HABERLER>POLİTİKA
2 Mart 2021 Salı - 10:13

CHP Kınık'ta 'başkanlık' düğümü çözüldü: Atanan isimden ilk açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de Kınık ilçe başkanının istifası sonrası başlayan ve bir türlü belirlenemeyen yeni geçici yönetim için CHP Merkez Yürütme Kurulu kararını verdi. MYK Kınık'ta kurulan geçici yönetime Ahmet Kanat'I atadı. Gerçekleştirilen atama sonrası konuşan Ahmet Kanat, "İl yönetimimiz ve Genel Merkezimizin bize söylediği 'Partiyi Kınık'ta toparla, tüm solu Kınık'ta yeniden ayağa kaldır' denildi ve bizde bu talimatlar doğrultusunda çalışmalarımıza başlayacağız" dedi.

CHP Kınık ta  başkanlık  düğümü çözüldü: Atanan isimden ilk açıklama

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de ilçe yönetimi ve il başkanlığı arasında yaşanan krizlerle gündeme gelen Kınık'ta, istifa eden ilçe başkanı ve yöneticileri yerine gelecek isimler netlik kazanmaya başladı.

İsmail Yılmaz’ın sürpriz istifasıyla başlayan krizde ilçe yönetimi Yılmaz'ın ardından içerisinden yeni bir ilçe başkanı seçmişti. Yapılan oylamada Hüseyin Kocabaş göreve getirilirken, Kınık ile İl Yönetimi arasından yaşanan anlaşmazlık iddiası sonrası Kocabaş ve ekibi de görevlerinden istifa ettiklerini açıklamıştı.

Yaşanan istifalar sonrası gözler Kınık'ta yeni ilçe başkanı kim olacak sorusuna çevrilirken, CHP İzmir İl Yönetimi tarafından Kınık'a atanacak üç isim için çalışmalar başlamıştı.

Menemen'de yaşanan Başkan Vekilliği seçimi süreci ile birlikte geri plana düşen Kınık'ta, Menemen'deki kuranın tamamlanması ardından İl Yönetimi yeniden Kınık için harekete geçmiş ve Merkez Yürütme Kurulu, 2014 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nden Kınık Belediye Başkan adayı olan ve 2010-2013 yılları arasında CHP Kınık'ta İlçe Başkanlığı yapan Mehmet Çetinkaya, Avukat Orhan Tapar ve 2019 yılında Kınık İlçe Başkan adayı olan Ahmet Kanat'ın isimleri ile bir görüşme gerçekleştirmişti.

Gerçekleştirilen görüşme sonrası kararını veren MYK, dün akşam saatlerinde kararını açıkladı. 2019 yılında Kınık İlçe Başkan adayı olan ve Dündarlı Mahalle Muhtarlığı görevini yürüten Ahmet Kanat, Kınık İlçe Başkanlığı görevine geçici olarak atanan isim oldu. Kanat'ın yönetiminde yer alacak isimlerin ise henüz netleşmediği öğrenildi.

TALİMATLAR DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞMALARIMIZA BAŞLAYACAĞIZ
Gerçekleştirilen atama sonrası gazetemize konuşan CHP Kınık İlçe Başkanlığına atanan Ahmet Kanat, kendisini ilk görevinin partiyi Kınık'ta toparlamak olduğunu söyledi. Kanat, "Burada parti yöneticilerimiz daha önce istifa etmişti ve şimdi tüzüğümüz gereği buraya geçici bir yönetim atandı. Geçici yönetim görevi de bizlere tebliğ edildi. İl yönetimimiz ve Genel Merkezimizin bize söylediği 'Partiyi Kınık'ta toparla, tüm solu Kınık'ta yeniden ayağa kaldır' denildi bizde bu talimatlar doğrultusunda çalışmalarımıza başlayacağız" dedi.

BÖYLE BİR DÜŞÜNCEM VAR YADA YOK DEMEM DOĞRU OLMAZ  
Geçici yönetimin ardından gerçekleştirilecek seçimde aday olup olmayacağı konusunda da düşüncelerini belirten Kanat, "Adaylık süreci ileride düşünülecek şeyler. Bizim şu an tek düşüncemiz bize verilen görevi yerine getirmek. Biz çok eski bir partiliyiz. Köy köy de gezeriz gerekirse ancak biz şu an ileride devam edeceğim yada etmeyeceğim gibi bir şey söyleyemem. Ben tabana bakarak siyaset yaparım… O yüzden şimdi böyle bir düşüncem var yada yok demem doğru olmaz" diye konuştu.

 
Yolların ojeli ustası zoru başardı
 
2021 YKS başvuruları bugün sona eriyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan 'yeni normalleşme' genelgesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni normalleşme adımları kapsamında ...
Kontrollü normalleşme başladı: İşte alınan kararlar!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından önemli ...
Kongre sonrası ilk yönetim toplantısı!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı kongre sonrası ilk yönetim toplantısını yaptı.
 
CHP'li Öztrak'tan 'Sancar' açıklaması: İstifa mektubunda ne varsa onu biliyoruz
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Denizli Milletvekili ...
'Barış sürecinin başarıya ulaşmasını diliyoruz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan'daki gelişmelerin bölgenin ...
AK Parti'den 12 maddelik torba teklif
AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç ve partisinden 21 milletvekilinin ...
 
CHP’li Kılıç'tan bombardıman!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, iktidar partisine sert eleştiriler ...
Kılıçdaroğlu İzmir’e geliyor!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 13 Mart tarihinde İzmir-Örnekköy’de ...
CHP'li Sındır: İzmir depreminin ardından Bakanlık ne yapmak istiyor?
CHP İzmir Milletvekili ve Deprem Komisyonu Üyesi İzmir Milletvekili Prof. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva