HABERLER>POLİTİKA
1 Ağustos 2021 Pazar - 09:30

CHP'li Bakan'dan AK Partili vekillere 'saha' çıkışı: Gitmeye yüzleri yok!

Saha faaliyetleri kapsamında Bergama'da esnaf ve köylüler ile bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan sahadaki gözlemlerini anlattı. Bakan açıklamasında "Köyde yaşayan Mustafa Amca bize dedi ki 'Ben hayatım boyunca hep sağ partilere oy verdim, solda yer alan hiçbir partiye oy vermedim, hayatımda ilk kez de bir milletvekili ile oturuyorum. AK Parti'ye oy vermeme rağmen bu köye hiç AK Partili Milletvekilleri gelmedi, sadece CHP'li milletvekilleri geliyor…' AK Partili Milletvekili arkadaşlarımız kendilerinin olmadığı bölgelere gitmeye yüzleri yok" diye konuştu.

CHP li Bakan dan AK Partili vekillere  saha  çıkışı: Gitmeye yüzleri yok!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Saha çalışmalarına hız veren Cumhuriyet Halk Partisi'nde İzmir Milletvekilleri Murat Bakan ve Mahir Polat, Bergama'da esnaf ve köylüler ile bir araya geldi.

Bergama ziyaretİ hakkında Egedesonsöz'e konuşan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Selinos Deresi çalışmalarına dikkat çekti. Bakan, "İlk gün  Bergama şehir merkezinde hem esnaf ziyareti yaptık. Esnafın derdi zaten bitmiyor… Pandeminin yarattığı durum değil sadece, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik kriz, darboğaz esnafı bitirmiş durumda. Son derece  vahim bir tablo ile karşılaştık. Ancak esnafın bize karşı yoğun bir ilgisi mevcut. Bergama'da sadece CHP değil, Millet İttifakı olarak  büyük bir teveccüh ile karşı karşıyayız. Bergama'nın içinde Selinos Deresi var ve bu da DSİ'nin belediye ile birlikte yürüttüğü bir ıslah çalışması var. Burada da 130 hane mağdur ediliyor acele kamulaştırma kararı ile. Daha önce bizim belediyemizin yaptığı çalışmaların üzerine 100 hane eklenmiş ve 1'nci etap denmiş…  Aslında Selinos Deresi ile hiçbir ilgisi olmayan, antik su yolunu ortaya çıkarmaktan  öte arkasında ne olduğunu anlayamadığımız bir durum var. Biz bununla ilgili önümüzdeki süreçte daha detaylı bir değerlendirme yapacağız kamuoyuna.  Ancak burada bir rant çalışması var ve oradaki halk mağdur ediliyor. Bununla ilgili de orada hukukçu kimliğim ile bir toplantı gerçekleştirdim" diye konuştu.

ÇOK VERİMLİ BİR ÇALIŞMA OLDU
İkinci günde mahalle muhtarları ile bir araya geldiğini de belirten Bakan, "Mahir Polat vekilimizin organize ettiği bir çalışma ile Kozak Yaylası’ndaki  tüm köylerin muhtarlarını bir araya getirerek  Kozak'ın sorunlarını dinledik. Çam fıstığı ile ilgili sorunları dinledik… Tabi burada bilimsel veriler henüz net olarak elimizde yok ancak ortak bir fikir var; Buradaki madencilik faaliyetlerinin, Aliağa'nın yarattığı kirliliğin ve bölgede rüzgarın az olmasından kaynaklı bu kirliliğin bölgeye çökmesi nedeniyle  fıstık çamlarının verimliliğinin düşürdüğü ve bunun dışında da sulama ve ilaçlama yönünde talepler mevcut. Bu taleplerin Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan karşılanmadığını söylediler. Biz de onlara bu mücadelelerinde onların yanında olacağımızı söyledik. Bu çalışmaların ardından ise 5 ayrı köyü gezdim ve çalışmamızı tamamladık. Ben çok verimli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki hafta  diğer milletvekili arkadaşlarımız da giderek bölgedeki tüm köylere yani Bergama'nın tamamına ulaşacağız" dedi.

BİZİM MUHATABIMIZ HALK!
Ziyaretlerinde bölgenin kime oy verdiği konusunda ayrım yapmadan gerçekleştirdiklerine de vurgu yapan Bakan, "Biz ayak basmadık köy, mahalle ve STK bırakmıyoruz. Biz alanın tamamını tarıyoruz. Dolayısıyla bizim muhatabımız kimin hangi partiye oy verdiğinden ziyade, bizim muhatabımız halktır. Biz halkı muhatap alırız. Biz cami avlusundaki vatandaşımıza da gideriz, kahvehanede okey oynayan vatandaşlara da gideriz, tarlada çift süren vatandaşa da gideriz. Biz kime oy vermiş diye bakmadan halkın yanında oluruz" diye konuştu.

KENDİLERİNİN OLMADIĞI BÖLGELERE GİTMEYE YÜZLERİ YOK
Ziyaret ettiği köylerin birinde bulunan AK Partili seçmenin kendisine yönelik ifadelerini de aktaran Bakan, "Dün gittiğim köylerden bir tanesi, yanlış hatırlamıyorsam Kıranlı Köyü'ydü. AK Parti'nin oyunun daha yüksek bizim oyumuzun da daha düşük olduğu bir köydü. Oradaki köyde yaşayan Mustafa amca bize dedi ki 'Ben hayatım boyunca hep sağ partilere oy verdim, sol da yer alan hiçbir partiye oy vermedim, hayatımda ilk kez de bir milletvekili ile oturuyorum. AK Parti'ye oy vermeme rağmen bu köye hiç AK Partili Milletvekilleri gelmedi, sadece CHP'li milletvekilleri geliyor' dedi. Kendisi ile sohbet ettik… Saha çalışması noktasında AK Partili Milletvekili arkadaşlarımız kendilerinin olmadığı bölgelere gitme yüzleri yok. Bunu orman yangınlarında da gördük. Kendi konforlu alanlarından dışarı çıkamıyorlar. Kendilerine muhalif olan insanların eleştirilerine tahammül edemiyorlar ve dolayısıyla yüz yüze gelmek istemiyorlar. Ancak bizim öyle bir derdimiz yok. Biz kime oy verirse verdi, bu seçmen bizim vatandaşımız, biz onların dertlerine dermen olmalıyız diye bakıyoruz. Çok verimli bir çalışma oldu” ifadelerini kullandı.

 
Parkta bıçaklı sopalı kavga: 1 ölü, 3 yaralı
 
Bakanlık gramaj hilesine karşı harekete geçti
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mahmut 2 Ağustos 2021 Pazartesi 08:03

yahu daha sahaya çıkmaya yeni karar verdiniz ilk işiniz her gün sahaya çıkanlara laf söylemek oluyor. algı yapmaktan başka işiniz var mı gerçekten merak ediyor insan

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Türk’ün tarihi ne zaman başlar?
Mehmet KARABEL yazdı... Türk’ün tarihi ne zaman başlar?
AK Partili Dağ’dan CHP Lideri'ne 'yapılaşma' tepkisi
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, ormanlarda yapılaşmayla ilgili bir ...
Kılıçdaroğlu'ndan ormanlık alanda yapılaşma yetkisine tepki
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yanan ormanlık alanların yapılaşmasına ...
 
CHP'li Bakan'dan Soylu'ya: 19 adet helikopter nerede?
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya; ...
'Ormanlarımızı yakanları bulmak boynumuzun borcu'
Milas'taki yangınla ilgili 1 kişinin gözaltına alındığını açıklayan Cumhurbaşkanı ...
Erdoğan afet bölgesi için yapılacak yardımları açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manavgat'taki inceleme sonrasında açıklama yaptı. ...
 
Başkan Sürekli'den Aliağa'ya çıkarma... Yatırımları tek tek anlattı
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın ana kademe, kadın ve gençlik kollarının ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan afet bölgesinde inceleme yaptı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’nın Manavgat ilçesinde 4 gündür ...
AK Partili Çankırı: Gaziemir kentsel dönüşüm konusunda sınıfta kaldı
AK Parti İzmir Milletvekili ve AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva