HABERLER>POLİTİKA
23 Şubat 2024 Cuma - 11:01

CHP'li Arslan'dan rakiplere tepki: Göstermelik Kordon ziyaretleri!

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan; İzmirli bazı siyasetçilerin CHP’yi hedef alan açıklamalarına tepki göstererek, “Kendi adaylarını tanıtmayı bırakmışlar partimizin adayları ile ilgileniyorlar. Demek ki kendi adaylarının anlatılacak hiçbir yönleri yok” dedi. Arslan ayrıca AK Parti'yi hedef alarak, "Göstermelik kordon ziyaretleriyle yaşam tarzına herhangi bir müdahalede bulunmayacaklarını vaat ediyorlar. Keşke İzmirlilere yaşam tarzlarına müdahale etmeyeceğiz, takiyeleri yapacaklarına iktidar oldukları illerdeki insanların yaşamın önündeki engelleri kaldırsalar" dedi.

CHP li Arslan dan rakiplere tepki: Göstermelik Kordon ziyaretleri!

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, iktidarın CHP’li Belediyelerin başarısını kıskandığının altını çizerek, “Asla sahip olamayacakları bir anlayışa ve kadroya sahibiz. İzmir’in kültürünü, doğasını, insanını; sosyal, bilimsel, şeffaf ve adaletli belediyecilik anlayışı ile koruyup geliştirerek, iktidarın tüm engellerine karşın geleceğe taşıyan liyakatli kadrolarımızı kıskanarak yapılan açıklamalar bizleri ancak gururlandırır. İktidar mensubu bazı İzmirli siyasilerin açıklamalarını da bu şekilde değerlendiriyoruz.” dedi.  Arslan’ın açıklamaları şöyle;

'İKTİDAR RANTÇI VE ÇEVRE DÜŞMANI'
“İzmir Büyükşehir Belediyemizin, 31 Mart seçimlerinden halkımızın tam desteği ile zaferle çıkacağından şüphe duymadığım değerli Dr. Cemil Tugay’ın şehrimize kazandırdıkları ve kazandıracaklarını; iktidar temsilcilerinin anlayamaması oldukça doğal. Çünkü onlar bilimden, adaletten, sosyal belediyecilikten uzak; rantçı, estetikten uzak, çevre düşmanı ve yandaşlarını önceleyen bir belediyecilik anlayışına sahip. Haliyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayımız Dr. Cemil Tugay’ın güzel İzmir’e kazandırdığı değerleri anlayamıyorlar.”

'CHP’DE SOSYAL, ÇEVRECİ, EŞİTLİKÇİ BELEDİYECİLİK VAR'
CHP Belediyeciliğini madde madde anlatan Arslan, İktidarın yanlış politikalarını eleştirdi aradaki farklara dikkat çekti.

“CHP belediyeciliği;

- ÇED raporları ile yandaşın işini görüp doğayı katletmek, ülke kaynaklarını yabancılara peşkeş çekmek, vergi borcu silmek, önlem almayarak kazalara sebep olmak, insanlarımızın hayatını karartmak değil; ne pahasına olursa olsun ülkenin çıkarlarını savunmak, doğaya ve insana zarar verecek her türlü projenin karşısında olmaktır.

- Orman arazilerini imara açmak değil, Kent Ormanları kurmaktır.

- Gençleri gerici bağnaz tarikatların eline bırakmak değil; Bilim merkezleri kurarak özgürleştirmektir.

- Emeklilerimizi, yaşlılarımızı kaderine terk edip sadece seçim zamanı hatırlamak değil; onlar için üniversite kurmak, sağlık merkezleri oluşturmaktır.

- Birtakım yandaşlar zengin olsun diye uçuk kaçık hesapsız projelerle körfezin doğasını bozmak değil; doğayı önceleyen Güneş enerjisi santralleri, tohum merkezleri, geri dönüşüm merkezleri kurmaktır.

- Halkı rant uğruna betona ve dikey yapılaşmaya boğmak değil; nefes alabilecekleri parklar, bahçeler, bisiklet yolları, yeşil alanlar oluşturmaktır.

- Ülkenin ekonomisini uçurumdan aşağı atıp vatandaşı yalnız bırakmak değil; girişimcilik merkezleri ile yerel üreticiyi desteklemektir.

- Sosyal yaşantıyı yasaklar ve engeller ile baltalamak değil; sanat merkezleri, stüdyolar, atletizm ve spor merkezleri kurmak, engelleri ortadan kaldırmaktır.

- En önemlisi de algı oyunlarıyla, bize oy vermezseniz hizmet gelmez diye halkı tehdit etmek değil, toplumun her kesimine eşit ve adaletli yaklaşmak, iktidar engellemeye çalışsa bile hizmet götürmektir.

İşte bunları hiçbir zaman içselleştirememiş kimselerin CHP belediyeciliğine, Adaylarına, Kadrolarına söyleyecekleri sözler; sadece kendi yetersizliklerini dışa vurur.”

İfadelerini kullan Arslan, açıklamasını şöyle noktaladı;

'GÖSTERMELİK ZİYARETLER VE TAKİYE'
“Kendi adaylarını tanıtmayı bırakmışlar partimizin adayları ile ilgileniyorlar. Demek ki kendi adaylarının anlatılacak hiçbir yönleri yok. Zaten kendi adayları parti logolarını kullanmaktan bile imtina ediyor. Göstermelik kordon ziyaretleriyle yaşam tarzına herhangi bir müdahalede bulunmayacaklarını vaat ediyorlar. Keşke İzmirlilere yaşam tarzlarına müdahale etmeyeceğiz takiyeleri yapacaklarına iktidar oldukları illerdeki insanların yaşamın önündeki engelleri kaldırsalar.

'CHP İLE HALK DAHA MUTLU'
21 yıllık iktidarlarının sonucunda, ülkede kazalar, cinayetler, doğa katliamları, suç örgütleri, terör eylemleri, uyuşturucu baronları, ekonomik krizler, diplomatik krizler almış başını gidiyorken; iktidarın İzmir temsilcilerine tavsiyemiz CHP belediyeciliğini kıskanmayı bırakıp bizden ders alarak ülkemizin sorunlarını çözmeye çalışmalarıdır.Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin yönetimindeki Büyükşehirlerde illerde ve ilçelerde insanlar daha özgür ve daha mutlu. Yenilikçi, demokratik değişim politikamızı, iktidarın anlamasını zaten beklemiyoruz.”

 
İnciraltı’nın başkanından iki adayın açıklamalarına tepki: Burası kamu arazisi değil!
 
RTÜK'ten reklamlara sıkı denetim kararı
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Alen doğu gencer 23 Şubat 2024 Cuma 18:24

ya arkadaş göstermelik diyenlere disslike atıyorsunuz. o zaman gösterin kardeşim hamza dağ adaylığı haricinde gül sokağa adım atmış mı? kordonda takılmış mı? bornova küçük parka gitmiş mi? hangi haber sitesinde ,gazetede vs.. gördünüz? yazın bilelim ozaman . bal gibi de göstermelik. AKP nin içini dışını biliyoruz yemeyin milleti.

Yorumu oyla      1      5  
Ayağı 23 Şubat 2024 Cuma 16:21

Eli ayağı buralardan kesilmiyor

Yorumu oyla      0      0  
23 Şubat 2024 Cuma 15:16

ednan konuşmuşsun yine ama boş boş! Şov yapmayı bile beceremiyorsun ednan! Şunu da aklına yaz tıpış tıpış asla oy moy yok sizlere!!

Yorumu oyla      5      0  
söylediğine sen bile inanmadın 23 Şubat 2024 Cuma 15:13

bulut kardeş o müzik yasağı korona virüs için çıkmıştı ve sonra kaldırıldı. Gerçekleri saptırma

Yorumu oyla      4      1  
serkan 23 Şubat 2024 Cuma 13:42

bulut yalanı bırak bulut

Yorumu oyla      6      1  
Bulut 23 Şubat 2024 Cuma 12:21

Akp bu her zaman da insanların yaşam tarzına müdahale etmiştir. Sadece seçim öncesi şirinlik olsun diye kordonda mekanların önünde görünmekle olmuyor. Akp değilmiydi tüm restoran bar cafeleri gece 2 de kapatan içkiye rekor vergi koyan alkollü mekanlarda kolluk kuvveti ile baskı oluşturan şimdi geçin bu masalları

Yorumu oyla      3      13  
23 Şubat 2024 Cuma 12:11

tıpış tıpışçılara bu kadar laf anlatmanıza gerek yok sayın vekilim..kavalı gösterin yeter...

Yorumu oyla      7      3  
bitmeyen yaşam tarzı hikayesi 23 Şubat 2024 Cuma 11:48

bu söylem artık iyice bayılttı. Boş hikaye anlatır gibi aynı şeyleri tekrar ediyorsunuz. İstanbul veya antalya gibi turizm odaklı şehirleri yönetirken kimin yaşam tarzına müdahale edildi. Veya neyi yasaklandı ki insanlar o şehirden uzaklaştı. Siz iş bilmez beceriksizliğinizi başka fikirlerin arkasına sığınıp iftira atmayın. 5 yıl piriştina 15 yıl kocaoğlu ve 5 yıl soyer ile yönettiğiniz şehir anadolu şehirlerin gerisinde kaldı. Bugün konya kayseri gibi şehirler bile izmir'i geçti. 25 yıl da bile bu şehire hizmet edemediyseniz suç kimsenin değil

Yorumu oyla      7      1  
Vatandaş 23 Şubat 2024 Cuma 11:43

Ya yapmayın sayın vekil kim mutlu chp li belediyelerde ne iş yapıyorsunuz milleti algıyla korkutuyorsunuz insanlar akp korkusundan size oy veriyor çok başarılı olduğunuz için değil yazık olan bu şehre gerici yobaz dediğiniz şehirler bizi geçti biz hala daha goygoy

Yorumu oyla      9      1  
Izmirli 23 Şubat 2024 Cuma 11:40

Seçimden seçime izmir'e geliyor ondan sonra da çekip gidiyorsunuz artık bu dönem geçti hepiniz bye bye olacaksınız ön seçim olmadan atanan milletvekilleri halkın ilgisi yoktur...

Yorumu oyla      10      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP adayı Tugay, Balkan ezgilerine eşlik etti
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. ...
AK Parti’nin Bayraklı adayı iddialı konuştu: Rakibimize bile ‘iyi ki kazandı’ dedirteceğim!
Bayraklı’nın bugüne kadar hep ihmal edildiğini, yüzüstü bırakıldığını ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan 5 ismi görevden aldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararda ...
 
'CHP göstermese bağımsız aday olurdum'
CHP'nin Hatay'da yeniden aday gösterdiği Savaş, Özgür Özel'le arasındaki görüşmeyi de anlattı
CHP Bayraklı adayı Önal gazilerle buluştu... 'Milli bayramları eskisi gibi görkemli kutlayacağız'
CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, Muharip Gaziler Derneği’ni ...
CHP Konak adayı Mutlu'dan Kemeraltı'na ziyaret: İlk günden çalışmaya başlayacağız!
Kemeraltı ve çevresinde temaslarını sürdüren CHP Konak Belediye Başkan ...
 
Özel'den Akşener'e 'Dem'lenme yanıtı: Canı sağ olsun!
CHP lideri Özgür Özel, partisinin İstanbul Sultangazi'deki mitingi sonrası ...
Erbakan, AK Parti'yi destekleme şartını açıkladı
31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde İstanbul’a AK Parti ile ...
Mehmet KARABEL yazdı... Çobanla oyumuz ‘eşit’ mi? hikayesi!
Mehmet KARABEL yazdı... Çobanla oyumuz ‘eşit’ mi? hikayesi!
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva