HABERLER>POLİTİKA
28 Nisan 2022 Perşembe - 18:15

CHP İzmir il yönetimi toplandı… O ismin ihracı istendi!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi. İl yönetim kurulunun gündeminde elektrikleri kesilen vatandaşlarla ilgili yapılan çalışmalar ve 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü hazırlıkları vardı. Kurulda ayrıca Buca ilçe üyesi Güven Kılıç'ın partiden kesin ihraç istemiyle, il disiplin kuruluna sevkine karar verildi.

CHP İzmir il yönetimi toplandı… O ismin ihracı istendi!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Başkanlığında toplanan il yönetim kurulunda,  yaşanan ekonomik buhranla birlikte, elektriğe gelen fahiş zamlardan mağdur olan vatandaşların durumu ve parti ilçe örgütlerinin bu vatandaşlara yönelik çalışmaları masaya yatırıldı.

ALÇAY: ELEKTRİĞİ KESİLEN 44 HANEYE ULAŞILDI
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir il sekreteri Fulya Alçay tarafından yönetim kuruluna yapılan sunumla, il başkanlığı ve ilçe başkanlıklarının elektriği kesilmiş olan ailelere yönelik yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verildi.  Alçay yaptığı sunumda “ İl başkanlığımız ve ilçe başkanlıklarımızın çalışmalarının ilk bölümünde, İzmir genelinde 44 haneye ulaşıldı. Fahiş zamlardan sonra, bir ya da iki elektrik faturası sonrası ödeme yapamayan vatandaşların elektrikleri kesilmiş.  1 veya 2 kişilik ailenin ortalama bir aylık elektrik faturası tutarı 750 lira ile 1.500  ira, 4 kişilik ailelerde bir aylık elektrik faturası tutarı 1.000 lira ile 2.500 lira arası, Ailelerde genellikle bir kişi çalışıyor ya da engelli, yaşlı maaşı gibi maaşları var ve kirada oturuyorlar. Ocak ayı itibarıyla da elektriği kesilen vatandaşlarımıza, CHP’li belediyelerce 300 bin liralık toplam destek sağlanmış, durumda” dedi.

YÜCEL: BU ZİHNİYETİ SONSUZ BİR KARANLIĞA MAHKUM EDECEĞİZ
Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında değerlendirmelerde bulunan CHP İzmir il başkanı Deniz Yücel de, CHP olarak AK Parti iktidarının yalnız ve karanlıkta bıraktığı tüm vatandaşlara sahip çıktıklarını ve sahip çıkmaya da devam edeceklerini ifade ederek, şunları söyledi:

AKP iktidarı yine vatandaşın çektiği sıkıntıları, yokluğu ve mahkum edildiği karanlığı görmezden gelerek, konu hakkında hiçbir adım atmıyor. Ama Saray bu sorunu görmezden gelince, bu sorun ve yaşanan dramlar ortadan yok olmuyor. İnsan bu manzaralara şahit olunca daha iyi anlıyor ki, halk AKP iktidarının umurunda değil. Onlar ışıl ışıl saraylarında saltanat sürerken, çoluk çocuğuyla, kadını öğrencisiyle, engellisi hastası ile insanlarımız mum ışığında yaşam savaşı veriyor. 2022 Türkiye’sinde, üstelik mübarek ramazan ayında bile bu ayıbı bizlere yaşatanlar bilsinler ki, CHP o vatandaşları asla yalnız bırakmayacak. Elektrik dağıtımını özelleştirerek kendi yandaşlarına çıkar sağlamak uğruna halkı hiçe sayanların bu zihniyetini, ilk seçimde halkımızla birlikte sonsuz bir karanlığa mahkum edeceğiz. Elektriği kesik olan veya bundan sonra bu sorunu yaşayan vatandaşlarımızın dertlerine ortak olmaya tüm ilçe örgütlerimizle birlikte devam edeceğiz.

YÖNETİM’DEN 1 MAYIS KARARLARI
CHP İzmir il yönetim kurulu toplantısında, 1 Mayıs Tertip Komisyonu tarafından yönetim kuruluna bilgilendirme yapılırken, 30 ilçe başkanlığı ile birlikte 1 Mayıs mitingine yoğun katılım sağlaması beklenen CHP İzmir örgütünün, toplanma yeri ve saati de belli oldu. CHP İzmir, 1 Mayıs Pazar günü saat 11.00’de Kültürpark Lozan kapısının önünde toplanarak, kortej halinde Gündoğdu meydanına hareket edecek. CHP İzmir il başkanlığının Ramazan Bayramı bayramlaşma töreninin de, 1 Mayıs Pazar günü, saat 16.00’da, CHP İzmir il başkanlığı binasında yapılması kararlaştırıldı.

O İSME İHRAÇ İSTEMİ
İl Yönetim Kurulu toplantısında, daha önce CHP Buca ilçe başkanlığı tarafından hakkında disiplin dosyası hazırlanan ve il yönetimine sevk edilen, Buca ilçe üyesi Güven Kılıç içinde karar verildi.   İl yönetim kurulu,  disiplin dosyası hakkındaki incelemesini tamamlayan komisyonun raporu doğrultusunda, Güven Kılıç’ın partiden kesin ihraç istemiyle, il disiplin kuruluna sevkine karar verdi.

 
Öğrencilerini taciz eden öğretmen tutuklandı
 
BDDK’dan ticari kredilere fren
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hamit GÜLEÇ 29 Nisan 2022 Cuma 12:18

Allah CHP zulmünden bu milleti korusun.tek başına iktidara gelseydiniz 20 yılda ülke çöplük olurdu.belediyelerden belli yönetim biçiminiz.

Yorumu oyla      3      3  
Vatandaş 28 Nisan 2022 Perşembe 21:01

Ege bölgesinde en pahalı su Izmır'de izsu da olup suyu tasarruflu kullanılarak kullanıyor lütfen suları kesilenlere yardımcı olunuz ve izsu da fiyatları indirin izsu da bir sürü fuzuli kadrolar dolu danışmanlar ordusuna paralar ödeniyor,haydi yaz geliyor indirim yapın halkı rahatlayın can suyu veriniz göstermelik işler değil ayakları yere basan projelendirme çalışmalar yapılmalıdır yoksa showlar inandırıcılığı yoktur...

Yorumu oyla      4      3  
Ulaşıma ( İzmir ) ulaşamayan yok mu ? 28 Nisan 2022 Perşembe 20:28

İzmir çevre ilçe belediye otobüslerindeki ( ESHOT ) 90 dk. aktarma hakkını 10.02.2016 tarihinde iptal eden İzmir BB’si CHP li değil miydi ? İzmir çevre ilçelerindeki belediye otobüslerini tamamen hizmetten çekerek ; İzmir çevre toplu ulaşımını İZTAŞIT ( ticari toplu ulaşım ) adı altında özelleştirerek ( 2019 Aralık Seferihisar. , 2022 Mart Kiraz ilçelerinde başlatıldı ) İzmir çevre ilçelerdeki toplu ulaşımda ben yokum , çevre ilçelerden çekiliyorum diyen İzmir BB’si CHP li değil mi ? İZTAŞIT lar gün gelir talepleri ( özellikle ücret konusunda ) yerine getirilmediğinde kontak kapatıp hizmet vermezse ; İzmir BB’nin alacağı bir önlem var mı ? Elektiriğin özelleştirilmesi ile kamu hizmeti olan toplu ulaşımın ( İzmir çevre ilçelerinden belediyenin tamamen hizmetten çekilmesi ile ) özelleştirilmesi arasında ne fark var ? “ elektrik dağıtımını özelleştirerek kendi yandaşlarına çıkar sağlamak uğruna halkı hiçe sayanların bu zihniyetini ,ilk seçimde halkımızla birlikte sonsuz bir karanlığa mahkum edeceğiz “ Peki İzmir çevre ilçe halkını hiçe sayarak ; İzmir çevre ilçe toplu ulaşımının özelleştirilmesi hakkında CHP İzmir İl ve İlçe örgütlerinin diyecek bir sözleri var mıdır ? CHP özelleştirirse sorun yok mu oluyor ?

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Gezi kararına herkes saygı duymak zorunda'
Suudi Arabistan'a hareketi öncesi açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı ...
Akşener: Bu harami düzeni birlikte yıkacağız
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Önce bu birbirimize düşüren siyasetçi ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ...
 
Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na: Kavga tecrübesi yok!
Bahçeli, ‘helalleşme' diyerek yola çıkan Kılıçdaroğlu’nun ‘kavgalaşma’ ...
CHP'li Nalbantoğlu'dan 'dönüşüm' tepkisi: Kooperatif modeline kafaları basmıyor!
Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, İZBETON'un ...
CHP’li Bakan: Yangın sezonu tüm yıla yayılmalı!
Yangın sezonu olarak kabul edilen 1 Mayıs - 1 Kasım tarihlerinin değişmesi ...
 
CHP'li Beko'dan ilaç zamlarına tepki!
Kanser, diyabet, hormon, tüp bebek tedavisi ilaçları ile bazı antibiyotiklerin ...
AK Parti İzmir'de Ramazan buluşmaları sürüyor... Sürekli: Aslan payı sizin!
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi sağlık çalışanlarıyla ...
Kılıçdaroğlu çifti gençleri evinde ağırladı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Damlaya damlaya yok oluyor Damlacık!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva