HABERLER>POLİTİKA
30 Haziran 2017 Cuma - 11:41

CHP'den yürüyüş çağrısı: İzmir İstanbul'a akacak!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı adalet yürüyüşünün son durağı olacak İstanbul Maltepe’de yapılacak büyük adalet mitingine rekor bir katılım yapmaya hazırlanıyor.

CHP den yürüyüş çağrısı: İzmir İstanbul a akacak!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun devam ettiği adalet yürüyüşünün sona ereceği Maltepe’de, 9 Temmuz’da yapılacak olan adalet mitingine İzmir’in katılımını görüşmek üzere CHP İzmir İl Başkanlığında toplanan CHP İzmir İlçe başkanları toplantıda, isteyen tüm İzmirlilerin adalet mitingine katılımının sağlanması için çalışma yapılması kararlaştırıldı. Toplantıdan İzmir’in mitinge katılımıyla ilgili olarak yapılacak duyurularda “ Adalet İçin Bekle Bizi İstanbul” sloganı belirlendi.

GÜVEN; 9 TEMMUZ’DA İZMİR İSTANBUL’A AKACAK
Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven “ Bu yürüyüşünün de, adalet isteğimizin de rengi, dili, partisi, mezhebi yok. Herkes için adalet, Türkiye için demokrasi istiyoruz. Yürüyüşün finaline İzmir’den katılmak isteyen tüm vatandaşlarımızı götürmek istiyoruz” dedi. Güven şunları ifade etti:

"Tüm dünya’nın yakından izlediği, Türkiye’de yaşayan neredeyse tüm vatandaşlarımızın yürekten desteklediğine inandığımız bu adalet yürüyüşü adalet bekleyen, bağımsız yargı isteyen, kendisini ifade edememekten yakınan, baskılardan bıkmış, bıçağın kemiğe dayandığını gören herkesin yürüyüşü olmuştur. Siyasi tarihimizde bir liderin halkıyla birlikte, ülkesin de adaletin hakim olması ve hukuksuzluğun bir idare şekline dönüşmesine başkaldırdığı bir yürüyüştür. Bu yürüyüş, her adımında halkı bütünleştiren, ayrımcılığa karşı çıkan, adaletsizlikten mağdur olmuş herkesin yürüyüşüdür. Bu yürüyüş, ülkeyi OHAL ile, KHK’lerle yöneterek uçurumun eşiğine getirmiş olan AKP iktidarına, en masumane ama hayati bir uyarının yürüyüşüdür. Bu yürüyüşten korkmak, bu yürüyüşe başka bir kulp takmaya çalışmak, ancak adaletten korkan, hukuka inanmayan, demokrasi istemeyen, barıştan ve kardeşliğimizden rahatsız olanların işi olabilir. Bizler bu yürüyüşün ruhuna da,  bu ülkenin adalet bekleyen insanlarına da sonuna kadar inanıyoruz. Onun içinde İzmir’in, adalet yürüyüşünün finalinin yapılacağı, 9 Temmuz Maltepe Adalet mitingine akın edeceğini biliyoruz. Bu yürüyüşünde, adalet isteğimizin de rengi, dili, partisi, mezhebi yok. Herkes için adalet, Türkiye için demokrasi istiyoruz.  

BAŞVURULAR CHP İLÇE BAŞKANLIKLARINA
“İlçe başkanlarımız ve Belediye Başkanlarımızla koordineli bir çalışma yürüterek, 9 Temmuz’da yapılacak adalet mitingine gitmek isteyen tüm İzmirlileri, İstanbul’a götürmek istiyoruz. İzmir için ortak bir dil ve slogan belirledik. Adalet mitingine uygun olarak sloganımız “Adalet İçin Bekle Bizi İstanbul” oldu. Bu mitinge yapılacak olan katılımın, şimdiye kadar İzmir dışında yapılmış bir mitinge, İzmir’in yapacağı en büyük katılım olacağına inanıyoruz.  9 Temmuz’da Maltepe’de yapılacak mitinge katılmak isteyen vatandaşlarımızla, 8 Temmuz akşamı İstanbul’a doğru yola çıkacağız. Belki de bu yolculuk, adalet için oluşturulacak en büyük konvoy olarak tarihteki yerini alacaktır. Bu büyük mitinge İzmir’den katılmak isteyen tüm vatandaşlarımız, başvurularını oturdukları ilçelerde bulunan CHP ilçe başkanlıklarına yaparak isimlerini yazdırabilirler"

TÜRK BAYRAĞI VE ADALET TİŞÖRTLERİ
9 Temmuz Pazar günü, İstanbul Maltepe’de yapılacak adalet mitingine katılım sağlayacakların, mitinge sadece Türk bayrağıyla katılımlarının sağlanacağı, İzmir’den katılacaklara ön tarafında “adalet”, arka tarafında “İzmir” yazan tişörtler dağıtılacağı, mitingin duyurusu için billboard, gazete ve radyo reklamları verileceği belirtildi.

 
Doktor Rodoplu'dan yürüyüşe sağlık desteği
 
Aşırı sıcakta iş kazaları 4 kat artıyor
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fahriye Doğan 1 Temmuz 2017 Cumartesi 00:30

Adalet için bekle bizi İstanbul. Doğru bir uygulama, gelebilirim.

Yorumu oyla      11      5  
Ayşe görhan 30 Haziran 2017 Cuma 13:59

Bekle bizi istanbul gümbür gümbür geliyoruz Sayın başkanımıza destek olmaya geliyoruz sonuna kadar yanındayız Allaha emanet olsun Adalet için haydi arkadaşlar haydi izmir isanbula

Yorumu oyla      14      6  
Ayşe görhan 30 Haziran 2017 Cuma 13:51

Bekle bizi istanbul geliyoruz

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kalp spazmı geçiren CHP'li vekilin son durumu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 16 gün önce başlattığı ’Adalet ...
Yürüyüşte 16’ncı gün: Vekil Bakan ile başkanlar Atila ve Uyar yürüyüşte
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı yürüyüşe İzmir’den gelen ...
İşte yeni partide olmayacak isim!
Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) muhalif isimler, yeni bir siyasi ...
 
Başbakan Yıldırım'dan mevkidaşına vize çağrısı
Türkiye-Macaristan iş forumunda konuşan Başbakan Yıldırım, "İkili ilişkileri ...
Kılıçdaroğlu'ndan canlı yayında önemli açıklamalar
Kılıçdaroğlu Habertürk TV'de moderatör Ece Üner, Hürriyet yazarı Deniz ...
Bahçeli: Talihsizlik, esef ve endişe verici...
MHP Lideri Bahçeli “Unutulmasın ki, Türk milleti her türlü iç ve dış muhasım ...
 
Çavuşoğlu: Ömür boyu müzakere edecek değiliz
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsviçre'de yürütülen Kıbrıs barış müzakerelerine ...
'Uyum yasalarına makul ölçüde destek vereceğiz'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “AK Parti’nin gönderdiği iç tüzük çalışmasını ...
AK Partili Kaya'dan 'otoyol' raporu: Belkahve'den rekor araç geçişi!
AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, canlı yayında katıldığı bir programda ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva