HABERLER>POLİTİKA
10 Aralık 2022 Cumartesi - 20:48

CHP'li Bakan'dan Soylu'ya sert sözler: Sen FETÖ'nün cumhurbaşkanı adayısın!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, kendisine "sen FETÖ usulü çalışıyorsun" demesinin ardından, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya dönerek, "Senden ala FETÖ'cü mü var?" tepkisini gösterdi. CHP'li Bakan, Soylu'nun 2016'daki darbe girişimi başarılı olması halinde 'cumhurbaşkanı adayı' olacağını savundu.

CHP li Bakan dan Soylu ya sert sözler: Sen FETÖ nün cumhurbaşkanı adayısın!

EGEDESONSÖZ- 2023 yılı bütçe görüşmeler TBMM Genel Kurulu'nda devam ediyor. 

İçişleri Bakanlığı'na ilişkin konuşmaların yapıldığı bölümde tansiyonunu yükseldiği görüşmelerde, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan konuşma yaparken; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile tartışma yaşadı. 

''SEN FETÖ'NÜN CUMHURBAŞKANI ADAYISIN'' 
Soylu kendisine ve iktidara yönelik eleştirileri dile getiren Bakan'a "sen FETÖ usulü çalışıyorsun" dedi. Bakan, yanıtında ise ''Senden ala FETÖ'cü mü var? Sen FETÖ'nün cumhurbaşkanı adayıydın darbe gerçekleştirilseydi. Sen 2010 referandumunda evet için FETÖ'nün talimatı ile çalıştın mı çalışmadın mı onu anlat? Sen Türkiye'nin başını öne eğdirdin. 15 Temmuz'un finansörü dediğin Katar'a gittin. Öyleyse niye gittin, değilse neden gittin? Sen bu ülkenin başına gelen en kötü ikinci şeysin'' dedi. 

İÇİŞLERİ'NİN BAŞINDA BEN BU İŞTEN ANLAMAM DİYEN BİR SİGORTACI VAR
CHP'li Bakan'ın konuşmasının tamamı şöyle:

"İçişleri Bakanlığı bütçesini görüşüyoruz. Bu Bakanlık bütçeden aldığı paydan çok daha etkili bir Bakanlık toplum nezdinde, neden? Çünkü mülki idare ona bağlı. Kökleri Osmanlı'ya, 1864 Vilayet Nizamnamesi'ne dayanan bir teşkilattan bahsediyoruz, sorsam Bakan iki kelime edemez bununla ilgili.

81 ilin valisi sana bağlı, 922 ilçenin kaymakamı sana bağlı. O vali, o kaymakam ki bulunduğu yerde, bulunduğu ilde, ilçede devleti, yürütmeyi temsil ediyor değerli arkadaşlar. Peki, bu kadar önemli bir Bakanlığın başında kim var? "Ben bu işten anlamam." diyen bir sigortacı var. Sigortacılar başımızın tacı ancak o işi de beceremiyor, şu an Emniyetin hiçbir aracı sigortalı değil değerli arkadaşlar.

Biz sayesinde poliçe kesmekle devlet yönetmenin nasıl yapılamadığını öğrenmiş olduk. Devleti yönetmek hukuku bilmek demek, devleti yönetmek devlet adabı bilmek demek.

SENDEN ÖNCE 76 BAKAN GELDİ, SENİN DÖNEMİN Kİ KADAR POLİS, JANDARMA İNTİHAR ETMEDİ
Bakın, İçişleri Bakanlığı cumhuriyetin kuruluşundan bugüne en karanlık ikinci dönemini yaşıyor değerli arkadaşlar. İlkini yine bu iktidar döneminde yaşadı; 81 il Emniyet müdürünün 74'ünün FETÖ'cü olduğu, 81 il valisinin 72'sinin FETÖ'cü olduğu dönemden bahsediyorum. Şimdi dönem ne arkadaşlar, şimdi durum ne? Bakın, İçişleri Bakanlığında, Emniyet Genel Müdürlüğünde tüm tayin, atama, terfiler tamamen tarikat-cemaat dengesine göre yapılıyor. Bakın, menzilci, okuyucu, yazıcı, Erzincan grubu, Kurdoğlu, İsmailağa cemaati; buradan seni uyarıyorum Süleyman Soylu, kula kulluk edenlerin bu ülkeyi ne hâle getirdiğini geçmişte yaşadık, bir daha asla izin vermeyeceğiz. Devlet memuru sadece amirinden emir alır, şeyhinden emir almaz; devlet memuru sadece vatana, kanuna, nizama, bayrağa bağlıdır. Bu dönem bitecek ve bunun hesabını geçmiştekilerin verdiği gibi siz de vereceksiniz. Bu cumhuriyet, çok zor koşullarda kuruldu değerli arkadaşlar. Kurtuluş Savaşı'nı yaşadık, İkinci Dünya Savaşı yıllarını, seferberlik, soğuk savaş, ekonomik buhranları yaşadık; senden önce 76 İçişleri Bakanı geldi ama bu ülkenin tarihinde senin döneminde olduğu kadar polis intihar etmedi, Jandarma intihar etmedi. Bu ülkenin çocukları intihar ediyor, bu çiftçinin çocuğu, emeklinin çocuğu, polis intiharları seni hiç mi ilgilendirmiyor?

Bu çocuklar intihar ediyor ve bunlardan bir tanesinin anasını, babasını aramadın; içinde babası polis olanlar da var. Polis intihar ediyor; amir zulmünden intihar ediyor, ağır çalışma koşullarından intihar ediyor, ek görevlerden intihar ediyor, angaryadan intihar ediyor. Sen, POMEM'de polisleri eski polis, yeni polis diye ayırdın; eski polislerin amir olmasının önünü tıkadın. AKP'de hatırlı kişiyi araya sokmayanın ne memur olması ne amir olması mümkün değil.

UYUŞTURUCU OPERASYONUNU CANLI YAYINDA İFŞA ETTİN
130 bin polis birinci şarkını yapmamışken ikinci şark zulmünü getirdin. Uyuşturucu ticareti şüphelisiyle fotoğraf verdin, çete lideriyle fotoğraf verdin. Sedat Peker'in yurda dönüş biletiydin, Sezgin Baran Korkmaz'ın ülkeden kaçış bileti... Türkiye'yi Rus, Azeri, Balkan mafya liderlerinin hesaplaştığı yer hâline getirdin. Kahraman polisimizin yaptığı uyuşturucu operasyonunu canlı yayından ifşa ettin. Bakanlıkta kendine trol ordusu kurdun; siber suçlarla mücadeledeki kahraman polislerimizi tenzih ediyorum, senin iltimasla aldığın polislerden, polis yaptığın insanlardan bahsediyorum.

Sadece bize değil; muhalifi olan AK PARTİ'li arkadaşlara, muhalif olan herkese saldıran FETÖ yöntemlerini uygulayan trollerinden, haysiyet cellatlığı yapan çakma internet sitelerinden bahsediyorum. Yetmedi, Türkiye senin Bakanlığın döneminde dünyanın en büyük uyuşturucu kartellerinden Meksikalı Sinaloa Karteli'nin gözünü diktiği ülke oldu. Bunu ben söylemiyorum, bunu EUROPOL söylüyor.

REFERANDUMDA FETÖ'NÜN TALİMATIYLA ÇALIŞTIN MI, ÇALIŞMADIN MI?
Senden ala FETÖ'cü mü var, senden ala FETÖ'cü mü var? Sen FETÖ'nün Cumhurbaşkanı adayıydın darbe gerçekleşseydi.  Sen 2017 referandumunda "evet" için FETÖ'nün talimatıyla çalıştın mı, çalışmadın mı? Onu anlat. Sen Türkiye'nin başını öne eğdirdin, İçişleri Bakanlığını kin ve nefretle yönettin. "15 Temmuzun faili, finansörü" dediğin Birleşik Arap Emirlikleri’ne gittin, Birleşik Arap Emirlikleri’ne gittin. Eğer faili ve finansörüyse niye gittin, değilse niye söyledin? Ya ilkinde yalan söyledin ya şimdi yalan söylüyorsun. Sen bu ülkenin başına gelen en kötü ikinci şeysin. Türk polisine, jandarmasına sesleniyorum: Polisin, jandarmanın intiharını bitireceğiz arkadaşlar. Sorunlarını da çözümlerini de biz biliyoruz. Polisin intihar edeceği değil emekli olacağı, çoluğunu çocuğunu yetim bırakacağı değil onun mürüvvetini göreceği koşulları biz yaratacağız."

 
Başkan Tugay'dan çağrı: Kendi kendine yeten şehirler kuralım!
 
Kaf-Kaf, Petkim'i rahat geçti!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 10 Aralık 2022 Cumartesi 23:06

FTÖ,bütün mesleklerde ayıklanıp açığa alındı,bir tek siyasetçi FTÖ ile birileri bulunmadı,FTÖ kayığına binmeyen yoktur,nedense şimdi birileri samanlıkta iğne arıyorlar,artık başka bir bahaneler bulun...

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özdağ’dan büyük iddia: Soylu bana suikast için eylem grubu kurdu
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ...
Bütçe görüşmelerinde Dervişoğlu-Soylu arasında gerginlik!
İyi Parti Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu ile İçişleri Bakanı Süleyman ...
Erdoğan’dan açıklama: Son kez aday olacağım!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun’da düzenlenen toplu açılış ...
 
AK Partili Kaya duyurdu: Buca'ya 40 bin metrekarelik yeni yeşil alan!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca'da kullanılmayan ...
'4 bin civarında terörist etkisiz hale getirildi'
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar; yurt ...
'Tek adayla gitmeliyiz ve bu kişiyi kazandırmalıyız'
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masanın cumhurbaşkanlığı ...
 
Bakan Akar, 'cemaate selam' iddiasını yalanladı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, sosyal medyada yer alan roketin üzerinde ...
İşbirliği mesajı: Gerekli adımlar atılacak!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ...
İstismar açıklaması: Mesele takibimizdeydi!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Tartışmalara mahal vermeyecek ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva