HABERLER>POLİTİKA
31 Mayıs 2017 Çarşamba - 14:45

CHP'den sel eleştirilerine yanıt: İzmir'i bırak, Ankara'ya bak!

İzmir’de aşırı yağışlar nedeniyle birçok yer olumsuz etkilenirken AK Parti’den gelen eleştirilere CHP’den yanıt geldi. CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Hatice Tatlı, “İzmir’i bıraksınlar Ankara ve İstanbul’a baksınlar. Orada alt geçitlerde insanlar ölüyor” dedi.

CHP den sel eleştirilerine yanıt: İzmir i bırak, Ankara ya bak!

EGEDESONSÖZ - İzmir’de yaşamı olumsuz etkileyen yoğun yağışların yaraları sarılıyor. Özellikle Konak İlçesi’nin Gültepe, Toros, Göztepe, Güzelyalı ve Mithatpaşa gibi yerleri başta olmak üzere Karabağlar, Buca, Karşıyaka’da da birçok yerin olumsuz etkilendiği yağışlar nedeniyle çok sayıda ev ve iş yeri hasar gördü. Sele kapılan araçların bazıları da hurda haline geldi.

Belediyeler ve kamu kurumlarının yardıma koştuğu vatandaşlar sorunları aşmaya çalışırken AK Parti’den Büyükşehir Belediyesi’ne ve yerel yöneticilere tepki gelmişti. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve ilçelerindeki parti temsilcileri altyapı yetersizliği nedeniyle eleştirilerde bulunmuştu.

AK Parti’den gelen eleştirilere CHP’den de yanıt geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Hatice Tatlı, Ankara ve İstanbul’da yaşanan sel baskınlarını ve oluşan hasarları hatırlattı.

Tatlı, “Bu sorunun temel nedeni bellidir. İklim değişikliği ve mevsim normalleri dışında yağan yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. Büyükşehir Belediyesi kimsenin yapmadığı bir şekilde yerel yönetimlere örnek olacak bir şekilde iklim değişikliği konusunda çalışmalar yapıyor. Aziz Kocaoğlu,  Avrupa başkanlar bildirgesine imza atarak karbon salınımının 2020’ye azaltılmasını garanti etti. Aynı zamanda tramvay projesini geliştirerek ve uygulayarak lastik tekerlekli araçların sayısını azalttı. Otobüslerin yaşlarını düşürdü. Egzoz gazlarının azaltılması için çaba gösterdi. İzmir’de 2015 verilerine göre 1 milyon 172 bin 549 araç bulunuyor. Birileri de hal böyle iken ‘vapurlar neden alınıyor’ diye eleştiriyor. Tüm ulaşım projeleri kentin temiz enerjiye kavuşması içindir. Yine elektrikli otobüs projesi de bu projeler kapsamında hayata geçirilmiştir” dedi. Tatlı, Büyükşehir Belediyesi’nin jeotermal kaynaklar için projeler geliştirdiğini belirtirken Bayraklı Ekrem Akurgal Rekreasyon Alanı’ndaki idari binanın çatısına güneş enerjisi sistemi koyarak Sasalı Doğal Yaşam Parkı ve Havagazı Fabrikası’nın kullanacağı elektrik enerji miktarının buradan karşıladığını söyledi.

BÜYÜKŞEHİR ALTYAPIYA ÇALIŞTI
İzmir’de metrekareye düşen yağışın Ankara ve İstanbul’a düşmesi halinde felaket yaşanacağını belirten Tatlı, “Biz daha önce İstanbul Ayamama Deresi’nde yaşananları, Ankara’da alt geçitte mahsur kalan, canlarını yitiren insanları unutmadık. Bizi eleştirenler önce kendilerine baksınlar. İzmir, geçtiğimiz yıl Gültepe’de sele kapılan bir vatandaşımız dışında sel ve olumsuz koşullar nedeniyle 1995 yılından bu yana can yitirmemiştir.  Ne yazık ki bizi eleştirenlerin belediyeleri altyapıya önem vermiyorlar. İzmir Büyükşehir Belediyesi 14 yıldır aralıksız altyapıya önem verdi. Şehrin önemli konularını halletti. Büyükşehir iki yıldır görsel, peyzaj ve üst yapı ile ilgileniyor. Tüm yatırımlar gelecek kuşaklara ve kentin ileriki yıllarına yatırımlardır” dedi. 

 
Manisa'da ByLock'tan 20 yeni gözaltı
 
Hanzade Ünuz sordu...Pasta tasarımcısı Saruhanlı yanıtladı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 31 Mayıs 2017 Çarşamba 21:12

Siyaset iyice mide bulandırmaya başladı. Kimse kendisinde hata görmez başkasının hatasını bekler saldırdıkça saldırır yapıcı değil yıkıcı ve kutuplaştırıcı anlayış hakim.

Yorumu oyla      11      5  
ÇiÄŸlili 31 Mayıs 2017 Çarşamba 19:33

Bir öğretmen adayı intihar ediyor CHP den ses yok.Kavgaları karşıyaka anıtı çiğlide yüksek maaş almayi savunmak. YOK EDİYORSUNUZ ÜLKEYİ KENTİ..

Yorumu oyla      11      6  
Sevda 31 Mayıs 2017 Çarşamba 18:23

Malesef ben izmirde doğup büyüdüm izmir 40 yıldır aynı izmir gultepede hiçbir gelişme olmadı yıllardır selde can ve mal kaybı sürekli olmuştur alt yapı yok gultepede otobüslerin yolları dar olduğundan evimize gitmek işkence oluyor chp boşuna atıp tutmasın

Yorumu oyla      11      7  
31 Mayıs 2017 Çarşamba 15:54

Herkes kendi sorumlu olduğu şehre baksa ne güzel olur ! Bana ne diğer şehirlerdeki selden.

Yorumu oyla      12      6  
sezarın hakkı sezara 31 Mayıs 2017 Çarşamba 15:25

Bu tür şeyler sadece izmir de oluyormuş gibi eleştiren AKP lilerin yaptıgı çok yanlış bir şey oldugu gibi . tutupta izmiri bırakın istanbula ,ankaraya bakın demekte yanlış.Sayın Hatica tatlı iklim değişikliği sebebi ile bunlar oluyor diyor. İklim Değişikliği son bir akç senedir çıkan bir şey değil. 2000 li yılların başından beri var. umarım bundan sonra yatırımlarınızı iklim değişikliğine göre ayarlarsınız.

Yorumu oyla      13      6  
Tayfun 31 Mayıs 2017 Çarşamba 15:22

İzmir , kentin yuzde doksanı belki daha fazlasi yagmur kanallari ile donattı ancak yagmur gunde metre kareye 100 litre uzeri yagarsa orada kanal degil nehir yapsanız o suyu yagıs anında zor tutarsınız , hele İzmir gibi yaklasık yuzde 80 tepelerden olusan bir sehirde hic olmaz . kaldi ki sorunun kaynagi da 1950 -1960-1970 lerde yapilan ygecekondulasma dere yataklarina ev ve yol yapmak . Eger Merkezi hukumet ve AK parti İl Başkanı cok istiyorsa o zaman derelere yapilan gecekondulari istimlak edip dereleri geri kazandırsın bu sorun kokunden halolur , ne de olsa merkezi idarenin elinde buyuk idari ve maddi guc var.

Yorumu oyla      11      7  
Işık Dikicigil 31 Mayıs 2017 Çarşamba 15:13

KABAHATİ GELİN YAPMIŞLAR KİMSE ALMAMIŞ. ALT YAPI NEREDE BİTTİ, ŞEHRİN YARISI GECEKONDU. İMAR PLANI DİYORUZ. BEKLİYORUZ. NE ZAMAN. KUZEYİ ÇİĞLİ, GÜNEYİ ESKİ İZMİR CENNET ÇEŞME NEYSE. YA ORTASI NE OLACAK GÜLTEPE GÜRÇEŞME BALLIKUYU YEŞİLDERE BEKLE ALLAH BEKLE .

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan'dan ABD'ye: Bu adımlar son derece...
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'nin YPG'ye yaptığı silah sevkiyatıyla ...
CHP'li Bayır: Bas cezayı, kes ağacı, yap üstüne villayı!
Üretim Reform Paketi, TBMMKomisyonu'nda görüşülmeye başlandı. Komisyonun ...
MHP'li Tanrıkulu'ndan zeytincilik yasası tepkisi
Balıkesir'in zeytiniyle ünlü Edremit İlçesi'nde doğup büyüyen MHP Genel ...
 
CHP’li Altıok’tan çarpıcı zeytin raporu
Doğa ve İnsan Haklarınsan Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir ...
CHP’li Sertel : İtfaiyecilik meslek olarak kabul edilmeli
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, TBMM Genel Kurulu’nda ...
Genel Merkez yurt dışı görevi verdi, Bornova ilçe ihracını istedi!
CHP Genel Merkezi'nin referandumda Makedonya’da sandıklar için görevlendirdiği ...
 
MHP İzmir'de o ilçe başkanını seçti
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tire İlçe Teşkilatı Olağan Kongresi gerçekleştirildi.
Başbakan'dan öğretmen adaylarına müjde
Başbakan Yıldırım, "Önümüzdeki ay içerisinde 20 bin öğretmenin atamasını ...
MHP İl Başkanı Karataş'tan sel felaketi için açıklama
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, yaşanan sel felaketi dolayısıyla mağdur ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva