HABERLER>POLİTİKA
29 Kasım 2022 Salı - 11:35

CHP’li Bayır’dan ‘İl Başkanı kim olmalı?’ sorusuna yanıt: Bulduğum isim cebimde duruyor!

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, milletvekili adayı olacağı yönünde ismi sıkça geçen İl Başkanı Deniz Yücel’in yerine geçecek ismin belirlenmesi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bayır açıklamasında “Ben örgütün itiraz etmeyeceği böyle bir ismi kendi kafamda buldum. Şu anda söylemem. Mevcut başkan görevdeyken şık değil. Bulduğum isim cepte duruyor” dedi.

CHP’li Bayır’dan ‘İl Başkanı kim olmalı?’ sorusuna yanıt: Bulduğum isim cebimde duruyor!

EGEDESONSÖZ- CHP’de milletvekili adaylığı için görevinden istifa etmesi beklenen İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in yerine geçecek ismin belirlenmesi çalışmaları için kulis çalışmaları sürüyor. Yeni il başkanının mevcut parti yönetiminden yoksa Genel Merkez ataması ile olup olmayacağı konusu kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor.

İl başkanlığı da dahil olmak üzere partide yıllardır çeşitli kademelerde görevler yapan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, SonSöz TV’de katıldığı programda konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

AĞABEY KONUMUNDA BİRİSİ OLMALI
Olası bir istifa durumunda yeni il başkanın seçiminde hangi yöntemin uygulanması gerektiği konusunda yorumlama yapan CHP’li Bayır, “Bizler belli süreçten geçtikten sonra dersler çıkarıyoruz. Seçime 1 hafta kala il başkanı seçmek doğru değil. Belediye meclis üyesi, il yöneticisi, il başkanı partimi milletvekili olarak temsil etmek istiyorum deyip görevinden ayrılabilir. Yeni il başkanı mevcut yönetimden birisi de olabilir ya da genel merkez müdahale de edebilir. Çünkü bu işin şakası yok, seçime gidiyoruz. Bu seçim Cumhuriyet rejimine ve parlamenter sistem ile devam edip etmeyeceğimizin seçimi. ‘Biz il başkanı yapalım da zamanla pişer’ durum yok. Parti içi donanımı tam, örgütleri çalıştırabilecek, otoritesi, bilgi ve birikimi olan, belediye başkanlarını çalıştıracak, kimsenin kontrolüne girmeyecek, genel merkezin söylemlerine uyacak bir isim olmalı. Bu çerçevede bu arkadaş örgütte otorite sağlar mı, belediye başkanlarına doğru mesafeyi koyar mı, örgütü ve milletvekillerini çalıştırabilir mi sahada? Siz eğer bunları yaptıramayacak birisini koyarsanız hata yaparsınız. Bir anlamda ağabey konumda birisi olmalı. Ağabeyler içeriden de olabilir ve vardır mutlaka. Burada teraziye konunca öyle birini bulmalısınız ki hiç kimse tartışmaya açmamalı konuyu” dedi.

İL BAŞKANI OLDUĞUMU TV’DEN ALT YAZI İLE ÖĞRENDİM
Kendisinin atama yolu ile il başkanı olduğunu kaydeden ve yaşadığı süreci anlatan Bayır, “Bu konuda bence çok da deneyimli genel başkanımız var. 11 yıl önce il başkanı olarak atandığımda benim adım il başkanlığı için konuşuluyordu. Kimse ağzımdan bir şey duymamıştı. O dönemde başka birini onayladım hatta. ‘Mustafa kardeşimizi yapalım’ dediler, bende ‘beni bozmaz’ dedim. Sonrasında genel başkan kamuoyu yoklaması yaptırıyor. Dört isim öne çıkıyor. Anket profesyonel bir araştırma şirketi tarafından yaptırılıyor. 1800 kişi benim olmamı istiyor, bana en yakın kişi ile aramda 800 küsur fark var. Beni Ankara’ya davet ettiler, atandığımı duydum, benim haberim yok. Kimse bana bir şey sormadı. TV’den alt yazı ile öğrendim. Emir tebliğ edildi bana. Benzer durum şimdi de yapılacak. Kimse partinin üzerinde değil. Seçilmiş belediye başkanı, milletvekili her birimiz benim istediğim olsun derse ayrışırız. Milletvekili vekilliğini, belediye başkanı da başkanlığını yapacak. Karışmayacağız. Kimse seçimlerde Bayır geldi taraf oldu diyemez. Niye karışayım? Bir gençlik kolları yarışında iki genç yarışıyor. İkisi de benim evladım. Böyle bakılmalı” şeklinde konuştu.

‘Belediye başkanları neden il başkanlığı seçimine müdahale eder?’ sorusuna yanıt veren CHP’li Bayır “Bir kez daha meclisini korumak ister. Bundan sonraki aşamada il başkanını arkasını alırsa istediğim meclis üyesini yazarım diye düşünür. Bu doğru değil” dedi.

YÜCEL ADAY GÖSTERİLMEZSE HAKSIZLIK OLUR
Doğru bir isim bulunamadığı taktirde Genel Merkez’in Yücel ile devam kararı alabileceğini de söyleyen Bayır, “Mevcut bir il başkanımız var, niyetini açıklamamış. Doğmamış çocuğa don biçiyoruz. Bir dönem il başkanlığı yaptım, ön seçime girdim. Orada çıktım ve milletvekili oldum. İki dönem başkanlık yaptı Deniz Bey, kendisi hukukçu ve başarılı bir arkadaşımız. Kadroya bakılınca bence milletvekilliğini hak etti. Bir şekilde aday adayı olacaktır ve gösterilir diye düşünüyorum. Yeni il başkanını çerçevesini çizdik ya. Öyle bir ismi genel merkez hali hazırda bulursa Deniz başkanın adaylığı daha kolay olur. Böyle birini genel merkez bulamazsa İzmir’de seçim kimle götürülecek diye düşünülür. İki dönem pişti, bir dönem daha devam etsin talebi de gelebilir. Bu fedakarlığı Deniz başkandan istemek biraz haksızlık olur” açıklamasını yaptı.

BULDUĞUM İSİM CEPTE DURUYOR
“Sizin kafanızda il başkanlığı için bir isim var mı?” sorusuna yanıt veren Bayır, “Ben örgütün itiraz etmeyeceği böyle bir ismi kendi kafamda buldum. Şu anda söylemem. Mevcut başkan görevdeyken şık değil. Bulduğum isim cepte duruyor. Yetkili makamlara henüz söylemedim. İstifa etmemiş henüz” dedi.

 
Bayraklı’da tiyatro festivali heyecanı!
 
Havai’de yanardağı lav püskürmeye başladı
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 30 Kasım 2022 Çarşamba 11:51

Ön seçim olmadan milletvekili ve belediye başkanları atanırsa kesinlikle tıpış tıpış oy vermek olmayacak,ayrıca il başkanı milletvekili adayı olursa kongrede oy vermeyenler ona nasıl oy verecektir...

Yorumu oyla      4      3  
Vatandaş 30 Kasım 2022 Çarşamba 07:33

deniz yücel'e MV için oy vermiycem... verditmeyeceğim.. bu kadar başarısız, kibirli biri inşallah vekil dahi olamaz.. parti için ne yapmış? insanları ayrıştırıp küstürmekten, dışşamaktan başka acaba? kendini dev aynasında gören kibir abidise biri.. işi gücü şov yapıp trübünlere oynamak! Yazık bu partiye İzmir'de çoluk çocuğun elie kaldı, maskara oldu yazık..

Yorumu oyla      5      3  
zeyno 30 Kasım 2022 Çarşamba 00:29

Mehmet türkbay,alın size ağbi formulü...

Yorumu oyla      3      4  
örgüt... 29 Kasım 2022 Salı 22:12

acaba neden cepte duruyor isim istek ve dileklerini kabul edince mi açıklayacak önümüzde ki seçim için...

Yorumu oyla      6      3  
Vatandaş 29 Kasım 2022 Salı 17:57

Erkek eğemen düşünce anca bu kadar olur. Ablaları yok sayan bu anlayış baştan yanlış. Önerileride ancak bu kadar olur. Çok yazık.

Yorumu oyla      5      3  
vatandas 29 Kasım 2022 Salı 15:35

denizi milletvekili adayı yapmayın partiyi karıştırıp kim baştaysa onun gemisine binen ülkeye faydası olmayacak şahıs

Yorumu oyla      6      3  
Partili 29 Kasım 2022 Salı 14:57

sayın bayır kaç dönemdir milletvekilliği yapıyorsunuz.. koltuğu bırakmayı gençlerin önünü açmayı düşünüyormusunuz? yoksa o koltuğa yapışıp kalanlardan mısınız? bırakın il başkanı kimin olacağını partileler oylama ile karar versin sizler vekil olarak lütfen müdahil olmayın.. zaten İzmir'i çantada keklik olarak gören Ankara genel merkez de İzmir il başkanı kimin olacağı şimdiden bellidir.. İzmir hep çantada keklik nasıl olsa hani çeketimi bile koysam kazanır misali.. dilerim bu zihniyet değişir dilerim...

Yorumu oyla      12      3  
kazim emir 29 Kasım 2022 Salı 14:22

Sayın VEKİLİM NE EYLERSE GÜZELEYLER UYGULAMALARINI BİLİRİM,PRATİĞİ OLAN SÖYLEV VE EYLEMİ BÜTÜN OLAN BİRİSİ

Yorumu oyla      4      7  
Deliadam 29 Kasım 2022 Salı 14:16

Doymadınız bu "abi" saçmalığına. Ne zaman dinazorlardan kurtulacağız acaba ???

Yorumu oyla      10      3  
Hikmet Görkem 29 Kasım 2022 Salı 13:52

Şu anda örgütü harekete geçirebilecek, küskünlerin kademeli dönüşünü organize edebilecek ve en önemlisi İzmir'deki siyaseti hem Genel Merkez hem de bölge nezdinde iyi yönetebilecek duayen bir isim gerekiyor. Ağabey formülü mantıklı, adı geçenler arasında bu vasıflardan istisnasız hepsine sahip olan isim Mehmet Ali Çalkaya'dır

Yorumu oyla      7      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli'den 6'lı masaya '3 dönem' resti
6'lı masanın anayasa çalışmasında yer alan '7 yıl 1 seçim, Cumhurbaşkanı'na ...
Kış saati mesajı: Hemen değiştireceğiz
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kış saati uygulamasına geçilmemesine tepki ...
'Mısır ile büyükelçi ataması yapabiliriz'
Bakan Çavuşoğlu, Mısır ile normalleşme adımlarıyla ilgili, "Bakan Yardımcıları ...
 
6'lı masa 9'uncu kez bir araya geldi!
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat ...
CHP'li Serter'den sağduyu çağrısı!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi ...
CHP’li Bayır’dan Vali Köşger’e ‘deplasman’ sorusu: Kimden baskı gördün?
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Göztepe-Altay derbisi öncesinde ...
 
İslam Dünyası'na çağrı: Zulme sessiz kalmayın
İstanbul'da İSEDAK toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Dünyanın ...
AK Partili Sürekli, Büyükşehir’i Çiğli’den uyardı: Sorumlular hesabını verir!
AK Parti Çiğli İlçe Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında ...
Aday olup olmayacağı merak konusuydu… Sürekli’den dikkat çeken ‘genelge’ mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, istifa genelgesi ile ilgili ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva