HABERLER>POLİTİKA
19 Kasım 2021 Cuma - 14:02

CHP'li Bakan'dan 'ses kaydı' yorumu: Gruşçu başkanlarla helalleşmeli!

Geçtiğimiz günlerde CHP Konak eski İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu'nun ortaya çıkan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'a hakaret içeren ses kaydı ile ilgili konuşan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, "Keşke olmasaydı. Genç bir siyasetçi Çağrı Gruşçu. Genç yaşta kent konseyi başkanlığı, ilçe başkanlığı yaptı. Daha alacağı görevler vardı. Buna bir yol kazası diyelim. Önce iki belediye başkanı ile helalleşmesi lazım. Kendisini affettirmesi gerekir"diye konuştu.

CHP li Bakan dan  ses kaydı  yorumu: Gruşçu başkanlarla helalleşmeli!

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ve CHP Konak eski İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu'nun istifa etmesi ile sonuçlanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'a hakaret içeren ses kaydı depreminin yankıları hız kesmeden devam ediyor.

Gruşçu'nun istifasının ardından başkanlık koltuğuna ilçe yöneticisi Akın Küçükoğullarından getirilirken, ortaya çıkan ses kayıtları parti içinde büyük yankı uyandırmıştı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ise konuyla ilgili 'gereği yapıldı' yorumunda bulunurken, Gruçşu ile ilgili milletvekili düzeyinde ilk değerlendirme Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan'dan geldi.  Sonsöz TV'de konuşan Bakan, yaşanan durumu yol kazası olarak nitelendirdi.

PARTİ İÇİNDE GÖREV DAĞILIMLARIMIZ VAR
Ses kayıtları ile ilgili değerlendirilmesinin sorulması üzerine  konunun parti içi bir mevzu olduğunu belirten Bakan, "Bu konular bizim parti içinde konuşacağımız konular. Bunları kamuoyunda konuşmamız doğru değil. Bizim bir görev paylaşımımız var. Ben milletvekili olarak yasama görevimi hakkıyla yapıyor muyum ona bakıyorum. Örgüt ile ilgili sorumluluğumuz il veya il başkanı ile uyumlu çalışıp sahayı boş bırakmıyor muyum o önemli. Diğer konuda il ve ilçe başkanlarımız var. Bir takım eksiklikler olursa görevden almalar olur, görev değişikliği olur yani bunlar olabilir. Hukuki boyutları konusunda soruyorsanız…" dedi.

İKİ KANUN MADDESİNE GÖRE DE SUÇ
Ses kaydının izinsiz alınmasının TCK'nin 133'ncü ve 134'ncü maddesine göre suç teşkil ettiğini belirten, "Bu iş, yasadışı olarak, bir kişinin iznini almadan ses kaydını almak suç. Türk Ceza Kanunun iki maddesine göre suç. Birincisi Türk Ceza Kanunun 133'ncü maddesi yani Özel Hayatın İhlali. Tabi burada özel hayat ile ilgili olmadığı için bu maddeye girmez, ikincisi de birisini isteği dışında yapılan görüşmeyi kayda almak. Bu da yanılmıyorsam TCK 134'ncü madde. Bir cezası var ancak hapse götürmez insanı. Ertelenebilir bir ceza ancak konusu suç olan bir durum. Yapılan durum doğru değil, etik değil. Ses kaydında ortaya çıkan konuda doğru değil. Bir konun disiplin konusu farklıdır…" ifadelerini kullandı.

HELALLEŞMESİ LAZIM
Siyasilerin yoğun bir psikolojik baskı altında olduğunu da belirten Bakan, kullanılan kelimelerin yanlış olduğuna vurgu yaparken, "Kişinin konuşmasının içeriği de doğru değil. Siz birini işe sokamıyor olabilirsiniz ancak belediye başkanlarımıza, kimseye hakaret etme hakkınız yok.  Burada iki taraftan değerlendirilir konu. Bir TCK diğeri de disiplin hukuku bakımından. TCK'ya göre suç olmasa da disiplin hukukuna göre suç olabilir. Parti yöneticisi üyesi olmak birtakım sorumluluklar yüklüyor üstümüze ve buna göre davranmalıyız. Söylenen sözler hoş olmamış. Yakışıksız olmuş. Bununla ilgili arkadaşımız hatasını fark ederek özür dileyerek istifa etti. Şunu da değerlendirmek lazım;  Siyaset zor bir iş. Çok büyük bir baskı altında kalıyoruz. Sabah başlıyor telefon çalmaya, günde 8-10 kişi beni arıyor iş için. Kendinizi onun yerine koyun. O insanları anlamak zorundasınız. Onlara hayır diyemezsiniz ancak işe sokma hakkınız da yok. O yüzden biraz sinirlerinizin güçlü olması gerekir, duygusal tepkiler vermemek gerekir. Keşke olmasaydı. Genç bir siyasetçi Çağrı Gruşçu. Genç yaşta kent konseyi başkanlığı, ilçe başkanlığı yaptı. Daha alacağı görevler vardı. Buna bir yol kazası diyelim. Önce iki belediye başkanı ile helalleşmesi lazım. Kendisini affettirmesi gerekir. Sonra da artık içinde süreç içinde yaptıkları ile çalışkanlığı ile yeniden siyasi mücadelesine devam edebilir" dedi.

BÜTÜN OLARAK DEĞERLENDİRMEK LAZIM
Siyasi kariyerinin tamamen bitip bitmediğinin de sorulmasını değerlendiren Bakan, "Bence olmamalı. Doğru değil. İnsanın tüm yaptıkları bir iki konuşma ile ortadan kalkmamalı. Hata diyelim. Tecrübesizlik diyelim. Diğer taraftan yapılan da ahlaki değil. Bunu bütünü ile değerlendirmek lazım" diye konuştu.

 
İzmir Bölgesel İçtihat Forumu başladı
 
Çulhaoğlu, Pınarbaşı Esnaf Odası’na aday
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 19 Kasım 2021 Cuma 20:32

Sayın vekil seçim zamanı parti yöneticileri canla başla çalışsın,seçimde seçilenler kendi yakını eşini dostunu işlere yerleştirme olsun koşturan vatandaşa bekle ha bekle seçimler geliyor bakalım ne yapacaksınız,sizi deyişle Bizans yıkılırken melek tartışması yapıyor parti ne yapacak,aman sırası değil ön seçim yapmayalım sırası değil diye atamalar olacak umarım sizde seçilecek yerde olursunuz çünkü ön seçim gereksiz diyenler arasında olduğunuz için genel merkez gerekeni yapar ama kim tıpış tıpış oy verecek acaba...

Yorumu oyla      3      3  
VfV 19 Kasım 2021 Cuma 17:34

Şimdi yeni moda helalleşme.Her türlü naneyi ye, hakkını helal et de iş bitsin. Akp'den ne farkınız var sizin ya. Adam bana küfür etsin, sonra gelsin helalleşelim. Hadi canım

Yorumu oyla      3      4  
hasan çölgeçen 19 Kasım 2021 Cuma 14:23

sn bakan, siz de sanırım ibb'nin en büyük adayı aleyhine mail kampanyası yapmıştınız, yüzlerce kişiyi genel merkeze mail atması için yönlendirmiştiniz. sonuçta eylem bir işe yaramadı siz de aday olamadınız, siz de helalleşecek misiniz?

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sarıbal hükümete Ödemiş'ten yüklendi: Tarımdaki sorun politik!
Ödemiş'te partisi tarafından gerçekleştirilecek saha çalışmaları için ...
AK Partili Sürekli'den Gültepe planları çıkışı: Niyetleri yok, oyalıyorlar!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Gültepe planları hakkında ...
CHP Menderes'te 3 adaylı seçim!
Kemal Koç başkanlığındaki yönetimin düşmesinin ardından CHP Menderes’te ...
 
Beko'dan iktidara 'kalıcı yaz saati' çağrısı: Vazgeçin!
Kalıcı yaz saati uygulamasının en büyük mağdurlarının çocuklar ve emekçi ...
Mehmet KARABEL yazdı... O gün... Bugün... Yarın!
Mehmet KARABEL yazdı... O gün... Bugün... Yarın!
Kılıçdaroğlu'ndan 'hellaşme' eleştirilerine yanıt
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, helalleşme çıkışıyla ilgili "İlk ...
 
İlçe başkanını yakmıştı... Kayıtçı disiplinde!
Haftalık olağan Disiplin Kurulu’nun gerçekleştiği Cumhuriyet Halk Partisi ...
Kılıçdaroğlu: Artık dur Erdoğan! Hemen seçim
CHP lideri, “Artık dur Erdoğan! Hemen seçim” dedi.
Deva İzmir'de farkındalık etkinliği
Deva Partisi İzmir ev sahipliğinde anlamlı ve alışılmışın dışında bir etkinliğe imza atıldı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva