HABERLER>POLİTİKA
20 Haziran 2018 Çarşamba - 15:54

CHP İzmir’in patronu Yücel: İzmir tarihindeki en büyük miting olacak!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin mitingi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yücel, “Hedefimiz 2 milyon kişinin katılımı. Muharrem Bey, çıtayı çok yükseltti. İzmir tarihindeki en büyük miting olacak” dedi.

CHP İzmir’in patronu Yücel: İzmir tarihindeki en büyük miting olacak!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, SonSöz TV’nin konuğu oldu.

İl Başkanı Yücel, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Gündoğdu Meydanı’nda yapacağı mitinge İzmirlileri davet etti.

Yücel, miting hazırlıkları ile ilgili olarak, “Gündoğdu Meydanı’na yakışır bir platform sahne kuruldu. Bu konuda etkin ve yetkin arkadaşlarımız 7/24 çalışıyor. Bu sahnenin ve teknik alt yapısının kurulması beş-altı günümüzü aldı. Biz limana doğru da ciddi bir kalabalık bekliyoruz. Bu yüzden oraya da led ekranlar kurulacak. Muharrem İnce’nin mitingi bizim için çok önemli. Hangi partiden olursa olsun tüm İzmirlileri orada görmek istiyoruz. Geniş bir katılımda olacak. İzmir dışından da kendi iradeleriyle vatandaşlarımız gelecek ancak biz bir taşıma yapmayacağız. İlçelerden, köylerden, metropolden her kesimden bekliyoruz. Yarın çok coşkulu bir miting olacak. CHP içinden çıkan Muharrem İnce’nin İzmir’de büyük bir karşılık göreceğine inanıyorum. İlk günden rozetini çıkarıp “tüm ülkenin adayıyım, cumhurbaşkanıyım” diyerek tutumunu sergiledi ve bunun da 24 Haziran’a yansıyacağını düşünüyoruz.

İZMİR TARİHİNDEKİ EN BÜYÜK MİTİNG OLACAK
İzmir tarihindeki en büyük mitingi yapacaklarını söyleyen Yücel, “Hedefimiz 2 milyon kişinin katılımı. Muharrem Bey, çıtayı çok yükseltti. İzmir tarihindeki en büyük miting olacak. İzmir’in ciddi bir misyonu var. Cumhuriyet’e saygı duyan, iktidardan rahatsız olan herkes vatandaşlık görevi yapacaktır. İnce’nin gerek İzmir’in gerek Türkiye’nin her ilin ihtiyaçlarını, arzularını karşılayacağını düşünüyoruz. Hiç şüphemiz yok” dedi.

KIRMIZI-BEYAZ KIYAFET ÇAĞRISI
Vatandaşların sosyal medyadan mitinge kırmız ve beyaz kıyafetlerle gelmesi için yapılan çağrılara değinen Yücel, “Kırmızı beyaz giyindirme yönlendirmemiz yok. Ancak bayrağımızın, altı oklu bayrağımızın rengi olduğu için vatandaşımıza kalmış bir tercih. Bu bir parti mitingi değil. Tüm kesimleri kucaklıyoruz. Yarın da kendiliğinden böyle bir giyinmenin olacağını, her yerde Türk bayrağımız olacağını düşünüyorum” dedi.

YÜZLER CHP’YE DÖNDÜ
Halkın her katmanından vatandaşın yüzünü CHP’ye döndüğünü belirten Başkan Yücel, “en büyük temennimiz İnce’nin cumhurbaşkanı seçilmesi. Demokratik bir sisteme geri dönmek istiyoruz. Bunu vatandaş da iş çevreleri de bekliyor. Dolar ve dövizin yükselmesinden yakınan iş adamlarımız var ve yatırım yapmaktan çekiniyor. Kötü olan Dolar ve Euro uçuyor, Türk paramız değer kaybediyor. Biz bu ülkenin ekonomik sorunlarını çözmek istiyorsak ilk iş olarak OHAL’i kaldırmamız gerek. Bir ülkede adalete yargıya hukuk sistemine güven yoksa kimsenin yatırım yapmasını bekleyemezsiniz. Bu ülkede istihdam olmazsa, para dolaşmazsa, ekonomi canlanmazsa ekonomi sorunlarını çözemeyiz. Aslında kaynaklar belli. Önemli olan kaynaklarının nereye ne şekilde kullanıldığı. Saraylarda saltanat sürülmezse, yazlık saraylar yapılmazsa kendiliğinden düzene girecek bir ekonomiye sahibiz” dedi.

Eğitim sistemini eleştiren Yücel, “Vatandaş mutsuz. Gençler umutsuz, gelecek kaygısı taşınıyor. 16 yıllık AKP iktidarında 14 kez eğitim sistemi değişti. Siyasi hedefler, beklentiler ekonomiye karışmamalı. Toplum mühendisliği yapılırsa gençliğin geleceğiyle dolayısıyla ülkenin geleceğiyle oynanır. Vatandaş çocuğunu devlet okuluna vermeye çekiniyor. Önceden Anadolu Liseleri zor ve nitelikliydi. Laik bir müfredatla eğitim alırlardı. Ancak şu an imam hatip okullarının arttığı görülüyor. Bu bir inanç meselesi. İnanç meselesi bu ülkenin eğitim meselesine alet edilmemeli. Her şeyi 24 Haziran sonrasına vaat ediyorlar. İnsan demez mi siz 16 yıldır iktidardasınız diye” dedi.

SOSYAL YARDIM BASKISI
AK Parti hükümetinin vatandaşlara oy baskısı kurduğunu açıklayan Yücel, “Sosyal yardımlar erzak yardımları kaldırılacak diye propaganda yapılıyor. Sosyal bir ülkeysek yapmalıyız zaten ancak bunu yapan AKP değil Türkiye cumhuriyeti. Biz sadece halkı bağımlı olmaktan kurtarmaya çalışıyoruz. Bu para zaten bir siyasi partinin kasasından cebinden çıkmıyor. Bizim amacımız insanları yoksulluğa bağlı kalmaktan kurtarmak. İş imkanı sağlamak, kapatılan fabrikaları açmak, özelleştirilen kurumları dönüştürebilmek amacımız. Millet sözcüğünü dilinden düşürmeyip tarihimizden bu yana gelen miraslarımızı bir bir satmak vatanseverliğe bağdaşmıyor. Bunda hiçbir samimiyet yok. 16 yıldır yapılan yatırımlarda tasarruflarda olduğu gibi bunda da hiçbir samimiyet yok” dedi.

İNCE RÜZGARI ESİYOR
Sahadaki çalışmalarla ilgili olarak ise “Çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Siyasette her zaman her şeyi kestirmek mümkün olmuyor. Süreç ve gündem AKP aleyhine gittiği zamanda yapay haberlerle gündem değişiyor. Örneğin son zamanlar da ortaya atılan millet kıraathaneleri gibi. Ülke nelerle uğraşıyor ama konumuz kıraathane. Bunun sebebi halkın duygularına dokunmaya çalışıyor ama sorunları çözmede altı hep boş kalıyor. Biz çözüm üretebilmek adına siyaset yapmayı güdüyoruz. Vekil adaylarımız alanda sahada çalışmalarını yürütüyor. Muharrem İnce şu an öyle bir ivme, öyle bir rüzgar kazandı ki oylar gitgide artıyor. Bu şekilde giderse seçimlerde sürprizi biz yapacağız” dedi.

AKP’NİN AMACI HİZMET DEĞİL ALGI YARATMAK
Son dönemde AK Parti cephesinden Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu2na yapılan eleştirilere yanıt veren Başkan Yücel, “Sayın Başbakan Yıldırım söylemlerinde çok fazla gaf yapmaya başladı. İzmir’den aday oldu. Bir kere İzmir’i tanımıyorlar. Denizli’ye gidip “Ödemiş” burada diye bağırıyorlar. Siyaseti yapamıyorlar. Tempo çok yüksek. Muharrem İnce’ye yetişmek için hızlanıyorlar ama hatalar yapıyorlar. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa’ya birçok ülkeye fark atıp ödüller alıyor. İzmir’in hredi derecelendirme puanı Türkiye’nin puanından daha yüksek. Büyükşehir tek başına İzmir’i kalkındırıp dört dörtlük hizmet veriyor. Elbette açıklar olabilir ama önemli olan niyettir. Bu da AKP’yi rahatsız ediyor ve Kocaoğlu’nu hedef alan açıklamalar yapıyorlar. AKP’nin yaptığı tamamen bir algı yaratmak. İzmir’in stat ihtiyacı aşikar. Bakanlıklar söz vermesine rağmen yerine getirilmedi. AKP’nin amacı hizmet etmek değil algı yaratmak. “Çalışmıyoruz” diye göstermek. İstanbul artık şehir olmaktan çıktı, bir beton kente dönüştü. İzmirlilerinde en büyük isteği bu dokusunun bozulmaması. Aziz Kocaoğlu’nu yıpratmak pek kolay değildir. Çünkü yapılan işler İzmir’in geldiği konum ortada. Ülke dört gün sonraki seçime kitlendi ama birilerinin derdi hala yerel seçim. İzmir seçmeni her zaman en doğru cevabı verecektir” dedi.

 
MHP'li Şahin'den gençlere müjde: Üniversite sınavı kalkacak!
 
Altay'da imza günü: Teknik direktör tamam... Kaptandan boş mukavele
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet 21 Haziran 2018 Perşembe 10:57

başkanı sıcak çarpmış..

Yorumu oyla      10      5  
Serpil 21 Haziran 2018 Perşembe 10:52

Keşke tarihi bir seçim dönemi de yaşasaydık. İzmir tarihi mitinglere yabancı değil.İzmir Halkı yine tarih yazacaktır.

Yorumu oyla      9      5  
Saat 7 21 Haziran 2018 Perşembe 07:38

Önemli olan kalabalık değil önemli olan irade insanlar sizden soğudu İzmir’de İzmir örnek olacak diyorsunuz demokrasi izmirden geçmiyor Başkan

Yorumu oyla      10      9  
Emre 20 Haziran 2018 Çarşamba 21:24

Evet. Sana ragmen gelecegiz

Yorumu oyla      10      6  
REİS 20 Haziran 2018 Çarşamba 19:56

25 Haziranda TATANKA muharremin yüzüne bakmassınız..

Yorumu oyla      12      13  
20 Haziran 2018 Çarşamba 17:44

2 milyon mu? İstanbul'da bile o kadar insan gelmiyor. 1,3 milyon söylemleri de palavra.

Yorumu oyla      11      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li Şahin'den gençlere müjde: Üniversite sınavı kalkacak!
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Birinci Bölge Milletvekili Adayı Selahattin ...
Seçim yasakları neler? İşte ayrıntılar...
Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesinde en çok ...
Deniz Baykal tedavisinin ardından ilk kez konuştu
CHP'nin en genç milletvekili adayı İsmail Hakkı Gül ile bir araya gelen ...
 
Hükümetten ABD'ye Brunson açıklaması: Bu bir tehdittir!
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, F-35'lerin teslimatı ...
Başbakan Yıldırım'dan İzmir mesajları: Orayı da başlarına yıkacağız!
Başbakan Binali Yıldırım, "Fırat Kalkanı'yla terörü Suriye'de yok etik. ...
MHP Milletvekili Adayı Bulut: Yolumuz Atatürk'ün yolu
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Cumhur ...
 
Erdoğan'dan flaş İzmir paylaşımı: Küresel ölçekte....
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İzmir'e teknoloji üssü inşa ediyoruz. ...
AK Partili Eroğlu: Oylarımızı güvenli geleceğe atalım
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Mimar Melek Eroğlu, 15 Temmuz hain darbe ...
İnce: Balkon konuşması yapacağım ama balkonda...
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İstanbul'da ulusal gazete ve ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva