HABERLER>POLİTİKA
30 Kasım 2022 Çarşamba - 09:41

CHP’li Bayır’dan AK Partili Dağ’a yanıt: Gemiye kaptan aramıyoruz!

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın Millet İttifakı’nı hedef alan sözlerine yanıt verdi. CHP’li Bayır açıklamasında “Onlar Suriyelilerin geleceğini düşünüyor, Katar’dan alacakları parayı düşünüyor, Man Adası’nda para gönderiyor, parayı aklıyor, uyuşturucu tüccarlığı ile iç içe, öbür tarafta İngiltere’deki faiz lobisi ile iç içe… Biz onlardan değiliz ve Atatürkçü bir çizgideyiz. Bizim kaptana değil gemiyi doğru idare edecek insana ihtiyacımız var” dedi.

CHP’li Bayır’dan AK Partili Dağ’a yanıt: Gemiye kaptan aramıyoruz!

EGEDESONSÖZ- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın katıldığı bir programda yaptığı açıklamada muhalefeti eleştirerek “iki gemi var, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı… Birinde rota ve kaptan belliyken diğerinde ne kaptan ne de rota belli” ifadelerini kullanmıştı.

BİZ VATANDAŞIN GEMİSİNDEYİZ
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise AK Partili Dağ’ın ifadelerine sert yanıt verdi. Bayır açıklamasında “Bizim bir gemiye ve kaptana ihtiyacımız yok şu anda… Biz ülkeyi terk etmeyi falan düşünmüyoruz, biz Türkiye’deyiz ve burada mücadelemizi sürdüreceğiz. Dolayısıyla biz kaptan falan aramıyoruz. Biz bu ülkenin ekonomisini düzeltecek bilgi birikimine sahip birini arıyoruz. Gemiye binip terk etmeyeceğiz yani biz ülkemizi. Biz aynı gemide de değiliz. Onların bindiği gemi saray ve eşrafı, personeli… Yiyor, içiyorlar ve bir eli yağda balda… Biz ise vatandaşın gemisindeyiz. Ben öncelilikle bu geminin olduğu yerde yüzdürülmesinden yanayım. Bırak kaptan arayıp da buradan başka yere gitmeyi… Bizim buradan başka gidecek ülkemiz yok onlar gibi. Man Adaları’ndan paramız yok, Katar’da şeyh şıh arkadaşlarımız da yok. Biz CHP’liyiz, Atatürk’ün torunlarıyız. Atatürk’ün partisinde siyaset yapıyoruz. Biz bu ülke sınırlarındaki insanlarla siyaset yapmaya çalışıyoruz ve vatandaşımızın geleceğini inşa etmek istiyoruz. Onlar Suriyelilerin geleceğini düşünüyor, Katar’dan alacakları parayı düşünüyor, Man Adası’nda para gönderiyor, parayı aklıyor, uyuşturucu tüccarlığı ile iç içe, öbür tarafta İngiltere’deki faiz lobisi ile iç içe… Biz onlardan değiliz ve Atatürkçü bir çizgideyiz. Bizim kaptana değil gemiyi doğru idare edecek insana ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜMLE İLGİLİ DÖNÜŞ YAPMADILAR
İzmir’e yapılacak yatırımlarla ilgili olarak AK Parti’den gelen “ne getirdiler de yardım etmedik” sözleri üzerinden yaşadığı bir deneyimi aktaran Bayır şu ifadeleri kullandı:

“2010 yılında il başkanı iken Sayın Kocaoğlu ile 13 dosyayı Çevre ve Şehircilik bakanlığına, AKP’ye kentsel dönüşüm ile ilgili dosya verdik. Yıllarca sürüncemede kaldı, rant olan yerleri kendilerine çektiler. Karabağlar Belediyesi ile üniversite yapılmasını istediğimiz bölgeye Yeditepe Blokları’nı diktiler. 4 yıl sonra iki yer için izin geldi, onlar da problemliydi. Çiğli ve Gültepe... Sıkıntılı olacak, halkla karşı karşıya gelecek yerleri siz yapın dendi, diğer yerleri TOKİ ile yapmaya çalıştılar. Orada eski yapıyı yıkıp da konut yapamıyorsunuz, onların aldığı yerler ise boş yerler. Oraya diktin blokları, amacın seçmen yapısını değiştirip kendinden insanları koymak istediler. Onu bile bu mantıkla yapıyorlar. Ne getirdiler de vermedik meselesinde kentsel dönüşümle ilgili geri dönüş yapmadılar”

 
Balçova Belediyesi'nden emniyete destek
 
İzmir'den de gözaltılar var... 60 milyonluk vurgun!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kemal 30 Kasım 2022 Çarşamba 16:09

Atatürkün partisinden neden Atatürkçüleri attınız? istanbul il başkanınız neden atatürk kelimesini ağzına almıyor ve hala görevdedir

Yorumu oyla      2      3  
T.C. Vatandaşı 30 Kasım 2022 Çarşamba 12:59

Sayın ERDOĞAN bugün yaptığı açıklamada Sayın KILIÇDAROLU'na cevap niteliğinde şöyle dedi: " Bunların derdi ülkeyi yönetmek değil, devletin imkanlarını paylaşmak için paravan şirketler kurmak. Size bunu kurdurmayız." Bu açıklama hakkında Sayın BAYIR ve Sayın DAĞ'ın düşüncelerini merak ediyorum açıkçası.

Yorumu oyla      3      3  
haydar haydar 30 Kasım 2022 Çarşamba 11:05

yalan parayla olsa kredi çeker yine söylersiniz eminim insanların gözünün içine baka baka kentsel dönüşümde bile hükümeti suçluyorsunuz

Yorumu oyla      2      3  
ERAY 30 Kasım 2022 Çarşamba 10:39

Sayın vekilim sizler İzmir in iktidar partisi olarak, Uzundere kentsel dönüşümün ne durumda olduğunu gördünüz mü? yıllardır bitirilemeyen çileye dönüşen halinden, vatandaşın çektiği eziyetten haberiniz var mı? Uzundere halkını, hem CHP hem AK Parti artık siyaset malzemesi yapmayın. söz verdiğiniz alanı dönüştürün 11 yılda sadece 2 etap yaptınız iş üretin iş

Yorumu oyla      4      3  
kaptan 30 Kasım 2022 Çarşamba 10:17

Bulsanız da batırır o gemiyi.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Kılıç'tan Ankara-İzmir YHT projesine tepki: 10 yıldır yapılmadı!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, CHP İzmir Milletvekili ...
Kurtulmuş'tan 6'lı masaya terör tepkisi!
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 6'lı masanın anayasa taslağına ...
AK Partili Dağ'dan muhalefete 'anket' eleştirisi.... Erdoğan'ın ve AK Parti'nin oy oranını açıkladı!
Habertürk'te Kübra Par'ın sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkan ...
 
AK Partili Kaya'dan 'Çeşme Projesi' çıkışı: Mücadeleye devam!
Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı verdiği Çeşme Projesi ile ilgili ...
Davutoğlu: Kur korumalı tarım dönemi başlayacak!
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Organik tarımı teşvik ...
Kılıçdaroğlu tarih verdi: 3 Aralık'ı bekle
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 3 Aralık'ta yapacakları tanıtım toplantısına ...
 
Başkan Soyer’den ‘Çeşme kararı’ yorumu: Adalete inancımız, güvenimiz pekişti!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Danıştay İdari Dava Daireleri ...
Bakan açıkladı: 12 büyük proje hizmete açıldı!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ulaştırma yatırımları ...
Çelik'ten 6'lı masanın Anayasa paketine tepki!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ankara'da ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva