HABERLER>POLİTİKA
27 Ağustos 2016 Cumartesi - 11:37

CHP'den Selçuk çıkarması: Kimler katıldı/neler konuşuldu?

CHP İzmir Milletvekilleri Zeynep Altıok, Murat Bakan, Musa Çam ve Tacettin Bayır Selçuk’ta katıldıkları bir etkinliğin ardından ilçe örgütüyle bir araya geldi.

CHP den Selçuk çıkarması: Kimler katıldı/neler konuşuldu?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok ile İzmir Milletvekilleri Murat Bakan, Musa Çam ve Tacettin Bayır Selçuk’ta her yıl 26 Ağustos Büyük Taarruz’un başladığı günde düzenlenen etkinliğe katıldı.

Heykeltıraş Mehmet Aksoy’un Kurtuluş Savaşı mücadelesini aktardığı ve heykelin gölgesi Mustafa Kemal Atatürk’ün silüeti olacak şekilde yarattığı eseri olan ‘Kurtuluş Yolu Anıtı’ önündeki etkinliğe katılan CHP’li milletvekilleri etkinliğin ardından ilçe binasında partililerle bir araya geldi.

Toplantıda ülkenin içinde bulunduğu duruma ilişkin değerlendirmeler yapan milletvekilleri, ülke barışı çerçevesinde konuştu. Türkiye’nin mezhepçi yaklaşımla iç kavgalara alet edilmesinin doğru olmadığının ifade edildiği toplantıda partililerin soruları da yanıtlandı.

Artvin’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyunun geçişi sırasında konvoya ateş açılması ve yaşanan çatışma kınandı.

CUMHURİYET’İN BEKÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Bir arada olmanın anlamını ifade ederek, geleceğe dair umutlu olduğunu ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, “26 Ağustos Büyük Taarruz’un başladığı bugün, bu ülkede bugüne kadar bütün karanlıkların, biat eden, kindar ve dindar bir nesil yetiştirme şiyarıyla hedef aldığı öz değerlerimizin karşısında olan birgün. Tam da böylesi bir zamanda aydınlanmanın, laik demokrat Türkiye Cumhuriyeti’nin, barışın, kardeşliğin ve eşit yurttaşlığın göstergesi olarak burada uyanışın, sorgulamanın, aydınlatmanın ne derece önemli olduğunu yeniden anlıyoruz. Biz, Atatürk’ün çocuklarıyız. 7’den 70’e bu bilince sahip Atatürk’ün çocuklarıyla yan  yana, omuz omuzayız.. Bu, geleceğin ve aydınlığın da garantisi. Sistemli bir şekilde karanlığa, din odaklı bir ayrımcılığa sürükleyenlerin hedef aldığı laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluşunun bu olacağına inanıyorum. Aydınlık gelecek için, Cumhuriyet’in bekçisi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

SURİYE ‘MİLLİ MESELE’ DEĞİL, ‘BU İKTİDAR’IN HATASIDIR

CHP’nin dış politikasının Cumhuriyet’in dış politikası olduğunu belirterek, ‘denge, ihtiyat ve barış’ çerçevesinde Türkiye'nin dış politikasının yeniden şekillenmesinin gerektiğinin altını çizen Murat Bakan, ‘üst akıl’ üzerinden iktidara yüklendi. Geniş bir dış politika değerlendirmesi yapan Bakan şu şekilde konuştu: “Bu iktidar sürekli bahsettikleri o üst akılla geldi. Bugün bizim Suriye’de olmamızın sebebi de o üst akıl. Libya’da, Tunus’ta, Mısır’da, Irak’ta, İran’da, Suriye’de, İsrail’de dış politika konusunda çuvalladık. Bugün Suriye’deki bu savaşta mevcut iktidarın katkısı vardır. Şimdi de ‘milli mesele’ noktasına geldik. Suriye milli mesele değildir. Bu iktidarın hatasıdır.”

ÖSO DİYE BİR ŞEY YOK

Kilis Raporu hazırlamak için gittikleri Kilis’te gördüklerini partililerle paylaşan Bakan, “Bugün ABD Türkiye’yi destekliyor ve ‘bölgeden uzun süre çıkmayabilir’ diyor. Çünkü Cerablus'u aldıktan sonra orayı bırakacak kimse yok. ÖSO diye bir şey de yok, bunlar çetelerdir. Cihatçı bir yapı ve bir kısmı paralı asker. Türkiye'nin desteği olmadan o bölgeyi elinde tutması kanaatimce mümkün değil. Temennimiz bir an önce askerlerimizin sağ salim ülkemize dönmesidir” dedi.

Dış politika ve Suriye politikasıyla ilgili değerlendirme yapan Musa Çam da, izlenen politikaları eleştirdi. Suriye’nin bir bataklık olduğunu vurgulayan Çam, “Türkiye’nin Suriye ve Ortadoğu bataklığına girmesini doğru bulmuyorum. Bizi çok zorlu günler bekliyor” dedi.

 
İzmir'deki 'kumpas' davasında Gülen için tutuklama kararı!
 
CHP'li Sındır'dan 'acil Meclis' çağrısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu açıkladı: 'Güçlü suikast ihtimali var' dendi!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin'de kendisine yönelik saldırıya ...
Erdoğan Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3. köprünün açılışında yaptığı konuşmada CHP lideri ...
Kılıçdaroğlu ve Canikli'den şehit ailesine taziye ziyareti
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve Başbakan Yardımcısı Canikli, Artvin'de ...
 
Erdoğan ile Putin'den tele-zirve: Ne konuştular?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Federasyonu Başkanı Putin ile yaptığı telefon ...
AK Partili gencin Kılıçdaroğlu klibi sosyal medyayı salladı!
Birçok kez hazırladığı AK Parti klipleriyle gündeme gelen Osman Doğan ...
Balbay: Meclis açık olmalıdır!
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ...
 
Kılıçdaroğlu: Tüm partilerin ortak hareket etmesi lazım!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açıklamalarda bulundu. Terörün tek ...
Erdoğan'dan Cizre saldırısı sonrası ilk açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şırnak Cizre'deki terör saldırısıyla ilgili bir ...
Başbakan Yıldırım: Hiçbir terör örgütü...
Başbakan Yıldırım, "Cizre polis merkezine alçak PKK terör örgütünün kalleş ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva