HABERLER>POLİTİKA
25 Nisan 2022 Pazartesi - 09:20

CHP'li Bakan o araçları sordu: Bunu nasıl açıklıyorsunuz?

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Ak Gençlik Ocakları” adlı derneği Meclis gündemine taşıdı.

CHP li Bakan o araçları sordu: Bunu nasıl açıklıyorsunuz?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, İçişleri Bakanlığı tarafından kuruluşuna izin verilen ve faal görülen “Ak Gençlik Ocakları” adlı derneğin başkanına ait olan lüks aracın fotoğrafları, sosyal medyada paylaşılmasının ardından, kısa sürede gündem olması hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya 12 soru sordu.

CHP'li Bakan, fotoğraflarda söz konusu lüks aracın plakasının “Genel Başkan” yazılı kırmızı bir şeritle kapatıldığı, Cumhurbaşkanlığı forsunun da yer aldığı “Ak Gençlik Ocakları” ifadesinin yazılı olduğu bir araç kartının kullanıldığı ve araçta normalde en üst düzey protokoldeki araçların kullanımına izin verilen ve geçiş üstünlüğü sağlayan ‘araç çakarı’ bulunduğunu ifade etti.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan konuyu Meclis gündemine taşıdı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. CHP’li Bakan önergesinde şu ifadelere yer verdi:

Kaymakamlıklar ve AKP Genel Merkezi dahil birçok kurum ve makama ziyaretler…
“Açık kaynaklarda yapılan araştırmalarda; söz konusu aracı da kullanan ‘Ak Gençlik Ocakları Genel Başkanı’ sıfatını kullanan Barış Çiftçi adlı kişinin, daha önce Hakan Yiğit adlı kişinin genel başkanı olduğu ‘Ak Ocaklar’ isimli başka bir derneğin Mersin İl Başkanlığı görevini yürüttüğü; kaymakamlıklar ve AKP Genel Merkezi dahil birçok kurum ve makama ziyaretlerde bulunduğu; Çiftçi’nin genel başkanı olduğu ‘Ak Gençlik Ocakları’ adlı derneğin 6 bin üyesinin olduğu ve derneğin İstanbul, Şırnak ve Diyarbakır illerinde şubelerinin bulunduğunun bilgilerine ulaşılmaktadır. Ayrıca ‘akgenclikocaktc2023’ adlı Instagram hesabı incelendiğinde yapılan ziyaretler, aracında kullandığı Cumhurbaşkanlığı forsunun da yer aldığı kart ve geçiş üstünlüğü sağlayan araç çakarı açıkça görülmektedir.

“Bize ölmek güzel, bize cezaevi güzel, bize işkence güzel Allah’ın izniyle”
Ayrıca, açıklamasında ‘Mersinli İş Adamları Barış Çifti & Adanalı Ahmet’ yazılı, 6 Mayıs 2020 tarihli ‘Barış Çiftçi Adanalı Ahmet #sedatpeker #mersin #istanbul’ başlıklı bir videoda; Barış Çiftçi, bir aracın içinde ‘Ölürüm Türkiyem’ adlı şarkı çalarken, ‘bozkurt işareti’ yaparak şu ifadeleri kullanmıştır: ‘Bize ölmek güzel, bize gülmek güzel, bize cezaevi güzel, bize işkence güzel Allah’ın izniyle. Bizi cezaeviyle korkutamazlar, bizi işkenceyle korkutamazlar. Çünkü biz bu vatanın sevdalıları, çünkü biz bu vatanın delileriyiz arkadaşlar. Bir umuttur yaşamak.’”

“Ülkenin güvenliğinden sorumlu bir Bakan olarak, bu durumu nasıl açıklıyorsunuz?”
CHP’li Murat Bakan, Süleyman Soylu’ya “Demokratik hukuk devleti içinde bir dernek başkanının kendi ifadeleriyle ‘ölmek,’ ‘cezaevine girmek,’ ‘işkence görmek’ gibi kavramlardan gururla bahsetmesi hayatın olağan akışına aykırıdır. Derneğin ismine, organizasyon yapısına, dernek yöneticilerinin söylem ve davranışlarına bakıldığına iktidarla ilişkili, karanlık, gayrı resmi paramiliter örgütlenme görüntüsü vermektedir. Ülkenin güvenliğinden sorumlu bir Bakan olarak, bu durumu nasıl açıklıyorsunuz?” diye sordu, söz konusu araç ve derneğin detaylarına ilişkin sorular yöneltti.

CHP’li Bakan, Soylu’ya sordu:

-Bakanlığınız tarafından kuruluşuna izin verilen ve faal görülen “Ak Gençlik Ocakları” adlı derneğin başkanına ait olan bir ‘makam aracı’ fotoğrafı sosyal medyada yayınlanmış ve kısa sürede sosyal medyanın gündemi haline gelmiştir. Söz konusu lüks aracın plakasının “Genel Başkan” yazılı kırmızı bir şeritle kapatıldığı, Cumhurbaşkanlığı forsunun da yer aldığı “Ak Gençlik Ocakları” ifadesinin yazılı olduğu bir araç kartının kullanıldığı ve araçta, normalde en üst düzey protokoldeki araçların kullanımına izin verilen ve geçiş üstünlüğü sağlayan ‘araç çakarı’ bulunduğu görülmektedir. Bu durumu nasıl açıklıyorsunuz?

-“Ak Gençlik Ocakları” adlı derneğin genel başkanı olan Barış Çiftçi hakkında, aracında Cumhurbaşkanlığı forsu ve kırmızı plaka kullanarak devletin resmi ‘makam aracı’ gibi görüldüğü, ayrıca aracında, normalde en üst düzey protokoldeki araçların kullanımına izin verilen ve geçiş üstünlüğü sağlayan ‘araç çakarı’ kullandığı için herhangi bir işlem cezai işlem uygulanmış mıdır? Uygulandıysa ne zaman uygulanmıştır ve detayı nedir? Uygulanmadıysa gerekçesi nedir?

-Demokratik hukuk devleti içinde bir dernek başkanının kendi ifadeleriyle “ölmek,” “cezaevine girmek,” “işkence görmek” gibi kavramlardan gururla bahsetmesi hayatın olağan akışına aykırıdır. Derneğin ismine, organizasyon yapısına, dernek yöneticilerinin söylem ve davranışlarına bakıldığına iktidarla ilişkili, karanlık, gayrı resmi paramiliter örgütlenme görüntüsü vermektedir. Ülkenin güvenliğinden sorumlu bir Bakan olarak, bu durumu nasıl açıklıyorsunuz?

-“Ak Gençlik Ocakları” adlı dernek kaç kez denetlenmiştir? Bu denetimler kapsamında mevzuata aykırılık tespit edilmiş midir? Edildiyse hangi işlemler uygulanmıştır?

-“Ak Gençlik Ocakları” adlı derneğinin hangi illerde şubeleri vardır ve kaç üyesi vardır?

-“Ak Gençlik Ocakları” adlı derneğin yönetim kurulu asil ve yedek üyeleri kimlerdir?

-“Ak Gençlik Ocakları” adlı derneğe ne kadar nakdi ya da ayni destek yapılmıştır?

-“Ak Gençlik Ocakları” adlı derneğe ‘bağış’ adıyla ne kadar destek yapılmıştır?

-Bakanlığınız “Ak Gençlik Ocakları” adlı derneğe STK’ler için ayrılan bütçeden destekte bulunmuş mudur? Bulunduysa ne kadardır?

-“Ak Gençlik Ocakları” adlı derneğin faaliyetleri nelerdir?

-“Ak Gençlik Ocakları” adlı dernek kamu yararına dernek midir?

-“Ak Gençlik Ocakları” adlı derneğin faaliyetleri hakkında hukuka aykırılık bakımından inceleme/soruşturma başlatılmış mıdır? Detayı nedir?

 
İHA destekli operasyonda 3 terörist etkisizleştirildi
 
Otomobile en az yüzde 25 zam yolda
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fikret ASLAN 25 Nisan 2022 Pazartesi 10:24

Hani biri demişti ya ya "bu daha iyi günleriniz"... İşte ben bu söze aynen katılıyorum, bu daha iyi günlerimiz. Yakında bu araçları kullananlara adam öldürmek serbest diye bir kanun çıkarsa hiç şaşırmayın.

Yorumu oyla      3      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ duyurdu: Sosyal medya yasası yolda!
Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekili, Genel Başkan Yardımcısı ...
İYİ Parti'den İzmir'de dev iftar sofrası!
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, HDP'li Garo Paylan'ın ...
Meclis'te bu hafta gündem: Müsilaj
TBMM, ramazan ayının son haftasında da çalışmasını sürdürecek. Müsilaj ...
 
Altı muhalefet lideri üçüncü kez buluştu
Altı muhalefet partisi lideri, üçüncü kez bir araya geldi. DP Genel Merkezi'ndeki ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenski ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile bir telefon görüşmesi yaptı.
İYİ Partili Dervişoğlu deprem sonrası yaşanan mağduriyeti Meclis'e taşıdı
İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 24 Nisan mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan'a 24 ...
Gözler kabinede... Bayram tatili 9 gün olur mu?
Cumhurbaşkanlığı kabinesi yarın Beştepe’de toplanacak. Bayram tatilinin ...
Erdoğan Guterres'i kabul edecek
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Rusya ve Ukrayna'ya ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva