HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Mayıs 2017 Perşembe - 10:36

CHP'li Başkan'dan 'akaryakıt krizi' çıkışı: Operasyon olsa Adnan mı kalır?

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in şahsına ait akaryakıt istasyonu dışında tüm akaryakıt istasyonlarının ortadan kaldırılmasına neden olacak yeni planlarla ilgili Torbalı eski Belediye Başkanı ve CHP İlçe Başkanı İsmail Uygur'dan kritik açıklamalar geldi.

CHP li Başkan dan  akaryakıt krizi  çıkışı: Operasyon olsa Adnan mı kalır?

EGEDESONSÖZ - Torbalı’da ilçe belediyesinin önerileri İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de onayıyla askıya çıkartılan yeni nazım imar planı nedeniyle başlayan tartışmalar sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde son şekli verilen 1/5000 ölçekli planlarda AK Partili Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in kendi aile şirketine ait merkez ana yol üstündeki akaryakıt istasyonu dışında tüm istasyonların “ticaret alanına” çevrilmesi herkeste şok etkisi yarattı. Yıllardır ilçede faaliyet gösteren akaryakıt istasyonu sahipleri yeni plana itiraz ederken dava açacaklarını da belirtti. Soluğu her iki belediyede alan işletmeciler bu durumun düzeltilmesini istedi. Torbalı Belediyesi ise Başkan Görmez’in dışındaki benzin istasyonlarının Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni planlardan kaldırıldığını dile getirdi.

BAŞKAN GÖRMEZ'İN AKARYAKIT İSTASYONU HARİÇ HEPSİ 'BUHAR' OLDU

İlçede şok etkisi yaratan gelişmelerin ardından Torbalı’da iki dönem belediye başkanlığı yapan CHP İlçe Başkanı İsmail Uygur’dan da açıklama geldi. Başkan Uygur, “Belediye başkanının tavrını anlamak mümkün değil. Ne yapmaya çalıştığını bilmiyorum. Açıklamaları çok garip” dedi.

KOCAOĞLU MÜDAHALE EDECEK
Başkan Uygur, ilçede krize neden olan meseleye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun müdahale edeceğini söyledi. Uygur, “Başkanımızla konuştuk. Bu konuda sıkıntı yok. Buralar yıllardır insanların atadan dededen kalmış, kimisinin sonradan devir aldığı, işlettiği akaryakıt istasyonu. Sahipleri yeni planlama sonrasında bana geldiler. Ben de Aziz Başkan’a götürdüm. Meseleyi anlattılar. Başkan konunun çözüleceğini söyledi. Burada İzmir Büyükşehir Belediyesi planlamaya son şeklini vermiştir. Ben ilçe belediye başkanlığı yaptım. Yıllarca belediye bürokrasisi ile çalıştım. Bir yerde Büyükşehir planlama yaparken kesinlikle o ilçe belediyesi ile görüş alışverişinde bulunur, temas kurar. Şimdi ‘bize sormadan yapıldı, itiraz etmiştik’ demek mantıklı değil. Torbalı Belediyesi’nin görüşü, önerileri alınmadan ilçede, binlerce kişinin yaşadığı konut-sanayi-ticaret alanlarında Büyükşehir’in planlama yapması mümkün değil. Bunu herkes çok net bir şekilde bilir” diye konuştu.

SALAĞA YATTILAR!
Torbalı’da ilçe merkezini kapsayan binlerce kişiyi ilgilendiren yeni planlarda mağdur akaryakıt istasyonu sayısının sekizden daha fazla olduğunu da belirten Başkan Uygur, “Bana gelenlerin sayısı 18’i bile buldu. Hepsiyle görüşüyoruz. Bu mağduriyet giderilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iyi niyetini, çalışma biçimini, yıllardır gösterdiği duruşu suiistimal var. Bu durum açık ve net. Toplumda ‘salağa yatmak’ diye bir terim vardır. Şu anda bunu yapıyorlar. Büyükşehir Belediyesi’nde bu planlar askıdayken itiraz edilmesi ilçede hiç gündeme bile gelmedi. Sadece 2015 yılında revizyonlara itiraz yapılmıştı. Bunlardan haberimiz yok” dedi.

OPERASYON OLSA ADNAN MI KALIR?
Başkan Uygur, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından son şekli verilen fakat ilçe belediye başkanının akaryakıt istasyonuna yarayan yeni planlarla ilgili komplo teorileri üretilmeye başlandığını söyledi. Uygur, “Şimdi çıkıyorlar ve ‘operasyon yapıldı’ diyorlar. Madem ki Büyükşehir sadece Adnan’ın istasyonunu bıraktı o zaman Büyükşehir ve bürokrasisi ilçe belediye başkanına mı çalışıyor? Böyle bir mantık olur mu? Bürokrat işini yapar. Bunu yaparken de ilçe belediyesindeki yetkililerle temas kurar, koordinasyon içinde olur. Büyükşehir operasyon yapsa Adnan mı kalır? Sorumlular konunun mağdurlarına hesap veremedikleri için farklı yolları deniyorlar” dedi

RUHSATI BEN VERDİM AMA USULSÜZ
CHP’li Başkan Uygur, AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Görmez’in bizzat kendisine ait akaryakıt istasyonuna kendi belediye başkanlığı döneminde ruhsat verdiğini söyledi. Uygur, “Ben belediye başkanıyken o da hem AKP ilçe başkanlığı hem de meclis üyeliği yaptı. Aynı zamanda Büyükşehir’in de meclis üyesiydi. Mülkiyeti kendisine ait yere akaryakıt istasyonu yapmak istedi. Ve alanın ana yola girişinde problem vardı. Şimdi faaliyette olan akaryakıt istasyonunun girişi sanayi bölgesinden. Yani arka taraftan. İstasyona girişi arka taraftan olması koşuluyla kabul ettik. Aynı zamanda 200 metre ilerisinde başka bir akaryakıt istasyonu vardı. O da Torbalı’da yıllarca belediye başkanlığı yapmış Haluk Alpsu abimizin oğlu Mehmet Alpsu tarafından işletiliyor. Mehmet Bey itiraz etseydi Adnan oraya istasyonu açamazdı. Onlar da itiraz etmediler. Çünkü akaryakıt istasyonları arasında yasal olarak bir kilometre mesafe olması gerekiyor. İstasyonu girişi sanayi bölgesinden kabul etmesine rağmen şimdi anayola yani Karayolları’nın sınırına açık halde işletiyor. Başkanın akaryakıt istasyonu usulsüz, yasa dışı olarak çalışıyor. Karayollarına bakan bölümden girişinin ve çıkışının olmaması lazım. Belediye başkanı olduğu için göz yumuluyor” diye konuştu. 

 
MİT'i suçlamak için Reyhanlı saldırısına...
 
Başkan Selvitopu’na kupayı getirdiler
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cesamin ÖZKAN 11 Mayıs 2017 Perşembe 15:29

Bu İsmail Uygur denen zat, Torbalının neden kaybedildiği ile ilgileneceğine, aynı sorumlu Aziz Kocaoğlu ile bu konuları görüşeceğine,kendisine akaryakıt istasyonlarını dert etmiş. Üstelik başkanlıktan alınmasına neden olan konu personel yönetimi hatasından kaynaklı. Adam daha personelini sevk ve idare edememiş, Torbalıyı CHP de tutamamış, kalkmış Aziz başkanıyla akaryakıt istasyonlarının derdine düşmüş. Çok açık gözüküyor ki CHP de gerçek anlamda donanımlı kişilerin hızla dolması bu kişilerinde hızla partinin etkili alanlarının dışına itilmesi çok ama çok elzemdir.

Yorumu oyla      15      6  
Serkan kaya 11 Mayıs 2017 Perşembe 15:24

Ä°smail uygur siyaseti harbiden biliyor tayyip erdogan 1 ,, ismail uygur 2. siyaseti bunlardan ogrenmek lazim

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Şenol’dan öğrencilere ‘yerel yönetim dersi’
İlkokul öğrencileriyle bir araya gelen Başkan Halil İbrahim Şenol, yerel ...
Sağlık İçin Hareket Günü’nde spor yaptılar
Bornova Belediyesi’nin spor kurslarına katılan kadınlar Dünya Hareket ...
Sakin Şehir'de tohum bayramı: Başkan'dan davet var!
Seferihisar Belediyesi Can Yücel Tohum Merkezi’nde çoğaltılıp Türkiye’ye ...
 
Balçova'da 'Yaşam Engel Tanımaz'
Balçova Belediyesi’nin Engelliler Haftası nedeniyle düzenlediği “Yaşam ...
Yeni cazibe merkezi: İzmir'in parlayan yıldızı olacak
Yıllar içinde yorgun düşen Buca’nın alış veriş merkezi Forbes Caddesi ...
Ata'dan Ana'ya 'Anneler Günü' armağanı
Ulu Önder Atatürk’ün Karşıyaka’ya emanet ettiği annesi Zübeyde Hanım, ...
 
CHP’li Aydoğan’dan AK Partili Doğan’a: Seni Allah’a havale ediyorum!
Aydoğan, körfeze alınan gemilerin ihale şartnamesine eleştiri getiren ...
Bornova Belediyesi’nden engelli çalıştayı
Engelli bireylere yönelik proje ve hizmetleriyle tüm Türkiye’ye örnek ...
Foça'da Engelliler Haftası'na renkli açılış
Engelliler Haftası kapsamında Foça Ilıpınar Reha Midilli Özel Eğitim Uygulama ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva