HABERLER>GÜNCEL
11 Ocak 2023 Çarşamba - 16:02

CHP’li Aydın’dan Vali Köşger'e Buca Cezaevi yanıtı!

Vali Köşger Buca Cezaevi alanı ile ilgili "İzmir’de bir bardak suda fırtına koparmayı seviyor bazı arkadaşlar" sözlerine yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın "O halde biz kendisinin bilgi eksikliğini giderelim ve bakanlık planının ne getirdiğini, “devletin yapılaşma hakkından??” vazgeçip geçmediğini sorgulayalım." dedi.

CHP’li Aydın’dan Vali Köşger e Buca Cezaevi yanıtı!

EGEDESONSÖZ – 30 Ekim Depremi sonrası dayanaksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Buca Cezaevi’nin geleceği kent gündeminde yer tutmaya devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın alana dair hazırladığı imar planlarının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi de ikinci bir imar çalışması yapmıştı.

Alanla ilgili tartışmalar sürerken son olarak İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger bir toplantıda “İzmir’de bir bardak suda fırtına koparmayı seviyor bazı arkadaşlar" ifadelerini kullanmıştı. Vali Köşger’in açıklamasına İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın’dan yanıt geldi.

Sosyal medyadan açıklama yapan Aydın paylaşımlarında “Mademki sayın vali kendisindeki bilgiden hareketle bunları söylemiş o halde biz kendisinin bilgi eksikliğini giderelim ve bakanlık planının ne getirdiğini, “devletin yapılaşma hakkından??” vazgeçip geçmediğini sorgulayalım.” İfadelerini kullandı.

Aydın’ın paylaşımları şu şekilde:

İzmir Valisi, Buca cezaevi arazisinde bakanlığın yaptığı rant planına dair “Bizimle alakalı değil. İzmir’de bir bardak suda fırtına koparmayı seviyor bazı arkadaşlar. Devlet yapılaşma hakkından vazgeçiyor, yeşil alanın da olduğu bir alan haline geliyor. Bendeki bilgi bu” demiş.

Mademki sayın vali kendisindeki bilgiden hareketle bunları söylemiş o halde biz kendisinin bilgi eksikliğini giderelim ve bakanlık planının ne getirdiğini, “devletin yapılaşma hakkından??” vazgeçip geçmediğini sorgulayalım.

1.Her şeyden önce siz bu şehrin valisi yani merkezi yönetimin ildeki en üst düzeydeki yöneticisi olduğunuza göre bakanlığın yaptığı plan değişikliği sizinle doğrudan alakalı olmalı. Zaten bakanlık planın doğru olduğunu savunmuşsunuz.

2.Cezaevi arazisinin yeşil alan olmasını isteyenler “bir bardak suda fırtına koparmıyor” Sizin “bir bardak” dediğiniz şey Buca’nın en yoğun olduğu bölgesinde toplam 78.208 m2’lik kamusal bir alandır. Etrafı tümü ile yapılaşmış bir yerde inşaat yapmak kamu yararına aykırıdır.

3.Devletin yapılaşma hakkından vazgeçtiğini söylemişsiniz. Devlet kimdir? Orası kimin malıdır? Devlet, halkındır ve halkın yararına çalışır. Arazi de halkındır ve İzmir halkı kendisine ait bu arazinin yeşil alan istiyor. Halka ait araziyi İzmir’in 100. Kurtuluş gününde sattılar.

4.Ayrıca “devletin yapılaşma hakkından vazgeçtiği” de yok. 2003 yılındaki planda, 36.780 m2 olan ticaret ve konut inşaat alanını bakanlık 69.904 m2’ye çıkarmış. Yani sizin deyiminizle devletin yapılaşmasından vazgeçmesi söz konusu olmadığı gibi yapılaşma iki katına yakın arttıyor

5.Bakanlık planında “yeşil alanın da” olduğunu söylemişsiniz. Sizin “da” ekiyle ifade ettiğiniz yeşil alanın durumu şudur. 2003 planında 20.417 m2 olan yeşil alan bakanlık planında 11.880 m2’ye indirilmiş. Yani toplam 78.208 m2’lik arazinin sadece %15’i yeşil alan olacak.

İzmir’de yaşayan biri olarak bu arazinin sadece %15’in yeşil anlan olmasına gönlünüz razı mı? Bu arazinin binalarla dolmasına göz yumduğunuzu ileride çocuklarınıza gururla anlatabilecek misiniz?

6.İzmir Büyükşehir Belediyesi cezaevi arazisindeki konut ve ticaret inşaatının tümüyle kaldırılmasını, alanın tamamının yeşil alan olmasını istiyor. Buca cezaevi arazisinin uydu görüntüsüne bakın. Burada 70 bin m2’lik inşaata ihtiyaç var mı?

Sizdeki bilginin “devletin yapılaşma hakkından vazgeçtiğini ve arazide yeşil alanın DA olduğunu söylediğiniz için bunları bilginize sunmak istedim.Bu şehrin valisi olarak şehir halkının sesine kulak vermenizi dilerim.İzmir halkı cezaevi arazisinde şu görüntüyü görmek istiyor.

Aydın paylaşımlarının sonunda “2003 planı ile Bakanlığın planı ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin kabul ettiği planlar arasındaki karşılaştırma tablosunu da bilginize sunarım” mesajı şu tabloyu yayımladı:

 

 
Hastane yangın çıktı: Hastalar tahliye edildi
 
Rusya ile Ukrayna arasında esir takası
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
devletin valısı 11 Ocak 2023 Çarşamba 19:34

vali akp nin değil devletin valisidir bu tür demeçler daha sonra başına iş açabilir

Yorumu oyla      2      3  
Rant projesi yerine millet bahçesi 11 Ocak 2023 Çarşamba 16:28

AVM'yi kaldırdık diyorlar, daha fazla alanı yapılaşmaya açıyorlar.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hastane yangın çıktı: Hastalar tahliye edildi
Yalova'da özel bir hastanede yangın çıktı. Dumanlar binayı sarınca hastalar ...
Pasaport harcında ücret farkı alınmayacak
Geçen yıl aralık ayında pasaport harcı yatıran ve yoğunluk nedeniyle ocak ...
4 ilçede göçmen operasyonu... Avrupa hayalleri yarıda kaldı!
İzmir'de 4 ayrı göçmen kaçakçılığı operasyonunda 74 düzensiz göçmen yakalandı, ...
 
Yaş 78… Yağmur altında ekmek kavgası!
78 yaşındaki Emine teyze ilerleyen yaşına rağmen babaları hapisteki torunlarının ...
Mimarların başkanından ‘bilirkişi’ çıkışı: Üstün kamu yararı kararı onların görevi değil!
Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Dr. İlker Kahraman, Bayraklı’da depremde ...
TTB Başkanı Fincancı hakkında karar çıktı!
TSK'ya yönelik açıklamaları nedeniyle, 'Terör örgütü propagandası yapmak' ...
 
2022 verileri açıklandı... Adnan Menderes kaç yolcu ağırladı?
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın derlediği verilere göre 2022 yılında ...
İstiklal saldırısındaki teröristten yeni ifade!
İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin hayatını kaybetmesine, 81 kişinin yaralanmasına ...
İzmir'de faciadan dönüş: Ölüme kıl payı!
Konak ilçesinde yıkım işlemleri süren eski il emniyet müdürlüğü binasında ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva