HABERLER>POLİTİKA
6 Ekim 2015 Salı - 10:56

CHP’li Bakan’dan örgüte seçim matematiğini anlattı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de seçim çalışmalarına başladı. İl örgütü, Karabağlar İlçe Örgütüyle beraber birinci bölgede sahada çalışacak gönüllü partililerine ‘Saha Eğitim’ semineri düzenledi. Eğitimi ziyaret eden CHP 1.Bölge Milletvekili Adayı Avukat Murat Bakan,seçim sistemiyle ilgili bir matematik hesabını partililere aktararak bu hesabı seçmenle paylaşmalarını istedi.

CHP’li Bakan’dan örgüte seçim matematiğini anlattı

İZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl ve Karabağlar İlçe Örgütü tarafından Karabağlar bölgesinde seçim çalışmalarını yürütecek olan gönüllü parti üyeleri için‘Saha Eğitimi’ semineri düzenlendi. Genel Seçim çalışmalarına hız veren CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili Adayı Avukat Murat Bakan, eğitimin yapıldığı Bozyaka Kültür Merkezi’ni ziyaret etti. Yaklaşık 500 partiliyle bir araya gelen Bakan, programının yoğun olmasından dolayı eğitim öncesi kısa bir konuşma yaptı. Salonu dolduran partililere seslenen Bakan,kalabalığı görünce inanılmaz heyecan duyduğunu ifade ederek, “İzmir bizim evimiz. Ama Karabağlar benim özellikle evim. Biliyorsunuz 5 yıl burada meclis üyeliği yaptım. Katılım çok güzel, manzara olağanüstü. Organizasyonda emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘ÖNCE TÜRKİYE’ DİYEN İNSANLARIZ
Ülkenin içinde bulunduğu duruma dikkat çeken Bakan, “Burada biz bizeyiz, ülkenin durumuyla ilgili birbirimize propaganda yapacak durumumuz yok. Buradaki herkes Türkiye’de neler olup bittiğinin farkında ve ‘önce Türkiye’ diyen insanlar” dedi. Bakan, AKP iktidarının bitmesi için daha çok muhalefet milletvekillerinin meclise gitmesi gerektiğini vurguladı.

AKP İKTİDARI BİTSİN İSTİYORSAK....
Seçim sistemiyle ilgili bir matematik hesabını partililere aktararak bu hesabı seçmenle paylaşmalarını isteyen Bakan, hesabışu şekilde anlattı: “Herkes bilmeyebilir ama sahaya çıktığınız zaman bu matematik hesabını seçmenle paylaşmanız gerekir. Biliyorsunuz, seçim sistemi ‘D’hont Sistemi’ denilen bir sistemle yapılıyor. D’hont Sistemi, oyların bölünerek azaldığı ve ona göre milletvekili sayısının belirlendiği bir sistem. Geçen seçimde bizim kafası karışan, AKP iktidarının bu ülkeden gitmesini isteyen, HDP’nin baraj sorunuyla ilgili endişe duyan seçmenimiz başka partilere oy verdi.Örneğin, görüyoruz  ki bugün HDP’nin baraj sorunu kalmamıştır. Geçen seçimde şöyle bir matematik var;İzmir 1.bölgede HDP 150 bin oy aldı. Fakat, ikinci milletvekilini çıkarması için 40 bin oya daha ihtiyacı var. Yani 50bin oy boşa gitti. MHP ikinci milletvekini bu sayede çıkardı. Bizim her iki bölgede de 7.sıra vekilimiz sadece birkaç bin oyla çıkamadı. Aslında kentli seçmeninHDP barajı geçsin diye verdiği oy, İzmir’de bizim 2 milletvekilimize mal oldu. Boşa giden o 50 bin oy, bize 8. milletvekilini de çıkartabilir. Bunu, sahada seçmene izah etmemiz gerekir.” Bakan sözlerini, “CHP olarak, ‘önce Türkiye’ diyor, AKP iktidarı bitsin istiyorsak, bu, iki bölgede de CHP’ye oy vererek, oy kazandırarak olur” diyerek tamamladı.

Eğitime, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve CHP 1.bölge milletvekili adaylarının tamamı katıldı.
 

 
Minik Şirinler'in açılışını Sertel, Balbay ve Atila yaptı.
 
Konak'ta Cumhuriyet coşkusu yaşanacak
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Adem BALCI 6 Ekim 2015 Salı 14:32

Bu izmirli nasıl aziz kocaoğluna sahip çıktıysa inanıyorumki sizede sahip çıkacaktır çünkü sizde alnınız ak gövsünüz pak insansınız izmire ve izmirliye hizmet sevdası kokusu var sizde adam gibi adamsınız murat bey sivil toplum kuruluşu yetkilisi olaraktan daima yanınızdayız saygılar

Yorumu oyla      13      8  
cavide topsever 6 Ekim 2015 Salı 14:25

Sayin vekilim diyebilmek icin onumuzde sayili gunler kaldi.Akilci oneri ve yonlendirmeleriniz cok onemli.Chp secim burolarinda nasil zaman kaybedildigini,amaclama yapilmadan cikilan ev,kahve ziyaretlerini yasadim.Mutlaka biliyor ve uyguluyorsunuz.Bu kez olacak,

Yorumu oyla      14      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP’li Tanrıkulu mağdur işçilerin yanında
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili ve ikinci bölge milletvekili ...
Atilla Kaya: AK Parti bu ülkenin çimentosudur
Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili ...
MHP adayı Kılıç'tan seçmene çağrı: Şimdi değilse ne zaman?
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 1'inci Bölge 2'nci sıra Milletvekili ...
 
Listelere giremeyen vekillere 3 aylık peşin maaş!
Meclis, 1 Kasım listesine giremeyen milletvekillerine de 15 Ocak 2016’ya ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan isyan etti: Birisi insin ya!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AP Başkanı Martin Schulz ile görüşmesinin ...
Rus uçağı krizi sonrası Çankaya’da kritik zirve
Rusya'nın hava sahasını ihlali sonrası Başbakanlık'ta bir güvenlik zirvesi yapıldı.
 
Dışişleri’nden Rusya’ya ikinci sınır ihlali tepkisi!
Rusya, Türk hava sahasını 1 değil, 2 kez ihlal etti. Sabah saatlerinde ...
Tarihi davaya ‘Yıldırım’ bakış: Paralelin bize operasyonu!
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik eski Bakanı, ...
Erdoğan: Çözüm sürecini bozan PKK terör örgütüdür
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel'de Egmont Enstitüsü'nde konuştu.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva