HABERLER>POLİTİKA
23 Nisan 2022 Cumartesi - 14:53

CHP İzmir'den 'alternatif' 23 Nisan töreni

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için CHP İzmir tarafından düzenlenen 'alternatif' törende, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP'li milletvekilleri çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CHP İzmir den  alternatif  23 Nisan töreni

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Bu yıl 102'ncisi kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetim geniş kapsamlı çelenk koyma töreni düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene ev sahibi CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Kani Beko, Özcan Purçu ve Atila Sertel, CHP Parti Meclisi Üyesi Devrim Barış Çelik, İlçe Belediye Başkanları, CHP İzmir İl Yönetimi, CHP ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

YÜCEL: GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEME GEÇİŞLE BİRLİKTE
Konuşmasında geleceğe bırakılacak en önemli şeyin güçlendirilmiş parlementer sistem olduğunu belirten CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğuna ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçişle birlikte, bu iradenin saraydan alınarak, tekrar gerçek sahibine, yani millete verileceğine olan güçlü inancımızla, bir kez daha Atamızın huzurundayız. Bugün; cumhuriyetimizin kurucu iradesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışını ve tüm dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayram olan çocuk bayramımızı bir arada kutluyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, vatanın kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin ve Partimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara ve gelecek nesillere armağan edilmiştir. Bu armağan Türkiye Büyük Millet Meclisinin ülkemize ve milletimize karşı bitmeyen sorumluluğunun simgesidir.  Dolayısıyla, çocuklarımıza bırakacağımız en değerli miras,milli iradenin tam temsilinin sağlandığı bir parlamenter sistem ve demokrasiyle taçlandırılmış cumhuriyettir" dedi.

GÜCÜ TEK BİR KİŞİNİN KULLANMASINA İMKAN VEREN BAŞKANLIK SİSTEMİ
Günümüzdeki yönetim sistemine eleştirilen getirerek sözlerine devam eden Yücel, "Teşkilatı Esasiye Kanunu – 20 Ocak 1921 tarihli ve 85 sayılı Kanun - Yani 1921 Anayasası şöyle başlıyor.  “Hakimiyet bilakaydü şart milletindir. İdare usulü halkın mukadderatını bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına müstenittir.” Yani “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Yönetim şekli halkın kendi kaderini, kendi geleceğini bizzat ve bilfiil belirlemesi esasına dayalıdır.” 29 Ekim 1923’de Cumhuriyetin ilanıyla “Hükümetin şekli Cumhuriyettir” ibaresi Anayasa’ya eklenmiştir. 1924 Anayasasında ise yürütme yetkisinin Cumhurbaşkanı ve onun belirleyeceği bir bakanlar kurulu eliyle kullanılacağı hükmü getirilmiş ve 61 Anayasasıyla kuvvetler ayrılığı kesin ve keskin bir şekilde hayata geçmiştir.  1921 anayasası kurucu bir anayasadır.  Olağanüstü koşullarda hayata geçmiş,  Meclis olağanüstü yetkilerle donatılmış, Türk Milletinin bağımsızlık savaşını yönetmiş, Sevr ihanetine ortak olmamış, onu yok saymış, Ve bağımsızlık savaşını hem askeri, hem de Cumhuriyetin ilanı ve Lozan anlaşması gibi siyasi başarılarla taçlandırmıştır. Başta da söyledik. Olağanüstü koşullarda hayata geçmiş, olağanüstü yetkilerle donatılmış. Peki günümüz koşullarında doğru olan ne? Kuvvetler ayrılığı Ve güçlendirilmiş parlamenter sistem.  Zira bugün yaşadığımız bütün sorunların kaynağı, her türlü yetkiyi ve gücü tek bir kişinin kullanmasına imkan veren başkanlık sistemi" diye konuştu.

EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR DİYORUZ
"Dolar olmuş 15 lira, Mazot olmuş 22 lira, Kıyma olmuş 100 lira, Domates olmuş 25 lira, İnsanlar elektrik faturalarını, doğalgaz faturalarını ödeyemez hale gelmiş.  Millet açlıktan, yoksulluktan, işsizlikten kıvranırken, eşe dosta 3’er 4’er maaş bağlayan, yandaş firmaların yüz milyonlarca lira vergi borcunu silen, geçiş garantili otoyol ve köprülerle çocuklarımızın geleceğini ipotek altına alan bir siyasi iktidar.  İşte bu adaletsiz, liyakatsiz ve basiretsiz yönetimin ve düzenin tek sorumlusu tek adam yönetimi.   İşte bu yüzden biz; Tek adam yönetimine, her şeyi ben bilirim anlayışına, saray ve saltanat meraklılarının iktidarına karşı Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyoruz. Milli mücadele yıllarında, başta Mustafa Kemal Atatürk gibi bu ülkenin ve çocuklarımızın geleceği için kendi canlarını hiçe sayanlar olduğu gibi; kendi saltanatını, kendi çıkarını, kendi geleceğini, milletin çıkarlarından ve geleceğinden üstün tutan hainler, yabancı işbirlikçileri peydahlanmıştır.  O hainlere en büyük cevap, 23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi olmuştur.  Bu ülkede cumhuriyeti zayıflatmak, kuruluş ilkelerini unutturmak, saltanatı ve diktayı hakim kılmak isteyen her şer odağınınhedefinde egemenliğimiz ve Gazi meclisimiz olmuştur.  15 Temmuz’da hain terör örgütünün hedefi yine Gazi meclisimiz olmuştur.  Şu anda ülkeyi yöneten, en hafif tabiriyle “Basiretsiz” siyasi anlayışın; şanlı, kahraman ordumuza ve Türk Silahlı Kuvvetlerine bir bir yerleştirdiği hainler Gazi meclisimizi bombalamaktan çekinmemişlerdir.  Ancak bu hayale kapılan tüm gafillerin olduğu gibi onların da sonu hüsran olmuş, eninde sonunda kazanan milli irade ve “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” düsturu olmuştur.  Bugünden itibaren de, değil 100 yıl, 1000 yıl da geçse, kazanan milli irade ve cumhuriyet olacaktır.Bunun teminatıda bugün bayramlarını kutladığımız çocuklarımızdır."

SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU ÖNDERLİĞİNDE
"Kıymetli İzmirliler, Kıymetli Cumhuriyet Halk Partililer ve Sevgili Çocuklar; Bu bayram çocuklarımızın mutlu olacağı kutlamaların yapılacağı, milletimizin iradesini temsil eden meclisimiz adına, güçlü duyguların yaşanacağı bir bayramdır.  Onun içindir ki, memlekette milyonlarca çocuğun bulunduğu hanelerin elektriğini kestirenlerin,  Yönetecek yoksul bir seçmen kitlesi hedeflerken, memlekete tarihin en ağır ekonomik buhranını yaşatanların,  Kendi saltanatları uğruna vatandaşı zam, zulüm ve adaletsizlikle yalnız bırakanların adını daha fazla anmak istemiyorum. Ama şunu hepinizin şahitliğinde, bu özel günde ifade etmek isterim; Milleti hiçe sayan, çocuklarımızın geleceğini faiz lobilerine elleriyle teslim eden, saltanat uğruna memleketin mallarını haraç mezat satan, bu ülkenin milli birliğinin ve bütünlüğünün yapı harcı olan Kuvayı milliye ruhuna ihanet içinde olanların devri artık geçti.  Artık halkının derdini dert edinen, “hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, karanlıkta kalmayacak” diyen, milli eğitimden yargı sistemine kadar, 20 yıllık ağır tahribata son verecek olan bir anlayışın zamanıdır. Artık çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın, emeklilerimizin ve çiftçilerimizin zamanıdır. İnsanlarımızın markete girmekten korkar olduğu, her zamdan sonra iktidarın sadece nutuk attığı, asgari ücretlinin ve emeklilerin eti, yumurtayı, meyveyi unuttuğu günleri sona erdirme zamanıdır. Artık Genel Başkanımız Sayın kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde bu ülkeye huzuru, barışı, refahı ve adaleti getirme zamanıdır."

YAŞASIN 23 NİSAN!
"Anlayacağınız, artık saraylıların devri değil, Milletin devridir.  Millet refahı, kalkınmayı, eşitliği, özgürlüğü ve adaleti çoktan hak etti. Çocuklarımız daha özgür, daha mutlu,daha neşeli olacakları ve gelecek kaygıları olmadan yaşayacakları bir Türkiye’yi çoktan hak etti. Bu 23 Nisan’da tüm çocuklarımıza ve halkımıza sözümüzdür!Beklenen ve özlenen Türkiye’yi hep beraber inşa edeceğiz. Bu yolda ihtiyacımız olan enerjiyi çocuklarımızın ışık saçan gözlerinden ve cumhuriyet sevgisiyle dolu kalplerinden, Milletimizin bize ve güzel yarınlara olan inancından alıyoruz. Sözlerime, tüm dünya çocuklarına bugünü armağan eden ebedi liderimiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle son vermek isterim; “Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.” Başta Büyük Atatürk olmak üzere, Milli Mücadelede ve vatan savunmasında şehit düşmüş tüm kahramanlarımızı, meclisimizin ilk kurucularını ve görev almış ama bugün aramızda bulunmayan tüm mebuslarını rahmet ve minnetle anıyorum. Atatürk sevgisi ve cumhuriyet ışığıyla büyüyen tüm çocuklarımızın ve tüm vatandaşlarımızın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını canı gönülden kutluyorum. Bayramınız kutlu olsun, Yaşasın 23 Nisan" ifadelerini kullandı.

SOYER: CANLA BAŞLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Kürsüye gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, "Bugün milletimizin büyük ve hür meclisinin kuruluşunun 102'nci yıldönümü. TBMM emperyalizme karşı en büyük mücadelelerin sonunda kurulmuş bir meclistir. Bu topraklarda yaşayan herkesin eşit yurttaşlık talebi ile şekillenmiştir. Bu meclisi yaratmak, milletin kayıtsız şartsız egemenliğini yaşatmaktır. Ülkemiz büyük bir yönetim sıkıntısı yaşamaktadır. Genel Başkanımızın liderliğinde partimizin dostları ile birlikte yürüttüğü mücadele bu nedenle büyük önem taşıyor. Bizim mücadelemiz ülkemizin içine düştüğü durumdan kurtulma mücadelesidir. Çocuklarımız bu memleketten umudunu keser gözlerindeki ışık sönerse ülkemizdeki ışıkta söner. Çocuklarımıza bırakacağımız en önemli miras demokratik, özgür ve adil bir ülkedir. Bunun için canla başla çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmalarını ardından ise CHP İzmir Milletvekilleri ve PM üyesi kürsüye çıkarak katılımcılara kısa konuşmalar gerçekleştirdi.

SERTEL: ÜLKEMİZDE HEP BİRLİKTE OMUZ OMUZ
İlk olarak konuşan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, "Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği şanlı bayrağımızın dalgalandığı ülkemizde hep birlikte omuz omuz, insan haklarını, bağımsız ve tarafsız bütün yurdumuzu kucaklayan Cumhurbaşkanını mutlaka seçeceğiz ve halk kazanacak" diye konuştu.

BEKO: SİYASİ PARTİNİZ NE OLURSA OLSUN LİDERİNİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK OLSUN
Kani Beko ise parti ayrımının öneminin olmadığın vurgularken, "Siz de biliyorsunuz ki bu vatan kurulduğu dönemlerde bağımsız, demokratik bir hukuk devletiydi. Ancak mevcut siyasi iktidar cumhuriyet ile boğuştu ve maalesef devletimize ve Cumhuriyetimize çok büyük zararlar verdi. Siyasi partiniz ne olursa olsun lideriniz Mustafa Kemal Atatürk olsun" dedi

BAYIR: DİLEĞİMİZ İLK GENEL SEÇİMLERDE…
Tacettin Bayır ise parlamenter sisteme dikkat çekerken, "Parlamento kurulduğunda güçlü ve halkın seçtiği bir parlamento ile başlamıştık ancak bugün o noktada değiliz. Bugün saraydan talimat ile yönetilen parlamento haline geldik. Dileğimiz ilk genel seçimlerde güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek olacaktır" ifadelerini kullandı.

PURÇU: HEDEFİMİZE AZ KALDI
Kürsüye gelen Özcan Purçu ise ilk genel seçimlerde iktidar olacaklarını belirtirken, "İzmir farklı ve örnek bir şehir. İzmir milli mücadelenin kahramanı bir şehir. Mustafa Kemal Atatürk'ün en önemli bayramlarından bir tanesi bugün. Milli egemenliğin halka verildiği bir gün. Bugünü Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden giderek her gün, her ay, her yıl yaşayacağız. Tüm dünyanın gözü bu güzel ülkemizde. Biz mücadeleyi hiçbir zaman bırakmadık. Bu kötü günleri bize yaşatan iktidardan kurtulmak için gece gündüz köy köy dolaşıyoruz. Hedefimize az kaldı, ilk seçimlerde iktidarız" diye konuştu.

ÇELİK: CUMHURİYETİMİZİ DEMOKRASİ İLE TAÇLANDIRACAĞIMIZ SON 1 YIL
PM Üyesi Devrim Barış Çelik ise, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara hediye ettiği bu bayram ile milli mücadelenin başladığı kabul edilen günlerden bir tanesi. Ben de CHP'nin yöneticisi olarak aranızda bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracak son 1 yıl… Çalışmalarımızı azim ile sürdürüyoruz" dedi.

 
Soyer'den 23 Nisan mesajı: Mirasa layık olmaya çalışıyoruz
 
Konak'tan 23 Nisan’a özel açılış
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 23 Nisan 2022 Cumartesi 18:16

Chp artık kurucusu Atatürk’ün bayramlarından rahatsız batının hep si oldu onlar gibi alternatifler üretiyor yakında eş başkanlığa geçerler çok yazık partimizin düştüğü duruma bak

Yorumu oyla      2      3  
tuba 23 Nisan 2022 Cumartesi 17:04

parlamenter sisteme gecerek nasıl sorunlar cozulecek anlatın

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MP'li Oğuz: 23 Nisan'ın tekrar coşkuyla kutlanması için...
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan ...
CHP'li Purçu: Çocuklar için mücadelemiz sürecek!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk ...
Ender ALDANMAZ yazdı... Bir avuç dolar!
Ender ALDANMAZ yazdı... Bir avuç dolar!
 
Sürekli: Savaşırken meclis kuran başka bir millet yok!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan ...
Bakan Akar: Teröristler yoğun zayiat verdi
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında faaliyetlerimiz ...
CHP'li Sertel'den flaş iddia: Başkanlar kendi arkadaşlarını vekil yapmak istiyor!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de sık sık gündeme gelen parti içi çatışmalar ...
 
MHP İzmir iftarda buluştu
İftar yemeğinde bir araya gelen Milliyetçi Hareket Partisi İzmir'de konuşmacılar birbirinden ...
Soyer'den Lider'e sürpriz ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ankara'ya giderek Cumhuriyet ...
CHP İzmir'de yönetim toplandı: 23 Nisan programı netleşti
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu, CHP İzmir İl Başkanı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva