HABERLER>POLİTİKA
22 Ekim 2021 Cuma - 21:13

CHP Konak'tan muhtarlara destek

CHP Konak İlçe Başkanlığı, muhtarların sorunlarına dikkat çekmek için Kemeraltı girişinde bir araya geldi. CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’nun açıklamasından önce kısa bir skeç ile muhtarların sorunları aktarıldı.

CHP Konak tan muhtarlara destek

Konak İlçe Başkanlığı, bu sefer de muhtarların sorunlarını paylaştı. Gündeme damgasını vuran dev fatura eyleminden sonra bu sefer de temsili muhtarlık masası ile muhtarların sorunlarına değinen CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, muhtarların Türkiye’nin sorunlarına çözüm üretmek zorunda bırakıldığını belirtti. Eylem çevredeki vatandaşlardan da destek görürken birçok muhtar da destek amacıyla açıklamaya katıldı. Gruşçu, Millet İttifakı iktidarında yapılacakları aktardı. Muhtarlara yönelik kanun da çıkaracaklarını aktaran Gruşçu, “Muhtarlarımız için temel bir muhtarlık kanunu çıkaracağız. Muhtarlarımız kendi kanununa bakarak, görevlerini, yetkilerini ve sorumluluklarını orada görecek” ifadelerini kullandı.

"AK Parti'nin kredisi tükendi"

Yetersiz kalan devlet desteği dolayısıyla birçok muhtarın imece usulü ile yardım toplayıp vatandaşa ulaştırıldığını söyleyen Gruşçu, “Şahsım hükümetinin vatandaşımızı ne kadar çaresiz durumda bıraktığının göstergesidir. Maalesef muhtarlıklarımızın bu yardımlarla tek başına mücadele etmesi mümkün değil. Yaşanan ekonomik sıkıntılar dolayısıyla intihar eden onlarca gencin, işsizin, emeklinin, işçinin ve emekçinin bizi bekleyen bu zor karakış günlerinde hiçbir yardım talebine karşılık vermeyen şahsım hükümeti milletin gözünde kredisini çoktan tüketmiş, uzatmaları oynamaya başlamıştır” açıklamasını yaptı.

“Gereken desteği sağlayacağız”

Gruşçu, sosyal yardımlar siyasi partiler tarafından değil ayrılan bütçe kapsamında her mahallenin kendi muhtarı tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğini söyleyerek, “Çünkü her muhtar kendi mahallesindeki gerçek ihtiyaç sahibini herkesten çok daha iyi bilir. İktidar olduğumuzda muhtarlarımıza bu konuda gereken desteği sağlayacağız” diye konuştu.

“Tebligat için muhtarlara bildirim zorunluluğu getirilmeli”

Gruşçu, iktidara gelindiğinde yapılacak düzenlemelerden bahsederek, “Tebligat için muhtarlara bildirim zorunluluğu getirilmeli. Artık teknoloji çağında yaşıyoruz. Muhtarlara bırakılan tebligatlar, tebligat yasasına göre kişiye bildirilmiş sayılıyor. Oysaki vatandaşın kendisine tebligat geldiğinden haberi bile olmuyor. Hükümet tarafından gerçekleşen bu ihmal insanların suçsuz yere hapse girmesine yol açıyor” sözlerine yer verdi.

“Muhtarlarımız 657 sayılı yasadan faydalanacak”

En küçük yerleşim birimleri olan mahallelerde siyasi parti çatısı olmadan doğrudan halk tarafından seçildiğine dikkat çeken Gruşçu, “Muhtarlarımız 657 sayılı devlet memuru yasasına göre yargılanıyor ancak aynı yasanın diğer haklarından yararlanamıyorlar. Allah’ın izniyle iktidara geldiğimizde bu çelişkiyi ortadan kaldıracak, muhtarlarımızın yasanın tanıdığı özlük haklarından yararlanmalarını sağlayacağız. Üreteceğimiz çözüm yollarıyla daha kolay çalışan bir sistem yaratacağız. Demokrasimizin en temel yapı taşı olan muhtarlarımızı bulundukları ve yönetiminden sorumlu oldukları mahallelerin karar mekanizmasının içine alacağız” dedi.
 
“Her muhtarlığın kendi bütçesi olmalı”

Herhangi bir belediye meclisinde bir mahalle ile ilgili karar alınıyorsa, o mahalle muhtarının da mutlaka meclise gelip görüşlerini aktarması gerektiğini vurgulayan Gruşçu, şöyle konuştu:
“Çünkü seçildiği mahallenin olumlu ya da olumsuz tüm ayrıntılarını en iyi bilenler muhtarlardır. Biz millet İttifakı olarak muhtarlarımızın belediye meclislerinde kendi mahalleleriyle ilgili çözüm ortağı olmasını sağlayacağız. Her muhtarlığın ayrı bütçesi olması ve fiziki olarak yetersiz olan eski muhtarlık binalarının yenilenmesi gerekir. Ayrıca muhtarlık binaları birer kamu binası olarak gözükse de elektrik, su ve internet faturaları devlet tarafından karşılanmıyor. Bu giderlerin hepsi devlet tarafından karşılanmalıdır. Muhtarın oturacağı bir makamı olmalı. Vatandaş görevliyle, muhtarla muhatap oluyor. Bunun devlet politikası olarak yapılması lazım. Millet İttifakı olarak göreve geldiğimizde tüm eski muhtarlık binalarını yenileyip muhtarlarımız için bir fon oluşturacağız.”

“Muhtarlıklara özel kalem atayacağız”
Gruşçu, bürokratik işlerin özel kalemler üzerinden yürümesini sağlanacağını belirterek, “Ülkemizde bulunan 10 milyon işsiz var. Böylelikle aynı zamanda istihdam sağlayacağız. Türkiye’de yaklaşık 51 bin muhtarlık var. 51 bin özel kalem müdürü demek, yüzbinlerce kişinin karnının doyması demek, milletimize söz veriyoruz bunu yapacağız” ifadelerini kullandı.
 
“Muhtarlar ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyor”
Son olarak Gruşçu, muhtarlara aylık değil, ödenek verildiğini söyleyerek muhtarlar izne ayrıldıkları zamanlarda ödeneklerinin kesildiğine dikkat çekti. Milletvekiline, belediye başkanına maaş verildiğinde ve izne ayrıldığı zaman kesilmediğinin altını çizen Gruşçu’ “Peki aynı yerden, sandıktan seçilen muhtara niye maaş değil de ödenek veriyorlar? Muhtar ikinci sınıf vatandaş mı? Bu çifte standart nedir? Söz veriyoruz, Millet İttifakı iktidarında buna da son vereceğiz” diye konuştu.

 
Vergi dilimi değişen araçlarda fiyatlar uçuyor!
 
Bill Gates İzmir'e geldi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Lider’in İzmir programı netleşti!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 23 Ekim Pazar günü İzmir’de katılacağı ...
Menderes CHP'de seçim tarihi belli oldu!
Kemal Koç başkanlığındaki yönetimin düşmesinden sonra CHP Menderes delegeleri, ...
Torbalı'da ilçe başkanından flaş iddia: E-Devlet'e girdi AK Parti'li çıktı
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Torbalı İlçe Başkanı Seradır Havsut, ...
 
CHP'li Beko: Danıştay, MEB’e çok yerinde cevap verdi
Danıştay’ın ilk ve orta dereceli okullarda Atatürk İlke ve İnkılaplarının ...
CHP'li Bakan: İzmir’de tarımın hala güçlü olmasının temel sebebi Büyükşehir'dir!
TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Türkiye’de ...
'Sosyal medya toplumsal barışı tehdit eder hale geldi'
Türk Konseyi Medya Forumu'na video mesaj gönderen Erdoğan, "Hiçbir denetimin ...
 
AK Partili Sürekli’den Çeşme Projesi yorumu: Dileriz büyükşehir taş koymaz!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ilçe ziyaretleri kapsamında ...
Mehmet KARABEL yazdı... Dayak yerim, posta yemem!
Mehmet KARABEL yazdı... Dayak yerim, posta yemem!
Gündem yeniden Gaziemir: O paylaşımlar için 'inceleme' kararı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi haftalık olağan toplantısını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva