HABERLER>POLİTİKA
31 Ekim 2019 Perşembe - 12:40

CHP'li Bakan'dan Rektör Budak'a kaza salvosu: Basiretsizlik değil, sorumsuzluk öldürür

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Ege Üniversitesi kampüsü içinde karşıdan karşıya geçerken Vehbi B. tarafından kullanılan traktörün altına kalarak yaşamını yitiren Sezen Zambak ile ilgili açıklama yapan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak'a yanıt verdi. Vekil Bakan, "Sezen’in ‘basireti bağlanmış’ deniyor ve geçiliyor! Sorumluluk hisseden yok, adalet yok, hukuk yok! basiretsizlik değil sorumsuzluk öldürür!” dedi.

CHP li Bakan dan Rektör Budak a kaza salvosu: Basiretsizlik değil, sorumsuzluk öldürür

Olay yerinde inceleme yapan polis ekiplerinin hazırladığı kaza tespit tutanağında, “Konuyla ilgili 16.09.2019 tarihli kaza tespit tutanağına göre, araç sürücüsü Vehbi B.’nin 2918 sayılı KTK’nın 53/2 ‘sağa ve sola dönüşlerde kuralla uygun olarak geçiş yapan yayalara ilk geçiş hakkını vermemek’ maddesini ihlal ettiğinden asli ve tam kusurlu olduğunun, ölen Sezen Zambak’ın karşıdan karşıya geçerken 11,70 metre olan yolu tamamlamasına 1,50 metre kaldığından kusursuz olduğunu belirlendiği, Delillerin takdiri mahkemenize ait olmak üzere şüphelinin atılı suçu işlediği tüm dosya kapsamı ile sabit olmakla mahkemenizde yargılamasının yapılarak yukarıdaki sevk maddeleri uyarınca cezalandırılmasına karar verilmesi, kamu adına iddia ve talep olunur” ifadeleri yer aldı.

Ancak ‘tam ve asli kusurlu’ bulunan şoför Vehbi B. ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Ege Üniversitesi Rektörü Necdet Budak ise, katıldığı bir televizyon programında “... O anda şoförün ve öğrencinin birçok nedenden dolayı birbirini görmemesiyle basiret bağlanmış diyelim ama çok üzgünüz tabi” diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan konuyla ilgili açıklama yaptı.

‘BASİRETİ BAĞLANMIŞ’ DİYELİM NASIL BİR UMURSAMAZLIK HALİDİR?
Şoförün serbest bırakılmasının vicdanları yaralayan bir karar olmakla birlikte adalete aykırı olduğunu belirten CHP’li Bakan, “Olay yerinde ifadesi alındıktan sonra nöbetçi mahkemeye çıkarılan şoför ‘taksirle ölüme neden olma’dan serbest bırakılıyor. Sanığın ‘bilinçli taksirle ölüme neden olma’dan yargılanmasını bekliyoruz. Şoförün sorumluluğunun trafik kurallarını ihlal etmesiyle sınırlı bırakılamaz. Görüntüler ortada. Yanı sıra olay anında traktör üzerinde olan diğer iki kişinin ifadeleri nerede? Bu kişilerle ilgili herhangi bir adli ve idari süreç işletildi mi? Tüm bunların üzerine Ege Üniversitesi kampüsünde eğitim gören tüm öğrencilerin can güvenliğinden sorumlu olan Ege Üniversitesi Rektörü’nün çıkıp‘O anda şoförün ve öğrencinin birçok nedenden dolayı birbirini görmemesiyle basiret bağlanmış diyelim’ demesi nasıl bir umursamazlık halidir? Rektör Bey hem çok üzülüyor hem de ‘basireti bağlanmak’ gibi bir kavramla olayı meşrulaştırıyor. Adalet sistemimiz ise, yüzde yüz kusurlu bulunan adamı serbest bırakarak rektörün ‘basireti bağlanmış’ ifadesini meşrulaştırıyor. Hukukta ‘basireti bağlanmak’ diye bir şey yok! 30 yıllık hukukçuyum böyle bir şey duymadım!” dedi.

BASİRETSİZLİK DEĞİL, SORUMSUZLUK ÖLDÜRÜR!
CHP’li Bakan sözlerini şu şekilde tamamladı: “17 yıllık AKP iktidarının politikaları kapsamında; iş cinayetinde ölen işçinin ‘işinin fıtratı’, erkeğin katlettiği kadının ‘kaderi’, üniversite içinde traktör altında kalıp can veren Sezen’in ‘basireti bağlanmış’ deniyor ve geçiliyor! Sorumluluk hissedenyok, adalet yok, hukuk yok! Basiretsizlik değil sorumsuzluk öldürür!” 

REKTÖR'DEN AÇIKLAMA: ADLİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR
Öte yandan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, SonSöz TV'de katıldığı programda kaza ile ilgili adli sürecin devam ettiğini açıklamıştı.

 
Torbalı'da Zeytin Festivali zamanı
 
İduğ çiftinden Cumhuriyet valsi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 31 Ekim 2019 Perşembe 17:37

Rektör koltuk sevdalısı kardeşİM.Sosyal medya fenomeni sürekli reklam hayırdır sen devlet ünv. rektörüsün ve orası devlet ünv. şov yapma bizim paralarımızla maaş alıyorsunn....

Yorumu oyla      5      5  
Z.B 31 Ekim 2019 Perşembe 13:14

Bu yaşananlar az çok medeniyet-uygarlık kırıntısı taşıyan bir ülkenin üniversitesinde yaşansaydı, bunun sorumluluğunu o üniversite rektörü alırdı ve hatta bu Japonya'da olsaydı o rektör istifa bile ederdi. Bizimkiler için denecek çok şey varda, her neyse onuda size bırakıyorum sayın okurlar...

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mecliste milletvekili, babasının yanında sepetçi
Mecliste milletvekili, babasının yanında sepetçi
CHP'li Yücel'den Karşıyaka'da mesajlar: Korku duvarı yıkıldı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı AK Parti iktidarına Karşıyaka'dan ...
İYİ Partili Çıray'dan Feyzioğlu'na çağrı: Hukuka sahip çıkın!
İYİ Parti Milli Güvenlik Politikalarından Sorumlu Başkanı İzmir Milletvekili  ...
 
CHP İzmir’de kongre bilmecesi: Kim, kiminle beraber?
İzmir il örgütünde mahalle delege seçimleri önümüzdeki hafta başlayacak. ...
Akar askerlere seslendi: Her an her şey olabilir
Tel Abyad'daki askerlere telsizden seslenen Milli Savunma Bakanı Akar, ...
Hanzade ÜNUZ yazdı... Horozun ibiği
Hanzade ÜNUZ yazdı... Horozun ibiği
 
Fransa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den tepki
Dışişleri Bakanlığı, Fransa Senatosu'nun başörtüsü takan annelerin okul ...
Mehmet KARABEL yazdı... Bi’daha öylesi gelmedi...
Mehmet KARABEL yazdı... Bi’daha öylesi gelmedi...
AK Partili vekil partisinden istifa etti
AK Parti MKYK üyesi ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, partisinden ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva