HABERLER>POLİTİKA
7 Ocak 2024 Pazar - 14:16

CHP İzmir’den ‘Emiralem’ isyanı: Sandık kurulunca saltanatları son bulacak!

Emiralem’de Menemen Belediyesi tarafından gerçekleştirilen satışlar için düzenlenen yürüyüşte konuşan CHP Menemen İlçe Başkanı Hüseyin Özbey,  “Menemen, bu zihniyete ve savurganlığa elbette dur diyecek.  Menemen ayakta, biz ayaktayız! Hep birlikte gün sayıyoruz… O sandık kurulduğunda, sattıkları her bir karışın hesabı sorulacak! O sandık kurulduğunda, saltanatları, oyunları son bulacak” ifadelerini kullandı.

CHP İzmir’den ‘Emiralem’ isyanı: Sandık kurulunca saltanatları son bulacak!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Menemen’de belediye başkanlığının Cumhuriyet Halk Partisi’nden AK Partili Aydın Pehlivan’a geçmesinin ardından yapılan satışlar ilçede tartışmalara neden olmuştu.

Daha önce Seyrek’te yapılan satışlar için sık sık tepkilerin yükseldiği Menemen'de, Cumhuriyet Halk Partisi örgütü bu kez Emiralem'de yapılmak istenen  arsa nitelikli 2 bin 179 metrekare ile 51 bin 898 metrekare arasında değişen taşınmazların satış listesine konulmasına tepki gösterdi.

Emiralem’de düzenlenen tepki yürüyüşüne, eylemi düzenleyen CHP Menemen İlçe Başkanı Hüseyin Özbey’in yanı sıra; CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir eski milletvekilleri ve Büyükşehir belediye başkan aday adayları Tacettin Bayır, Atila Sertel ve Musa Çam da katıldı.



ÖZBEY: MENEMEN’İ SATARAK YANDAŞLARINI ZENGİNLEŞTİRİYORLAR
Seyrek’in ardından Emirlalem’in de satılmak istendiğini belirterek sözlerine başlayan CHP Menemen İlçe Başkanı Hüseyin Özbey, “Menemen’de halk iradesini, sizlerin iradesini gasp ederek koltuğa oturan AKP’li yöneticiler, Seyrek'i parsel parsel sattıkları yetmezmiş gibi şimdi gözlerini Emiralem arazilerine diktiler.  Seyrek'te 1,5 milyon, Maltepe'de 1,5 milyon metrekare olmak üzere 3 milyon metrekare arazimiz yangından mal kaçırır gibi ederinin kat be kat altında satıldı. Seyrek ve Maltepe'den sonra AKP’li Aydın Pehlivan, bu kez Emiralem’de konut imarlı 169 bin 142 metrekare arsamızı daha satmaya kalkışıyor!  Menemen’in mallarından elde edilen gelirlerle sözde borç ödediğini, hizmet yaptığını iddia eden AKP’li yöneticiler, yüksek maliyetli şovlar peşinde koşarak kamuyu zarara uğratan hamleler yapmaktan geri durmuyor.  31 Mart 2024 yerel seçimlere az bir zaman kala kaybedeceğini anlayan AKP; giderayak Menemen'i satarak yandaşlarını zenginleştiriyor.  Menemen’in mallarını yok pahasına ve belli bir kesime rant sağlamak uğruna satmanıza müsade etmiyoruz, etmeyeceğiz!” ifadeleri kullandı.

SATA SATA DOYMADINIZ!
Satılanların kalem kalem açıklanması gerektiğini belirten Özbey, “Soruyoruz! Sata sata doymadınız… Bugüne kadar sattıklarınızla ne yaptınız? Kalem kalem açıklayın? Seyrek'i borç ödeyeceğiz diye satışa çıkardınız? Ne kadar borç ödediniz? Menemen’e kaç ağaç diktiniz? Hangi taşın üstüne taş koydunuz? Nereye ne harcadınız? Açıklayın… Vatandaş ay sonunu getiremezken Menemen'e yapılması planlanan 3 adet TAK için daha kaç arazimizi satacaksınız? Menemen'i 'aydınlattık' diyerek yol kenarlarına yaptığınız ışıklandırmalar için kaç arazimizi sattınız? Açıklayınız! Sattıklarınızla kaç okul, kaç kreş, kaç yol, kaç spor sahası, bakım evi, kaç pazar yeri yapılırdı; hiç hesapladınız mı? Soruyoruz... Menemen’in malını satarak elde ettiğiniz paraları havaya savururken vicdanınız hiç mi sızlamıyor? Menemenliler, bunu görmez mi sanıyorsunuz? Size oy verir mi sanıyorsunuz?” diye konuştu.

HER BİR KARIŞIN HESABI SORULACAK
31 Mart seçimlerine dikkat çeken Özbey, “AKP’li Menemen Belediye Başkan Vekili Pehlivan, halktan almadığı yetkiyi, halkı yok sayarak, hukuku yok sayarak pervasızca kullanıyor… Halkın parasını; dudak uçuklatan bir savurganlıkla kendi reklamını yapmak için kullanıyor… Menemen; bu zihniyete ve savurganlığa elbette dur diyecek.  Menemen ayakta, biz ayaktayız! Hep birlikte gün sayıyoruz… O sandık kurulduğunda; sattıkları her bir karışın hesabı sorulacak! O sandık kurulduğunda; saltanatları, oyunları son bulacak!” dedi.

ASLANOĞLU: HERKESİ BÜYÜK MİTİNGE DAVET EDİYORUM
Açıklamalarda bulunan İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ise, “Hem Emiralem’li hem de Menemenli vatandaşlarımız 14 Ocak’ta Ankara Tandoğan’da gerçekleştirilecek büyük mitingimize davet ediyorum. Anayasamıza, ekmeğimize, burada satılan arazilerimize sahip çıkacağımız büyük mitinge davet ediyoruz. Hep birlikte on binlerce, yüz binlerce arkadaşımızla birlikte Ankara’da olacağız” dedi.

 

 
Japonya’da depremde can kaybı 128’e yükseldi
 
Erkek dehşeti... 7 aylık hamile eşini satırla öldürdü!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
şenol istifaaaaa 7 Ocak 2024 Pazar 18:41

chp izmir il başkanının büyükşehirle ortak ÖRNEKKÖYDEKİ İŞAAT lardan neden bahsetmiyorsunuz ...

Yorumu oyla      4      1  
kasetçiler 7 Ocak 2024 Pazar 18:40

menemen menemen olalı ilk defa hizmet gördü kazanamayacağınızı anladığınızda hemen yalana baş vurun

Yorumu oyla      4      1  
chp kapatılsın 7 Ocak 2024 Pazar 18:38

serdar döneminde yapılan yolsuzluklarda neden sesiniz çıkmadı ayıp

Yorumu oyla      4      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aday Adayı Temiz muhtarlarla bir araya geldi: Karar almada etkili olacaklar!
Yaklaşan yerel seçimlerle birlikte çalışmalarına devam eden CHP Bornova ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan 26 ilin adayını açıklayacak
AK Parti'de yerel seçim hazırlıkları devam ediyor. Gözler, başta İstanbul ...
Aday Adayı Atila'dan kentsel dönüşüm mesajı: Yerinde dönüşüm yapacağız!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, doğup büyüdüğü ...
 
Bakan Güler Sarıkamış şehitlerini andı
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sarıkamış Harekatı'nın 109. yılı dolayısıyla ...
Aday Adayı Kaykaç'tan şehir stadı açıklaması: İştir kişinin ayinesi lafa bakılmaz!
AK Parti Karaburun Belediye Başkan Aday Adayı Eyüp Kaykaç,  kaymakamlığı ...
AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Haliç Kongre Merkezi'nde açıklayacağı ...
 
Bakan Özhaseki: Devletin şefkatli eli depremzedenin üzerinde
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Her bir ...
Nureddin Nebati: Allah belanızı versin
Eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medyada kendisi hakkında ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Blinken görüştü
ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye ve Yunanistan'ı da kapsayan Orta ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kent Üzerine: İzmir için yeni ufuklar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Konserve bamyadan zehirlendi suikast zannetti!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ah Alaçatı vah Alaçatı!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva