HABERLER>POLİTİKA
18 Şubat 2016 Perşembe - 19:53

CHP İzmir'de 3 saatlik büyük zirvede neler konuşuldu?

CHP İzmir Örgütü, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Örgüt ve Örgüt Yönetimlerinde Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl önderliğinde geniş katılımlı örgüt toplantısı için ikinci kez Büyükşehir Meclis Salonu’nda bir araya geldi. Zirve yaklaşık 3 saat sürdü.

CHP İzmir de 3 saatlik büyük zirvede neler konuşuldu?

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - CHP İzmir Örgütü, ikinci geniş katılımlı örgüt toplantısı için bir araya geldi.

20 Aralık’ta yapılan il kongresinde başkan seçilen Alaattin Yüksel büyük kurultay mesaisinin ardından 8 Şubat’ta geniş katılımlı örgüt toplantısının ilkini gerçekleştirmişti. CHP İzmir Örgütü bu defa Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Tekin Bingöl’ün önderliğinde ikinci kez buluştu.

- CHP GENEL MERKEZ'DEN İZMİR MESAİSİ: İSTİFA ÇAĞRISI…

- GENEL MERKEZ KABULÜNDE KOCAOĞLU'NDAN 'EKSİK EVRAK' ÇIKIŞI…

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir milletvekilleri Özcan Purcu ve Tacettin Bayır, İzmirli Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanlarının yanı sıra il yöneticileri de katılım gösterdi.

İzmir milletvekillerinin mecliste başlayan komisyon çalışmaları nedeniyle davet edilmediği mazereti olmayan vekillerin toplantıya katıldığı belirtildi.

KİMLER KATILMADI?
Toplantıya, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek katılmadı.

YÜKSEL’DEN AÇIKLAMA
İl Başkanı Alaattin yüksel basına kapalı yapılan toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Yüksel konuyla ilgili verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, ana gündem maddesinin örgüt ile yerel yönetimlerin uyum içinde çalışması olduğunu söyledi. Yüksel, “Amacımız İzmir’de çok ciddi biçimde destek sağlamak. Daha iyi hizmet etmek istiyoruz. İyi, güzel ve faydalı bir toplantı oldu. Genel Başkan yardımcılarımız bilgilerini tecrübelerini aktardılar. Birlikte çalışmanın faydalı ve yararlı olacağını dile getirdiler. Örgütlerinde kendi içinde hiyerarşik yapıya uyarak sorunları ve her türlü konuyu hiyerarşik yapı içinde konuşmaları gerektiğini ifade ettiler. Önümüzde tüzük ve program kurultayı olduğunu, bununla ilgili bir çalışma yapacaklarını ve yapılan çalışmaları örgütlere göndererek örgütlerinde bunun üzerinde çalışma yapacaklarını işettiler. İlçelerimizin belediye başkanlarımızın tüzükle ilgili talepleri oldu. İzmir’de gücümüzü etkimizi artırmak istiyoruz. Yüzde 45 olan oyumuzu bu çalışmalar sayesinde ancak yüzde 60’lara çıkartabiliriz. CHP iktidarında ülkenin yönetmesini için yerel yönetimlerin bir kaldıraç olacağını ve İzmir’in bu anlamda önemli bir referans olacağını dile getirdiler. Bu konuda yapılacak çalışmalarda daha dikattli olunması gerektiği için uyarılarda bulundular. Bizlerde bunu iyi bildiğimiz için yerel yönetimlerimizde yapacağımız çalışmalara daha dikkat edeceğiz. Özellikle de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırımların alt yapıya olduğunu ve halkın bu çalışmalarını görmediğini örgütün bu konuda tanıtım ve yapılan çalışmaları anlatması gerektiğini dile getirdiler. Çünkü onlar arıtma, alt yapı gibi yapılan hizmetler hakkında bilgi sahibi. Bizlerde çalışmalarımızı ona göre yapacağız” dedi.



BİRBİRİNİZİ SEVİYORMUŞ GİBİ…
Örgüt ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Tekin Bingöl’ün toplantıda, “Birbirinizi kırmayın. Parti içi muhalefet yapmayın. Birbirinizi sevmiyor olabilirsiniz. Aranızda beni de sevmeyenler olabilir. Hatta bana küfür de edebilirsiniz. Bunlara bir şey diyemem. Ama ele güne karşı, düşmana karşı birbirinizi seviyormuş gibi yapmanız gerekir. Güler yüz göstermemiz gerekir. Ülkemiz yangın yerine dönmüş durumda. Genel Başkan başta olmak üzere yönetim kademelerinde olanlar bir çok konuda fikir üretmeye çalışırken, parti içindeki meselelerle zaman kaybetmemiz lazım. Bu konuda daha dikkatli olmalıyız. Zaman zaman ciddi şikayetler alıyorum. Bunları düzene sokacağız” dediği öğrenildi.

MERTOĞLU GENEL MERKEZE GİDENLERİ ELEŞTİRDİ
Toplantıda bir çok ilçe başkanı sıkıntılarını dile getirilirken, Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu, ilçe başkanlıklarının ve il başkanlığının by pass edilerek bazı isimlerin Ankara’ya gitmesi, her isteyenin genel başkanla görüşüp dosya  götürmesi, genel merkeze her gidenin ilçeleri ve il başkanını şikayet edenlerin kabul edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu ayrıca, Çiğli’de üyelerin silindiği ile ilgili daha önce ortaya atılan iddiayı tekrar gündeme getirdi. Mertoğlu, “Çiğli’de üyelikleri silinen 650 kişinin üyeliklerini tekrar incelenmesi gerekmektedir” dedi. Bingöl’ün Mertoğlu'na “Biz 9 bin kişinin üyeliğini parti görevi yapmadıkları gerekçesiyle düşürdük. Onların içindedir” diye yanıt verdi.

ŞENTÜRK'TEN SINDIR'A ELEŞTİRİ
Beydağ Belediye Başkanı Süleyman Vasfi Şentürk  CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır’ı eleştirdi. Şentürk, ‘‘AKP’li belediyeler kardeş belediyeler projesi kapsamında İzmir dışından 7 belediye başkanını getirip burada etkinlik düzenliyor. Ben geçen dönem Bornova’da belediye başkanı olan sayın Sındır’dan bir araç istedim. Bana araç  verme tenezzülünde bile bulunmadı. İzmir’in dışındaki belediyeler araç gönderdi, yardımcı oldu fakat benim istediğimi yerine getirmedi. Daha sonra başka bir yerden aracı temin edip ilçenin büyük bölümünde çalıştırdım. Belediyeler arasındaki dayanışma ve birliktelik sözde değil özde olmalıdır. Bu yaşadığım da en güzel örnekti’’ dedi.

ÖZEL GÖRÜŞME
Toplantı sonrasında Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, İlçe Başkanı Zeynep Mertoğlu ve Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ile özel bir görüşme yapıldığı öğrenildi. Çiğli’de Belediye Başkanı Hasan Arslan’a muhalif isimlerin disipline sevk edilmesi talebiyle ilgili Başkan Arslan’ın dosya verdiği öğrenildi. İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu da toplantı da yer aldı. Ayrıca İl kongre sürecinde İl Başkanı Alaattin Yükselve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile ters düşen Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ise ilçedeki sıkıntılarını dile getirdiği öğrenildi.  

Ayrıca bir çok ilçe başkanının da Bingöl ve Torun’dan randevu istediği öğrenildi.

BAŞAK’TAN İLGİNÇ ÖNERİ
Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak toplantıda ilginç bir öneride bulundu. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile arasında yaşanan sürece gönderme yapan Başak, “Genel Merkez bundan sonra ilçe başkanlarını da belediye başkanlarıyla birlikte belirlesin. Belediye başkanlarına ilçe başkanının kim olacağını sorsun.  Böylelikle iki isimde birbiriyle rahat çalışabilir'' diye konuştu.

ÇAM’DAN  ÜYE ÇIKIŞI
Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam ise, toplantıda başka partiye gidenlerin tekrar dönüşünü eleştirdi. Çam, “Yerel seçim sürecinde başka partiye çalışan ve çalıştıkları tespit edilen isimler var. Bazıları da aday oldu. Bu isimlerin tekrar geri döndüğü ve genel merkez üzerinde işlem yapılarak üye yapıldığı bilgisinin alıyoruz. Bu doğru bir şey değil” dedi.

Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin ise, partide birlik ve beraberliğin sağlanması gerektiğini, tartışmalı ve çatışmalı görüntünün kimseye fayda getirmeyeceğini söyledi.

BASIN TERÖRÜNE MARUZ KALIYORUM
Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ise kendisiyle ilgili haber yapan basın ve medya kuruluşlarını eleştirdi. Yıldız, “Şevkle ve gayretle çalışmalar yapıyoruz. Fakat eve geldiğimde gazeteleri okumaya başladığımda hakkımda çıkan haberleri görüyorum. Sürekli benimle ilgili olumsuz şeyler gündeme getiriliyor. Basın terörüne maruz kalıyorum” dedi.

ALPER YÜKSEL’E SORDU, TATLI CEVAP VERDİ
Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper ise, ilçede disipline gönderilen isimlerin il başkanlığını ve genel merkezi ziyaret etmesini eleştirdi. İl Başkanı Yüksel’den geçtiğimiz günlerde disipline gönderilmiş kişilerin il başkanlığını ziyaret ettiğinde neden kabul edildiğini yanıtlamasını istedi. Bayraklı Belediye Meclis Üyesi ve İl Yöneticisi Hatice Tatlı ise, yanlış anlaşılma olabileceğinin, Yüksel’in disipline gitmiş ya da gitmemiş diye bir ayrım yapmayacağını ifade etti. Tatlı, “Alaattin Başkan bu isimlerin disipline gittiğini bilseydi zaten kabul etmezdi” dedi. 

BİNGÖL’DEN HİYERARŞİ ÇIKIŞI
Örgüt ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün genel merkeze ziyarete gelenlerle ilgili olarak, “Bundan sonra genel merkezi ziyarete gelenler başkalarını şikayet edemeyecekler. Bir yerde il başkanı ve ilçe başkanı seçilmiştir. Hiyerarşi atlayarak genel merkeze gelip konuyu anlatanları bundan sonra uyaracağız ve onları dinlemeyeceğiz. Sorunun çözüm noktası lat kurullardan üst kurula doğru gelmek olmalıdır. Genel başkanımız kendisini ziyaret gelen herkesi dinliyor. Özel olarak ilgileniyor, fotoğraf çektiriyor. Bu onun söylediklerini kabul edeceği her gelenin doğru bir şey söylediği ve inanacağı anlamına gelmiyor. Bu durum bizim içinde geçerlidir. Bizde aynı sistemi uyguluyoruz” dedi.

TORUN’DAN BİRLİK BERABERLİK ÇAĞRISI
Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise, “Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Birlik ve beraberliğimizi korumak zorundayız. Partimiz olarak belediyelerimiz ve örgütler olarak el ele vererek, hep birlikte ülkemizin geleceği ve partimizin daha yüksek oranda oy alması için gayret göstermeliyiz” dedi.

 
Obama'dan Küba'ya 'tarihi ziyaret'
 
AB'den ortak Ankara saldırısı açıklaması
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Seydiköylü 19 Şubat 2016 Cuma 09:51

Maşallah, gizli toplantı yapılıyor, her şey ortada kimin ne konuştuğu, kimin kimden özel randevu istediği, ağzınızda bakla ıslanmıyor kardeşim !

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li vekilden şok 'Ankara' iddiası!
CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, PYD'nin Türkiye'de bir saldırı düzenleyeceği ...
Bahçeli'den sert sözler: Bu ne şerefsizliktir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da meydana gelen bombalı saldırının ...
CHP'li Balbay'dan Ankara'da taziye ziyareti
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, başkentin kalbinde yaşanan ...
 
CHP'den Ankara saldırısı için çok sert sözler!
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ankara saldırısıyla ilgili çok sert açıklamalarda bulundu
5 büyük ülkeyle Ankara'da kritik görüşme
Ankara'daki terör saldırısının ardından BM'nin daimi 5 üyesinin büyükelçileri ...
Genel Merkez kabulünde Kocaoğlu'ndan 'eksik evrak' çıkışı
Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Seyit Torun’un İzmir Büyükşehir ...
 
CHP Genel Merkez'den İzmir mesaisi: İstifa çağrısı
CHP’de genişletilmiş örgüt toplantısına katılmak için İzmir’e gelen Bingöl ...
Bülent Arınç'tan 'gereği yapılmalıdır' çıkışı!
Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan Ankara saldırısı açıklaması: ...
Meclis bombalı saldırıyı 'ortak' kınayamadı
Meclis, dün Ankara’da gerçekleşen bombalı saldırıyı, HDP’nin imza koymaması ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva