HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Mayıs 2020 Pazartesi - 19:50

CHP’li Işık’tan AK Partili Atmaca’ya ‘1 Mayıs cezası’ tepkisi! Atmaca'dan cevap

Gaziemir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ünal Işık, 1 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağını ihlal ettikleri gerekçesiyle 17 belediye personeline kesilen ceza sebebiyle AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca’ya tepki gösterdi. Işık, “Sayın Akp grup sözcüsü, bu cezayı Gaziemir Belediyemize fatura etmek yerine, emekçilerin yanında olup, kesilen cezaya onlarla birlikte itiraz etmesi daha isabetli bir tutum olurdu” dedi. Atmaca verdiği yanıtta, “Unutulmamalıdır ki kişilerin yanlışları kurumlara mal edilemez. Bizim sorguladığımız belediye başkanının yaptığı kişisel yanlışlardır” diye konuştu.

CHP’li Işık’tan AK Partili Atmaca’ya ‘1 Mayıs cezası’ tepkisi! Atmaca dan cevap

EGEDESONSÖZ-  Gaziemir Belediyesi’nde görevli temizlik personelinin, sokağa çıkma yasağının uygulandığı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde 15.00 – 23.00 vardiyası için görev yerlerine araçlarla korna çalarak ve marş söyleyerek gitmesinin ardından işçilere “sokağa çıkma yasağına muhalefetten” 3 bin 10'şer TL ceza kesilmişti.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın cezanın siyasi olduğu ve iptal edilmesi gerektiği görüşünün ardından bir tepki de Gaziemir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ünal Işık’tan geldi.

Işık yaptığı açıklamada, “Bizler kurucu iradenin, Cumhuriyetin ve demokrasinin kurucusu ve savunucu olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin üyeleri olarak her daim işçinin ve emekçinin yanında olup, evrensel insan haklarının ve özgürlüklerin yılmaz savunucuları olmaya devam edeceğiz. Yaşadığımız bu olağanüstü süreçte, görüyoruz ki yerel idare ve merkezi hükümetin olağanüstü anlaşılmaz tepkileri, pandemi ile mücadele sürecinde belediyelerimize yönelik işlevsizleştirme çabaları had safhaya ulaşmıştır. Bu anlayışın, 1 Mayıs gibi anlamlı bir günde işçilerin, kendi bayramlarını kutlamalarına müsaade etmeyecek kadar siyasete alet olmuş, inisiyatif alamayan, nezaket ve hoşgörüden uzaklaşmış olan icra makamında bulunanların; dayanışmaya en çok ihtiyacımız olan bu dönemde ısrarla kutuplaştırıcı eylem ve söylemleri sürdürmeleri anlaşılır ve kabul edilebilir değildir” dedi.

“ATMACA’NIN CEZAYA İTİRAZ ETMESİ DAHA İSABETLİ OLURDU”

Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca’ya da tepki gösteren Işık açıklamasına şöyle devam etti:

“Meclis çalışmalarından ötürü tanımış olduğum Sayın Akp grup sözcüsü, bu anlaşılması güç olan cezayı Gaziemir Belediyemize fatura etmek yerine, vardiya değişimleri esnasında kutlama yapan emekçilerin yanında olup, kesilen cezaya onlarla birlikte itiraz edip, bunu eleştirmesi kendisi adına daha isabetli bir tutum olurdu.

Bu duygu ve düşüncelerle; her fırsatta engellenmeye çalışılan milli değerlerimiz olan bayramlarımızı daha büyük coşkuyla kutlayacağımız nice sağlıklı günlerde buluşabilmenin dileğiyle şimdiden geleceğimiz olan gençlerimizin nezdinde tüm yurttaşlarımızın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutlar, saygılarımı sunarım.”

AK PARTİLİ ATMACA’DAN YANIT

Ünal Işık’ın açıklamalarına AK Partili Atmaca da bir yanıt açıklamasında bulundu. “Sayın Ünal Işık saygın bir siyaset ve iş insanıdır” diyen Atmaca şu ifadeleri kullandı:

“Meclis çatısı altında beraber çalışma fırsatı bulduğum, sözüne ve saygın kişiliğine güvendiğim bir insandır. Ancak daha önce yaptığım açıklamalarımın herhangi bir yerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurumsal kimliğini hedef alan bir beyanım yoktur. Unutulmamalıdır ki kişilerin yanlışları kurumlara mal edilemez. Bizim sorguladığımız belediye başkanının yaptığı kişisel yanlışlardır. Belediye başkanının emekçiler konusunda maalesef karnesi bozuktur.

“…Görüyoruz ki yerel idare ve merkezi hükümetin olağanüstü anlaşılmaz tepkileri, pandemi ile mücadele sürecinde belediyelerimize yönelik işlevsizleştirme çabaları had safhaya ulaşmıştır.” Cümlesindeki “yerel idare” bizim anladığımız kadarıyla “belediyedir” eğer kastedilen kaymakamlık makamı ise, yerel idare değil merkezi hükümetin taşra teşkilatındaki temsilcisidir ve her kurum yasa ile belirlenen görev ve sorumluluklarını yerine getirmekle mükelleftir.

Belediye başkanı daha önceki dönemde kendisi hakkında hiç isim belirtmeden yapılan sosyal medya paylaşımlarından dolayı, amirlerine küfür ettiği iddiasıyla ve başka gerekçelerle birçok emekçi kardeşimizin iş akdini fesih edip onları cezalandırdı. Keşke o dönemde bizim sahip çıktığımız kadar herkes emekçi kardeşlerimize sahip çıkabilseydi.

1 mayıs kutlamalarının engellendiğine dair yapılan söylemlere, kendi sosyal medya hesabımdaki 1 mayıs 2020 tarihli paylaşımdan bir alıntı yaparak cevap vermek istiyorum. “Yıl 1977; karanlık eller işbaşında,34 emekçi taksim meydanında vahşice katledildi.1978 yılında son kez Taksim’de kutlama yapıldı. 2009 yılında #emekvedayanışmagünü olarak resmi tatil ilan edildi. 32 yıl sonra 2010 - 2012 yıllarında Taksim’de kutlamalar yapıldı.”

Yani Sayın Işık 2009 yılında genel başkanımız tarafından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olarak resmi tatil ilan edildi ve 2010 – 2012 yıllarında taksim tekrar kutlamalara sahne oldu. Fakat maalesef derdi emekçi ve kutlama olmayan provakatörler yüzünden tekrar Taksim kutlamalara kapatıldı ve belirlenen alanlarda coşkuyla kutlanıyor.

Bütün bunların ışığında partimizin ve cumhurbaşkanımızın konuya bu kadar hassas yaklaşımına rağmen “1 Mayıs gibi anlamlı bir günde işçilerin, kendi bayramlarını kutlamalarına müsaade etmeyecek kadar siyasete alet olmuş, inisiyatif alamayan, nezaket ve hoşgörüden uzaklaşmış olan icra makamında bulunanların; dayanışmaya en çok ihtiyacımız olan bu dönemde ısrarla kutuplaştırıcı eylem ve söylemleri sürdürmeleri anlaşılır ve kabul edilebilir değildir.” Cümlenizi kabul etmemiz asla mümkün değildir. Çünkü Ak Parti iktidarlarından önceki dönemde gelen hiçbir iktidar emekçilere bu yaklaşımı göstermemiştir.

Anlaşılması güç ceza olarak tanımladığınız şey kanunlara uymayan herkesin karşılaşacağı kaçınılmaz sonuçtur.

Dünyanın içinden geçtiği bu süreçte alınan kararlara uyarak bir gün önce bayramını sosyal mesafeleri gözeterek kutlayan emekçiler eksik mi kaldılar?

Vardiya saati 15.00 – 23.00 olarak belediye başkanının beyanlarında yer alıyor. Benim ekran görüntüsünü aldığım şahsın facebook hesabındaki canlı yayın saati ise 15.50 buradan anlaşılacağı üzere bu eylem planlı bir şekilde iş saati içerisinde yapılmıştır. Yasalara uymak her vatandaşın zorunluluğudur, uymayanlar hakkında işlem yapılacağı da aşikardır.

Ortak değerimiz olan 19 mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı pandemi nedeniyle balkonlarımızda coşkuyla kutlayacağız. Umarım bundan sonraki tüm bayramlarımızı sağlıkla ve coşkuyla hep birlikte kutlamak dileğiyle kamuoyuna saygılarımı sunuyorum.”

 
Erdoğan açıkladı: Ramazan Bayramı'nda 4 gün sokağa çıkma yasağı!
 
Bakan Koca açıkladı: Son 24 saatte 31 ölüm ve bin 158 vaka!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme sokakları 'Gençliğe Hitabe' ile donatıldı!
Buca’da çöp toplama krizi: 'Hayvan, gerizekalı mahluk!'
İzmir’in Buca ilçesinde çöp konteynırlarının görüntülerine tartışmalara ...
Büyükşehir'den dolandırıcılık uyarısı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi sürecinde oluşan toplumsal hassasiyeti ...
 
Bergama'nın 19 Mayıs programı hazır!
Koronavirüs salgını nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma kısıtlamasında ...
İzmir'in meydanları renklendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi salgın önlemleri nedeniyle boşalan meydan, ...
'Seyyar Market' uygulaması Seferihisar'da hayata geçti
Seferihisar Belediyesi koronavirüs salgını sürecinde alınan tedbirler ...
 
Bornova'nın balkonlarında 19 Mayıs coşkusu
Bornova Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle uygulanacak sokağa çıkma ...
Başkan Utku Gümrükçü’den üst yapı çalışmalarına yerinde inceleme
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, bir yandan ilçe genelinde koronavirüs ...
İzmir'de adım adım bisiklet devrimi: Yeni yolların yapımına başlandı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, normalleşme süreciyle artması ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva