HABERLER>POLİTİKA
2 Ağustos 2021 Pazartesi - 13:45

CHP'li Bayır'dan Cumhur İttifakı'na 'üslup' göndermesi: 1.51'lik laf ediyorlar ancak boyları 1.50!

Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı arasında yaşanan 'üslup' ve 'Cumhurbaşkanlığı adaylığı' tartışmaları hakkında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, "Bazen AKP ve MHP’li arkadaşları boyunu aşan laflar ediyor. Gerçekten boyunu aşan laflar yani… 1.51'lik laf ediyor ancak boyları 1.50… Olmuyor tutmuyor o zaman" dedi.

CHP li Bayır dan Cumhur İttifakı na  üslup  göndermesi: 1.51 lik laf ediyorlar ancak boyları 1.50!

EGEDESONSÖZ - Son dönemlerde özellikle orman yangınları ile birlikte Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı arasında alevlenen  'üslup' tartışmalarına Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'da dâhil oldu.

SonSöz TV'de yayınlanan programda Gazeteci Fatih Yapar'ın sorularını yanıtlayan Tacettin Bayır, gündeme dair değerlendimelerde bulundu. Bayır, son günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yönelik Cumhur İttifakı cephesinden gelen eleştirilere yanıt verdi.

MHP’Lİ OSMANAĞAOĞLU’NA: SEN DE GİT TALİBAN VATANDAŞI OL MU DİYELİM?
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu'nun Tunç Soyer ile ilgili yaptığı 'Yunan vatandaşı olsun' çıkışı hakkında da yorum yapan Bayır, "Geçen gün Tamer Osmanağaoğlu bir açıklama yapmış Tunç Soyer ile ilgili… Ne demek bu? O zaman karşı misilleme yapmak içinde sende Afganistan'a git Taliban vatandaşı ol mu diyelim? Böyle bir üslup yok. Siyasetçi dediğimiz kişi sorun değil, çözüm üretecek biri olmalı. Birilerinin üzerine basarak yukarıya tırmanmanın bir anlamı yok. Sen kendi yapacaklarını anlat. Sen zaten iktidarın küçük ortağısın. Biz zaten üslup bozukluklarına cevap vermiyorsak bunun nedeni, MHP'nin İzmir'de aldığı yüzde 6'lık oya saygıdır. Lütfen onlara gösterdiğimiz saygıyı beyefendi yüzde 56 oy alana da göstersin. Eğer bireysel ise konu, ben sokakta yetiştim büyüdüm. Ancak sorumluluğumuz nedeniyle bunu konuşmayız, yapmayız" diye konuştu.

CIMBIZLA ÇEKİLME OLABİLİYOR
Siyasetçilerin açıklama yaparken dikkat etmesi gerektiğini belirten Bayır, "Hakarete varken, aşağılayıcı tepeden bakan… Siyasetçinin tavrı bu olmamalı. Benim söylediklerimin içinden bir parçayı alıp manşet yapabilirsiniz bunu anlarım. Bu dikkat çektiği için yapmış çünkü. O arkadaşımızın söylediklerine baktığımızda belki cımbızla alınmış olabilir. O zaman bizim bir sorumluluğumuz olacak, o fırsatı vermeyecek. Kimisi okurken de kavgadan hoşlanıyor sonuçta" dedi.

BOYUNU AŞAN LAFLAR
Cumhur İttifakı'nın Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Cumhurbaşkanlığına aday olma cesareti yok' yönündeki iddiaları yönünde de konuşan Bayır, "Bazen AKP ve MHP'nin arkadaşları boyunu aşan laflar ediyor. Gerçekten boyunu aşan laflar yani… 1.51'lik laf ediyor ancak boyları 1.50… Olmuyor tutmuyor o zaman" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN MUHATABI DAĞ DEĞİLDİR!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın Kılıçdaroğlu'na yönelik söylemlerine sert yanıt veren Bayır, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun muhatabı değil Hamza Dağ. Ufak gelir Dağ. Dağ değil, Dağ'ın babası Cumhurbaşkanı yanıt verecek. Hamza Dağ'a şunu söylerler; Lütfen AKP Genel Başkanınıza söyler misiniz sizin bulacağınız kanalda, sizin bulacağınız kişinin olduğu yerde gelsin program yapsınlar. Boş yerde ben genel başkan yardımcısıyım atıp tutarım gibi şeyler olmaz. Attırmazlar. Sen denk değilsin. Ben direkt senin seni Genel Başkanına, Cumhurbaşkanına laf söylese haklısın. Ben sen iktidarda olduğun için laf söyleyebiliyorum. Sayın Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı olsa sende eleştirebilirsin. Hamza Dağ bunu 2-3’tür yapıyor. Yöntem değişikliği yaptılar sanırım. Eskiden gündemi Tayyip Bey belirlerdi biz peşinden giderdi, şimdi gündemi halk, CHP belirliyor, onlar atlıyorlar o zaman da sanki onlar muhalefet gibi peşine takılıyor ve Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanıymış gibi eleştirilerde bulunuyorlar. İktidarda olan sizsiniz!" dedi.

BİR ARAYA GELMEK ZORLAŞIYOR
Siyaset dilinin çalışmaları da olumsuz etkilediğine vurgu yapan Bayır, "Ortak sorunları birlikte çözmek gerekirken, üslubu yozlaştırınca, bozunca bir araya gelmekte zorlaşıyor. Çalışmakta zorlaşıyor. Benim mensubu olduğum Sanayi Ticaret Enerji komisyonu 25 kişiden oluşuyor… Bunların 7-8 tanesi AKP'li 4-5 tanesi CHP'li, 2 tanesi MHP'li… 5 tane partiye mensup vekiller mevcut. Bir yasa çıkarken komisyonda bunu günlerce tartışıyoruz, tartışırken hepimiz bu kente memlekete hizmet için bir ortak çıkış noktası arıyoruz. Şimdi sen üslubu terbiyesizlik ile birbirinin genel başkanına kişisel anlamda hakarete varan şeyler yaptığında o oraya da yansıyor ve aynı üslup oralarda devam ediyor. Anlaşamıyorsunuz o zaman" ifadelerini kullandı.

YANGINA SU TUTMUYORSUNUZ, ATEŞ VERİYORSUNUZ
Sorunları çözüm noktasında birlikte çalışma çağrısında da bulunan Bayır, "Sorunu çözme yeteneğiniz ya da söyleyecek bir şeyiniz yoksa o zaman çamur at izi kalsın gibi söylemler oluyor. Konu bu değil. Konu memleket yanıyor, insanlar yanıyor. Gel bir hortumu sen tut diğerini ben tutayım birlikte söndürelim. Sen yangına su tutmuyorsun ki ateş veriyorsun alttan" dedi.

İŞİN SİYASİ BOYUTUNA GİRERSE AĞABEYİ OLARAK FIRÇAMI ATARIM
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın 'benim tek başıma yaptığım ziyaretler tüm CHP'li vekillerin yaptığı ziyaretlerden fazladır' sözlerine de değinen Bayır, "Atilla'yı Allah nazardan saklasın. Torbalı'daki belediye başkanlık  seçimlerde aynı yerde oturduk, farklı partilerden olsak da  kanlı bıçaklı değiliz. Ağabey kardeş ilişkimiz var. O bana ağabey der… İşin siyasi boyutuna girdimizde bende ağabeyliğimi yaparım, fırçamı atarım. Konuşurken süzgeçli konuşmak lazım. MHP'li il başkanımız çok sık yapıyor zaten, çok kötü bir üslup kullanıyor. Siyasette bizim gençlerimizin, lise öğrencilerimizin duymaması gereken cümleler kuruyorlar. Bu söylemle büyürse bu kuşak siyasetten nefret eder hale gelir ve yarın siyaset yapacak kimseyi bulamayız" dedi.

 
Karşıyaka Çarşı Tasarım Maratonu başladı
 
Karşıyaka kampına korona engeli
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cemal 2 Ağustos 2021 Pazartesi 19:18

Vekilim siz sık duruşlu gercekten takdir ettigim gerçek CHP li bir yiğit insanız, fakat ekibimizden meclisteki sekreterimiz gerçekten insanlara çok kötü davranıyor, insanı dövecek gibi konuşuyor, lütfen insanlarla diyoliğu iyi bir sekreter alırsanız, bu sizin lehinize olur, sizi seviyorum fakat lütfen bu tür çalışanlar yüzünden lütfen yıpranmayın, sorup araştırabilirsinz

Yorumu oyla      2      3  
Yorgun demokrat 2 Ağustos 2021 Pazartesi 16:12

Jeotermal konusundaki tavrını tekrar deklare etmemiş.

Yorumu oyla      2      7  
banu 2 Ağustos 2021 Pazartesi 14:33

kes sesını bayır kafanı odandan cıkart gıt yangın yerınde su tası bır ıse yara

Yorumu oyla      3      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Beko: Jandarma ve üniversite kampları parsel parsel satılıyor!
Meydana gelen yangınlarla ülke gündemine yeniden oturan ‘rant’ tartışmalarıyla ...
CHP İlçe Başkanı Kavasoğulları: Çeşme'de kalp krizi geçiren ölür!
CHP İlçe Başkanı Kavasoğulları: Çeşme'de kalp krizi geçiren ölür!
'Devletimizi aciz göstermek için başlatılmıştır'
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Yurt dışından ve tek merkezden organize ...
 
2023 mesajı: Adaylık teklifi gelirse kabul ederim
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhur İttifakı’nın aksine Millet ...
Erdoğan, Gürcistan Başbakanı ile telefonda görüştü
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan Başbakanı İrakli ...
Pakdemirli açıkladı: Bir kişi daha hayatını kaybetti
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Türkiye'yi kasıp kavuran orman ...
 
Soylu: Gün birlik ve beraberlik günüdür
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Gün, kaos isteyen, gerilim isteyen, kavga ...
Afet bölgesine 21 milyon TL'lik destek
Bakan Yanık, "Yangından etkilenen 5 ilimize acil ve temel ihtiyaçların ...
Akşener yangın bölgesinde incelemelerde bulundu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Muğla'nın Marmaris ilçesinde yangın ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva