HABERLER>GÜNCEL
18 Ocak 2021 Pazartesi - 19:45

CHP'den Menemen için kritik hamle!

Aydın Pehlivan'ın Menemen Belediyesi'nin yeni Başkan Vekili olarak seçildiği kuraya itiraz ettiklerini açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi Başkan Vekili Adayı Deniz Karakurt, "Normal şartlar altında kesinlikle davamızın kabulü gerekir. Hukuk üstünde herhangi bir baskı kurulmaması  durumunda  kararın lehimize  olması gerekir, çünkü yasa maddeleri çok açık. Hayırlısı olsun. Hukuk sürecin işleyeceğine inanmak istiyoruz" dedi.

CHP den Menemen için kritik hamle!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ  - Menemen'de eski Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanması ile başlayan başkan vekilliği seçimi tartışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Aksoy'un tutuklanmasının ardından Menemen Meclisi'nde gerçekleştirilen seçimde ilk etapta çoğunluk sağlanamazken, son seçim turunda ise beraberlik çıkması sonrası kura çekimine gidilmişti.

AK Parti ve CHP'li isimlerin kararı ile gerçekleştirilen kuradan CHP aday Deniz Karakurt çıkarken, seçim sonrası AK Parti adayı Aydın Pehlivan İzmir 1'nci İdare Mahkemesi'ne giderek kura çekiminin yapılış şekline itiraz etmişti.

İtirazlar sonrası 1'nci İdare Mahkemesi'nin ara kararından yürütmeyi durdurma kararı çıkarken, kura çekiminin tekrarlanmasına karar verilmişti. Alınan karar sonrası CHP Meclis üyeleri ilk meclis oturumuna katılmazken, ikinci oturumda ise oy çokluğu ile 'kuranın yenilenmesi' kararını meclis gündeminde çıkartma kararı almıştı.

Yaşanan gelişmeler sonrası İzmir Valiliği Menemen'de kuranın gerçekleşmesi için Vali Yardımcısı Hulusi Doğan'ı görevlendirirmiş ve Doğan'ın katıldığı ilk oturuma CHP'li isimler yine katılmamıştı. CHP'li isimlerin katılmamasının ardından kurallar gereği meclis oturumu için çoğunluk aranmaması sonrası, AK Parti üyeler ve CHP'den sembolik katılım ile Meclis oturumu gerçekleştirilmişti. Kura çekiminin gerçekleştirildiği mecliste, torbadan AK Parti adayı Aydın Pehlivan çıkarak Menemen Belediyesi'nin yeni başkan vekili olurken, CHP'den kura sonrası kritik bir adım geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Menemen Belediyesi Başkan Vekili Adayı Deniz Karakurt, bugün 1'nci Bölge İdare Mahkemesi'ne giderek gerçekleştirilen kuraya itiraz etti. İtiraz sonrası gazetemize konuşan Deniz Karakurt, hukuk üzerinde baskı olmaması durumunda lehlerine karar çıkacağını söyledi.

"BAŞINDAN BERİ ANLATIYORDUK"

Kura çekimine gidilen süreç ile ilgili iki konuda itirazlarını ilettiklerini belirten Deniz Karakurt, "Valiliğin bu konuda bir yetkisi olmadığına ilişkin bir itiraz süreci yürüttük. Zaten biz başından beri anlatıyorduk, yürütmeyi durdurma ile ilgili karar verme ve yapma yetkisi belediyededir. Valiliğin böyle bir uygulama yapma yetkisi yok, biz öncelikle buna itiraz ettik. İkinci olarak da Valiliğin işlem kayyumu atama yetkisi de yok. İşlem kayyumu değil, birinci başkan vekili veya ikinci başkanvekili bu süreci yürütebilir, onlar olmadığı takdirde ise en yaşlı kişi yürütür. Yani yetkisiz kişilerce yürütülen bir süreç bizde bu nedenle itiraz ettik bugün" diye konuştu.

"YASA MADDELERİ ÇOK AÇIK"

AK Partili Aydın Pehlivan'ın ilk davasında ara kararın çıkma hızı sonrası, kendi davalarındaki ara karar çıkma çıkması hızının aynı olup olmayacağını herkesin göreceğini ifade eden Karakurt, hukuk üzerinde baskı olmaması durumda lehlerine karar çıkacağını söyledi. Karakurt, "Normal şartlar altında kesinlikle davamızın kabulü gerekir. Hukuk üstünde herhangi bir baskı kurulmaması  durumunda  kararın lehimize  olması gerekir, çünkü yasa maddeleri çok açık. Hayırlısı olsun. Hukukun sürecin işleyeceğine inanmak istiyoruz. İste adaleti burada göreceğiz. O kadar hızlı sonuçlandırdılar, bağımsız yargının olmadığını gördük. Eğer bu süreçte aynı hızda karar verilirse… Ki ilk mahkemede  de henüz karar çıkmamıştı, ara karar çıkmıştı, bizde ara karar istedik. Bunun bu kadar hızlı işleyip işlemeyeceğini hep birlikte göreceğiz" dedi.

 
ABD'de panik: Tören provası yarım kaldı!
 
CHP’li Öztrak: Seçimin eli kulağında!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
alo 18 Ocak 2021 Pazartesi 22:05

TREN KAÇTI,ATI ALAN ÜSKÜDARI ÇOKDAN GEÇTİ

Yorumu oyla      6      5  
İNCE 18 Ocak 2021 Pazartesi 21:29

Atı alan üsküdar'ı geçtiiii. Yeter artık Menemen'in yarınlarına gölge etmeyin, düşün yakasından Menemen'in nokta

Yorumu oyla      6      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de kar heyecanı
İzmir'in Beydağ, Kiraz, Ödemiş, Bayındır ve Tire ilçelerinde kar yağışı ...
'Fuat Avni'ye müebbet hapis cezası!
15 Temmuz darbe girişimi davalarından biri daha sonuçlandı. Twitter'daki ...
Kangal köpeği, kuzuya annelik yapıyor
Gazientep’in İslahiye ilçesinde, 3 yaşındaki dişi Kangal köpeği ‘Lassi', ...
 
ÖSYM'nin 2021 sınav takvimi belli oldu!
2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) 26-27 Haziran tarihlerinde ...
Cinsel istismar sanığına davullu zurnalı tahliye!
Mardin'de İsviçre'den dedesinin yanına tatile gelen 17 yaşındaki yeğenine ...
Düden Çayı'nı zehirleyenler tespit edildi!
Antalya'daki Düden Çayı'nda görülen kirlilik ve kötü koku nedeniyle çevredeki ...
 
Çavuşoğlu ve Alman mevkidaşından açıklamalar
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ...
Kültürpark'ta dehşet! Göletten ceset çıktı
İzmir'in Konak ilçesinde, Kültürpark Fuar Alanı'ndaki gölette, evsiz olduğu ...
Facebook'tan Türkiye kararı: Temsilcilik geliyor!
Facebook, Türkiye'ye temsilci atama kararı aldı. Facebook'tan yapılan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva