HABERLER>POLİTİKA
15 Kasım 2019 Cuma - 23:32

CHP’li eski başkanların kritik toplantısından flaş mesajlar!

CHP’de kongre takvimi işlerken, eski il başkanları kritik bir toplantıda bir araya gelerek örgüte önemli mesajlar verdi. Toplantının ardından yapılan açıklamada eski il başkanı Selçuk Ayhan, “Bizler farklı dönemlerde İzmir İl Başkanı olarak hizmet etmekten gurur duyduğumuz CHP’yi iktidara taşımak, yok edilmeye çalışılan cumhuriyet değerlerini yeniden güçlendirmek adına tüm örgütümüzü göreve çağırıyoruz” dedi.

CHP’li eski başkanların kritik toplantısından flaş mesajlar!

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ- CHP’de delege seçimleri devam ederken eski il başkanları kritik toplantıda bir araya geldi. Eski İl Başkanı Selçuk Ayhan’ın koordine ettiği eski il başkanları toplantısına, Rıfat Nalbantoğlu, Bedri Serter, Tacettin Bayır, Feridun Gökhan, Asuman Ali Güven, Ali Engin, Ekrem Bulgun, Bülent Baratalı ve Alaattin Yüksel katıldı.

Selçuk Ayhan toplantının ardından okuduğu bildirgede önemli mesajlar verdi:

TÜM ÖRGÜTÜ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ
“AK Parti iktidarı döneminde, cumhuriyetimizin ekonomik, kültürel, sosyal tüm kazanımları üzerinde ciddi bir yıkım politikası uygulanmış, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı, hukukun üstünlüğü ayaklar altına alınmış, ülkemiz tek adam diktatörlüğü altında azınlığın sefa sürdüğü, halkın yoksulluk ve işsizlikle sefalete sürüklendiği bir noktaya getirilmiştir. Ülkemiz dış politikada yalnızlaştırılmış, önüne gelenin tehdit ettiği, ulusal onurumuzun ayaklar altına alındığı ve şamar oğlanına çevrildiği bir noktaya sürüklenmiştir. Partimizin son yıllarda uyguladığı politikalarla oluşan Millet İttifakı ve diğer gönüllü desteklerle, yerel seçimlerde tüm baskı ve hukuksuzluklara karşı özellikle metropollerde büyük başarı elde edilmiştir. Bundan sonraki süreç bu başarıyı genel iktidara taşıma sürecidir. Bu anlamda CHP’de başlamış olan kongre takvimi büyük önem taşımaktadır. Kongrelerde seçilecek olan yönetimlerde görevimiz, siyasal misyonumuzun farkında, partimizin oluşturduğu ittifakları güçlendirebilecek, üretken, kişisel çıkarlarını ikinci plana atabilen kadroları iş başına getirmektir. Bu doğrultuda delege seçimlerinden başlayarak, tüm üyelerimizin bu bilinçle hareket etmesi, birbirlerine saygıyla, demokratik bir yarışma ve uzlaşma anlayışı içinde seçimlere girmeleri büyük önem taşımaktadır. Yaşamakta olduğumuz kongre sürecimizin partimizin geleneklerine uygun ve her zaman yaptığımız gibi bu kongre sürecinde de şeffaf adaletli bir süreci geçireceğimize inancımız tamdır. Bizler farklı dönemlerde İzmir İl Başkanı olarak hizmet etmekten gurur duyduğumuz CHP’yi iktidara taşımak, yok edilmeye çalışılan cumhuriyet değerlerini yeniden güçlendirmek adına tüm örgütümüzü göreve çağırıyoruz.

DENİZ YÜCEL NEDEN DAVET EDİLMEDİ?
İl Başkanı Deniz Yücel’in toplantıya çağırılmaması konusunda konuşan Ayhan, “İl başkanını eğer çağırsaydık burada sorguya çekeceğiz gibi bir algı oluşacaktı veya ona destek veriyoruz gibi bir algı oluşacaktı. Kendisi adaylardan bir tanesi. Kendisine karşı veya yandaş olma gibi bir durumumuz yok. Biz sadece partimizdeki kongre sürecinin, toplantıda yazdığımız ilkeler çerçevesinde gerçekleşmesi adına görüş alışverişinde bulunduk. Burada hiç isim konuşulmadı. Ona yandaş buna karşı gibi bir durum hiç konuşulmadı. Hatta polemik konusu olmasın diye bunu ben toplantının giriş konuşmasında belirttim. Burada amacımız polemik yaratmak, herhangi bir kişiye destek veya karşıt olmak, bunun üzerine tartışmak değil. Amacımız sadece kongrelerimizin parti geleneklerimize uygun, sağlıklı şekilde geçmesi için üzerimize düşen bir şeyler varsa, bunu mesaj olarak tabanımızla paylaşmaktır.

BEN İL BAŞKANI OLSAYDIM KONUŞTURMAZDIM
Eski başkanların disiplin süreçleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Ayhan, “Konunun buraya gelmemesi lazımdı, bir yere geldikten sonra engellenemiyor. Bu işler baştan çözülebilirdi. Yöneticilik burada öne çıkıyor. Şimdi ben il başkanı olsam Kemal ağabeyi konuşturmam, ağabey sen ne yapıyorsun derim yani nereye varmaya çalışıyorsun. Sen bu partide kaç kere il başkanlığı yapmışsın der önlerim. Ama kardeşimiz genç bir il başkanı, karşısında kendi babasından büyük bir adam var.

GENÇ ADAYLARIN YARIŞMASINDAN MUTLUYUZ
Deniz Yücel hakkında olumsuz bir düşüncesi olamayacağını belirten Ayhan, “Benim hiçbir il başkanı ile ilgili olumsuz düşüncem olmadı. Herkes hata yapar, ben de yapmışımdır, onlar da yapmıştır. İnsan çalışırken hata yapar, yapmaması mümkün değil, önemli olan niyetidir. İş yaparken hata yapan insan ders çıkarır, bir daha yapmaz. Ben mutluyum yani Deniz bey de karşısındaki rakip de gencecik insanlar, yarışsınlar” ifadelerini kullandı.

 
Urla'da sandıktan iki eski başkan çıktı!
 
İzmir'de PKK, mafya ve uyuşturucu ticaretine onlarca tutuklama!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla'da sandıktan iki eski başkan çıktı!
CHP Urla’daki delege seçimlerinde ilçe başkanı Özbadur ve yönetiminin ...
Akçakale’den İzmir’e teşekkür: Bizimkiler sınıfta kaldı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gelen talep üzerine araç-gereç, gıda ve ...
İmamoğlu’ndan ‘intihar’ açıklaması: Bugüne kadar İstanbul görevini yapmadı demektir
Türkiye'de son günlerde artan intihar vakalarına değinen İstanbul Büyükşehir ...
 
CHP’li Başkan Yıldırım: 2 dönem seçildim, 3’üncü için idealim yok!
Karşıyaka İlçe Başkanı Yıldırım, “Açıklıkla söylüyorum; ben 2 dönem seçilerek ...
İntihar olaylarıyla ilgili araştırma komisyonu
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde son dönemdeki intihar ...
CHP'li Serter'den Bakan Ersoy'a tepki!
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde ...
 
Bornova'da toplantı tartışması: CHP'li Polat'tan tepki!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Bornova’da bazı liselerden ...
MHP’li Osmanağaoğlu: 3. Dünya Göçebe Oyunları İzmir’de yapılsın
TBMM Plan Bütçe Komisyonunda Bakanlıkların 2020 Bütçeleri görüşülmeye ...
Türkiye'de ilki gerçekleştirdi... İzmir'in pilot vekili
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, gyrocopter pilotu oldu.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva