HABERLER>POLİTİKA
15 Kasım 2021 Pazartesi - 16:00

CHP'den Urla çıkarması... 'Kayyum zihniyetini sandığa gömeceğiz!'

Urla ziyaretleri hakkında Ege'de Sonsöz'e konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan, Tacettin Bayır, Mahir Polat ve Sevda Erdan Kılıç vatandaşların kayyum yönetiminden rahatsız olduğunu dile getirirken, özellikle genel seçimler noktasında yurttaşlardan kendilerine yönelik talepler aktardıklarını da ifade etti.

CHP den Urla çıkarması...  Kayyum zihniyetini sandığa gömeceğiz!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü tarafından il genelinde gerçekleştirilen ilçe çıkarmalarını Urla ile devam etti.

Beraberindeki heyet ile birlikte Urla'ya giderek köy köy, mahalle mahalle geziler düzenleyen il örgütünde, saha çalışmalarına İl Başkanı Deniz Yücel'in yanı sıra, Parti Meclis Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, parti Yüksek Disiplin Kurulu üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç katıldı.

Beraberindeki il yöneticileri ile birlikte ayrı ayrı gruplar halinde Urla'nın mahallelerine dağılan CHP'li Vekiller, saha çalışmalarındaki ilk izlenimlerini Ege'de Sonsöz'e aktardı.

ARSLAN: KİMSE ÖNÜNÜ GÖREMİYOR
İzmir Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Ednan Ednan alanda yaşanan sorunların yerel siyasettin ziyade genel siyaset ile ilgili olduğunu belirtirken, "Zeytin Alanı'nda çalışma yapıyorum. Burada esnafa yönelik çalışma yapıyoruz. Muhtarlarımız ziyaret ediyoruz. Muhtarlarımızı genel olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerinden mutlu. Her ne karar kayyum olsa da İzmir Büyükşehir Belediyesi burada vatandaşlarımızı hiçbir anlamda kimseyi yalnız bırakmıyor. Çözüm ekipleri İZSU ve Fen İşleri ile muhtarlarımız ne  zaman arasa ulaşabiliyorlar. Büyükşehir tarafından bir sıkıntı yok. Ancak yerel siyasetten ziyade genel siyaset ağır basıyor. İnsanların durumu kötü.Esnaf burada zor durumda olduğunu söylüyor. Kırtasiyeye girdim demin, yüzde 30 zam geldi diyor... Un satan bir fırına girdim unun torbası 300 TL oldu diyerek isyan ediyor. Markete girdim şeker, zeytinyağı konusunda sıkıntı var deniliyor. Kimse önünü göremiyor. Urla da Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi sandığı bekliyor. Esnaf çok zor durumda ve ciddi ekonomik sıkıntılar mevcut" diye konuştu.

POLAT:  PET SHOPLARDAKİ ZAM ORANI BİLE YÜZDE 30'U BULMUŞ DURUMDA
Urla'da genel olarak vatandaşların ekonomik güçlerini yüksek olmasına rağmen Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi orada da alım gücü anlamında ciddi sorunlar yaşandığının altını çizen İzmir Milletvekili ve YDK üyesi Mahir Polat, "Vatandaşın kayyumun kendi başına uyguladığı hukuksuz kurallara karşı bir tepki var. Hükümetin demokrasinin arkasından dolaştığını düşünüyorlar. Kendi kafalarına göre yıkım kararın almış, belediye meclisinin çalıştırılmadığını düşünüyorlar. Demokrasi ile işi olsaydı hükümetin meclisin içinden seçim yapılabilirdi. Bizlen bu işi tersine çevireceğiz ve en kısa sürede seçimlerde kayyum zihniyetini sandığa gömeceğiz. Vatandaş erken seçime karşı bizden daha istekli. Gelin artık diyorlar. İsyan edenler var. Çok ağırlaşmış ekonomik koşullar. Sadece petshoplarda zam oranı yüzde 30'ların üstüne çıkmış. Bırakın vatandaşın gıdasını hayvan gıdası bile yüzde 30'un üzerine çıkmış. İnsanlar Urla gibi bir yerde yoksulluk çekmeye başlamış ve alım gücü düşmüş. Baktığınızda Urla sosyo ekonomik olarak gelişmiş bir yer ancak pahalılıktan dehşet yakınıyor insanlar. Esnaf ve iş insanlar her gün zamlara yetişmeye çalıştıklarını söylüyorlar. Bu gidişte dükkan kapatacağız diyorlar" dedi.

BAYIR: VATANDAŞLARIN DİNLENMESİ LAZIM
Çalışmalar sırasında vatandaşlar ile sık sık iletişim kurduklarını ve burada kayyum yönetimine yönelik eleştirilerin bulunduğunu belirten CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise,"Çalışmalarımız devam ediyor. İnsanları dinliyoruz. Kaymakamın biraz daha hareketli olmasını bekliyorlar. Yeterli olmadığını düşürüyorlar. Bir dere yatağında dozerle yol yapmışlar ancak düzgün künk koymadığı insanların kuşkuları var. Biraz vatandaşın dinlenmesi lazım. Kaymakamlık başka bir şey belediye başkanlığı ayrı bir göre. Böyle devam ederse kaymakam ile ilgili şikayetler gelmeye başlayacaktır önümüzdeki süreçte. Genel seçim ile ilgili de Urla insanımız seçilmiş meclis üyeleri arasından belediye başkanı seçilmesini bekliyor. Bu süreç içinde memnun değiller. Genel seçim konusunda da mevcut iktidardan da bir an önce kurtarın bizi diye yoğun ısrar ve talepleri var bize karşı vatandaşların" ifadelerini kullandı.

KILIÇ:  KAYYUM TARAFINDAN YÖNETİLMEYİ KABUL ETMİYORLAR
İktidarın tarım politikalarından dolayı köylülerin şikayetçi olduğunu dile getiren İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç,"Sabah saatlerinde Urla'da çalışamaya başladık Öncelikle  Ziraat Odası başkanını ziyaret etim bilgi alma. İçin Sonra köy çalışması yürüttüm. Köylerde yerelden çok genel siyaset konuştu. köylülerin biz söylediği iktidar tarı  ve hayvancılığı bitirdi dedi bizlere. Yem, gübre ve mazottaki artıştan yakınıyor vatandaşlar. Emek verdikleri  ürünlerden para kazanamadıklarını söylediler. Çareyi CHP!de görüyorlar. Çünkü köylü çok iyi biliyor ki doğru bir tarım politikası ile hem üreticinin hem tüketicini yüzü güler. Bu nedenle köylüler bir an önce erken seçimin gelmesini ve bu iktidarın değişmesini bekliyor. Böyle bir erken seçim beklentisi mevcut vatandaşlarda. Kayyum'dan yakınmak yerine daha çok Büyükşehir Belediyesi'ne gerçekleştirdiği hizmetler ve çalışmalardan dolayı teşekkürleri oldu.  Urla'nın kayyum tarafından yönetimi tarafından yönetilmesini kabul etmiyorlar" diye konuştu.

 
Denizli'de otomobil ağaca ok gibi saplandı!
 
Bergama Kültür Merkezi sanatseverlerle dolup taşıyor
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Urlalı 16 Kasım 2021 Salı 09:22

Yerel seçimler sırasında belediye başkanları atanırken düz parti üyeleri açığa alınan belediye başkanı hakkında ilgililere gerekli bilgileri verdiler,bu aday ile sıkıntılar olacağını bildirdiler.Sonuç ortada,diğer ilçelerde farklı sonuç yok,yarın gelecek seçimlerde yine yeniden genel merkezden belediye başkanları atanacak vatandaşta tıpış tıpış oy verecek,genel merkezde bu işi yapanlar benim adamım atansın senin atansın ön seçimi oluyor,koyun sandığı parti üyelerinin önüne nasıl aday tespit edilir görsünler,ama yapmıyorlar sırası değil seçimi almak zorundayız tehlike kapıda deyip parti üyelerine göz dağı veriyorlar,şimdi gelecek seçimlerde aynı taktik olacak gibi görünüyor,bir zahmet genel merkez yöneticileri gelsin oy kullansın adaylarına, demesinler sonra bidon kafalılar oy vermedi diye çünkü geçmişte bu cümleyi bir oarti yetkilisi söyledi oradan biliyoruz...

Yorumu oyla      4      3  
Lombak 15 Kasım 2021 Pazartesi 21:07

Olm adamı araştırmadan aday yapan siz değil misiniz. Hadi oturun bakiim aşağıya!

Yorumu oyla      4      3  
BAK BAK 15 Kasım 2021 Pazartesi 17:13

yaptığınız bu çalışmanın geri dönüşüne bakıyormusunuz yoksa sen ben bizim oğlanmı

Yorumu oyla      4      3  
vatandaş 15 Kasım 2021 Pazartesi 17:07

batının hdp si oldu chp sayenizde

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İçişleri Bakanlığı: Eren Kış-3 operasyonu başlatıldı
Diyarbakır-Bingöl illerinde Eren Kış-3 Şehit Jandarma Binbaşı Ercan Kurt ...
CHP'li Polat 'Katar'ı sordu: Turnuva bir ay, anlaşma neden 5 yıl?
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, TBMM Genel Kurulu’nda ...
Mehmet KARABEL yazdı... Damardan helalleşme!
Mehmet KARABEL yazdı... Damardan helalleşme!
 
MHP'li Aydemir, son yolculuğuna uğurlandı
MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
TBMM'de bu hafta: 5. Yargı Paketi, 2022 bütçesi
Türkiye Büyük Millet Meclisi bu hafta yoğun bir gündemle çalışacak. Genel ...
BAE Prensi Türkiye'ye geliyor
Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan’ın ...
 
AK Parti’de sürpriz değişim iddiası
AK Parti, sürpriz bir değişime gitme kararı aldı. Partinin Grup Başkanı ...
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten İran'a geçmiş olsun mesajı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İran'da ...
Erdoğan'dan Çanakkale Köprüsü açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Troya Müzesi’nde gerçekleştirilen ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva