HABERLER>POLİTİKA
10 Ağustos 2022 Çarşamba - 14:50

CHP’li Bayır, kapı komşusu Çelebi’yi anlattı: Partililere müşteri muamelesi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP’den istifa edip Memleket Partisi’ne geçen ve ismi AK Parti ile anılan Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’yi hedef aldı. Vekil Çelebi ile yaşadığı iki ayrı olayı anlatan CHP’li Bayır, partisine de ön seçim çağrısı da yaptı.

CHP’li Bayır, kapı komşusu Çelebi’yi anlattı: Partililere müşteri muamelesi!

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

CHP’den kontenjan vekil seçilip Memleket Partisi’ne geçen ve oradan da istifa edip adı AK Parti ile anılan Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’ye yüklenen CHP’li Bayır, Çelebi üzerinden 2023 seçimleri öncesi ön seçim konusunun önemine değindi. 

O DA 4’NCÜ SIRA, BEN 6… BİZE HAKSIZLIK VAR!
CHP’li Bayır, Mehmet Ali Çelebi’nin AK Parti’ye geçeceği yönünde 15 ayrı telefon aldığını belirterek “Mehmet Ali Çelebi’nin İzmir’de listeye yazılmasının nedeni Ergenekon kumpasında mağdur olan askerlerimizi temsilen yazılması… Hedef kitle TSK’ya verilen mesaj. 600 milletvekili seçilecek parlamentoda her siyasi parti her meslek grubundan birilerini koymak ister. Böyle bakıldığında Çelebi’nin listeye asker olarak konmasında sıkıntı yok. Böyle bir insanın farklı bir siyasi partilere kaçması ki bence Memleket Partisi’ne gitmesi de sorun değildi. Bizimle aynı çizgideler... Ancak tam tersi bir görüşteki partiye gideceğinin söylenmesi ki bize gelen bilgi Recep Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısında rozet takacağı yönündeydi. Ancak gelen tepkiler üzerine vazgeçti. Beni bile 15 kişi aradı. Sonuçta sıralamada benim önüme konmuş biriydi. Ön seçimden çıkamama rağmen beni 6’ncı sıradan koyup onu 4’ncü sıradan aday koymuşlardı. Bu konudan bakıldığında bize da aslında bir haksızlık var” dedi.

GELENLERE MÜŞTERİ MUAMELESİ YAPTI
Çelebi ile Karşıyaka’da yaptıkları bir seçim çalışması ve TBMM’de yaşadığı iki ayrı olaydan örnekler veren CHP’li Bayır, “Bu kardeşimiz ile ilgili bizim ilk İzmir’e seçildikten sonra geldiğinde Karşıyaka’da bir konuşma yapmıştı. Çok ters bir konuşmaydı. Sayın Çelebi, partili arkadaşlara askeriyede komutan edasıyla konuştu ki altı üstü Teğmen’di, Albay falan olsa bide… Ben ise kürsüden indiğinde yanına yaklaşarak ‘bunlar asker değil sende komutanları değilsin, bunlar gönüllü insanlar. Böyle olursa seni konuşturmayız’ diye uyarmıştım eski il başkanı olarak… Bir de beni İzmir’den ziyarete gelen arkadaşlar onun odasını sorunca gösteriyorduk. Bir sefer ben yokken sekreter hanım göstermiş. O grup Mehmet Ali Bey’in odasına geçmiş. Ben odama gelince sekreterim de odasına giderek ‘Tacettin Bey geldi bilginiz olsun’ dediğinde sekreterime ‘Benim müşterimi nasıl alırsın’ demiş. Bende ne müşterisi bu arkadaşlar vatandaş demiştim. Ben o gün onun çiğliğini anlamıştım” açıklamasını yaptı.

KONTENJANDAN GELENLERİN ÖMRÜ KISADIR
Önseçim konusunda tavrının net olduğunu kaydeden Bayır, “Ben haklı çıktım dediğimde bu beni mutlu etmiyor ancak bazı tespitlerimiz aradan zaman geçince ortaya çıktığında ben dememiş miydim diye diyorum. Bunu toplum takdir etsin. Bizim ne den ön seçim dediğimiz gerekçelerin yaşananlardan ortaya çıkıyor. Bizim partimizin kontenjan olarak belirttiği isimlerin bir dönem olduğunu, sonradan silinip gittiğini biliyorum. Hiçbir zaman CHP çatısı alında broşür dağıtıp, ilçe başkanlığı, il başkanlığı yapan kimseyi partiye hakaret ederek ayrıldığını görmedim. Çünkü ben İYİ Parti’ye geçerken Engin Altay’a da dedim, ‘Beni İYİ Parti’ye transfer ediyorsunuz ancak İzmir’e gittiğimde eşim ve çocuklarım beni eve almaz’ dedim” şeklinde konuştu.

TEK KELİME İLE OMURGASIZLIK
Parti değiştiren kişilerin siyasi hayatının uzun olmadığını açıklayan CHP’li Bayır, “Fırıldak Kubi vardı, 4-5 parti değiştirdi, sonra yok oldu gitti. AK Partili isimlere saygı duyarım. İdeolojisi ortada ve orada siyaset yapıyor. Ancak bu tarafta sen Atatürk’ün kurduğu partiye gelip milletvekili olacaksın sonra tam tersi görüşte bir partiye gideceksin. Bu tek kelime ile omurgasızlık. Biz 18 günlüğüne gittiğimiz İYİ Parti’de bile onlarca hakarete maruz kaldık. Parti içi konularda önseçim her zaman parti içindeki demokrasiyi büyütür ve parti içindeki delegelerin kendilerine verdiği değeri arttırır. Siz onların fikrini almadan hepsini Ankara’dan belirleyeceğim dediğinizde onları çalışmaların içine zor sokarsınız.

 
Türkiye çip üretmeye hazırlanıyor!
 
Akdeniz açıklarında 32 düzensiz göçmen kurtarıldı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Eğitimli 11 Ağustos 2022 Perşembe 09:04

Nedense Merhum Kemal Sunal'ın Zübük filmi aklıma geldi...

Yorumu oyla      3      3  
Düz Partili 10 Ağustos 2022 Çarşamba 16:26

Sayın milletvekili BAYIR,bu partinin mutfağında yetişmiş bir vekili olduğunu biliyoruz ve sizin bütün görüşlerinize katılıyoruz,yerel seçimlerde CHP partiye çok yıllar önce üye olan meclis üyelerini değil çarşamba günü üye yapılıp perşembe günü seçilecek sıraya koydular ve şimdi bir çok meclis üyeleri bu konumda ayrıca bir çoğu oy veremediği başka ilçede ayrı ilde olanlar var,ayrıca geçen dönemde ittifak partisinde olanlar şimdi CHP için de siyâset sahnesinde,kontenjan milletvekilleri seçimden seçime geliyorlar seçim bitti mi ara ki bulasınız,bu ne zamana kadar acaba? Bu partinin kaderi dört genel başkan yardımcısının elinden,üstelik CHP her zaman destek veren Izmır'den MYKK yok denecek kadar yönetici vardır,bunları artık halk biliyor izliyor bu gidiş iyi bir gidiş değil sandık sonuçları inşallah bu partiye gönülden bağlı olanları üzmez...

Yorumu oyla      9      4  
SOKAK 10 Ağustos 2022 Çarşamba 15:28

Sayın BAYIR'a, Sayın ÇELEBİ ile ilgili değerlendirmeleri için denecek tek şey var, Günaydın Sayın BAYIR. NOKTA

Yorumu oyla      17      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’den Menemen’e çıkarma!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığının başlattığı ve milletvekilleri ...
AK Partili Kaya'dan Bornova çıkarması: Meşaleli karşılamada doğalgaz müjdesi!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, saha çalışmalarını Bornova'da ...
İYİ Partili Kırkpınar kararını verdi: Vekil adaylığına yeşil ışık!
Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine kısa bir süre kala vekillik ...
 
AK Parti 21. kuruluş yıl dönümünü kutlayacak
AK Parti 21. kuruluş yıl dönümü programı "Bir Olduk 21 Olduk" teması ile ...
CHP’li Kılıç duyurdu: İşte İzmir’de yabancılara kaç konut sayısı!
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, İzmir’de 2021 yılında yabancılara ...
'11 partiyle görüştüm' dedi... Net kararını verdi!
AK Parti'ye geçeceği yönünde iddialarla ilgili olarak açıklama yapan Bağımsız ...
 
Gaziemir'in 30 yıllık sorununda sona gelindi!
Gaziemir Sarnıç’ta ‘“2B Tapu Bilgilendirme” toplantısı yapan AK Parti ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 ülkenin lideriyle buluştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5. İslami Dayanışma Oyunları'nın açılış ...
Kılıçdaroğlu'ndan Edirne'de ayçiçeği mesajı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Edirne'deki grup toplantısında, ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva