HABERLER>POLİTİKA
12 Ekim 2020 Pazartesi - 15:56

CHP İzmir’de ilçeler buluştu: Başkanlara 5 maddelik görev!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında zirvbedede buluştu. Zirvede ilçe başkanlarının görevlerine yönelik 5 madde yayınlandı. Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirilen toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Yücel’in hedefin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ vardı.

CHP İzmir’de ilçeler buluştu: Başkanlara 5 maddelik görev!

Oktay GÜÇTEKİN/ EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partisinin ilçe başkanları ile Tarihi Havagazı Fabrikası'nda bir araya geldi. Birçok ilçe başkanının katıldığını toplantıda CHP İzmir İl Yöneticileri de katıldı.

Bugün gerçekleştirilen toplantıda 2-3 Ekim tarihlerinde Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı, Seyit Torun ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke'nin katılımları ile İzmir'de gerçekleştirilen 'Arama Çalıştayı' sonrası geçtiğimiz günlerde ilçe başkanlarına gönderilen 5 madde üzerinde yoğunlaşıldı.

Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Toplantı ile ilgili bilgiler veren Yücel ayrıca Hamza Dağ'ın 'Kültürpark millet bahçesi yapılsın' söylemlerini ve orman yangınlarında Cumhuriyet Halk Partisi'nin üstü kapalı bir şekilde eleştirilmesi hakkında konuştu.

ABUK SABUK ŞEYLER SÖYLÜYORLAR
Cumhuriyet Halk Partisi'nin Hatay ve bazı illerde gerçekleşen orman yangınları üzerinden CHP'nin üstü kapalı bir şekilde eleştirilmesine tepki gösteren Yücel, söylenenlerin kıymetinin ve değerinin kendileri için olmadığını söyledi. Yücel  "Bunu söyleyen arkadaşlarımın konuşacak başka bir şeyi olmadığı için abuk sabuk şeyler söylüyorlar. CHP'nin çevreciliğini de milliyetçiliğini de kim sorgulayamaz. Cumhuriyet Halk Partisi bu devletin bu Cumhuriyetin kurucu partisidir. Dolayısıyla kasıtlı ve bilinçli olarak  bir takım terör örgütleri ile bir araya getirmeye çalışanlar bundan bir şey elde edemezler. Kendi ittifak ortaklarının geçmişte bu terör örgütleriyle nasıl işbirliği yaptığını, nasıl yol yürüdüğünü açıp gazete arşivlerinden görebilirler. Söyledikleri şeyin kıymeti ve değeri yok bizim için" dedi.

GÜZEL BİR TOPLANTI OLDU
Gerçekleştirilen toplantı ile ilgili bilgi veren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, rutin bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi. Yücel "Rutin bir toplantı yaptık. Arama Çalıştayı’mızdan sonra yaptığımız ilk toplantı. İl yönetim kurulu üyelerimiz de katıldı toplantıya. Toplantıda çalıştayda gündeme gelen konuları irdeledik. Önümüzdeki günlerde örgütün çalışmalarını hızlandırmak için bir takım kararlar almıştık. Bunu ilçe başkanlarına deklare etmiştik. Bu konuları biraz daha ayrıntılı görüşüp fikir alışverişinde bulunduk. Bu konular; mahalle sorumlularının üye sayısı olan yerlerde seçimle olacak şekilde belirlenmesi,  seçim taramasının yapılması, bütün ilçelerimizde CHP üyelerine birebir ulaşarak partinin çalışmalarına aktif katılmalarının sağlanması, partiye yeni üyelerin kazandırılması, nitelikli ve genç üye kazandırılması gibi birtakım ana başlıklar altında ilçe başkanlarımızla toplantımızı gerçekleştirdik. Oldukça verimli ve güzel bir toplantı oldu" ifadelerini kullandı.

DAĞ’A YANIT: İZMİRLİ BUNU HAKARET KABUL EDER
AK Partili Hamza Dağ'ın 'Kültürpark, Millet Bahçesi olsun' söylemlerini eleştiren Deniz Yücel, Dağ'ın açıklamalarını yadırgadığını söyledi. Yücel  "Ülkenin hiçbir sorunu, ekonomik kriz, yoksulluk yokmuş gibi dolar ve Euro alıp başını gitmiyormuş gibi bunun gibi gündemde olmayan konuları ortaya atmak gibi bir alışkanlığı var AKP’li yöneticilerin. Ağızlarını her açtıklarından halkın gündemi, ihtiyacı ve sorunu olmayan konularda birtakım açıklamalar yapıyorlar. Biz istiyoruz ki halkın ihtiyaçları, sorunları ve dertleri neyse buna kafa yorsunlar. Çünkü iktidar olmak böyle bir şey... İktidar demek erk, icraat, yaptırım ve çözüm üretmek demek. Ama yapılan açıklamalara baktığımızda kimi yapay gündem yaratmaya kimi halkın sorunlarını unutturmaya kimi de ülkenin gerçek sorunlarını unutturmaya yönelik birtakım açıklamalar olduğunu görüyoruz. Açıkçası ben Sayın Hamza Dağ’ın bu açıklamasını yadırgadım. Çünkü İzmir Fuarı ve Kültürpark tarihi ve kültürüyle birlikte İzmir’in geçmişiyle özdeşleşmiştir. Yeşil alanıyla, sanat ve tiyatro gibi kültürel etkinlilerle özdeşleşmiş, gerçekten İzmir yaşantısını yansıtan ve İzmirlilerin ihtiyaç duyduğu bir alan. Fuar’ın taşınmasından dolayı Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark’ı yenileme çalışmaları var. Sayın Aziz Kocaoğlu’nun döneminde başlayan bu çalışmalar İzmirlilerin ihtiyaçlarına, yeşil alanların artırılmasına, her anlamda 7/24 yaşayan bir Kültürpark oluşturulması konusunda çalışmalar var. İzmirlilere buranın millet bahçesi olmasını istiyor musunuz diye sorsanız İzmirliler bunu hakaret olarak algılarlar. Benzer alanlarda millet bahçesi yapmaya yönelik çalışmalarda yandaş firma ve müteahhitlere ihalelerin verildiği ve yandaşların zenginleştirildiği örnekler var. Ancak İzmirliler buna izin vermez" diye konuştu.

ERKEN SEÇİME HAZIRIZ
Türkiye gündeminde olan erken seçim söylentileri üzerine konuşan Deniz Yücel; "Bir gerçek var, Türkiye yönetilemiyor. Türkiye her geçen gün daha kötüye gidiyor. İktidar her tülü imkanı ve erki olmasına rağmen Türkiye'yi yönetmiyor. Ancak ülkeyi eken seçime getirme konusunda meclisin bir karar alması gerekiyor. Bu konuda çoğunluk Cumhur ittifakında biz muhalefet partisi olarak erken seçim ya da seçimden hiçbir zaman kaçmayız. Çünkü mevcut düzenin bu ilkeyi iyi bir yere getirmediğini söylüyoruz… Şimdi bir takım hazırlıklar var. Yakın zamanda baro seçimleri engellenmeye çalışılıyor, Anayasa Mahkemesi'nin kapatılması gündeme atılıyor… Pandemi ile mücadele den, fedakarlık yapan doktorlarımız… Tabip Odalarının kapatılması gündeme getiriliyor, yine  MHP lideri tarafından… Bunların hepsi aslında ülkeyi erken seçime hazırlamak konusunda atılmış  adımlar… Ekonominin düzelmesi için, dövizin, doların düşmesi için AK Parti'nin bir eylemini ve icraatını görüyor musunuz? Görülmüyor… Biz erken seçim için çalışmamızı her an yapıyoruz ve örgütümüzü hazırlıyor. Biz erken seçime her zaman hazırız ve bu konudaki çalışmalarımızı da hızlandırdı."

BİR ŞEY ÇIKACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM
Cumhuriyet Halk Partili iki Milletvekili hakkında hazırlanan fezlekeleri de değerlendiren Yücel, "Ben iki vekilimizle de görüştüm ve kendilerini yapılmış bir tebligat yok… Ben bu fezlekelerden bir şey çıkacağını düşünmüyorum. Bu fezlekelerin hazırlanması da erken seçim adımlarından bir tanesi bence… Ülkeyi ayrıştırmak ve kutuplaştırmanın ardından seçim startı vermek, biz bunu geçmişti daha önce yaşadık. HDP'il belediyeler kayyum atanıyor… 6 sene önce olan Kobane olaylarından kaynaklı HDP'li isimlere soruşturmalar açılıyor. Bunun yapılma zamanlaması da manidar çünkü bir yerde suç varsa herhalde 6 sene bunun için beklenmezdi. Bu birazda insan aklıyla alay etmek gibi görünüyor. Bazı konularda bekleyip bekletip, zamanı geldiği zaman, koşulları oluştuğu zaman seçim startı vereceklerini düşünüyorum" dedi.

Toplantıda ilçe başkanları ve il yöneticilerinin üzerinde yoğunlaşılması istenen 5 madde işe şunlar;

 
Bakan Akar, Rus mevkidaşı ile görüştü
 
ALES için son başvuru tarihi bugün
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
köylü 12 Ekim 2020 Pazartesi 20:12

Türkiye geneli kayıtlı üye sayınız, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı 1 Ekim 2020 güncellemeleri neticesinde :1 milyon 254 bin.OYSA Adalet Kalkınma PARTİSİ 10 MİLYON 592 BİN...Deniz Yücel bey bu korkunç farkı Halil Arda ilemi kapatmayı hedefliyorsunuz.???

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ’dan Soyer’e ‘yangın’ tepkisi!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir ...
AK Partili Muş'tan erken seçim açıklaması
AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Bugün Meclis Başkanlığı'na 39 ...
CHP'li Beko sordu: Bütçe dışı harcama yapıldı mı?
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, dünya genelinde binlerce kişinin ölümüne ...
 
CHP’den yerel yönetimler için yeni hamle!
31 Mart Yerel Seçimleri'nde gösterdiği başarı ile dikkat çeken CHP'den ...
'Herhangi bir inanç grubunun eğitimini almadım'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hiçbir inanç grubunun eğitimini almadığını ...
AK Partili Dağ'dan 'Kültürpark' çağrısı: Millet bahçesi yapalım!
AK Parti'nin 7'nci olağan Karşıyaka kongresinde konuşan AK Parti Genel ...
 
Gelecek Partisi İzmir'de sürpriz kongre: Yeni il başkanı kim oldu?
Gelecek Partisi İzmir'de sürpriz gelişme yaşandı. Açıklanan il kongre ...
TBMM Başkanı Şentop: Ermenistan artık küresel bir sorundur
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 'Ermenistan'ın ateşkes kararına rağmen doğrudan ...
AK Partili Sürekli'den 'Gönül Seferberliği' raporu: İzmir'de kaç kişi üye yapıldı?
AK Parti Güzelbahçe kongresinde konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva