HABERLER>POLİTİKA
6 Ocak 2021 Çarşamba - 11:36

CHP’den Menemen için yeni karar!

Yarın gerçekleştirilecek olan Menemen Belediye Meclisi için konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Menemen Başkan Vekili Adayı Deniz Karakurt " Yarın tüm arkadaşlarımız ile birlikte toplantıda olacağız. Meclise katılacağız. Şu anda bütün çalışmalarımızı yapıyoruz" dedi. Karakurt ayrıca "Halkın hepsi benim arkamda. Hepsi beni yıllardır biliyor" ifadelerini kullandı.

CHP’den Menemen için yeni karar!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Menemen Belediyesi Başkanı iken tutuklanarak cezaevine gönderilen Serdar Aksoy'un yerine seçilecek başkanvekili tartışmaları sürüyor.

Gerçekleştirilen seçimde çoğunluk sağlanamazken, Mecliste yeni Başkan Vekili kura yöntemi ile belirlenmişti. AK Parti Meclis Üyesi Aydın Pehlivan ve CHP Meclis Üyesi Deniz Karakurt'un isminin konulduğu fanustan, çekilen kura sonrası kazanan Deniz Karakurt olmuştu.

Karakurt'un Başkan Vekili olmasının üzerine, AK Parti adayı Pehlivan İzmir 2'nci İdare Mahkemesine dava açtı. Açılan dava sonrası İzmir 2'nci İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verirken,  İzmir Valiliği de İdare Mahkemesi'nin kararı üzerine Menemen Belediyesi'ne 2021 yılı Ocak ayı olağan meclisinin ilk oturumunda kuranın tekrarlanması yönünde yazı göndermişti.

CHP'li Meclis Üyelerinin gerçekleştirilecek olan meclise katılmaması sonrası meclis yapılamazken, Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı arasında ipler iyice gerilmişti.

"TÜM ARKADAŞLARIMIZ İLE BİRLİKTE TOPLANTIDA OLACAĞIZ"
Yaşanan gelişmeler sonrası 7 Ocak tarihinde  Menemen'de gerçekleştirilecek Meclis oturumu ile ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulunan CHP Meclis Üyesi ve Millet İttifakı Menemen Belediyesi Başkan Vekili Adayı Deniz Karakurt, mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerinin altını çizdi.

Yarın gerçekleştirilecek Menemen Belediyesi Ocak ayı olağan meclisinin ikinci oturumuna tam kadro olarak katılacaklarını ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Menemen Belediyesi Başkan Vekili adayı Deniz Karakurt, " Meclise katılacağız. Şu anda bütün çalışmalarımızı  yapıyoruz. Mahkemeden karar çıkmasını bekliyoruz, bugün de çıkabilir, onu değerlendiriyoruz. Şu anda gündemde olan kura çekilmesi yönünde. Çok olağandışı bir durum gerçekleşmemesi durumunda Valilik veya mahkemece, büyük ihtimalle kura çekimi gerçekleştirilecek. Sayın Vali bu konuda direkt açıklama yapmaz tabii ki. Ancak böyle bir düşüncesi varsa yarın saat 17:00'a kadar bildirim yapar. Görüşmenin olumlu geçtiğini biliyoruz ancak ne yapacağı konusunda bir bilgimiz yok şu an için" diye konuştu.

"ANAYASA MAHKEMESİ’NE KADAR YOLU VAR”
Deniz Karakurt açıklamasında "İki ayrı bir durum var. Birincisi yapılan dava son anına kadar mücadelemize devam edeceğiz. Başka türlü ben bunu ne çocuklarıma ne de oy veren halka açıklayamam. Bu dava sonuçlandığında üst mahkemeye de taşıyacağız, Anayasa Mahkemesi'ne de taşıyacağız. Fakat kura çekimi ile ilgili torbadan çekildi, camdan çekildi, poşetten çekildi gibi bir itiraz ne bana ne partime yakışmaz. Biz bunu yapmayız" dedi.

"SÜRECİ NASIL TELAFİ EDECEKLER?"
Mahkemeden ilerleyen süreçte aksi bir karar çıkması durumunda sürecin telafi edilemeyeceğini belirten Deniz Karakurt, "Bizim sürekli günlerdir kamuoyuna, mahkemeye ve Valiliğe anlatmaya çalıştığımız durum bu. Eğer mahkeme farklı bir biçimde sonuçlanırsa, tabii ki telafisi olmayacak. Ne yapacaksınız? Mahkeme 3 ay, 5 ay sonra farklı bir karar verdi, o süreci nasıl telafi edeceksiniz?" ifadelerini kullandı.

"1 AYIN HESABINI VERSİNLER"
3 günün hesabı sorulmadan önce kendisinin görevine mani olunan 1 ayın hesabının verilmesi gerektiğini belirten Karakurt, "3 gün aksatma varsa eğer ki herhangi bir aksatma yok. Bir aydır benim çalışmamam için elinden geleni yapan AK Partililer… Bu davayı açtılar, yürütmeyi durdurma kararı aldılar. O 1 ayın hesabı verilsin 3 günün hesabı sorulmadan. Ki aksi durumda hiçbir şey yok, işçilerimizin maaşı da ödendi, her türlü belediye işleri de devam etti. Belediye gündeminde de aksayacak hiçbir şey yok. Sadece o günkü öfkeyle verilen talihsizlik açıklamalar. Biz tepki vermeyelim, her şeye susalım, AK Parti ne istiyorsa onu yapalım. Bu torbadan çıkmazsa bir daha çekelim, Aydın Pehlivan çıkana kadar uğraşalım?" diye konuştu.

"HALKIN HEPSİ BENİM ARKAMDA”
Menemen halkının kendisinin arkasında olduğunu belirten Başkan Vekili adayı Deniz Karakurt, "Halkın hepsi benim arkamda. Hepsi beni yıllardır biliyor. Ben 20 senedir zaten burada meslek hayatımı sürdürüyorum. İnanın ben telefondan mesaimi yapamaz durumdayım. İnsanların sıkıntısından, üzüntüsünden yolda yürüyemez durumdayım. Yapılan itirazın tepkisi bütün Menemen'de var" dedi.

Karakurt ayrıca, "Hayırlısı olsun diyorum. Elbet bu aksamaların, sıkıntılarını bu halk bir gün sorar diye düşünüyorum" diye konuştu.

 
Yıldız Tilbe: Görücü usulü evlenmek en güzeli
 
Kemalpaşa Belediyesi kira almayacak
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 6 Ocak 2021 Çarşamba 18:00

İbram yolsuzluktan tutuklanan kişi diyelim ki yüzde 90 oy ile seçilmiş olsun onun yerine yüzde 10 alan aday mı belediye başkanı olması gerekiyor.

Yorumu oyla      2      4  
abuzer 6 Ocak 2021 Çarşamba 17:41

13:37 ak partide yolsuzluk yapanlar büyük elçi olarak atanır

Yorumu oyla      3      3  
İBRAHİM 6 Ocak 2021 Çarşamba 13:37

gören de yolsuzluktan tutuklanan kişi AK Partili belediye başkanı sanacak.

Yorumu oyla      3      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bakan, İzmir'deki okulu meclise taşıdı: Hasarsız bina için yıkım kararı iddiası!
İzmir’in Buca ilçesinde bulunan Kuruçeşme Müşerref Mahmut Tınas İlkokulu’na ...
CHP'li Kılıç'tan 'akreditasyon' tepkisi!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ...
SMA kampanyası için: Bu nasıl bir ahlaksızlıktır!
Milli Piyango’dan Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon TL’nin SMA hastası ...
 
Tahir Şahin'den duygusal açıklama: Kurada başkanlık AK Parti'ye çıkarsa...
Geçmiş dönem Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, perşembe günü yapılması ...
Görüşme trafiği... CHP'li vekiller Menemen için valilikte!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri, Menemen Belediyesi Başkan ...
Fatih YAPAR yazdı... Menemen sendromu!
Fatih YAPAR yazdı... Menemen sendromu!
 
CHP il başkanı hakkındaki iddianame kabul edildi
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, CHP İstanbul İl Başkanı ...
Erdoğan'dan, Bahçeli'ye evinde sürpriz ziyaret
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP lideri ...
'Davadan vazgeç' iddiası mahkemelik oldu!
CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva