HABERLER>POLİTİKA
3 Kasım 2019 Pazar - 15:51

CHP Karşıyaka'da muhalefetten Tugay'a övgü, Yıldırım'a eleştiri!

CHP'nin İzmir'deki delege seçimleri öncesi tansiyon karşılıklı demeçlerle yükseldi. Son olarak muhaliflerin, altında toplandığı mavi liste platformu yazılı bir açıklama yaparak, Belediye Başkanı Tugay'ı överken, İlçe Başkanı Yıldırım'ı sert sözlerle eleştirdi.

CHP Karşıyaka da muhalefetten Tugay a övgü, Yıldırım a eleştiri!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takviminin netleşmesi sonrasında özellikle İzmir’de hareketlilik başladı.

CHP'nin İzmir'deki kalesinde delege seçimleri öncesi tansiyon karşılıklı demeçlerle yükseldi. Son olarak yazılı bir açıklama yapan mavi liste platformu Belediye Başkanı Tugay'ı överken, İlçe Başkanı Yıldırım'ı sert sözlerle eleştirdi. 

- KARŞIYAKA'DA 'KONGRE' TARTIŞMASI ALEVLENDİ: YILDIRIM'DAN ELEŞTİRİLERE 14 MADDELİK YANIT!

İŞTE O AÇIKLAMA: 
Genel merkezimizin kongreler takvimini açıklamasını takiben, Türkiye’nin ve İzmir’in her yerinde olduğu gibi, Karşıyaka CHP üyeleri de kendi mahallelerinde seçimle ilgili çalışmalara başlamışlardır ve yine her seçimde olduğu gibi farklı görüşler ve anlayışlar ortaya çıkabilmekte ve bu nedenle bazı mahallelerde seçime farklı listeler ile gitme kararları alınmaktadır. Bazı mahallelerde 2, bazılarında 3 farklı liste ile seçime gitme eğilimi ortaya çıkmışken, tek liste ile seçime gitme eğiliminde olan pek çok mahalle de vardır. Bu durum ilk kez yaşanmamakta, her kongre dönemindekine benzer şekilde yaşanmaktadır.  
   Bu süreçte, son iki dönemdir ilçe başkanlığını yürüten sayın Uğur Yıldırım’ın ve ekibinin çalışmaları ve hazırlıkları yeni dönemde de görev alma niyetleri olduğunu ortaya koymuş ve seçime ramak kala mahalle temsilcilikleri görevlerinde Uğur Yıldırım’ın yaptığı sebepsiz ve adil olmayan görevden almalar ve atamalar, ilçe başkanının kendi ekibini yaratarak, son 4 yıldır sürdürdüğü dar ekipçi zihniyetle partiyi yönetmeye devam edeceğinin göstergesi olmuştur.
   Temelde bu duruma itirazı olan ve Uğur Yıldırım’ın örgütü kendi adamları ve kendinden olmayanlar olarak ayrıştırmasına karşı çıkan bir grup partili olarak, parti içi demokrasiyi hedefleyerek “Mavi Liste Platformu’nu” oluşturduk.
    Sayın ilçe başkanı tarafınca anlaşılması zor olsa da, oluşturduğumuz anlayış sadece “ilkelere dayalıdır, demokrasi temellidir ve bu nedenle mahalle delegeleri seçilmeden ilçe başkanı adayının belirlenmemesine karar verilmiştir”.
    Karşıyaka’nın mavi listeleri diğer ilçelerin liste çalışmalarından bağımsızdır. Sadece deklarasyon tarihlerine bakarak bu kolaylıkla anlaşılabilir. Amacımız kendi ilçemizdeki mahallelerimizde ve ilçe yönetimimizde adil ve demokratik temsiliyeti sağlamak ve örgütümüzün son 4-5 yıldır yaşadığı bölünmüşlüğü gidermektir.
    Normal parti üyeleri olarak, öz irademizle, ortaklaştırdığımız ve deklare ettiğimiz ilkeler çerçevesinde, gittikçe daha fazla güçlenerek ilerlediğimiz bu süreçte; Uğur Yıldırım ve ekibi destek kaybettikçe ve kaybetme olasılıkları arttıkça , üzülerek izliyoruz ki saldırganlaşmış, sosyal medya ve bir kısım medyada yer alan paylaşımları ile demokratik temayüllerle sakin ve barışçıl bir havada yapılacak seçimleri adeta sabote etmeye çalışmaktadırlar. Sürekli olarak “Beyaz Liste” ve son günlerde “Kırmızı-beyaz liste” propagandası ve reklamı yaparlarken, kendileri dışındaki liste çalışmalarını ayrıştırıcı/bölücü saymaları, üyelerin aklıyla alay edilircesine saçmadır ve yıllardır bu ülkede CHP dışındaki bazı partilerin politikalarını hatırlatmaktadır.
    Yine bu süreçte Belediye Başkanımızın taraf olmakla suçlanmakta  olduğunu ve son günlerde dozu gittikçe artan bir şekilde hedef haline getirilmekte olduğunu üzülerek gözlüyoruz. Belediye başkanımızın ilçe başkan yardımcılıkları döneminden itibaren izlediği çizgi örgütümüzün bilgisi ve takdirindedir. Örgüt içinden gelen bir başkan olarak örgütün rahatsızlıklarına ve beklentilerine duyarlı olması da normal karşılanmalıdır. Diyaloglarında, ve hitaplarında her zaman parti içi birlik beraberliğe, liyakate ve demokrasiye verdiği önemi vurgulamış ve yapıcı ve birleştirici tavrıyla hepimize güven vermiştir. Belediye’nin kamu gücünü herhangi bir grubun lehine kullandığına dair hiç bir gözlemimiz yoktur. Belediyeye ait toplantı salonları herkese açıktır ve CHP dışındaki partilerin toplantılarında da kullanılmaktadır. CHP üyelerinin bir kısmına kapıları kapatmış olan kişi İlçe başkanı Uğur Yıldırım’ın bizzat kendisidir. Halen ilçe binası ve ilçe’ye ait araç sadece belli listelerin mensuplarına hizmet etmektedir.
 
Bu vesileyle üyelerimize bazı gerçekleri hatırlatmak istiyoruz;
1) Uğur Yıldırım, geçen kongrede “burada beni oyluyorsunuz” diyen bir belediye başkanının açık desteği ile seçilmiştir. O zaman ne kendisinden ne de taraftarlarlarından bir eleştiri duymadık. 
2) Geçen 2 dönemdeki başkanlığında sayın ilçe başkanı hiç bir şekilde demokratik yönetim göstermemiş, keyfi, tutarsız ve aşağılayıcı davranışları örgüt üyeleri arasında oldukça yaygın bir kırgınlık ve soğukluk yaratmıştır.
3) İlçe başkanı şu anda aleni olarak bilinmektedir ki “Taraftır” ve Beyaz listelerin seçilmesini istemektedir. 
 
 Bizler, mavi liste destekçisi üyeler olarak Karşıyaka’da adil, dürüst, demokratik bir seçim ve çıkacak sonuca ve tüm üyelere saygılı bir ilçe yönetimi istiyoruz. İlçe başkan adayımızı ve diğer tüm adaylıkları mahalle delege seçimleri tamamlandıktan sonra yine demokratik yöntemlerle belirleyeceğiz.
  Önümüzdeki genel seçimde genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde iktidar yolunda çalışmaya hazırız ve bu yolda genç üyelerimizin enerjisiyle, kadın üyelerimizin çalışkanlığı ve şefkatiyle ve deneyimli üyelerimizin tecrübesiyle birlik beraberlik ve uyum içerisinde büyük başarılara imza atacağımıza yürekten inanıyoruz.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "17'nci yıl" paylaşımı
 
İzmirli kulaç efsanesine son görev...
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karşıyaka 3 Kasım 2019 Pazar 21:45

Şimdi o kadar merak ediyorum ki. Dünkü dostlar neden düşman oldular. Seçimlerden önce ilçe başkanım deyip ortalarda geziyorlardı bu günün taklacıları .Şimdi renkleri yarıştırıyor lar. Fikirler yarışacağına renkleri yarıştırıp birbirlerini belden aşağı vuruyor lar. 5 senedir görevde ve Hüseyin başkanın akrabası olduğunu sağır sultan biliyordu ama bizim saf partililerimiz sanki bunu yeni öğrenmiş edalarında deklarasyon yayınlatıp akraba olmayanlar diye başlayıp demokrasi havarisi kesildiler. Bizler o kadar iyi biliyoruz ki bu gün deklarasyon paylaşımında bulunanlar dün Çok yaşa Uğur , başımızın tacı Hüseyin deyip yaranma yarışında idiler. Şimdi bu arkadaşların Güç nerede tezgah orada. sizi ilkesiz omurgasızlar, biraz ilkeli olun mavi liste, beyaz liste diyeceğinize adayımız da BU deyip isim verin sizin iradenizi görelim. Kime sorsam İşaret bekliyorum diyor, bu partinin içine ettiniz. Neden mi ettiniz sadece ufacık kişisel menfaat leriniz için. Yanlış karşısında hep sustunuz yeni dönem yeni insanlarda Demokrasi dersi vermeye başladınız, dün de aynısını yaptınız bu gün de aynısını yapıyorsunuz. Ayıp koca koca insanlarsınız. Biraz omurgalı olun, biz 5 sene önce neden Uğur diyorduk bizi düşman ilan ediyordunuz. Hayır olmamalı diyorduk, bölücü diyordunuz. Bak ne uyumlu ilçe belediye deyip üstümüze yürüyordunuz. Şimdi Uğur tü kaka oldu. Şimdi size son sözüm Avcı nın yanında gezdirdiği olmayın, birilerinin kullanacağı adaya değil örgüt içinden çıkmış, örgüt kademelerinde görev yapmış , Parti hafızasına sahip ,Tahakküm altında olamayacak bir bayan , bay partili destekleyin görelim sizin demokrat duruşunuzu. Şimdi biraz düşünün yaptıklarınızı.

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "17'nci yıl" paylaşımı
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Millete ...
CHP'de kongre öncesi flaş karar: O ilçe başkanı 'yokum' dedi!
CHP'de parti içi yarış öncesi İzmir'de hareketli geçiyor. CHP Foça İlçe ...
CHP'li Bakan duyurdu: İnşaat çalışmaları başladı mı?
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, ihaleyi alan firmanın konkordato ilan ...
 
AK Partili Kaya'dan Karabağlar mesaisi: CHP tek bir çivi bile çakmadı
Kaya, Karabağlar'da kanaat önderleriyle buluştu, esnaf ziyaretleri yaptı, ...
CHP'li Sındır'dan 'rozet' mesajı: İktidara yürüyoruz
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Bergama İlçe Örgütü’nce düzenlenen ...
AK Partili Dağ'dan Soyer'e 'Kıbrıs' tepkisi!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Kıbrıs’a Oniki Ada'yı yaklaşıldığı ...
 
''Saldırı YPG'ye kol kanat gerenlere ibret olsun''
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tel Abyad'daki terör saldırısına ilişkin, ...
Selçuk olayı için flaş gelişme: Komisyon kuruldu!
Geçtiğimiz günlerde Şirince’de yaşanan saldırı olayı için il yönetiminde ...
Başkan Soyer'e 'davet' eleştirisi: Bizi kendileriyle karıştırmasınlar!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli İzmir’de gerçekleşen CHP Büyükşehir ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva