HABERLER>POLİTİKA
5 Ekim 2015 Pazartesi - 10:25

CHP’li Çam’dan Erdoğan’a sert ‘meydan’ eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Musa Çam seçimler yaklaşırken Cumhurbaşkanı’nın meydanlara çıkmasını sert bir dille eleştirdi. Çam, “Sen, bir Cumhurbaşkanı olarak meydanlarda siyaset yapacağım diye devletin parasını çarçur ederken, bu ülkede evine ekmek götüremeyen birlerce kişi var… Ey Erdoğan! Sen kimin parasıyla kime oy istiyorsun” dedi.

CHP’li Çam’dan Erdoğan’a sert ‘meydan’ eleştirisi

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, yurtdışında 8 Ekim’de başlayacak olan oy verme işlemi öncesi Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Almanya ziyaretinin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fransa ve Belçika’ya gurbetçilerden oy istemeye gitmesini sert bir dille eleştirdi.
 
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çam, “Erdoğan 7 Haziran seçimleri öncesinde olduğu gibi yine meydanlarda… Cumhurbaşkanlığı programı süsü verilen Fransa ziyaretinin tek nedeni ise 8 Ekim öncesi oradaki Türklerden AKP için oy istemek. Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı, kimin parasıyla Fransa ziyareti yapıp da seçim öncesi bir siyasi parti için oy istiyor, soruyorum. 7 Haziran öncesi ‘milyonları’ meydanlarda harcadı. Eleştirilince de 'meydanları boş bırakmamı istiyorlar' diyor. Oy istediği partinin başına bir adam seçilmedi mi? Bizim bilmediğimiz başka bir şey mi var yoksa? Sen niye meydana çıkıyorsun? Devletin parasıyla, uçağıyla, helikopteriyle meydanlarda geziyorsun. Çıkıp muhalefete laf yetiştiriyorsun. Sen, bir Cumhurbaşkanı olarak meydanlarda siyaset yapacağım diye devletin parasını çarçur ederken, bu ülkede evine ekmek götüremeyen birlerce kişi var… Ey Erdoğan! Sen kimin parasıyla kime oy istiyorsun” diye konuştu.
 
“DİLENCİLER BİLE DAHA ERDEMLİ”
“AKP’nin seçim çalışmalarında imdadına yetişmek, gurbetçilerimizden oy istemek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mı kalmış” diyen CHP’li Çam sert eleştirilerine şöyle devam etti: “Bunlar hep planlı işler. Sanki Cumhurbaşkanı partinin bir üst başkanıymış gibi sıkışan seçim takviminde sen şuraya git, ben buraya diye planlara dahil olmuş. 3 Ekim’de Davutoğlu Başbakan sıfatıyla Almanya’ya gidiyor, 4 Ekim’de Erdoğan Cumhurbaşkanı sıfatıyla... Ama ikisinin de amacı aynı, AKP’ye oy istemek. Dilenciler bile para isterken daha erdemli ister, direk ister, yalana dolana girmez. Siz milletin parasını; ayakkabı kutularınız, gemicikleriniz yetmedi şimdi de böyle harcıyorsunuz.  Ülkede her gün canlar yitiyor, her güne ölüm haberiyle uyanıyoruz. Millet acısından açlığını unuttu, ama siz milleti soymaya hiç ara vermediniz. Hem ülkeyi acıya boğdunuz, hem de açlığa mahkum ettiniz. Minicik canların açlıktan öldüğü bir ülke olmak utancı bile size yetmedi. Bunların vebalini nasıl vereceksiniz? Ancak emin olunuz ki, yurttaşımız bu seçimde hem maddi hem manevi çöküşe son verecek.”
 
“ÇARPICI AGİT RAPORUNU HATIRLATTI”
7 Haziran seçimlerine gözlemci heyet gönderen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) tamamladığı raporu hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, çarpıcı ayrıntılar paylaştı. Raporda Cumhurbaşkanı’nın kampanyaya katılmasıyla kuralları çiğnediği ve AGİT ile Avrupa Konseyi’nin ilgili belgelerine uymadığı ifadelerinin yer aldığını belirten Çam raporda yer alan, “Cumhurbaşkanı, Anayasa’ya göre parti tutmamak ve görevlerini yansız yerine getirmek zorunda olmasına rağmen seçim kampanyasında aktif rol üstlendi. Cumhurbaşkanı, olağanüstü sayıda kamu etkinliğine devletin başı olarak yerel yetkililerle katıldı ve bunları hükümetin çalışmalarını övmek, iktidar partisi lehine kampanya yapmak ve muhalefet temsilcilerini eleştirmek için fırsat olarak kullandı” ifadelerinin her şeyi açıkladığını söyledi.

 
'Ağaçlandırılacak' denilen ‘cennette’ oteller yükseliyor!
 
Aydın otobanında can pazarı: Alev alev yandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaya sahada tam gaz: AK Parti sözün arkasında durur
Seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam eden AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili ...
MHP Adayı Kılıç: Hizmet için oy şartımız yok!
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 1'inci Bölge 2'nci sıra Milletvekili ...
Olay yaratan fotoğrafa Davutoğlu'ndan ilk yorum
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şırnak'ta polise roketatarla saldırıda bulunurken ...
 
AK Partili vekil CHP'nin kedisi Şero'yla tartıştı
AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan twitter'da, CHP'nin kedisi ...
Demirtaş: Kürtler daha ne yapsın?
Selahattin Demirtaş, Frankfurt'ta yaptığı konuşmada "Kürtler bu ülkeye ...
Demirtaş'ın paylaştığı fotoğraf için soruşturma!
İçişleri Bakanlığından, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Twitter ...
 
AK Parti adayı Kara'dan Karabağlar çıkarması
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Zerrin Kara Üçkuyular, Fahrettin Altay ...
Kılıçdaroğlu: Tek yerli ve milli parti CHP'dir
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'yerli ...
Aksünger: 672 bin seçmen buharlaştı mı?
CHP İzmir eski Milletvekili Erdal Aksünger, 7 Haziran seçimlerinde oy ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva