HABERLER>POLİTİKA
4 Nisan 2018 Çarşamba - 16:10

CHP İzmir'den iki önemli karar! Yönetimde görev değişikliği

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu'nun haftalık olağan toplantısında, partililerin sosyal medya kullanımları ve bireysel söylem yerine, Genel Merkez tarafından belirlenen söylem ve propaganda çalışmalarının kullanılmasına yönelik kararlar  alındı.

CHP İzmir den iki önemli karar! Yönetimde görev değişikliği

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Başkanlığında toplanan CHP İl Yönetim Kurulunun son toplantısında alınan kararlarla, sosyal medya kullanılarak yapılan ve partinin başarısına zarar verebilecek paylaşımların ve farklı söylemlerin yaratacağı kafa karışıklıklarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Alınan karar gereği  partiyi, parti yöneticilerini ve üyeleri kamuoyu önünde kötü gösterecek, küçük düşürecek paylaşımların sahipleri hakkında disiplin mekanizması daha hızlı işletilecek

Alınan kararlara ilişkin açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Türkiye'nin geleceği için hayati seçimlerin yaklaştığı bir dönemde birlik içinde, ortak hareket etmenin ve söylem birliğinin başarı için olmazsa olmazları olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Demokrasi partimizin asla ödün vermeyeceği ilkelerimizin başında geliyor. Herkes hemfikirdir ki, parti içi demokrasinin işletildiği tek siyasi kurum CHP'dir. Demokrasiyi istemek ve yaşatmak kadar, demokratik haklarımızı kullanırken de dikkatli olmalıyız. Bu hakkımızı kullanırken partimize istemeden de olsa zarar verebiliyor, partimizi veya yöneticilerimizi kamuoyu önünde tartışılır hale getirebiliyoruz. İşte tüm bu istenmeyen ve iktidar hedefiyle 2019'a kilitlenmişken emeklerimizi boşa çıkarabilecek durumlara karşı kararlar aldık. İl başkanlığı olarak hem partimizi, hem parti yöneticilerimizi hem de  milletvekillerimizi ve belediye başkanlarımızı korumak görevlerimiz arasında.  Ben inanıyorum ki, tüm üyelerimiz zaten hedefimizin farkında ve o hassasiyetle davranacaklardır. Ama olur da istenmeyen bir durumla karşılaşırsak diye de, önlemlerimizi aldık. Artık özellikle sosyal medya ve basın üzerinden partimizi veya partililerimizi zor durumda bırakacak ve seçmen nezdinde partimize zarar verebilecek konularda önce uyarı, ardından da disiplin işlemini hızlı bir şekilde işleteceğiz. Yine, söylem birliğimize uymayan, Genel Merkezimizin ve örgütümüzün belirlediği  söylem ve propaganda çalışmalarına zarar verecek ,hareket ve söylemlerle ilgili de uyarı ve disiplin yolunu izleyeceğiz.  Yönetim Kurulumuzun bu konularla ilgili aldığı iki kararı da ilçe başkanlıklarımıza bildirdik ve bu konuda hassasiyetle davranmalarını istedik. Kararlarımızı Genel Merkezimiz, Yüksel Disiplin Kurulu, Parti Meclisi, Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarımıza da bildireceğiz.

BASIN VE SOSYAL MEDYA KARARI
CHP İzmir İl Yönetim Kurulunun 3 Nisan 2018 Salı günü yaptığı kurul toplantısında, Sosyal Medya ve Basın'ın kullanımı ile Söylem ve Propaganda Birliğine ilişkin aldığı kararlarda özetle şunlar yer aldı:

Demokrasiyi, insan haklarını ve özgürlüklerini, hukukun üstünlüğünü, laikliği, çoğunlukçu ve katılımcı demokrasiyi savunan Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri için siyasal yaşamda yer almak onurlu bir toplum hizmetidir. Hepimizin ortak mücadelesi temel hak ve özürlüklerin güvence altında olduğu, daha özgür, daha demokratik, sosyal eşitlik ve adaletin sağlandığı, tüm yurttaşlarımızın daha mutlu ve huzurlu yaşadığı bir Türkiye kurmaktır. Ancak bu onurlu ve erdemli mücadele sürdürülürken zaman zaman parti içi meselelerin kamuoyu önünde tartışıldığını, sosyal medyanın ve basının yanlış kullanıldığı, üyelerimiz, hatta partimizi temsil eden kişilerce, genel başkanımızın, belediye başkanlarımızın, örgüt başkanlarımızın ve yöneticilerimizin basın, sosyal medya vb. mecralarda eleştirildiği, kamuoyu önünde tartışıldığı ve tartıştırıldığı gözlemlenmiştir. Bu durum Cumhuriyetin, demokrasinin, özgürlüklerin korunarak Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş ilkelerine ve fabrika ayarlarına geri dönmesi yolunda verdiğimiz mücadeleye zarar vermektedir. Önümüzde Türk Milleti için hayati öneme haiz üç kritik seçim olduğunu düşünerek, Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm kadrolarımızla ve  örgütlerimizle sadece dış mücadeleye odaklanmak zorundayız. Her kim olursa olsun, Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olduğu andan itibaren parti tüzüğüne ve disiplin kurallarına uymakla mükelleftir. Bundan kimse muaf değildir. Bu nedenle CHP İzmir İl Örgütü olarak tüm üyelerimizin bu hususa riayet etmelerinin sağlanması, sosyal medyada partimizi, Genel Başkanımızı, PM ve YDK üyelerimizi, vekillerimizi, belediye başkanlarımızı, örgüt başkanlarımızı, yöneticilerimizi ve üyelerimizi yıpratacak mahiyette paylaşım yapılmaması, basında ve kamuoyunda partimizin ve yetkililerinin tartışılmaması ve tartıştırılmaması konusunda gerekli her türlü tedbirin/önlemin İlçe Başkanlıklarınca alınması, bu hususlara uymayan üyelerin öncelikle uyarılması, olmadığı takdirde disiplin sürecinin başlatılması hususunda gereğinin yapılmasına oybirliği ile karar verilmiştir.

SÖYLEM BİRLİĞİ VE ORTAK PROPAGANDA KARARI
2019'da iktidar hedefiyle, Cumhuriyet Halk Partisi  olarak vermiş olduğumuz onurlu mücadeleyi ülke genelindeki tüm örgütlerimizle sürdürmekteyiz. Ancak bu mücadele sürdürülürken zaman zaman Genel Başkanımızın, Genel başkan yardımcılarımızın ve parti sözcülerimizin söylemleri ile çelişen söylemlerde bulunulduğu, söylem ve propaganda konusunda bireysel hareket edildiği, bu durumun kamuoyu ve seçmen nezdinde partimizin kurumsal kimliğini ve güvenilirliğini zedelediği gözlemlenmiştir. önümüzde Türk Milleti için hayati öneme haiz üç kritik seçim olması karşısında, Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri olarak seçimlere hazırlandığımız bir süreçte, halka ve seçmene ulaşırken tüm kadrolarımızın ve örgütümüzün aynı dili kullanması, yapılacak propaganda ve çalışmalarda, söylem birliği olması gerekmektedir. Bu nedenle CHP İzmir İl Örgütü olarak tüm üyelerimizin bu hususa riayet etmelerinin sağlanması, Genel başkanımızın, Genel başkan yardımcılarımızın ve parti sözcülerinin açıklamalarının takip edilerek, parti politikalarıyla, Genel başkanımızın ve partimizi temsil eden yetkili kişi ve kurulların açıklamalarıyla çelişen açıklama yapılmaması, propaganda ve seçim çalışmalarında bu konuya özen gösterilmesi  konusunda gerekli her türlü tedbirin/önlemin İlçe Başkanlıklarınca alınması hususunda gereğinin yapılması oybirliği ile karar verilmiştir.

YÖNETİMDE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ 
CHP İzmir İl Yönetim Kurulunda  bir de görev değişikliği kararı alındı. Yönetim kurulu üyesi Mert Can Malkoç Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyeliğine getirilirken, Malkoç'tan boşalan Kültür ve Sanat işlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu üyeliğine de, İl Yönetim Kurul üyesi Özkan Tice getirildi.

 
Avcılar Caddebostan, İzmir’in kimliğini değiştirecek
 
CHP’li Bakan'dan Meclis'te ‘Çukur’lu gönderme!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bornovalı Üye 4 Nisan 2018 Çarşamba 18:30

Söylem birliği ve ortak propaganda konusunda il başkanlığının kararı çok doğru.Üye,vekil,belediye başkanı,meclis üyesi,yetkili kurul üyesi ayrımı yapılmadan disiplin yönetmeliği hükümleri uygulanmalıdır.Her kafadan ses çıkması önlemelidir.Parti içi demokrasi disiplinsizlik değildir...

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Liderlerin üçlü Suriye Zirvesi sona erdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı ...
Ümit YALDIZ yazdı... Nash dengesi ve Aziz Kocaoğlu!
Nash dengesi ve Aziz Kocaoğlu!
Hükümetten flaş vize serbestisi açıklaması
AB Bakanı Çelik, vize serbestisi konusunda bir AB heyetinin bu ay Türkiye'ye ...
 
CHP'li Sertel, İzmir'deki o hastaneyi sordu: 2 yıldır neden çivi çakılmadı?
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın yanıtlaması ...
Kılıçdaroğlu'ndan otostop çeken gençlere jest
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, otostop çeken 4 ODTÜ öğrencisini makam ...
Başbakan Yıldırım'dan Yunanistan'a gönderme
Başbakan Yıldırım, Yurtdışı Eğitim Programı için düzenlenen etkinlikte ...
 
CHP'li kadınlardan Çeşme'de iki imza kampanyası birden
Çeşme ilçesinde, CHP İlçe Kadın Kolları tarafından, şeker fabrikalarının ...
MHP İzmir'den Türkeş'in vefatının yıl dönümü için mesaj
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Necat Karataş, Alparslan Türkeş’in ...
CHP'de 3 büyük il için kimler konuşuluyor?
CHP'de yerel seçimlere bir yıldan az süre kala belediye başkan aday adaylarının ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva