız için belediye başkanlığına devam etmeli miyim, etmemeli miyim? O gün geldiğinde önce milletvekilliğine devam edip etmeyeceğimi tartmam, düşünmem gerekiyor. Ondan sonra ön seçim mi var yoksa merkez yoklaması mı var o zaman öyle değerlendirmek lazım. Şimdiden bunları konuşmayı doğru bulmuyorum. İç dünyamda da bundan sonrası için hiçbir şey yok. Ben şu anda çalışayım ve faydalı olayım. Her zaman şunu söyledim ben. Bir koltuğa güç verebiliyorsan bir anlamı vardır. Ama siz koltuktan güç alıyorsanız bir anlamı yoktur. O gün geldiğinde adaylık başvurusu yapıp yapmayacağıma o zaman karar veririm. Şu an erken. Bizim için hangi makamda olduğumuzun hiçbir önemi yok. Sade bir üyelik bile olsa bizim için çok kıymetli. En kıymetlisi bence Cumhuriyet Halk Partisi’nin gerçek aktif üyesi olmak… Zaten milletvekilliği kadar çalışabilecek sahanız da var öyle yaparsanız. O gün geldiğinde değerlendirmek lazım. Şimdiden ben ne olacağım, benim geleceğim ne olacak, şu-ben kavramı yok. Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olsun, ben milletvekili olmayayım. İzmir’de 30 ilçe alınsın, inanılmaz rakamlar çıksın biz hiçbir görevde olmayalım. Yeter ki Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını yaşasın bu ülkede. İzmir’de tüm ilçeler iktidarını yani sosyal belediyecilik anlayışı vatandaşlara verebilelim bizim olmamıza hiç gerek yok partide. İlla bir görevde olayım diye hiçbir kaygım yok. Daha önce de olmamıştı bundan sonra da olmaz o yüzdende belki benim özgürlüğümde bu belki de gereken yerlerde yanlışa yanlış doğruya doğru diyebilme özgürlüğüdür bu. Ne olacağım kaygım yok. Kendimle ilgili bir kaygım yok. Benim ülkeyle ilgili Cumhuriyet Halk Partisi’nin geleceğiyle ilgili kaygılarım var. O yüzden bazen tavır almak gerekiyor. Bir de benim ülkenin geleceğiyle ilgili kaygılarım var. Bu iki kaygı üzerinden siyaset yapıyorum, bundan sonra da öyle yaparım"dedi.

ÖNCELİĞİMİZ SAĞLIK
1 Ekim itibari ile Meclis'in açılacağını söyleyen Sevda Erdan Kılıç, pandemi sürecinde çalışmalarının hiç durmadığını belirtti. Kılıç, "Normal bir süreçte değiliz. Çalışmalarımız da sınırlı kaldı. Gideceğimiz yerlerde yapacağımız programlarda dikkatli olmamız gerekiyor. Bir tarafta politika diğer tarafta sağlık var. Tabi ki bizim için öncelik her zaman sağlık. Vekil arkadaşlarımız olarak çalıştık, durmadık. Bizler halkın vekiliyiz ve sorunları birebir halktan dinlemek istedik. Bu yüzden çalışmalarımız sürdürdük. 1 Ekim'de Meclis açılıyor ve bundan sonrada mecliste görevlerimizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

İKTİDAR CEZALARI GELİR KAYNAĞI OLARAK GÖRÜYOR
Örgüt ziyaretlerinde ilk olarak gittiği ilçede bulunan COVID-19 hastaları ile ilgili bilgi aldıklarını söyleyen CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, hükümetin cezaları gelir kaynağı olarak gördüğünü söyledi. Kılıç, "Biz bu süreçte ilçe örgütlerimiz ziyaret ederek ilk olarak kovid ile ilgili bilgi alıyoruz. Sonrasında hasadı olan ürünlerin hasadına katılıyoruz. Esnafları geziyoruz… En çok etkilenen gruplardan biri esnaflar oldu. Üniversite sayesinde ayakta olan esnaflarımız var. Öğrenciler gelmeyince onlarda sıkıntı yaşıyor. Bizde onlara bir araya geldik. İnsanlar gerçekten zor durumda. Birçok kişi işini bırakma kararı almış durumda. Vergiler 3 ay geciktirildi ancak şimdi başlıyor. Hem mevcut ayın hem de eski aylarınkini ödeyecekler… Denetimler ve cezalarda iktidar tarafından tehdit ve gelir kaynağı olarak görüldü. 30 dakikada bir denetime gelindiği olunuyormuş. Gelen görevli esnafa sana cezayı yazacağız demiş, esnafta bir şey bulursanız buyurun kesin demiş… Sanki kota var gibi illa o ceza kesilmek istenmiş yani. Kime dokunsak bin ah işittik aslında. Çiftçinin durumu da perişan... Benim dinlerken gözlerim doldu. Ülkemiz bu süreçten bu kadar zarar görmeyebilirdi aslında. Esnafa ve vatandaşa bu kadar yansıtılmayabilirdi. İktidar İBAN ve bağışı bıraktı, cezalar üzerinden gidiyor şuan" diye konuştu.

KORONAVİRÜS VAKALARI: RAKAMLAR İZMİR'DEN BİLE GERİDE
Pandemi ile ilgili verilere doğrudan bilgiye ulaşamadıklarını belirten Kılıç, sokaktaki halkın da bakanlığın verilerine inanmadığını söyledi. Kendilerine odalar ve belediyelerden gelen veriler ile bakanlığın yayınladığı veriler arasında büyük uçurumlar olduğunu söyleyen Vekil Kılıç, " Tabip Odaları ile iletişim halindeyiz sürekli, oradan veriler alıyoruz… Belediyelerimizden vefata yönelik veriler alıyoruz. Gezdiğimiz yerlerdeki yetkililerle konuştuğumuzda oradan da bilgiler alıyoruz. Toplama baktığımızda bakanlığın açıkladığı verilerler arasında büyük farklar var. Aldığımız verilere baktığımızda akşam açıklananlar İzmir'den bile az neredeyse. Biz başından beri pandemi sürecinin iyi yönetilmesi için şeffaf olunması gerektiğini söyledik. Turizmin en yüksek olduğu dönemlerde vefat ve vakaları düşük göster ancak turizm bittiği zamandan itibaren veriler yine artışa geçti. Bırakın milletvekillerini sokaktaki insanlar bile bakanlığın verilerin inanmıyor. Çember daraldı çünkü eskiden sadece yabancılarda duyarken artık insanlar yakınlarında duymaya başladığı vakaları" dedi.

YÖNETEBİLME GÜCÜ ZOR GÜNLERDE BELLİ OLUYOR
Cumhuriyet Halk Partisi'nin pandemi sürecinde başarılı işler çıkardığını belirten CHP'li Kılıç, "CHP bütün öngörülebilecek sonuçlarını uyarılar halinde her yerde, her zaman gündeme getirdi. Karşımıza gelebilecek vahim tablo ile ilgili gerekli konuları gündeme getirdi. Birçok uyarıda bulunduk… 'Biz söyledik oldu' demek çok kötü bir durum ancak tam olarak bu oldu. Vatandaş bu süreçten hem psikolojik hem de sağlık açısından kötü etkilendi. Bazı belediyeler İBAN'a başlamıştı ancak önüne geçildi. Ancak bu belediyeleri durduramadı… Yardımlar artarak devam etti. Sosyal devletin yapması gereken her şeyi CHP'li belediyeler yaptı. Engeller de çıktı karşısına ancak, her şeye rağmen devam ettiler yardıma. İktidar gibi bakmayıp yandaşa değil vatandaşa yarım etti belediyelerimiz. İyi ki CHP'li belediye başkanlarımız var diye vatandaşta düşünüyor. Bu zor günlerde yönetebilme gücünüz bu zor günlerde belli oluyor zaten. Ben CHP'li belediyeler yere yönetim anlayışı ile sosyal belediyecilik anlayışını tam olarak yürütebildiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

TÜM VEKİLLERE ÇAĞRI: ÇÖZÜM ODAKLI İŞLER YAPMALIYIZ
İzmir'de bulunan milletvekillerinin parti ayırmaksızın bir araya gelmesi gerektiğini belirten Kılıç, İzmir için çözüm odaklı işler yapılması gerektiği söyledi.  Kılıç, " İzmir'in sorunlarını partili kimliklerimizi kapıda bırakarak konuşmamız gerekiyor. Madem İzmir için çalışıyoruz gelin birlikte sorunları çözelim demek lazım. Gelelim İzmir milletvekilleri olarak gerekirse saha çalışması yapalım. Gerekirse toplantıda bir araya gelelim, gerekirse bakanlıklara gidelim. İzmirli halkının mutluluğu huzuru için çalışıyoruz. Hepimiz parti gözetmeksizin bir araya gelelim. Genelde uçakta sohbet ediyoruz, Ankara'da kulislerde bir araya geliyoruz. Milletvekilleri kamuoyu ve basın üzerinden atışması yerine yan yana gelmeli. Karşı karşıya gelip çözüm odaklı işler yapmalıyız. Bence bu tür atışmalar doğru değil. Pandemi sürecinde koliler CHP'lilere gidiyor diye. Ben o zamanda atışmayalım dedim gelsinler birlikte koliler nereye gidiyor diye bakalım dedim. İzmir için bir şey yapılacakta her türlü birlikteliğe hazırım. Atışma yönündeki bir siyaset tarzını ben benimsemiyorum" ifadelerini kullandı.

BELEDİYELER İLE ÖRGÜT ARASINDA KURULACAK KÖPRÜ ÇOK ÖNEMLİ
Bu hafta İzmir'de gerçekleşecek CHP zirvesi için de konuşan Kılıç, belediyeler ile örgüt arasında kurulacak köprünün çok önemli olduğunu vurguladı. Kılıç, "Belediye-örgüt ilişkileri ekseninde nasıl daha verimli çalışmalar sağlanacak diye bir toplantı olacağını tahmin ediyorum. Bir kısmı basına da açık olacak sanırım. Çok ayrıntılı bir bilgimiz yok. Ne yapılacaksa İzmir için yapılacak. Örgüt ve beledîyleler arasındaki ilişkiler çok önemli. Örgütler sonuçta vatandaş ile aralarındaki bir köprü. Bu köprü ne kadar doğru kurulursa vatandaş için daha hayırlı olur" diye konuştu.

BELKİ DE DURUŞMANIN KADERİNİ BELİRLEYECEK
İzmir'de 2'nci baronun kurulmayacağını düşündüğünü söyleyen Kılıç, "Çok açık bir şekilde ülkede hukukun üstünlüğü diye bir şey kalmadı. Yargı iktidar tarafından kuşatıldı… Ülkede tek kuşatılamayan barolardı… Baktılar ki çelişkileri dile getiren barolar var, dediler ki biz bunları böl parçala yönet tarzında ele geçirelim diye… Sonuçta oylamaya geldiğinde rakamlar ortada ve yasa geçti. Bu bütün illerde olacak bir şey değildi. İstanbul'da bir baro kuruldu ancak imza tartışması devam ediyor. Bir soru işareti kaldı yani. Ankara'da çalışmaların olduğunu duyuyoruz. İzmir her konuda farklı bir şehir. Bu avukatlar konusunda da aynıdır. Ben İzmir'de 2'nci bir baro kurulacağını düşünmüyorum. İmza toplanmaz İzmir'de. Hangi görüşten olursa olsun baronun bölünmesini isteyeceklerini düşünmüyorum. Bu bölünme baroların siyaset yapma önünü açıyor aslında. UYAP üzerinde avukatların kayıtlı olduğu barolar gözükecektir bence. Şuan ki kuşatılmış bir yargı sisteminde belki diyecek ki avukat ben 2'nci barodanım diyecek ve belki de duruşmaların kaderini belirleyecek bu durum. Promosyonlar mı yapacaklar? İktidara yakın bir baro olduğunda bütün iş yükü oraya gidecek. Diğer baro ne yapacak? Taş mı yesin onlar? Böyle bir kutuplaşmaya İzmirliler izin vermez. Şuan 2 baro başkanı adayı var, buradan iki adaya da başarılar diliyorum" dedi.

KURUCU DEĞERLERİMİZİ KORUMAK ZORUNDAYIZ
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 'Atatürk' söylemleri sonrası başlayan tartışma ile ilgili konuşan Sevda Erdan Kılıç, kurucu değerlere sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Kılıç, "Ben attığım tweette kişi ve şahıs belirtmeden bir metin paylaştım. CHP içinde Atatürk tartışılmaz. Tartıştırmayız da… Atatürk'ü de Atatürk kelimesini de asla bir soy isim olarak görmedik. Parti içi ekiplerden bakarsanız bazı yakıştırmalar da yapıldı. Ben saf kan CHP'liyim. CHP baraj altındayken, herkes kaçarken ben gelip üye oldum. Herhangi bir ekiplere de kendim kategorize etmem. Bazı değerler var ki tartışmazsınız… Mustafa Kemal Atatürk bizim davamızın adı. Bizler kurucu değerlerimizi korumak zorundayız. Cumhuriyet değerleri ile büyümüş bir kadın olarak bu konudaki tavrımı ortaya koydum" diye konuştu.

KARDEŞ ÜLKEMİZİN YANINDAYIZ
Dış politika ile ilgili de açıklamalarda bulunan Sevda Erdan Kılıç şu ifadeleri kullandı:
 "Her yerde hareket var… Biz bunu en başından beri söyledik. Dış politikada yanlış bir politika yürütülüyor. Bizim doğru ve gerçek bir dış politikaya ihtiyacımız var. Vuralım kıralım diye  yapılamaz dış politika.  Yaz boyu Akdeniz'de sıcak saatler yaşandı. Azerbaycan kardeş ülkemiz. Biz kardeş ülkemizin hep yanındayız. CHP'nin bu konudaki duruşu bellidir. Desteğe her zaman açığız. Bizim akılla ve bilimle yönetilen bir dış politikaya ihtiyacımız var" 

ÇOK CİDDİ SIKINTILARIMIZ VAR
Eğitim konusunda ciddi sorunların olduğunu belirten Kılıç, birçok ailenin kendilerini aradığını söyledi. Kılıç "Çok övünülen EBA çöktü. Arıyorlar beni 'bir tane televizyon var. 3 çocuğum var. hangisine açayım' diyor. Çocuklar bizim geleceğimiz, onlara yardımcı olamaya hazırım. Büyükşehir EBA merkezleri kurdu. Birçok alanda yerlerimiz mevcut. Vatandaşlar bize ulaşırsa bizde ellimizden geleni yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

 
Tuvaletini yaptı, bıçakla iki kişiyi yaraladı... Utanmaz adam!
 
Buca’daki mültecilere gıda ve hijyen desteği
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Güzel tespit 1 Ekim 2020 Perşembe 10:33

Koltuğa güç veren koltuktan güç alan değil demişsiniz. Çok doğru. Belediye başkanlarından hangisi koltuğa güç veriyor? Vakit geçirmeye gelmiş hepsi. Ki geçiyor geçti de. Birde şu lakabı kendi arkadaş çevresinde Yalancı olarak anılan yok mu!!!

Yorumu oyla      2      3  
örgüt 30 Eylül 2020 Çarşamba 17:42

olması gereken bir cok kişinin hakını yiyerek millet vekiliği listesine girdiniz gücü elinize aldınız simdi ön secimden kaçmam diyorsunuz

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gelecek Partisi İzmir'de deprem: 6 ilçe başkanı istifa etti!
Gelecek Partisi İzmir'de 6 ilçe başkanı istifalarını sundu. Gelecek Partisi ...
CHP’li Yücel’den ‘anket’ yanıtı: Bu rakamların halkta karşılığı yok!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, hafta sonu İzmir’de ...
'Karabağ meselesini kökünden çözmek istiyoruz'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dağlık Karabağ'da yaşanan çatışmalarla ...
 
Sertel itfaiyecilik haftasını kutladı, çağrısını yineledi: Destek olalım, meslek olsunlar
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, itfaiyecilerin ...
CHP'li Kılıç'tan AK Partili Dağ'a ‘anket’ çıkışı: Goebbels bile buna gülerdi!
AK Parti'nin Ödemiş Kongresi'nde anket sonuçlarını açıklayan AK Parti ...
Çalkaya'dan Kılıçdaroğlu'na 'Uzaktan eğitim' raporu
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Cumhuriyet Halk Partisi Genel ...
 
AK Partili Kaya'dan Soyer'e çekici tepkisi!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, trafiğin yoğun olduğu ...
CHP’den iki günlük İzmir kampı!
Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) görevli 3 isim İzmir'deki yarın kalan ...
CHP'li Sındır'dan 'acele kamulaştırma' tepkisi!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’dan Resmi Gazete’de yayınlanarak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva