HABERLER>POLİTİKA
27 Şubat 2023 Pazartesi - 11:57

CHP'li Beko'dan uzaktan eğitim tepkisi!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko afet nedeniyle üniversitelerde eğitime uzaktan devam edilmesine tepki gösterdi. 

CHP li Beko dan uzaktan eğitim tepkisi!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, "Üniversiteler değil kapatacaklarsa 12 Eylül faşit cuntası tarafından üniversiteleri zapturapt altına almak için kurulan YÖK'ün kapatılması gerekir" dedi. 

Beko konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamasında şunları belirtti:

"Erdoğan'ın verdiği karar “anlamsız”. Üniversite eğitimine devam etmenin öğrenciler üzerindeki deprem travmasını hafifletilmede etkili olabilecekti.  AKP iktidarı ile üniversite anlayışı kaybedildi. YÖK'ün bugüne kadarki uygulamalarında üniversitelerde bilimselliği ve bilimsel yaklaşımları kurumsal hale getiremediği aleni ortada. 
 
Üniversiteleri kapatma ve uzaktan eğitim kararı çok yanlış bir karardır. Pandemiden sonra şimdi de deprem nedeniyle üniversitelerin uzaktan eğitim yapması, zaten çeşitli sorunlarla boğuşan, bilimsel niteliği düşen üniversitelere büyük bir darbe vuracaktır. Zaten YÖK ile ülke genelinde herhangi bir bilim politikası oluşmamış, tam bir plansızlık ve programsızlığın yaşandığı Yükseköğretim kurumlarında fedakâr insanlar maddi ve manevi desteği yeterince görmedikleri için ya beyin göçüne uğramakta ya da kendi kabuklarına çekilmektedirler.

Üniversiteler en ciddi sorunu üst yönetimlerinin belirlenmesinde yaşamaktadırlar. Bunun en acı örneğini Boğaziçi Üniversitesinde görmekteyiz. Kimi üniversitelerde halen doğrudan atanma ile kimi üniversitelerde ise eğilim yoklaması ile belirlenen adaylar arasından rektör atamaları yapılmaktadır. Hiçbir bilimsel kriterin işletilmediği üst yönetim belirlenmesinde yaşanan bazı olumsuz gelişmeler üniversitelere ve üniversitelilik bilincine kamuoyu nezdinde ciddi zarar vermiştir. Kapatacaksan üniversiteleri değil 12 Eylül Faşist cuntasının YÖK'ünü kapat.

Türkiye başta akademik verimsizlik olmak üzere, bilim ve teknolojide bilgi çağını yakalama şansına maalesef sahip olamamıştır. Milyonlarca genç üniversite kapılarında beklemekte, üniversiteyi bitirenler işsiz, iyi yetişen çok küçük bir grup ise beyin göçüne heba edilmektedir. Dünyada ender genç ve dinamik nüfusa sahip ülkemiz insan potansiyeli nitel düzeye kavuşturacak öncü eğitim ve araştırma kurumları yaratılamamıştır. Bu konuda dünyaya örnek gösterilecek bilimsel kriterleri yüksek üniversite yaratamadık. Bilim politikası ve stratejilerinin olmaması, alt yapı yetersizliği, öğretim üyelerinin nitelikleri, eğitimin ezberci ve öğretmen merkezli olması nedeniyle üniversitelerimiz çağın gerisinde kalmışlardır. Saray yönetiminin aldığı bütün kararlara baktığımızda bilimi, bilim insanlarını ve eğitimi hedef aldığını görmekteyiz

Buradan iktidara sesleniyorum; Üniversiteleri kapatmayın! Bu sene mezun olacak gençler sadece 1.5 yıl okullarına gitmiş olacak! Bu bir kuşağı kaybetmek demek. Bu karar eğitime vurulan bir darbedir. Depremden etkilenen bölgelerdeki üniversitelere de kademeli öğretime geçiş, geçici kampüs ve başka bölgelere yatay geçiş gibi düzenlemeler yapılmalıdır. Okul sadece öğrenme yeri değil aynı zamanda sosyal ve duygusal ihtiyaçları giderme yeridir. Öğrencilerin arkadaşa, öğretmene, danışmana ihtiyacı var. KYK yurtlarını kullanmadan önce, Konteyner evler, oteller, boş TOKİ evleri, yazlık tatil siteleri kullanılsın; üniversitede eğitim yüz yüze sürsün. En azından bu karar 11 il ile sınırlı olsun. Geleceğimize her alanda ancak akıl ve bilim yoluyla ulaşabiliriz. Başka bir çıkış yolu yoktur. Dünyayı Erdoğan'ın bilimsellikten uzak kararları ile kavrayamayız"

 
Altınordu deplasman fobisini yenecek
 
Malatya'da deprem... 1 kişi öldü, 110 kişi yaralandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Deprem bölgesinde geçici iş yerleri oluşturulacak'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Şehir merkezinde yıkılmış ...
AK Partili Dağ muhalefete İzmir depremini örnek gösterdi: Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz!
Depremden etkilenen Adıyaman’da açıklamalar yapan AK Parti Genel Başkan ...
Bakan Çavuşoğlu'ndan İsveç açıklaması!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO'ya üyelik sürecine ilişkin, "İsveç'i ...
 
Toplantın öncesi sürpriz görüşme: Aday kim olacak?
CHP seçim süreci için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na tam yetki verdi. ...
Meclis, deprem sonrası mesaiye EYT ile başlıyor
Türkiye Büyük Millet Meclisi, deprem nedeniyle verilen üç haftalık aranın ...
Bakan Soylu'dan 'istifa' sloganı tepkisi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Spor alanlarını siyaset meydanına çevirmek ...
 
Ender ALDANMAZ yazdı... Kılıçdaroğlu, Soyer ve sol popülizm
Ender ALDANMAZ yazdı... Kılıçdaroğlu, Soyer ve sol popülizm
Mehmet KARABEL yazdı... Seçimin tarihine Amerika neden meraklı?
Mehmet KARABEL yazdı... Seçimin tarihine Amerika neden meraklı?
Mısır Dışişleri Bakanı Türkiye'ye geliyor
Dışişleri Bakanlığı, Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry'nin Türkiye'ye geleceğini duyurdu. 
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zeytine adanan bir ömür bin alkış!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva