HABERLER>POLİTİKA
24 Mart 2016 Perşembe - 09:08

CHP İzmir’de ilçe turu raporu: Yüksel’den iki kafadar çıkışı!

‘Ortak Hedef’ olarak tanımlanan toplantılar tam gaz devam ediyor. AK Parti iktidarına yüklenen İl Başkanı Yüksel’den ‘iki kafadar’ çıkışı geldi.

CHP İzmir’de ilçe turu raporu: Yüksel’den iki kafadar çıkışı!

EGEDESONSÖZ – CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel’in ‘Ortak Hedef’ olarak tanımladığı ilçe örgütleri ziyaretleri devam ediyor.

Başkan Yüksel yönetim kurulu üyeleriyle birlikte son olarak Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı, ve Balçova İlçe örgütleriyle bir araya gelirken, Karabağlar İlçe Örgütüyle’ de İlçe danışma kurulunda buluştu.

Ziyaretlerde partinin İzmir’deki oy hedefini ve yürütülecek çalışma yöntemlerini anlatan Yüksel, AK Parti iktidarına yüklenerek ‘iki kafadar’ çıkışında bulundu.

BAŞIMIZA NE GELDİYSE İKİ KAFADAR’IN…
Ziyaretlerin ilk durağı olan Çiğli İlçe başkanlığında konuşan Yüksel, şunları ifade etti:

Değerli yol arkadaşlarım, artık ilçe binalarına son ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra zaten yürütmekte olduğumuz alan çalışmalarına daha da ağırlık vererek, sizlerle birlikte alanlarda daha çok bulunacağız. Çok açık söylüyorum ülkenin bugün içime düştüğü çıkmazın, yaşadığımız büyük acıların en büyük sorumlusu AKP iktidarıdır. Bugünkü Başbakanın Dışişleri bakanı olduğu dönemde, eski başbakan olan Sayın muktedir, yani iki kafadar baş başa verip ülkeyi içerde yaşanmaz, dışarıda saygınlığı tanınmaz bir hale getirdiler. Başımıza ne geldiyse bu iki kafadar’ın “Ortadoğu’da süper güç olacağız, Cuma namazını Şam da Emevi Cami’sinde kılacağız, Bölgenin tek hakimi olacağız” sevdasıyla yaptıkları işlerden geldi. Sonuç, 2002 de toplamda 7 şehidimiz varken, son 5 ayda 650’den fazla insanımızın hayatını kaybettiğidir. Bölgede ki durumumuzsa içler acısı. Bu Muktedir, buna “Değerli Yalnızlık” diyor ama, bunun adı “biten saygınlıktır”. Ortadoğu’da bırakın rahatça gezmeyi, pasaportumuzla bile neredeyse birçok ülkeye giremeyecek hale getirdiler bizi.

Bugün Avrupa’da beş ülkede büyükelçimiz, temsilcimiz yok. Son yaşanan olaylardan sonra, Avrupa ülkeleri ülkemizdeki temsilciliklerini kapatıp kapatmamayı tartışır hale geldi. Polonya Türkiye’den artık mülteci kabul etmeyeceğini açıkladı. AKP iktidarı Mısır’da Müslüman kardeşleri iktidar yapıp bu işi bitireceğini sandı ama, o işlerin öyle olmadığını çok iyi anladı. Yaptığı tüm hataların bedelini de masum insanlar canlarıyla ödedi, bugünde ödemeye devam ediyor.

MİLLİ İRADE BİR ANDA, KAOSA OY VERDİNİZ OLDU
Tüm bu gelişmelerden sonra, yaşadığımız 7 Haziran seçimleri sonrasında, AKP iktidara gelemeyince, bugüne kadarki seçim sonuçlarına Milli irade diyen muktedir ve AKP’liler, bir anda o seçim sonuçlarına “Kaosa oy verdiniz” diye kullanmaya başladılar.  Seçimden sonra muktedir 1 hafta evinden çıkamadı, ağzını bıçak açmadı. Sonra, giden iktidarı nasıl kurtaracaklarının yolunu buldular. Bu yol Askerimizin, polisimizin şehit olmasına, masum sivil vatandaşlarımızın her gün patlayan bombalarla ölmesine sebep olan yoldu. Terörü yeniden hortlatdılar ve milleti bu yolla oy vermeye mecbur bıraktılar. Bugün kaybedilen canlar, her gün bizi alıştırmaya çalıştırdıkları şehitler, doğu ve güneydoğuda ölen kadınlar, dedeler, 3 aylık torunlar ne PKK denen lanetlediğimiz terör örgütünün, ne de AKP iktidarının umurunda değil. Halkımızda bu gerçeği gördü. Artık bu ülkenin huzur bulması, kaosun ve terörün sona ermesi, kardeşliğin ve ülke yönetiminin sağlanması için tek kurum, tek umut kalmıştır. O umudun adı da CHP’dir ve onun Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dur.

ORTAK HEDEF, KATILIMCI YÖNETİM
Ortak hedef adı altında başlattıkları ilçe ziyaretlerinde, İzmir için oy hedeflerini ve çalışma programlarını örgütlerle paylaştıklarını belirten Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bütün vatandaşlarımızın gözü CHP’ye dönmüş durumda, Artık yapacağımız çalışmalarla da, sunacağımız proje ve hizmetlerle de, halkımıza bize olan inançlarının gereğini yaptığını göstermeliyiz. Öncelikle, Yönetim olarak belirlediğimiz ilk ilkemiz ortak akılla, katılımcı bir yönetim şekli sağlamak oldu ve bunu da uyguluyoruz.  Sandık örgütlenmesi ve “Bizsiz olmaz” projelerimiz birbirine bağlı ve  çok önemediğimiz projeler. Bu projeler artık hayata geçiyor. Her sandıktan sorumlu ayrı bir örgüt var diyebiliriz artık. İlçe Başkanlıklarımızın çoğu bu işin organizasyonunu yapmış durumda. Şimdi sıra her eve ayrı proje, her eve ayrı sosyal yardım ve desteğe geldi. Bunun ilk örneklerini çok kısa bir sürede yaşayacağız, ilk tespitler yapılmış durumda. Sokak sokak, ev ev kimin ne eksiği var, hangi konuda yardıma ihtiyaç duyuyor bileceğiz ve biz çözeceğiz. Önce herkesin oyunu değil, herkesin bizimle sorununu, derdini paylaşmasını isteyeceğiz.

KİMSE ÖZELLİKLE GÖREV BEKLEMESİN
Barışı sağlamak konusunda da, bu ülkenin ve partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı mirasa sonuna kadar sahip çıkacağız. Küba’da bile Atamızın “Yurtta Barış Dünyada Barış” sözü anıtlara yazılmış, benimsenmiş bir durumda ama bu AKP iktidarının bu ilkeyi anladığı yok. Zaten barış, huzur işlerine de gelmiyor. Bizler gibi gerçek halk ve ülke sevdalısı insanların mücadelesiyle, CHP ile birlikte yeniden hayat bulacak bir sözdür bu söz.  Elbette tüm bunları sağlamak, İzmir’de koyduğumuz yüzde 60’lık oy hedefine ulaşarak, Türkiye’deki CHP iktidarının kaldıracı olmak için öncelikle birbirimizi çok sevip yan yana yürüyeceğiz. İl Kongremiz sonrasın bu anlamda çok yol kat ettiğimizi görüyorum. Hiç birimiz bir diğerimizden şüphe etmeden aynı amaç uğruna mücadelemize devam etmek zorundayız. İlçe örgütlerimizdeki o heyecanı, o birlikteliği görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu katkıyı koyan herkese çok teşekkür ediyorum. Artık kimse özellikle görev beklemeyecek. Bir görevimiz var, bu ülkeye huzuru ve barışı getirmek.  Bizler AKP iktidarı gibi yandaşlıkla ihale kapmak, iş bulmak için bir araya gelmiş çıkar topluluğu değil, yoldaşlık sevdasıyla, ülkesi için dertlenen, çalışan çocuklarımızın geleceği için fedakarlık yapan CHP’lileriz. Bu bilinçle de halkımızın umudunu gerçeğe dönüştüreceğiz.

KİMLER NE DEDİ?
Zeynel Mertoğlu CHP Çiğli İlçe Başkanı:
Çiğli ilçe örgütümüzü onurlandırdıkları ve her zaman desteklerini yanında hissettiğimiz il başkanımız ve yönetimimize çok teşekkür ederiz. Ortak hedefe, ortak akılla ulaşmak yolunda Çiğli olarak geceli gündüzlü çalışıyoruz.

Hasan Arslan Çiğli Belediye Başkanı: Sayın Alaattin Yüksel’in il başkanı olması bizler ve İzmir için çok büyük bir şanstır. İyi ki de kendisi Çiğli olarak desteklemişiz. Her zaman il örgütümüzün yanındayız.

Uğur Yıldırım CHP Karşıyaka İlçe Başkanı: İl Başkanlığımızın koyduğu tüm hedeflere ulaşacağımızdan hiç şüphemiz yok. Zaten tüm organlarımızla çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Bu ziyaret için İl Örgütümüze çok teşekkür ediyoruz.

Hüseyin Mutlu Akpınar Karşıyaka Belediye Başkanı: Yaptığımız çalışmalar da hep partimizin hedefleri, çalışmaları ve ilkelerini ön plana koyuyoruz. İnsan odaklı, hizmet odaklı ve Cumhuriyet Türkiye’sine yakışan hizmetlerle anılmanın gururunu yaşıyoruz.  Yurt dışında ki bazı gazetelerde hizmetlerimiz haber oldu. Ama orada benim için en önemli olan şey, benden söz ederken “ Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanı olduğu, CHP’li Belediye başkanı” diye söz edilmesiydi.  Örgütümle birlikte yol almaktan onur duyuyorum.

Cemalettin Alper CHP Bayraklı İlçe Başkanı: Bayraklı örgütümüz adına İl Örgütümüzü ilçemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum.  Artık kongreler bitmiştir ve çalışma vaktidir.  Sayın Alaattin Yüksel, Örgütümüz için çok büyük bir şanstır. Kendisi aldığı birçok görevde çok başarılı olmuş ve yeniden il başkanımız olarak görev almıştır. Bizler için bulunmaz bir fırsattır, kendisiyle birlikte çalışmaktan büyük onur duyuyoruz.

Aygül Eryılmaz CHP Balçova İlçe Başkanı: Balçova her zaman özgürlükten, demokrasiden yana tavrını koymuş ve her dönem partimize büyük başarılar yaşatmıştır. Belediyemizin hizmetleri, örgütümüzün ev ev çalışmalarıyla bizlerde bunun karşılığını vermeye çalışıyoruz. Ortak hedeflerimize giden yolda, birlikte başarıya ulaşacağımıza hiç kuşkumuz yok.

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız,İl Yönetiminin de katıldığı,   ilçesinin danışma kurulunda yaptığı konuşmada, yaptıkları çalışmaları anlatarak, Karabağlar’ da uyum ve birlik için olduklarını ifade etti. CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’de Danışma Kurulunda kürsüye çıkarak partililere seslendi.

 
CHP’li Bakan: Hani vatandaşı kul etmeyecektiniz?
 
Karabağlar’da ebeveyn eğitimi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Bakan: Hani vatandaşı kul etmeyecektiniz?
Meclis’te konuşan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, verileri koruyacak ...
4 parti anlaştı: O konuda komisyon kurulacak
AK Parti, CHP, MHP ve HDP, Karaman'daki çocuk istismarı ile ilgili önergede ...
MHP’nin ‘çocuk istismarı’ önergesi reddedildi!
Çocukların her türlü istismardan korunması, yaşanan sorunların tespit ...
 
Erdoğan: Brüksel saldırganı sınır dışı ettiğimiz bir kişi
Erdoğan, "Brüksel'de saldırganlardan biri daha önce Haziran 2015'te Gaziantep'te ...
Davutoğlu’na Karşıyaka’dan özel tablo
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu ve yönetim kurulu Başbakan ...
MHP’de Bahçeli’ye bir rakip daha!
MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, MHP Genel Başkan adaylığını açıklayacağını söyledi.
 
'Dokunulmazlık'ta CHP'den AK Parti'ye üç öneri
CHP, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili 3 önerisini AK Parti'ye sundu.
AK Parti’den vatandaşa otopark çağrısı: Başvuru yapın!
Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Üyesi Kökoğuz belediyenin otopark ...
CHP’li Gençler’den Ensar Vakfı’na suç duyurusu!
İzmir Gençlik Kolları, Karaman'da öğrenci evlerinde, çocuklara yönelik ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva