HABERLER>POLİTİKA
14 Haziran 2021 Pazartesi - 10:10

CHP'li Kılıç: Doğu ve Güneydoğu illerinde umudun adı CHP

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, CHP Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak ve Veli Ağbaba başkanlığında kurulan Ekonomi ve Esnaf Masası’nın Doğu ve Güneydoğu illerindeki ziyaretlerine katılarak, bölgedeki izlenimleriyle ilgili yazılıbasın açıklaması yaptı.

CHP li Kılıç: Doğu ve Güneydoğu illerinde umudun adı CHP

Ziyaretleri kapsamında Siirt, Bitlis, Muş, Bingöl, Diyarbakır illerinde ve ilçelerinde toplumun her kesimiyle görüştüklerini, dertleştiklerini ve sorunlarını dinlediklerini belirten CHP İzmir Milletvekili Av. SevdaErdan Kılıç,“5 gün süren ve çok yoğun geçen ziyaretlerimiz sırasında halkımızın yüzündeki mutluluk, yüreğindeki coşku bizim bütün yorgunluklarımızı unutturan, her gittiğimiz il ve ilçede umudu büyüten en önemli etkenoldu. Doğu ve Güneydoğu illerinde yaptığımız ziyaretlerde birbirine kavuşmayı bekleyen anne-çocuk gibiydik. Beklemekten yorulmuş ancak umudun hep var olduğu. İşte o duyguyla Siirtli, Bitlisli, Muşlu, Bingöllü, Diyarbakırlı dostlarımız bizi bağırlarına bastı.” dedi.

“Türkiye’nin dört bir yanında dertler aynı. Varlık-Yokluk mücadelesi...“
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, açıklamasında şunları kaydetti:

“Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu, Ege, Marmara, Karadeniz, Akdeniz... Bölge, il, ilçe, belde, köy, kasaba adı ne olursa olsun; işçi, memur, emekli, çiftçi, sanayici, esnaf kim olursa olsun sorunlar ortak, yaşananlar aynı. Sorunun kaynağı da belli. Türkiye’de yaşayan yurttaşlarımız bir varlık-yokluk mücadelesi içinde bugünlerini ve geleceklerini kaybetmiş bir şekilde, acı çektirilerek yönetiliyor. Kıblesi mafya olmuş siyasilerin, 3-5 yerden maaş alan bürokratların ve yandaşların, milyonluk ihalelerle köşe olmuş müteahhitlerin yönettiği savrulan bir Türkiye var. 20 yıllık AKP iktidarı döneminde; 10 milyonun üstünde işsizin olduğu, insanların pazar artıklarıyla beslendiği, icra dosyalarının adliyelerden taştığı ve intiharların artık normalmiş gibi karşılandığı bir ülke konumuna geldik. Bu işin doğusu batısı, kuzeyi güneyi artık yok. Bu topraklarda iş, özgürlük, barış ve adalet tesis edilene kadar hep birlikte mücadele edeceğiz. Siirtlisi de Bitlislisi de Muşlusu da Bingöllüsü de Diyarbakırlısı da tek ses olmak istiyor. Çünkü sorun ortak. Sorun, ülkenin yönetilememesi! Kaynakların talan edilmesi! Rüşvet ve yolsuzluk çukuruna her seferinde tekrar tekrar batan bir iktidarın varlığı…”

“Doğu ve Güneydoğu sandığın önüne gelmesini bekliyor”
CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, TÜİK’in, Türkiye ekonomisinin yüzde 7 büyüdüğünü iddia ettiğini ifade ederek, şunları belirtti:

“TÜİK’in açıkladığı,‘Türkiye ekonomisi yüzde 7 büyüdü’ masalını doğu ve güneydoğudaki esnaflarımıza, sokaktaki vatandaşa, çiftçilerimize sordum. ‘Ne büyümesi, kim büyüdü? Küçüleküçülekibrit kutusu kadar kaldık, onu da elimizden alacaklar diye ödümüz kopuyor’ diyor vatandaş.Vatandaşlarımız, ekonomik kriz yüzünden ailelerinmutsuz olduğunu, evliliklerin artık kabusa döndüğünü dile getiriyor. Saray ve yandaşları büyüdü, dolar milyarderi oldu. Bizim gariban halkımızınüç kuruşu ise değer kaybede kaybede kuş oldu. Ziraat Bankası’ndan kredi alıp ödemeyen yandaşlar el üstünde tutulurken, doğu ve güneydoğudaki çiftçilerimiz traktörlerini, evlerini barklarını Ziraat Bankası’na kaptırmamanın yollarını arıyor. Yine bir çiftçimiz; 30 yıllık emeğiyle aldığı evi, Ziraat Bankası borcu yüzünden satıyor. 750 milyon doları yandaş holdinglere hibe olarak verenler utanır mı?

Toplumun her kesimi ülkenin gidişatından rahatsız. Vatandaş sandığın önüne gelmesini bekliyor. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde ülkeyi yönetmeye hazırız,vatandaş da yetkiyi vermeye hazır. Erken seçim için bütün şartlar da oluşmuş durumdayken, seçimin bir an önce yapılması gerekliliktir. Bu mafya ve soygun düzenine hep birlikte son vereceğiz. Haramilerin saltanatını yıkacağız.”

 
Törenler iptal olunca şampiyon deve kurbanlık oldu
 
Göztepe 96 yaşında!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili başkanlardan su zammı eleştirisi!
AK Parti İl Başkanları sosyal medya hesapları üzerinden Cumhuriyet Halk ...
Meclis'te ceza infaz düzenlemesi görüşülecek
Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda bu hafta ceza infaz kurumlarına ...
AK Partili Kaya'dan iki ilçede esnaf ziyareti: Soyer, hayal dünyasında yaşıyor!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Karabağlar ve Buca'da ...
 
DSP Genel Başkan Yardımcısı Karakülçe uyardı: Kıtlık kapıya dayandı!
Hayvancılık ve tarımda üretim maliyetlerinin anormal arttığına dikkat ...
CHP'li Bakan'dan 'bakanlar için siyasi ahlak' teklifi
CHP İzmir Milletvekili Avukat Murat Bakan, Bakanların, makam ve nüfuzunun ...
İYİ Parti’den MHP’ye ‘ABD anketi’ yanıtı: Seçim sonuçlarında görecekler!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin'in 'anketleri ...
 
'Sivilleri hedef alan bu saldırıyı lanetliyoruz'
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, terör örgütü PKK/YPG tarafından Afrin şehir ...
NATO zirvesi öncesi Libya ziyareti
Pazartesi günü başlayacak NATO Zirvesi öncesinde Türkiye'den üst düzey ...
AK Partili Sürekli’den Başkan Soyer’e ‘yavaş şehir’ eleştirisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilk Cittaslow Metropol kenti ünvanı almasına ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva