HABERLER>POLİTİKA
1 Mart 2018 Perşembe - 11:17

CHP İl eski Başkanı Engin’den flaş çıkış: Kocaoğlu’nun adaylık için ikna edilmesi lazım!

İl eski Başkanı Engin 2019 için konuşurken, “Aziz Kocaoğlu’nun tekrar ikna edilmesi lazım. Yeniden aday yapılması lazım. Aziz Kocaoğlu gibi bir adam ben adayım diye ortaya çıkmaz. Yetkilerin davet etmesi lazım. Ben öyle olacağını düşünüyorum. Bir dönem daha yapması lazım” dedi.

CHP İl eski Başkanı Engin’den flaş çıkış: Kocaoğlu’nun adaylık için ikna edilmesi lazım!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl eski Başkanı Ali Engin, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu.

Eski Başkan Engin, Ocak ayında gerçekleşen il kongresi süreci hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Engin parti içi mesajlar verirken net ifadeler kullandı.

DEMOKRASİNİN CİLVESİ
Engin, “Siyaset bir meslek değil, sosyal bir sorumluluk, ülkemize duyduğumuz bir sevda ve borç. Biz bunu CHP’de yerine getiriyoruz. Ben de 1995’ten beri partinin her kademesinde çalıştım. İzmir gibi çağdaş bir kentte 3 yıl il başkanı olma onurunu yaşadım. Tüm partililerimize şükran borçluyum. Daha sonra milletvekili seçilemedik. Demokrasinin cilvesi. Buna saygı duymak lazım. Partiye, ülkeye, şehrimize katkı koymaya devam edeceğiz” dedi.

HEPİMİZİN GÖREVİ ONUN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRMAK
İl Başkanı Deniz Yücel için konuşan Engin, “Benden sonra il başkanlarımız görevlerini yerine getirdi. Şimdi bizlere göre nispeten genç ve yeni bir arkadaşımız. Deniz Yücel… Aslında 16 yıllık bir partili, aileden CHP’li, çok tecrübeli bir avukat, genç olmasına rağmen o görevi aldı. Hepimizin görevi onun işinin kolaylaştırmak, varsa eksiklerini tamamlamaktır” diye konuştu.

KOCAOĞLU’NA YÜCEL İÇİN TEŞEKKÜR ETMEK LAZIM
İl Başkanı Yücel’in isminin ortaya atıldığı döneme ilişkin konuşan Engin, “Siyasette istişare önemlidir. Ortak akıl denen yolla partinin daha önce emek vermişleri bir araya gelirler, kulis arkasında ya da önünde değerlendirilir. Bu pişer örgütün önüne gelir. Bu noktada Aziz Kocaoğlu’na teşekkür etmek lazım. Benimle de Yekta Bey’le de bu görüşmeleri yaptı. Birçok insan önerildi. İzmir’de 8 üniversite, genç bir nüfus var. Yeniliğe açık bir şehir... İzmir’in en büyük partisi olarak bu yenileşmenin öncülüğünü yapmak durumunda olduğunu varsayarak Deniz Yücel arkadaşımızın ismi gündeme geldi” yorumunda bulundu.

DELEGE OYUNU YÜCEL’DEN YANA KULLANDI, İYİ DE OLDU!
Engin, “O isim öyle aceleyle ortaya çıkmadı. Zaten bu arkadaşımız Buca’dan birinci sırada meclis üyesi çıktı Büyükşehir’de grup sözcüsü oldu. Daha sonra Asuman Ali Güven’in ismi öne çıktı. Ama bu sonuçta 600 delegenin vereceği karar. Aziz Kocaoğlu’na duyulan güven. Çoğu ilçe başkanı Aziz Başkan’a ‘sizin doğru bir isim önereceğinizi biliyoruz’ dediğini ve destek içinde olduğunu biliyorum. Örgütümüzün ileri gelenlerinin birçoğu kararı Aziz Kocaoğlu’na bıraktı. Büyük bir oyla kazandı. Yanlış olsaydı delege bunu çarşaf listede de reddedebilirdi. Hiçbir baskı olmadan delege oyunu deniz Yücel’den yana kullandı. İyi de oldu” dedi.

"YÜKSEL VE KOCAOĞLU’NUN ARASI BOZULMAZ"
Partinin İzmir’deki sembol ismi Alaattin Yüksel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun il kongresi sürecinde yaşadığı soğuk savaş hakkında konuşan Engin, “Münakaşa yoktu. Alaattin Yüksel’in yönteme ilişkin eleştirileri vardı. Saygı duyuyoruz. Alaattin Yüksel ve Aziz Kocaoğlu’nun arası bozulmaz. Ben Alaattin Yüksel’le yıllardır siyaset yapıyorum, daha kimsenin dedikodusunu yaptığını, rencide ettiğini duymadım. Deniz Yücel’e de yapmaz” açıklamasında bulundu.  

"İZMİR AKP’YE RAĞMEN GELİŞİYOR"
İzmir’deki hizmetler üzerinden Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’na övgülerde bulunan Engin ayrıca vergiler üzerinden yaptığı açıklamada kentin verdiğini merkezi hükümetten alamadığını söyledi. Engin, “Algı diyorlar. Bunun neresi algı? Biz gerçekleri söylüyoruz. Ama onların ulaşımla ilgili eleştirileri geliyor zaman zaman. Saygı duyarız ama asıl onlar algı. İZBAN konusunda nedense hep CHP eleştiriliyor. Yüzde 50 yüzde 50 bir durum var. Kararlar oy birliğiyle alınıyor. Her iki tarafın da sorumlu tutulması gerekiyor. AKP milletvekillerinin dönüp kendi bürokratlarına sorması lazım. ‘Niye böyle yapıyorsunuz?’ demesi lazım. Ankara’dan engelleme yapılmıyor mu? AKP’li gitse bir arazi istese parasız verirler. Biz gitsek parasıyla da vermiyorlar. Proje yok diyorlar. Nasıl yok? İzmir’de dünyanın sayılı projeleri var. İzmir AKP’ye rağmen bunları yapıyor. Herkes artık İzmir’e yerleşmek istiyor. Kadınlar Anadolu’dan kaçıyor, İzmir’e yerleşiyor. Mal değeri İstanbul’da yüzde 6 artarken İzmir’de niye yüzde 18 artıyor? Madem İzmir’de bir şey yapılmıyor, bunlar niye oluyor?” dedi.

BİNALİ YILDIRIM 9 YILLIK İZMİRLİ, ÇOK ESKİYE DAYANIR!
AK Parti’nin İzmir’de 2011 yılı genel seçimleri öncesinde 35 proje vaat etmesine değinen Engin, çoğunun gerçekleşmediğini söyledi. Engin ironi yaparak, “35 proje içinde Torbalı’da çeşme de var. Sağlık ocağı da var. 10 seneye yakın oldu yahu. Binali Yıldırım’ın İzmirliliği çok eskiye dayanır! 9 yıllık İzmirli. Bu AKP hizmetiyse ne diyelim? Cumhuriyet değerleri satıldı. O dönemde yapılanlar hizmet değil, bunlar hizmet, ne diyeyim?” açıklamasında bulundu.

METROPOLÜN BELKİ YÜZDE 99’U CHP’Lİ
2014 yerel seçimleri sırasında il başkanı görevini yürüten Engin, 8 ilçenin kaybedilmesiyle ilgili net ifadeler kullandı ve “Aradan 5 sene geçti. Bazı şartlar değişti, bazılarında da benzerlikler var. Büyükşehir Yasası o seçimde uygulandı. Mesela Kiraz büyükşehir belediyesine oy kullanmıyordu. O yasayla kullanıyor. Şunu biliyoruz ki kırsalda CHP daha az oy alıyor. AKP ve bu işi yapan akıl bunun için yaptı ve kısmen de başarılı oldu. İzmir metropolü beyaz yakalı göç alıyor. Belki yüzde 99’u CHP’li. Kırsalda aleyhimize çalışan bir durum var. Ama İzmir Büyükşehir Belediyemizin oralara yaptığı hizmetlerle CHP’ye algı değişecektir ve başarılı olacağız” dedi.

30 İLÇENİN ALINABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM
Engin sözlerini sürdürürken, “O dönem aday belirleme süreci doğru yönetilemedi. Ben de hata yaptıysam payıma düşeni alırım. Şimdi aynı hatayı yapmasınlar. Hamuru fazla köpürttüğümüzde taşıyor. Bu köpürmeden dolayı bazı arkadaşlar arkadaşlarıyla beraber başka partilere gittiler. Küçük bir oyla kaybettiğimiz ilçeler oldu. Ama aynı sorunların oralarda devam ettiğini bilmemiz lazım. Umuyorum aynı hatalar tekrar etmez. Ben o dönemi yönetmiş bir il başkanı olarak söyleyeceğim. Ve böyle bir görevim var. Ben bu dönem 30 ilçenin alınabileceğini düşünüyorum. CHP dışı etmenlerin de hep göz önünde bulundurulması gerektiğine inanıyorum. Metropolde hiç kuşkum yok. Tamamını alacağız gibi” ifadelerini kullandı.

DEMEK Kİ ÖN SEÇİM YAPILMAYACAK
Belediye başkanları ve milletvekilleri seçilirken ön seçim yapılıp yapılmayacağına yönelik tartışma için konuşan Engin, “Bizim tüzüğümüzde bunun kararı tamamen genel başkana bırakmışız. Böyle bir yetkisi var. Genel başkan yerel ve genel seçimde ön seçim yapmayacağını belirtti. Nokta. Kurultayda tartışacağız. Öyle bir madde ve güçlü bir talep görmüyorum. Demek ki ön seçim yapılmayacak. Görevdeyken 5’li komisyonda Karşıyaka için ön seçim yapın görevimi bırakayım demiştim. Yoksa bırakmam demiştim. Ben her zaman savunduğum şeyin tersini yapmam. Ön seçim olmayacağına göre 100 yıllık parti bu görevi kimlerin yapacağını biliyor. Anket diyorlar. Yanlış. Tanınmayan bir adamı neye göre soracaksın? Belediyelerde başkanlık sistemi var. Çok güçlüler. Yetkileri geniş. Bu adamın dürüst, becerikli olması lazım… Vizyon sahibi, vatandaşın parasını emanet edilecek kişilerin seçilmesi lazım. Parti bunları biliyor. Kimseye sormasına gerek yok. Parti bunları bulup çıkaracak. Herkesin de sorumluluk alması gerekiyor” dedi. 

‘CHP NİYE İKTİDAR OLAMIYOR?’ DİYE SORACAĞIMIZA ‘BARAJ NİYE DÜŞMÜYOR?’ DİYE SORALIM
Engin, seçim sisteminin adil olmadığını ifade ederken, “Bugün Avrupa’da sosyal demokratlar içinde en yüksek oyu CHP alıyor. Merkel’in partisi AKP kadar oy almasına rağmen iktidar olamıyor. Sosyal demokrat parti iktidarın ortağı oluyor. Neden? Çünkü adil bir seçim sistemi var. Burada bize CHP olarak niye iktidar olamıyorsunuz diye soruyorlar. Bu soracağımıza niye barajı düşürmüyorsunuz diye sormamız lazım. Almanya’daki sosyal demokrat parti bizden az oy alıyor ama iktidar ortağı, Merkel’in partisi AKP’den fazla oy alıyor ama tek başına iktidar değil. Garip değil mi?” diye konuştu.

BİR HUKUKSUZLUĞU SEÇİM KURULU BAŞKANI YAPABİLİR Mİ?
Seçim kurulunun referandumdaki uygulamalarını eleştiren Engin, ittifaktaki teknik yönteme tepki gösterdi. Engin, “Mühürsüz oy rezaletini gördük. Ama yanlış oy kullanmayı teşvik ediyorlar. Bu olacak iş değil. Pusulada AKP ve MHP’ye aynı anda işaret koyanların oyu geçerli sayılacakmış. Yanlış oylar da yüzdeliklere AKP ve MHP’ye dağıtılacakmış. Siz bir vatandaş olarak kanun, yasa böyle diyor ama ben bu seferlik böyle yapacağım diyebilir misiniz? Bunu seçim kurulu söyledi. Bir hukuksuzluğu seçim kurulu başkanı yapabilir mi? O yaparsa herkes yapar. Seçim kurulları yüksek mahkeme üyesidir. Bu yüksek yargıçlara kanunsuzluğu meşrulaştırdılar oy birliğiyle. Ben hırsızlıktan bahsetmiyorum, hukuksuzluktan bahsediyorum” dedi.

BARAJ KALKSIN HER PARTİ PARLAMENTOYA GİREBİLSİN
AK Parti ile MHP’nin oluşturduğu ‘Cumhur İttifakı’na değinen Engin, partisinin izleyeceği yol haritasına ilişkin, “Bize yol gösteriyorlar. Israrla gidin HDP ile yapın diyorlar. Bizim anlayışımız şu; baraj kaldırılsın. Her parti parlamentoya girebilsin. Bugünkü kanunlar geçerli olursa biz kendimizi AKP gibi başa yazmayacağız. Milletvekilliği seçimine de yerel seçime de tek başımıza gideceğiz. Başkanlık için her partinin kendi adayını çıkarmasını doğru bulmasını istiyoruz. İkinci turda kişiler değil düşünce yarışacak” diye konuştu.

BAŞKAN KOCAOĞLU’NUN ADAYLIK İÇİN İKNA EDİLMESİ LAZIM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeniden adaylık için ikna edilmesinin gerekliliğine vurgu yapan Engin, ismi geçenler hakkında da konuştu. Engin, “Adaylık düşünenlere başarılar dilerim. Kimsenin hedefleri hakkında konuşmak doğru değil. Aziz Kocaoğlu’nun tekrar ikna edilmesi lazım. Yeniden aday yapılması lazım. Kırsalda hamle yaptı. Sağlığı, enerjisi yerinde... Sanki 20 yıl daha görev yapacakmış gibi. Göreve yeni başlamış bir belediye başkanı gibi. Genel başkanımızın söylemesi lazım. O bizim görevimiz değil. Büyükşehir belediye başkanını direk genel başkan atar. Herkese çağrıda bulunuyorum. Aziz Kocaoğlu’nun yeniden aday olması için Aziz Bey’in davet edilmesi ikna edilmesi lazım. Motivasyonu bir daha yapacakmış gibi. Müthiş heyecan duyuyor. Yaş falan nezaketsiz değerlendirmeler. Tam tersi bu gibi görevler sağlığı yerinde olduğu sürece yapılması lazım. Büyükşehir belediye başkanlığı siyasi bir görev değil CEO gibi teknokrat gibi düşünebilir. Yeni gelen arkadaş bunları 4-5 yılda ancak öğrenir. Kıyı projesi ve katı atık projelerinin tamamlanması gerekiyor. Belediye başkanlığı teknik bir konu” dedi.

KOCAOĞLU GİBİ BİR ADAM BEN ADAYIM DEMEZ, GENEL MERKEZİN ÇAĞIRIP SÖYLEMESİ LAZIM
Kocaoğlu’nun yeniden aday olmayı isteyip istemediğini bilmediğini söyleyen Engin, “İsteyip istemediğini bilmiyorum. İlk adımın partiden gitmesi lazım. Aziz Kocaoğlu gibi bir adam ben adayım diye ortaya çıkmaz. Yetkilerin davet etmesi lazım. Ben öyle olacağını düşünüyorum. Bir dönem daha yapması lazım. Diğer arkadaşlara da başarılar dilerim. Hepsi değerli hak eden arkadaşlarımızdır. Sıradan bir dönem ve görev değil. Bu dönem ben de aday olacağım deme lüksümüz yok. Bunun genel merkez tarafından önlenmesi lazım. Genel başkanın ‘durun kardeşim adayımız bellidir’ demesi lazım. Kocaoğlu’nu çağırıp adayını belli etmesi lazım. Abartılmaması ve adayların çoğalmaması için… Ben o dönemi yaşadım. Partiye zarar verir” diye konuştu.  

BEN BÖYLE MUTLUYUM
Kendi adaylığına ilişkin konuşan Engin, “Ben böyle çok mutluyum. Kendi işimle ilgileniyorum. Partiye destek oluyorum. Büyük bir heyecanım yok. Böyle daha iyi. Talep gelirse onu bilemiyorum. Bence siyasetçilerin bunları dillendirmesi de doğru değil. Ben herkesten dikkat beklerken kendim de bunu yapmamalıyım. Olmayabiliriz de. Saygıyla karşılamalıyız. Bu işi parti içinde fazla tırmandırmamalıyız. Aday olmayı düşünen her arkadaşlarımızın dikkatli olması lazım” açıklamasında bulundu.  

İZMİRLİLER MERAK ETMESİN
Kent halkına seçimlere için mesaj veren Engin, “İzmirliler merak etmesin. Çok güzel şeyler olacak. Yeni partiler kuruldu. Ben İzmirlilerin oylarını cumhuriyetçi, Atatürk’ün kurduğu partide birleştireceğini düşünüyorum. Bizim İzmir’e gelenlere karşı sorumluluğumuz var. İzmir’i öyle bir zihniyete teslim edersek gelmelerinin anlamı kalmaz” dedi. 

İZTO SEÇİMLERİ İÇİN RENGİNİ BELLİ ETTİ: DEMİRTAŞ’I DESTEKLİYORUM!
9 Nisan’da gerçekleşecek İzmir Ticaret Odası (İZTO) seçimlerine değinen Engin, mevcut Başkan Ekrem Demirtaş ve Mahmut Özgener arasında yaşanacak rekabete ilişkin, “Ben Ekrem Demirtaş’ı başarılı buluyorum. Dürüst, çalışkan bir insan. Enerjisi çok yüksek. Bir daha talip olduğunu söyledi. Diğer arkadaşı tanımıyorum. ‘İzmir’e karşı borcum var’ dedi. Herkesin, hepimizin İzmir’e borcu var. Ben kendi gurubuma Ekrem Demirtaş’ın listesine oy verilmesini öneriyorum. Buna hakkım var. Mahmut Bey’e de başarılar diliyorum. Demokrasinin gereğidir bu. Demirtaş kazanacak ve sonuç değişmeyecektir. Benim beklentim ve isteğim bu” diye konuştu.

 
Ödemiş'te çocukların ikinci adresi Macera Parkı
 
Karşıyaka’da Aliyev’e büyük vefa
YORUMLAR
Toplam 24 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Dilek 2 Mart 2018 Cuma 21:57

Biz artık yeni yüzler görmek istiyoruz. Partiye emek veren dinamik aktif halka yakın kişiler. Bırakmayı bilmek lazım. Halka sormak lazım. İzmiri seven İzmire her türlü hizmet edebilir.Siyaset bunun tek yolu değildir.

Yorumu oyla      9      5  
VATNDAŞ 2 Mart 2018 Cuma 01:46

Azize bel bağlayanların üstü açık kalır. Benden demesi.

Yorumu oyla      10      5  
Selen 1 Mart 2018 Perşembe 23:08

Benim asıl merak ettiğim bu koltukların vazgeçilmezliği nedir İzmir aşkı sevdası ise birçok stk var illa bir parti etiketi mi lazım hizmet etmek için inanın bu etiketlerin hiçbir önemi yok önemli olan geride ne bıraktığınız nasıl hatırlandığınız para pul mal mülk geçici hırslar bir insanın hayatına katkınız oldu mu herşeye değer bu kadar önemsemeyin kimler geldi kimler geçti son olarak aynı kişileri istemiyoruz bu da bizim en doğal hakkımız bir oyumuz var vermeyiz

Yorumu oyla      11      5  
Mete 1 Mart 2018 Perşembe 20:22

Biz aynı kişilerin aday gösterilmesi halinde oyumuzu başka partiye vereceğiz.

Yorumu oyla      17      6  
Metin 1 Mart 2018 Perşembe 20:01

The memur sen çok yaşa emi güldürdün beni, eski il başkanı kendisine de yolu açık bırakmış talep gelirse düşünürüm diye artık yeni yüzlere bıraksak diyorum bu işler meslek değil

Yorumu oyla      18      5  
2019 a az kaldı 1 Mart 2018 Perşembe 18:34

bu chp liler azizi öve öve bitiremiyor. Bakalım secimden sonra da övecekler mi. Yolun sonuna geldiler. Halkın sabrı kalmadı. İzban zamları, ulasım zamları, izsuya yapılan cifte zamlar, otobüslerin saatlerinde gelmemesi, yollarda trafik sorunları, bucanın trafigi, şoförlerin halkı terslemesi, azizin sadece park yapması, tramvayın kesmekesligi, vaat edilen projelerin yapılmaması. bu sefer cantada keklik değil izmir.

Yorumu oyla      16      6  
sezarın hakkı sezara 1 Mart 2018 Perşembe 16:45

İlk olarak şu gelişmiş ülkelerde tramvay yerine metro yapılıyor olayını bir geçin artık. Türkiye gelişmiş bir ülke değil. şehirlerimiz de gelişmiş şehirler değil! Türkiye gelişmekte olan ülkeler kategorisinde yer alan bir ülkedir. 2. olarak izmir de belediye ve belediyelerin enreye kadar metro yapabilecegini sanıyorsunuz? aziz kocaoğlu İslam Kalkınma Bankasın metro için kredi istiyor.Narlıdere Metrosu için kullanacakları 110 milyon euroluk krediye ilişkin İller Bankası onayının mart ayından bu yana daha onaylamadı yada yeni onayladı. e bunun yanında buca için metro istiyorsunuz. otogar için emtro istiyorsunuz. izban şuraya da ulaşsın diyorsunuz. iyi de kardeşim siz bunları isterken neden devletten istemiyorsunuz???????? ayrıca tramvay için şunu söylemek istiyorum. ileride bu proje için çok teşekkur ediceksiniz.

Yorumu oyla      10      11  
tramvay 1 Mart 2018 Perşembe 15:50

Pek çok gelişmiş ülkede tramvay yerine metro yapılıyor ve o ülkelerde tramvay 1940lı yıllarda yapıldı, o hatlar yenilenmedi. Yollar yetersiz üzerine tramvay eklenince İzmir çekilmez hale geldi. Sayın Başkan toplum içine çıkıp toplu ulaşım kullansın. Yeter artık ...... gitmeli

Yorumu oyla      25      9  
Vatandaş 1 Mart 2018 Perşembe 15:32

Sizde Deniz Yücelin Aziz Kocaoğlunun adayı olduğunu bu yüzden delegelere baskı yaptığını kabul etmişsiniz

Yorumu oyla      15      6  
taşraya döndü sehir. 1 Mart 2018 Perşembe 15:29

neyin kafasını yaşıyor, ne içirdiniz bu eski il baskanına. Adam kocaoglu aday olmalı diyor. Aslında izmiri akp ye verelim demek istiyor kısaca. Olur kardesim yapın kocaoglunu aday. Ama bu secimden sonra izmiri unutun. izmirli akp ye oy vermez ama bu secimde size de oy vermeyecek. iyi parti izmirde cok iyi trend yakaladı. Bir aksilik olmazsa secimden sonra izmiri kaybetmiş olacaksınız. kocaoglu ve diger belediye baskanlarınızın bu secimde ümiti yok. Çalısmayan adama yer yok. birde ekrem demirtası istiyormus. Onun ne oldugunu herkes biliyor. neyse..

Yorumu oyla      22      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Kudüs'ten asla taviz vermeyeceğiz
Resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Moritanya'da konuşan Cumhurbaşkanı ...
Milyonları ilgilendiriyor: TBMM'de kabul edildi
İflas ertelemeyi kaldırarak, alacaklılar ile borçlunun müzakere etmesi ...
Erdoğan: Sıra 'beşli çete'ye geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Şubat’ın askeri kanadının ortaya çıkarıldığını ...
 
CHP İzmir'den o muhtar hakkında suç duyurusu!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP Buca İlçe ...
Karşılıklı açıklamalar: 'İttifak' mı 'birliktelik' mi?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2019 seçimlerinde Saadet Partisi ...
Bornova’dan CHP İzmir patronuna ziyaret
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat ...
 
Erdoğan'dan film şirketine ihtarname!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hayatından kesitlerin anlatılacağı ...
CHP İzmir'den EBSO'ya ziyaret: Başkan Yücel'den 'ortak akıl' vurgusu
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, İzmir Sivil Toplum Kuruluşlarına ...
AK Parti'den o sunucuya sert tepki: Siz kimsiniz?
Akit TV'deki, “Sivil öldürecek olsak Cihangir'den başlarız, Nişantaşı, ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva