HABERLER>POLİTİKA
18 Şubat 2016 Perşembe - 13:07

CHP Genel Merkez'den İzmir mesaisi: İstifa çağrısı

CHP’de genişletilmiş örgüt toplantısına katılmak için İzmir’e gelen Bingöl ve Torun CHP İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

CHP Genel Merkez den İzmir mesaisi: İstifa çağrısı

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - Örgüt ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun CHP İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Yapılacak olan toplantıyla ilgili bilgi veren ikili, dün Ankara’da yaşanan saldırıyı kınadı. Torun, sorumlunun ülkeyi yöneten irade olduğunu söylerken, Bingöl ise iktidarı basiretsizlikle suçladı.

Bingöl ve Torun CHP İl Başkanlığı’nın ardından, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ziyaret etti ve daha sonra belediye meclis salonunda yapılacak olan genişletilmiş örgüt toplantısına katıldı

İl başkanlığında yapılan basın açıklamasına Bingöl, Torun ve Yüksel dışında il yönetimi, PM Üyesi Mustafa Moroğlu, Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ve kadın ve gençlik kolları başkanları katıldı.

Basın açıklaması öncesi dün Ankara’da yaşanan patlama için bir dakikalık bir anma töreni gerçekleşti.

YÜKSEL’DEN İKTİDARA İSTİFA ÇAĞRISI
İlk olarak il Başkanı Alaattin Yüksel konuştu. Yüksel, önemli bir toplantı gerçekleştirmek amaçlı bir araya geldiklerini dile getirerek, “Gündemi ağırlıklı olarak yerel yönetimlerle örgütlerin uyum içinde, daha verimli çalışmasına yönelik çalışmalar yapacağız. Biz İzmir’de her zaman İzmirlilerden çok büyük destek gördük. Biz de İzmirlilere en iyi şeklide karşılığını verebilmek için genel başkan yardımcılarımız düzeyinde bir toplantı yapmak istedik. Bu toplantı için hazırlandık. Program sürecek ama dün akşam Ankara’da yine vahim bir olay yaşadık. Türkiye’nin kalbinde 28 yurttaşımız yaşamını yitirdi. 61 yaralımız var. Diyarbakır’da yine 6 şehidimiz var. Her gün acı haberler gelmeye devam ediyor. Ben hem Ankara’da hem de Diyarbakır’da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, ailelerinin ve ülkenin başı sağ olsun. Sabırlar diliyorum. Biz ama fakat demeden nefretle bu saldırıları kınıyoruz. Terörü bitirecek her türlü çalışmanın parçası olmaya hazırız. Ama bu olanlar dışarıdan konjektörel olan olaylar değildir. 14 yıllık politikalarının sonucudur. O nedenle bu hükümetinde ülkeyi yönetemediğini düşündüğümüz içinde istifa etmelerini düşünüyorum” dedi.


2019 SÜRECİNE…
Daha önce planlanmış program için burada olduklarını söyleyen Seyit Torun ise, “Örgütlerimiz ve yerel yönetimlerimizle bir toplantı gerçekleştireceğiz. 2019’a kadar olan süreci nasıl götüreceğimizi tartışacağız. Yine belediyelerimizin yerel hizmetlerine nasıl katkıda bulunabiliriz, nasıl tanıtabiliriz bunu tartışacağız. Taleplerini dinleyeceğiz” dedi.

SORUMLUSU ÜLKEYİ YÖNETEN İRADEDİR
Ülke olarak zor günlerden geçildiğini dile getiren Torun, “Her sabah ve gün bitiminde yeni bir acıyla karşı karşıya kalıyoruz. Gün geçmiyor ki şehit haberi ve acı bir haber almayalım. Dün de Ankara’nın göbeğinde masum insanlar terörle karşı karşıya kaldılar. Diyarbakır’dan yine şehit haberleri geldi. Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Ama artık bu acıları taziyelerimizi dile getirerek geçirmememiz lazım. Bizleri tatmin eden, sorumluların bulunduğu açıklamaları ve kararların olmasını istiyoruz. Birçok katliama tanık olduk. Her gün şehit haberleriyle sarsılıyoruz. Bunun sorumlusu bu ülkeyi yöneten iradedir. Bu ülkenin istihbaratı, güvenlik sorumluları sorgulanmalıdır. Devletin bir an önce üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek, olayın faillerini bulmasını talep ediyoruz. Bizler 92 yıllık bir tecrübeye sahibiz Kabile partisi değiliz. CHp olarak süreci yakında takip ediyoruz. Sorumluluk bilincinde ülkenin hizmetinde olacağız. Kimse bu ülkenin sahipsiz olduğunu düşünmesin.  Hizmet kalitesini artırmak ve yaşanabilir bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. Bugün İzmir de bu konuda çok büyük katkıda bulunacaktır” diye konuştu.-

BU KADAR BASİRETSİZ…
Örgüt ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ise Ankara’da dün yaşanan patlamaya değinerek, “Boğazımız düğümleniyor. Acılarımızı ifade edecek kelimeler bulmakta zorlanıyoruz. Sıklıkla vurguladığımız gibi maalesef bu iktidar artık bu ülkeyi yönetemiyor. Cumhuriyet tarihinde bu kadar basiretsiz, aciz olan bir iktidar dönemi hatırlamıyorum. 2002 yılında iktidara geldiklerinde sıfır terör sorunuyla devr aldıkları yönetim bugün ‘acaba nerede nasıl bir olayla karşı karşıya kalacağız, inşallah bir olayla karşılaşmayız’ diye dua eder konuma geldi. Son olaylarda 3 önemli saldırı yaşadık. Toplamda 147 insanın hayatına mal oldu. Dün yine Türkiye’nin en güvenli bölgesinde bir patlama gerçekleşti. Yine onlarca vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu ülkenin istihbaratı ne yapar? Neleri tespit eder? İktidar basiretsizliğini dün yine ortaya koymuştur. Dünyanın bir çok yerinde böyle olay olduğunda iktidar görevini yapar ve istifa eder. Türkiye’deki hükümet can kayıplarına rağmen açıklamalar yaparak olayları unutturmaya ya da olaylardan siyaseten nemalanmanın örneğini gösteriyorlar. Türkiye’de iyi ki CHP var. Bütün örgütler sorumluluklarını hassasiyetle yerine getiriyor. Çözüm üretiyor ve dikkat çekiyor. Her fırsatta da iktidarı uyarıyor. 4 yıl öncesinde Suriye olaylarında iktidarı uyarmıştık. Fakat bizi dinlememişti. Fakat AKP ülkeyi şiddet sarmalının içine sokarak, bataklığa sürüklüyor. Bizim sevdamız Türkiye. Tek hedefimiz var. O da Türkiye’nin kardeşlik duygularını tesis ederek, birlik ve bütünlük koruma için ne gerekiyorsa yapmaktır. Bu anlayışla hareket ediyoruz” dedi.

İLK İZMİR’DEN BAŞLATTIK
Günlük yaşamın da devam ettiğini söyleyen Bingöl, “Kurultayımızdan sonra büyük bir şevkle örgütlerimiz ve yerel yönetimlerimizle daha nitelikli işler yapmak için çalışmalara başlamıştık. Bu çalışma da onlardan bir tanesidir. Bizim için en ücra köşe dahi çok önemli fakat ilk olarak bu çalışmalara İzmir’den başlamak istedik. Daha önce örgütümüz bir çalışma yaptı. Bu kez de genel merkez mahreçli bir çalışma yapacağız” ifadelerini kullandı.

 
İzmir'deki sığınmacılara organizatör markajı
 
TMMOB'a bağlı odalarda yeni dönem
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 18 Şubat 2016 Perşembe 16:22

İl kongresi öncesi il başkanı "İzmir İl Başkanı genç olsun" diye gazetelere beyanatlar veriyordu,Genel Başkan da gazetecilere "MYK yı gençleştirme" sözü.Fotoğraf karesi de acı gerçeği...

Yorumu oyla      11      5  
Lombak 18 Şubat 2016 Perşembe 14:25

Kani Beko'nun istifası için girşimleriniz olacak mı?

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 18 Şubat 2016 Perşembe 13:56

istifa mı? ne istifası bunlar için "başkanlık" yolunda herşey mübah....

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bülent Arınç'tan 'gereği yapılmalıdır' çıkışı!
Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan Ankara saldırısı açıklaması: ...
Meclis bombalı saldırıyı 'ortak' kınayamadı
Meclis, dün Ankara’da gerçekleşen bombalı saldırıyı, HDP’nin imza koymaması ...
Başbakan Davutoğlu: 78 milyon bir ve beraberiz
Başbakan Davutoğlu, Ankara'daki saldırıya ilişkin, "Terör ve şiddet karşısında ...
 
Avrupa'dan Ankara saldırısına kınama
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını ...
Bahçeli: Kalpgahımız hedef alındı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'daki bombalı saldırıya ilişkin ...
Erdoğan: Verdiğimiz kayıplar sabrımızı zorluyor
Cumhurbaşkanlığı'ndan Ankara düzenlenen saldırı ile ilgili yazılı açıklama yapıldı.
 
Kılıçdaroğlu: Bu ülke bu acıları hak etmiyor
Ankara'daki saldırıya "Bu ülke bu acıları hak etmiyor. Bu terör saldırısını ...
Hükümetten saldırı sonrası detaylı açıklama
Ankara’da askeri kurumların ve lojmanların bulunduğu bölgede akşam saatlerinde ...
Cumhurbaşkanı ziyaretini iptal etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'a yarın yapacağı ziyareti iptal etti.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva