HABERLER>POLİTİKA
1 Haziran 2021 Salı - 12:20

CHP’li Bayır’dan flaş Muharrem İnce iddiası: Eski bir vekil referans oluyor

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır genel başkanlığını Muharrem İnce’nin yaptığı Memleket Partisi’nin İzmir’deki yapılanmasını eski bir milletvekili üzerinden sürdürdüğünü söyledi. Bayır, “Aday gösterilmeyen belediye başkanları aranıp o ismin referansıyla ‘bize gel’ deniliyor. Bu şık ve doğru değil. Bunu yapan kişi geçmişte genel başkanlık yarışında AKP’den bakan olan Ertuğrul Günay’a açıkça imza desteği veren eski milletvekilidir” dedi.

CHP’li Bayır’dan flaş Muharrem İnce iddiası: Eski bir vekil referans oluyor

EGEDESONSÖZ- Genel Başkanlığını Muharrem İnce’nin yaptığı Memleket Partisi’nde İzmir yapılanması sürüyor. Önümüzdeki günlerde yeni il binası açılışı için kente gelecek İnce’yi karşılamaya hazırlanan parti yönetimi vatandaşları açılışa davet etmişti.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’dan Memleket Hareketi’yle ilgili flaş bir iddia geldi. Bayır, CHP’de görev verilmeyen eski milletvekilleri ve belediye başkanlarının İzmir’de daha önce görev yapmış bir eski milletvekili vasıtasıyla partiye davet edildiğini söyledi.

SONSÖZ TV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Bayır, “Yapılanmalarını ciddi bir hayal kırıklığı olarak görüyorum. Giden arkadaşların konumunu ve İzmir’deki ağırlıklarını etkinliklerini biliyoruz. Muharrem İnce ismi daha fazla ilgili uyandırmalıydı bence. Ben gerekli ilgiyi alakayı İzmir ‘de gördüğünü düşünmüyorum. İzmirli bilir bu işleri. Tartar, araştırır, ondan sonra oy verir. Muharrem İnce ne istediyse CHP ona verdi. Dünyanın hiçbir siyasi partisinde hiçbir genel başkan kendisine rakip olan kişiyi cumhurbaşkanı adayı olarak göstermez. Bu CHP’de oldu. Bu da şunu göstermektedir ki CHP kişilerin partisi değildir. Kişiler gelir geçer. Ben sekiz genel başkanla çalıştım. CHP’de partinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk‘tür” dedi.

GÜNAY’A DESTEK VERDİ
Milletvekili Bayır, “Eski milletvekili telefon ve isimleri verip ‘benim de selamımı söyleyin’ diyor. Çalışmaya hala devam ediyor bazı eski milletvekilleri. CHP’de aday olmuş ama CHP aday göstermemiş tüm belediye başkanları tek tek aranıyor. Onlara, ‘CHP seni belediye başkanı göstermedi, sen bize gel’ diyor. Bunlar çok şık şeyler değil. İzmir’de şu anda görev alan arkadaşlar telefonla birilerini arayarak bunu yapıyorlar ve birilerini referans gösteriyorlar. Eski bir milletvekilini referans göstererek yapıyorlar. Bu futbolcu transferi değil. Referans olan kişi de şu anda yönetim listesinde yer almayan geri planda duran bir milletvekilidir. Geçmişte de Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı yapan bir arkadaşa (Ertuğrul Günay’ı kast ederek) parti içerisinde, genel başkanlık yarışında oy vermiş bir eski milletvekilidir. Arkadan telefon açıyor. Kılıçdaroğlu, CHP başarısız olsun gibisine bölen rolü oynuyor şu anda” diye konuştu.

HIZLI GENERAL OLMAK İSTİYOR!
Memleket Hareketi’nin listesi için, “toplumu arkasından sürükleyecek birini görmedim” diyen Bayır, “Başarılı olamayacaklar çok net. Biz de çalıştık Muharrem İnce ile birlikte ama şu kadarını söyleyeyim;  özellikle Parti Meclisi’ne, üst yönetime İzmir’den aldıkları arkadaşların siyasal anlamda kazanımlarına baktığınız zaman; eski il başkanı dediğimiz kişi (Asuman Ali Güven’i kast ederek) asıl il başkanı istifa ettikten sonra  çok kısa bir süre görev yaptı. Öyle kongreyle seçilmiş ya da atanmış bir il başkanı değil. Arkadaşın birçok kez adaylıkları oldu, seçilemiyor, olmuyor. Mevcut milletvekili (Mehmet Ali Çelebi’yi kast ederek) genel merkezimizin kontenjanından konulan teğmen arkadaşımız. Çok hırslı bir arkadaşımız, hızlı general olmak istiyor. Daha önce İzmir’deki çalışmalarda da abi-kardeş götürmeye çalışmıştık ama görüyorum ki gerçekten çok hırslı. Allah yollarını açık etsin” dedi.

Memleket Hareketi’nin finans ve mali yapısına da dikkat çeken Bayır, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iktidarını korumak adına yapmayacağı şey yok. Geçmişte gördük. Ne güzel hep parçalanma sağdan olmasın soldan da bir parçalanma olsun gibi bir proje olabilir. Onlar destek veriyor olabilir.  Kimden hangi maddi destekle bu çalışmaları yapacakları soru işaretleri oluşturuyor. İşçi Partisi konumunda mı olacaklar? Kendileri mi kazıyacaklar tırnaklarıyla göreceğiz. Yoksa başka türlü mü? Yolları açık olsun” ifadelerini kullandı. 

 
Tarladan markete kadar fiyat 4'e katlanıyor!
 
JP Morgan CEO'su: Bitcoin'den uzak durun
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DELEGE 2 Haziran 2021 Çarşamba 07:23

Sayın Bayır,kurulan partiye kurgu,algı düşünmektense,asırlık ve ATATÜRK'ün kurduğu partide neler oluyor? Neden parti yöneticileri koltuklarını korumak,derdinde,yandaşlarını milletvekili ve belediye başkanı yapmak ile uğraşıp iktidara yürümek sözde oluyor,bu partinin köklü değişiklikler olması için kaset operasyonu olması gerekiyor,lütfen herkes doğru ve gerçek düşünmek zorunda,madem eski il başkanı atama ile geldi,şimdiki il başkanı il kongresinde tüm delegelerin oyunu alamadı atama adayı olduğu tek aday olduğu için seçildi lütfen sayın vekil söylediklerinizi inandırıcılığı yok,yarın siz de bu partiye emek veren biri olarak genel merkezin kontenjan ve torpilli şekilde atanan milletvekilleri Izmır milletvekili olacak sizlerde bizim gibi partide yok sayılan üye ağaçları arasında kendinizi bulacaksınız şimdiden hoşgeldiniz diyorum, ayrıca bizler partiye gönülden bağlı olanlar ne yeni kurulan partiye katılmak olmadığı gibi CHP fabrika ayarlarına dönmesi için kaset operasyonda beklemiyoruz,operasyon olanda iş başında,değişen birşey yok...

Yorumu oyla      5      3  
Emekçi izmirli 2 Haziran 2021 Çarşamba 00:39

Deniz yücelin nasıl seçildiğini herkes biliyor, muharrem ince bu partinin öz evladıdır Kemal K.dan daha emekçi ve partilidir. Tek adam sistemiyle uygulanan kurultaylarınızı biliyoruz. İlçelerin sorunları büyük gerçi genel merkezde aynı, birgün üyelerin sorunları varmı diye soranınız yok. Kendi reklamınız oldumu mesaj atıyorsunuz m.vekilleri hiçbirinizden memnun değiliz. Memleket partisi olmasa oylarınız iyi partiye kayıyor halkın içinde değilsiniz görmüyorsunuz. Seçimler CHP''nin başarısı sanmayın ittifakı gözardı etmeyin birde yılgın halk ittifaktan dolayı oy verdi. Uyanın üyeleriniz partiye kırgın küskün ve umutsuz. AKP gibi tek adam sisteminden, dayatmacılıktan kurtulun seçilmişlere, delegelerinize değilde üyelerinize, alan emekçilerine, kadınlara, gençlere, işsizlerinize sahip çıkın.

Yorumu oyla      3      3  
İl Başkanı neden istifa etti 1 Haziran 2021 Salı 17:48

CHP li olarak kendinize çok güveniyorsanız . CHP li Belediyelerimizin hizmetlerinden halk memnun ise neden Memleket Partisinin kurulmasından endişe duyuyorsunuz .

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 1 Haziran 2021 Salı 17:04

Önce bir kendinize sorun akp iktidarı boyunca bu ülkenin hangi değerlerini koruyabildiniz? Laiklik gitti, parlamenter sistem gitti tek adamlık geldi, hukuk bitti, fırsat eşitliği bitti, doğa talan edildi,... daha yazayım mı? Bunlar olurken hangisine engel olabildiniz? Yıllarca oy verdim size neyi başardınız? Sanmayın ki yerel seçimlerde sizin üstün başarınızdan dolayı Ankara ve İstanbul alındı, bu sadece milletin bıkkınlığının bir sonucu artık yeter diyor millet. Önce bunu iktidara diyecek doğal olarak, sanmayın ki sıra size gelmeyecek. Muharrem İnce'ye gelecek olursak yanlışı gördü ve ayrıldı bana göre doğru yaptı. Ama o da kendi yanlışlarını yapmaya kalkarsa bu iş olmaz bekleyip göreceğiz neler yapacağını.

Yorumu oyla      9      5  
Asuman başkan bıraktı deniz yücel oldu 1 Haziran 2021 Salı 13:27

Deniz yücel nasıl seçildi, kim tanıyordu il başkanı olmadan önce. Onu da anlatsana çapacı. Sen iyi partiyede geçmiştin yoksa 2. Kez milletvekili zor olurdun.

Yorumu oyla      8      7  
Haberci 1 Haziran 2021 Salı 12:39

Kazanamayacağından emin olduğu için Cumhurbaşkanı adayı olarak göstermiş olabilir mi acaba? Bunu bir de lütufmuş gibi göstermek çok komik

Yorumu oyla      9      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sındır: AK Parti getirdiği aflarla yasadışılığı özendiriyor!
Vergi yapılandırmasına ilişkin kanun teklifi üzerine konuşan CHP İzmir ...
Bahçeli'den Atatürk'e lanet okuyan imama sert tepki
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Atatürk'e hakaret iddiasına yönelik sert tepki ...
Ağaç katliamı yaptığı iddia edilmişti... O şirket belli oldu!
İzmir’in Gaziemir İlçesi’nde orman alanında ağaç katliamı yaptığı iddia ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir ekonomisi zirvesi: Neler konuşuldu?
EBSO Mayıs ayı Meclis Toplantısı’na katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
AK Partili İnan: 'Z kuşağı' yok, '15 Temmuz kuşağı' var
Seçim sürecinin kilit noktası olarak görülen yeni oy kullanacak gençler ...
CHP'den imam Demirkan hakkında suç duyurusu
Ayasofya Camii'nde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ...
 
CHP’li Bayır’dan ses getirecek ‘yardım’ iddiası: Listeleri parti teşkilatları hazırlıyor!
Cumhurbaşkanlığı kararı doğrultusunda, Ticaret Bakanlığı’nın esnafa yapacağı ...
Aşı anlaşması tamam... Ver elini Yunan Adası!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Atina’da Yunanistan Başbakanı Kiryakos ...
İzmir milletvekili trafik kazası geçirdi
Anadolu Otoyolu'nun Bolu kesiminde otomobilin bariyerlere çarpması sonucu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva