HABERLER>POLİTİKA
7 Kasım 2016 Pazartesi - 12:31

CHP İl Başkanı Güven: O zirve İzmir’de yapıldı çünkü…

Güven, İzmir’deki Yerel Yönetimler Toplantısı için “Toplantının İzmir’de yapılmasının bir nedeni Büyükşehir Belediyesi’nin kendini anlatmasıydı. Bundan diğer belediyelerin de yararlanmasını sağlamaktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin referans olması isteniyordu” açıklamasını yaptı.

CHP İl Başkanı Güven: O zirve İzmir’de yapıldı çünkü…

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı Yerel Yönetimler Toplantısı’nın ardından değerlendirmede bulundu.

Türkiye’deki CHP’li belediyelerin İzmir’de ağırlandığı zirve için açıklamalar yapan Başkan Güven, Parti Meclisi’nden çıkan 4 maddelik bildiriyi de yorumladı.

Güven, Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik operasyon sonrasında CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’ın insanları sokağa davet etmesi ve Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları ile milletvekillerinin tutuklanmasının ardından CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun, 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde vurguladığı direnme hakkını yinelemesi için de konuştu. 

İKTİDARA GELMENİN…
Güven İzmir’deki Yerel Yönetimler Toplantısı hakkında, “Çok verimli geçti. Anlamlı ve içeriği güzeldi. Belediye başkanları sorunlarını dile getirdi. Herkes katkı koydu. Bilim adamları sunumlarını yaptı. Genel Başkan da belediye başkanlarının sorumluluklarının arttığını söyledi. Halka daha çok sıcak davranılması, yakın durulması ve başarıların artması şeklinde ifade etti. Çünkü iktidara gelmenin en büyük referansların başında yerel yönetimlerin geldiğini aktardı” dedi.  

İZMİR’İN REFERANS OLMASI İSTENİYORDU
Toplantının İzmir’de yapılma amaçlarından bahseden Güven, “Türkiye’de yerel yönetimlerde en güçlü yer İzmir. Ülkenin 3’üncü büyük şehri İzmir CHP’de… Ayrıca ilçelerinin büyük çoğunluğu da CHP’de… İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kırsalda başarılı politikaları var. Bunların anlatılması isteniyor. Aziz Başkan’da iki kez söz aldı ve yapılanlarla yapılması gerekenleri anlattı. Zaten toplantının İzmir’de yapılmasının bir nedeni de Büyükşehir Belediyesi’nin kendini anlatmasıydı. Bundan diğer belediyelerin de yararlanması ve bazı projeleri onların da hayata geçirmesini sağlamaktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin referans olması isteniyordu” açıklamasını yaptı.

ELEŞTİRİ DEĞİL, BUNLAR YAŞANDI
İzmir programını yarıda keserek Ankara’ya dönen Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde toplanan PM’yi değerlendiren Güven, 4 maddelik bildirge için“ Söylenebilecek konuları en teorik, ideolojik ve demokrat bir partinin söylemesi gereken şekilde açıkça aktarmışlar.  Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik operasyon, parlamentodaki vekillerin tutuklanması, rejimin baskıları, FETÖ, PKK, IŞİD gibi terör örgütleriyle ilişkiler anlatılmış.  Bunlar hep yaşanmış şeyler. Laf olsun diye söylenmiş konular değil. O bir eleştiri değil. Tarihsel olarak bunlar yaşandı. CHP tutumunun açıkça iletilmesidir” diye konuştu. 

HDP SEÇMENİ TAHRİK EDİLİYOR
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun İzmir programında iki yerde vurguladığı direnme hakkı ve CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’ın sokak çağrısı için de konuşan Güven, “ Bunu biz yapmıyoruz, kendileri yapıyor. Doğu ve Güneydoğu’da HDP yanlısı seçmeni tahrik ediyorlar. Bu insanları sokağa, çatışmaya sürüklüyorlar. Bunun bedeli ağır olur. Bizim barışa ihtiyacımız var. Hükümet ateşle oynuyor. Türkiye’deki siyaset demokratik zeminden daha farklı bir yere iktidar tarafından çekilmek isteniyor. Demokrasi dışı uygulamalar yapılıyor. Şartlar aşırı şekilde zorlanıyor. Bunlar doğru değil. İktidarın görevi demokrasiyi gerçekleştirmek ve hukuk devletinin kurallarını işletmektir. Ama bugünkü iktidar hukuku bir kenara bırakıyor. Tek adam rejimine yönelik baskı, korku ve tehditle siyasi iktidarını yürütmeye çalışıyor. Bunun karşılığında doğal olarak tepki oluşacaktır. Bu kamuoyu da tepkilerini sokakta, dışarda her alanda gösterecektir, göstermelidir de zaten. Bu iktidarın yaptığı bir şeydir. İnsanların demokrasi mücadelesini demokrasi platformundan başka alanlara taşıması için çanak tutuyor. Benim görüşüm; hükümetin daha akılcı, sağduyulu davranması lazım. Gerilimi düşürmesi lazım ama tam tersi tırmandırıyor. Bunun sonuçları Türkiye için hem ekonomik hem siyasal anlamda çok ağır olacaktır. Ekonomi dar boğaz ve krize giriyor. Dolar aldı başını gitti. İstikrarın sağlanması gerekiyor. Dış yatırımcı, sermaye nereden gelecek? Para dışarıda var. Yatırımcıların gelmesi için Türkiye’nin hukuk devleti olması lazım. Türkiye’de hukuksuzluk var” ifadelerini kullandı.

 
İzmir’in semt pazarlarında en bol ve ucuz dönem!
 
AB Bakanı Çelik'ten Batasuna örneği!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de 6.5 saatlik PM sonrası 4 maddelik bildiri
CHP Parti Meclisi Pazar günü 6.5 saat süren zirvenin ardından bir bildiri yayımlandı.
HDP'li Kürkçü'den PKK'ya sert tepki!
Valilik, Diyarbakır'daki terör saldırısını terör örgütü PKK'nın düzenlediğini ...
İzmir’in başkanlarına yurt dışı yasağı Meclis’e taşındı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak, Soyer ve Piriştina’ya İçişleri Bakanlığı ...
 
AK Partili Kaya açıkladı: İnciraltı için ‘Yıldırım’ talimat!
AK Parti İzmir Milletvekili Başbakan Binali Yıldırım'ın verdiği talimat ...
CHP'de 6.5 saatlik Parti Meclisi zirvesi!
CHP'li milletvekillerinin de katılımıyla, parti genel merkezinde yapılan ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu densizlerin amacı...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dokunulmazlıklar üzerinden Meclis'e ...
 
Başbakan Yıldırım'dan HDP'ye: Yol yakınken...
Yıldırım, HDP'nin Meclis faaliyetlerine katılmama kararının millete saygısızlık ...
Kılıçdaroğlu: Türkiye yönetilmiyor, savruluyor!
Başbakan Binali Yıldırım’a yanıt veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
AK Partili Sürekli’den Bergama’da kuzey yatırımları raporu
Sürekli, Çandarlı Limanı’nın konseptinin değişeceğini, İZBAN’nın Bergama’ya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva