HABERLER>POLİTİKA
13 Ocak 2022 Perşembe - 14:13

CHP'li Kılıç: Karaburun Türkiye’yi aydınlatıyor ama...

Karaburun'daki elektrik kesintilerini meclis gündemine taşıyan CHP'li vekil Sevda Erdan Kılıç "Karaburun, Türkiye’yi aydınlatıyor ama kendisi karanlıkta" ifadelerini kullandı.

CHP li Kılıç: Karaburun Türkiye’yi aydınlatıyor ama...

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “İzmir’in Karaburun İlçesi’nin elektrik sorununu” Meclis gündemine getirdi. Kılıç, konuyla ilgili hazırladığı araştırma önergesini TBMM Başkanlığı’na sundu.

İzmir Milletvekili Av. Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık 450 megavatlık rüzgar enerji santrali ile Türkiye’nin en fazla enerji üreten ilçelerinin başında gelen Karaburun’da yaşanan elektrik kesintilerinin artık vatandaşlar tarafından katlanılamayacak boyutlara ulaştığını vurguladı.

Altyapının yetersiz olması, elektrik direkleri ve tellerinin eski olmasının, yağmur ve fırtına gibi hava olaylarında özellikle köylerde 5-6 saate varan elektrik kesintilerine neden olduğunu belirten Av. Sevda Erdan Kılıç, sürekli yaşanan elektrik arızaları ve elektrik tellerinden kaynaklı çıkan yangınların, yöre halkının maddi ve manevi yönden büyük zararlar görmesine neden olduğunu kaydetti.

Çıkan yangınlarda zeytinlikler ve tarlalardaki mahsuller yanıyor”
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Kılıç, “Konutlarda ve işyerlerinde elektronik eşyaların bozulduğu, evinde tıbbi cihaza bağlı yaşayanlar için ciddi risk oluşturduğu, zaman zaman çıkan yangınlarda zeytinlikler ve tarlalardaki mahsullerin yandığı, yöre halkı tarafından sıkça dile getirilmektedir.” dedi.

Karaburun’daki hemşehrileri ve muhtarların GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından sağlanan hizmette yaşanan bu elektrik kesintilerini defalarca CİMER ve Kaymakamlığa imza toplanmak suretiyle şikayet ettiklerini dile getiren CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, bütün bu şikayetlere rağmen bu sorunun yıllardır çözüme kavuşturulamadığını bildirdi.

CHP Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş’den 2021 yılı içerisinde yapılan açıklamada; “yarımadada yaşanan sıkıntıyı gidermek için 2021 yılında yoğun bir yatırım programını etap etap devreye alacağız. Şebeke altyapı ve bakım yatırımını 2021 yılında dört kat artıracağız.” denilmesine rağmen, 2021 yılı bitip 2022 yılına girilmiş olmasına rağmen bu soruna hala bir çözüm bulunamadığını ifade etti. CHP’li Av. Kılıç, Türkiye’nin en batısı olan noktada, dağlarında onlarca rüzgar enerji santralinin çalıştığı, üretilen elektriğin ülkeyi aydınlattığı Karaburun’da 2022 yılında elektrik sıkıntısı yaşanıyor olmasının trajikomik bir olay olduğunu kaydetti.

Şirketin bu sorunu çözme konusundaki bakış açısını gösteriyor
Bilirkişi tarafından GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin kusurlu bulunmasına rağmen hala altyapı yatırımlarını yapmaması ise devletin yaptırım gücünün sorgulanmasına neden olmaktadır.” diyen Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin Karaburun'a bakan bir mühendisinin olmaması, mühendislik işleriyle ilgili Çeşme'ye gidilmek zorunda kalınması da şirketin bu sorunu çözme konusundaki bakış açısını gösterdiğini vurguladı.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Kılıç, “Bu bilgiler çerçevesinde; İzmir’in Karaburun ilçesinde ve köylerinde sık sık yaşanan elektrik kesintilerinin nedenlerinin belirlenmesi, elektrik arızaları ve kopan elektrik tellerinin çıkardığı yangınların önlenmesi ve elektrik kesintileri ile yangınların bir daha yaşanmaması adına alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacıyla, Anayasa’nın 98 inci ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün 104 ve 105 inci maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılmasını saygılarımla arz ederim.” ifadeleriyle açıklamasını tamamladı.

 
İzmir'de 2 bin 250 litre kaçak şarap ele geçirildi
 
Yıllar sonra yaptığı itiraf şaşırttı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Seçim tarihini belirlesin, adayımızı belirleyeceğiz'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ...
CHP'li Sertel aynı programdan seslendi: Biraz vicdan lazım!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi ...
Roman kadınlardan CHP liderine ziyaret
İzmir ve Aydın'dan Roman kadınlar, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ...
 
CHP'li Sertel: Halktan bilgi kaçırıyorlar
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, CİMER aracılığıyla ...
CHP’li Bakan, Varank’tan Aliağa açıklaması istedi: Bağış neden engelleniyor?
CHP’li Murat Bakan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan, Aliağa ...
İYİ Partili Dervişoğlu: Öğrencilerin KYK faizleri silinsin!
İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda ...
 
İYİ Partili Dervişoğlu’ndan doğalgaz çıkışı: 914 bin kişinin aboneliği kesildi!
İYİ Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ...
Cumhurbaşkanı o videoyu izletti... İzmirli vekil için ne dedi?
AK Parti grup toplantısı esnasında CHP ve İYİ Partililerin yer aldığı ...
AK Parti Karşıyaka'dan belediyeye 'hizmetsizlik' tepkisi
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Keseli, Karşıyaka Belediyesi’ni ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva