HABERLER>GÜNCEL
25 Ocak 2021 Pazartesi - 14:13

CHP İzmir'den PTT çalışanlarına destek: 'Sendikal hak engellenemez'

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi, sendikaya üye oldukları iddiası ile İzmir'de işten çıkartılan 16 işçiyi ziyaret ederek basın açıklaması düzenledi. Düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Ekonomik zorlukları düzeltmek ve çalışma koşullarını iyileştirmek için anayasamızın 51’inci maddesinin kendilerine tanıdığı hakkı kullanarak, PTT KARGO SEN ve PTT SEN sendikalarını kuran PTT çalışanlarına karşı yapılan baskı ve işten çıkarmaları şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP İzmir den PTT çalışanlarına destek:  Sendikal hak engellenemez

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'de PTT-Sen'e üye oldukları iddiası ile işten çıkartılan 16 PTT çalışanı, Bayraklı'da bulunan PTT Merkez Müdürlüğü önünde eylemlerine devam ediyor.

Yaklaşık 45 gündür soğuk ve yağmur demeden işlerine geri dönmek için eylemlerini sürdüren işçilere ise bugün Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'den destek geldi.

Bayraklı PTT Merkez Müdürlüğü önünde pankart açan işçileri ziyaret eden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş ve il yöneticileri katıldı. CHP heyeti, işçilere mücadelelerinde “yanınızdayız” mesajı verdi.

Desteklerini eylemciler ile birlikte düzenlediği basın toplantısında ifade eden CHP İl Başkanı Deniz Yücel sendikalaşma hakkına vurgu yaparken şu ifadeleri kullandı:

“Bugün işsizliğin 4 milyonu geçtiği, genç işsizliğin yüzde 25'lerin üzerinde olduğu, milyonlarca EYT linin emeklilik haklarının ellerinden alındığı, kayıt dışı istihdamın yüzde 35'leri geçtiği, asgari ücretin açlık sınırının da altında olduğu güzel ülkemizde, çalışanlarımız, işçi ve emekçi kardeşlerimiz ekonomik zorluklar altında inim inim inliyor.”

"SENDİKAL FAALİYET ENGELLENEMEZ"
Çalışanların sendikaya üye olma hakkının olduğunu ifaden Deniz Yücel, işten çıkarılan işçilerin haklarını alana kadar yanlarında olacaklarını söyledi. Yücel, "Tüm bu olumsuz koşullarda, hayatta kalmak için, evine ekmek götürmek için, içinde bulundukları ekonomik zorlukları düzeltmek ve çalışma koşullarını iyileştirmek için anayasamızın 51’inci maddesinin kendilerine tanıdığı hakkı kullanarak, PTT KARGO SEN ve PTT SEN sendikalarını kuran PTT çalışanlarına karşı yapılan baskı ve işten çıkarmaları şiddetle kınıyor, işten çıkarılan işçilerin yasal ve anayasal haklarını alana kadar yanlarında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Anayasamızın 51'inci maddesine göre çalışanlar, önceden izin almaksızın sendika kurma ve sendikalara serbestçe üye olma hakkına sahiptir. Sendikal faaliyet engellenemez. Sendikal örgütlenmeyi ve sendikal faaliyeti engelleyenler TCK'nın 118'inci maddesine göre altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. İşveren vekillerinin sözlü ve SMS mesajları yoluyla çalışanları baskı altına almaya çalıştığı açıkça görülmektedir. Buna teşebbüs eden kişiler hakkında,  işçilerin yapmış olduğu suç duyurularının da takipçisiyiz." diye konuştu.

İl Başkanı Yücel, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Emeğe her zaman değer verdik ve her şeyin üstünde tuttuk. Emek en yüce değerdir dedik. İşçilerin emekleriyle hayata tutunabilmeleri adına onların her zaman yanlarında olacağız ve bu haksız ve hukuksuzlukları her platformda gündeme taşıyacağız. Dün olduğu gibi bugün de emeğin yanında duracağız. CHP İl başkanlığı olarak Sayın vekilimiz Kani Beko ile Bayraklı ilçe başkanımız Pınar Susmuş ile bugün hak arayışındaki işçilerimizin destekçisiyiz."

BEKO: "DİRENİŞİN YANINDAYIZ"
Deniz Yücel'in ardından açıklamada bulunan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, işçilerin eylemi boyunca yanlarında olacaklarını belirtti. Beko, "Öncelikle PTT Kargo çalışanlarının vermiş olduğu sendikal hak ve özgürlükler mücadelesini sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Anayasanın 51. Maddesi der ki; ‘İşçiler ve çalışanlar kendi özgür iradeleriyle istedikleri sendikaya üye olabilirler. Dolayısıyla kışın ortasında Türkiye genelinde en ağır hizmetlerden biri olan PTT ve kargo hizmetlerinde çalışan bu arkadaşlarımız; ekonomik, demokratik, siyasi ve sosyal haklarını korumak, kollamak ve geliştirmek için PTT-Sen adı altında bir sendika kurdular. Sendikanın kurulmasının ardından işverenler sendika yöneticilerini ve temsilcilerini dolayısıyla 100’e yakın işçi kardeşimizi işten atmıştır Bizim geleneklerimize göre işçileri gerekçesiz olarak işten atmak sosyal bir cinayettir ve aynı zamanda anayasal bir suçtur. Biz kargo ve PTT çalışanlarının direnişini tekrar selamlıyoruz. Bu direnişin yanındayız. Bundan sonra da yan yana omuz omu, işçi kardeşlerimiz işbaşı yapıncaya kadar, sendika toplu iş sözleşmesi yetkisi alana kadar onlarla mücadelemizi devam ettireceğiz" dedi.

SUSMUŞ: "ONLARIN YANINDA OLDUĞUMUZU HER DAİM HİSSETTİRECEĞİZ"
CHP heyeti ile birlikte gelerek işçilere destek veren CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş, “Anayasal haklarını kullanan değerli arkadaşlarımızın sonuna kadar arkasındayız, yanındayız. Bayraklı İlçe Örgütü olarak direnişe başladıkları günden itibaren belli periyotlar halinde gelerek arkadaşlarımıza destek veriyoruz. Bu mücadele haklı bir mücadeledir, emek mücadelesidir.  Bir direniştir. Bu direnişte Cumhuriyet Halk Partisi’nin ‘Emek en yüce değerdir’ sloganıyla her daim yanlarındayız. Bu mücadelelerinin başarıyla sonuçlanması için onların yanında olduğumuzu her daim hissettireceğiz” ifadelerini kullandı.

 
Ege Üniversitesi'nde Aşı Araştırma Merkezi kuruldu
 
Büyükşehir Gölcük Oteli'ne el uzattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Minik oğluna kalp için Balıkesir'den İzmir'e geldiler
Doğuştan kalp hastası 4 yaşındaki oğlunun tedavisi için Balıkesir'den ...
Çavuşoğlu'ndan kaçırılan gemiyle ilgili açıklamalar
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Gemi şu anda limana yanaştı. Gemide güvenlikle ...
Uludağ'da korona partisi: Ne maske ne mesafe!
Bursa Uludağ'da bulunan oteller geçen hafta sonu tatilcilerle dolarken, ...
 
80 yaş ve üzerine aşı bugün başlıyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bilim Kurulumuzun önerisiyle bugün itibarıyla ...
İzmir'de bir mahalle sokak hayvanlarını zehirleyenleri arıyor!
Bornova ilçesinde belli noktalara bırakılan etlerden yiyen sokak hayvanlarının ...
İzmir'deki mafya tipi cinayet 170 gün sonra aydınlandı
İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde aracının önü çalı konularak kesilen 36 yaşındaki ...
 
Aynı binada 3 günde 8 kez yangın çıktı!
Ordu’nun Altınordu ilçesinde 6 katlı binanın boş dairelerinde 3 günde ...
İzmir'de park halindeki 9 kamyonetin aküsü çalındı
İzmir'in Konak ilçesinde, bir firmaya ait park halindeki 9 kamyonetin ...
Kazadan sonra 8 yıl yoğun bakımda kaldı, hayatını kaybetti
Konya'da, 8 yıl önce ailece geçirdikleri kazada yaralanan ve o günden ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva