HABERLER>POLİTİKA
20 Ekim 2020 Salı - 14:35

CHP Gaziemir Kongresi için soruşturma sil baştan!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir'de tartışmalara neden olan Gaziemir İlçe Kongresi için, İzmir 7'nci Sulh Ceza Hakimliği, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kovuşturmaya yer olmadığı kararını kaldırdı. Kongrede Kasım Özkan'ın karşısında aday olan Ali Rıza Türkmen'in itirazı sonrası alınan kararla, Gaziemir İlçe kongresi hakkında başlatılan soruşturmanın, yeniden başlatılması bekleniyor.

CHP Gaziemir Kongresi için soruşturma sil baştan!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi'nde itirazlara neden olan Gaziemir İlçe Kongresi için 7'inci Sulh Ceza Hakimliği önemli bir karara imza attı. 22 Aralık 2019 tarihinde Gaziemir'de gerçekleştirilen kongrede seçimini kazanan mevcut başkan Kasım Özkan'ın rakibi olan Ali Rıza Türkmen, kongrede partiye üye olmayan kişilerin oy kullandığı iddiasını gündeme taşımıştı.

İtirazlar sonrası ise İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı 'Partiye üye olmayan kişilerin oy kullanarak seçime hile karıştırdıkları veya evrakta sahtecilik yapıldığına dair müştekinin hiçbir belge ve bilgi il desteklenmeyen soyut iddiasından başkaca soruşturmayı gerektirecek bilgi ve belge olmadığı gerekçesiyle' kovuşturmaya yer olamadığına dair karar vermişti.

Cumhuriyet Başsavcılığının kararı sonrası Ali Rıza Türkmen, Alev Çelik, Arda Işık, Cansu Sarı, Ekrem Karaca, Hande Deniz Şentürk, Hasan Şakar, Kadriye Mutlu, Yasin Ergül, İzmir 7'nci Sulh Ceza Hakimliği’ne itiraz etti.

Dosyayı inceleyen İzmir 7'nci Sulh Ceza Hakimliği, 'Kovuşturmaya yer olmadığı' kararının kaldırılmasına karar verdi. Alınan karar sonrası Cumhuriyet Halk Partisi Gaziemir İlçe Kongresi için yeniden soruşturma başlatılması bekleniyor.

TÜRKMEN: GAYRİMEŞRU, İLLEGAL İŞLER YAPTILAR
İzmir 7'nci Sulh Ceza Hakimliği’nin aldığı kararı yorumlayan Ali Rıza Türkmen, "Kendi aramızda yaptığımız ilçe kongresinde, ben ilçe başkanı adayıydım. Bu yaşanan süreç içerisinde arkadaşlarımız legal yollardan ayrılarak, gayrimeşru, illegal işler yaptılar. Ben kendi adıma değil, bana destek veren, bana gönül veren insanlar için bu süreci takip ettim. Bu süreçte birkaç ismi tespit ettim. İlk önce yakmamak adına vermemiştim ancak sonrasında Cumhuriyet Başsavcılığına vermek zorunda kaldım. Savcılık kovuşturmaya yer yoktur kararı verdi. Başsavcılığın verdiği kararı ise İzmir 7'nci Sulh Ceza Hakimliği bu kararı bozdu. İtirazımızı kabul etti ve soruşturmayı tekrar açtı. Soruşturma tekrar başladı. İlçe seçim kuruluna ve Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı'na gerekli yazıları zaten savcılık yazmış. Bu karar dün bugün çıkan bir karar değil, bana tebliğ edilmesi gerekirken de bunlar bana tebliğ edilmedi. Savcılık dosyamı gidip bütün evraklarımı aldım, orada gördüm" ifadelerini kullandı.

‘EVRAKTA SAHTEKARLIKTAN YARGILANACAKLAR’
Türkmen açıklamasında "Soruşturma sonucunda ilçede görevli arkadaşların resmi evrakta sahtekarlık ve seçim kanununa muhalefetten yargılanacaklarını düşünüyorum. Yönetimin düşmesi halinde aday olup olmayacağım konusunu o süreçte arkadaşlarımız ile oturup konuşuruz. Burada benim başkan olmam çok önemli değil" dedi.

‘DENİZ YÜCEL İLE GÖRÜŞECEĞİM BİR KONU YOK’
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile kesinlikle görüşmeyeceğini belirten Türkmen, “İl başkanı, konuya tamamen ekip zihniyeti ile yaklaşarak, itirazlarımıza rağmen bize tamamen gözlerini ve kapılarını kapatmışlardır. Bu konuda bizle görüşmek dahil istememişlerdir. Bu nedenle Deniz Yücel ile görüşeceğim hiçbir konu yok. İlçemde, ilimde, genel merkezimde hakkımı aramama rağmen hepsi ekip zihniyeti ile kapı duvar olunca, bende hakkımı Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde aramak zorunda kaldım. Adalet arıyorum. Adalet yürümekle olmuyor, parti içinde bunu gerçekleştirerek oluyor" dedi.

 
Ödemiş, salgında kaçış noktası oldu
 
Kılıçdaroğlu'ndan 'askıda ekmek' göndermesi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
köylü 20 Ekim 2020 Salı 19:50

Gaziemir'i bırakın İZMİR' e reklam oldunuz.Zaten genel merkez göndermesi halil arda ile TABAN yaptırdınız partiye.YA ZIK LAR OLSUN...

Yorumu oyla      3      3  
Dinarlı 20 Ekim 2020 Salı 16:44

Helal olsun sana bu kadar mücadele ve emek veriyorsun senin hakkın olduğunu ben biliyorum son 2 haftada bir dalavere çevrildi

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DEVA Partisi İzmir’de yeni yönetim belirlendi
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İzmir İl Teşkilatı’nda yönetim kurulu üyeleri belli oldu.
HDP'li milletvekili Remziye Tosun'a soruşturma
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca partisinin il binası önünde oturma ...
Bornova’da hem iş arayan gençlere, hem eczanelere destek
Bornova Belediyesi’nin Eczane Destek Personeli Yetiştirme Kursu, Koronavirüs ...
 
'Askıda ekmek' eleştirilerine yanıt: Nankörsünüz!
MHP lideri Bahçeli, başlatığı "askıda ekmek" kampanyasına yönelik eleştirilere ...
Akşener'den FETÖ iddiaları için açıklama!
İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Ermenistan'ın ...
MHP Tire'den askıda ekmek kampanyası
MHP Tire İlçe Teşkilatı, "Askıda ekmek kampanyası" düzenledi. 
 
CHP’li Sertel’den stat çıkışı: İzmir cezalandırılıyor mu?
Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 5 yıl önce yıkılan İzmir Alsancak ...
PM'ye sunuldu: CHP'nin o ilçede sadece iki üyesi var!
CHP MYK'da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na CHP'nin üye sayısı ile ilgili rapor sunuldu.
MHP'den 'askıda ekmek' eleştirilerine tepki!
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva